Myyristä eroon???

keinoja kaihtamatta

Meidän pihaan on tänä vuonna kasvanut melkoinen myyräongelma. Pihassa kolme omenapuuta ja yksi luumupuu. Puun ympärykset ja hiukan kaumpanakin puista on myyrät tehneet koloja/kasoja useita kymmeniä. Kyseessä vielä talon etupiha, joten näky on melkoinen. Tarkoitus olisi vielä laittaa talo myyntiin, mutta kuka nyt tollasta myyrien aiheuttamaa perunapeltopihaa haluaisi.

Tähän asti kokeiltuja keinoja: 1.Myyrien karkottimet(pattereilla), toimi hetken, kunnes palasivat entistä suuremmalla innolla.

2.Hautasin muikkuja myyrien kolojen kohdalle, koska olen kuullut että kun ne märkänevät, niin haju karkoittaa myyrät. Tulos taisi olla päin vastainen. Ilmeisesti söivät ne muikutkin.

3. Kävin hakemassa maatalouskaupasta savun hajuista myyräkarkotin nestettä. Kostutin kankaaseen ja upotin niitä kolojen kohdalle. Parin päivän päästä hyökkasivät jälleen kuin uutta intoa puhkuen koloja tekemään.

4. Ja eikun kauppaan hakemaan valkosipulia. Lohkoin kynsiä pienemmiksi ja hautasin kolojen kohdalle. Tulos: ei mitään vaikutusta.

5. Jahans, eikuin järeämpää asetta käyttöön. Puutarhakaupasta puutarhaletkua. Toinen pää auton pakoputkeen ja toinen pää koloon. Laitoin kaasua kolmeen eri koloon 10min ja samalla suljin muut ympärillä olevat kolot. Voiton varma hymy kasvoilla laitoin illalla päätä tyynyyn. Kunnes jälleen seuraavana päivänä saatoin todeta uusia koloja ilmestyneen, jopa metrin päähän pakokaasu paikoista.

Tämän jälkeen alkoi jo alahuuli väpättämään, varsinkin kun kaiken kukkuraksi huomasin, että myyrät olivat kantaneet multaa yhden salaoja kaivon täyteen. Kaivon halkaisija noin 30cm. Kaivoin sieltä arviolta vähintään 15-20 litraa multaa, ennen kuin löysin kaivon putket.


Että nyt jos koskaan olisi hyvät neuvot tarpeen? Onko suomessa mitään tuhoeläintorjunta firmaa tai vastaavaa, joka tulisi hävittämään myyrät? Alkaa kotikeinot loppua. Tai seuraava vaihtoehto on ilmeisesti asfaltoida koko piha umpeen...

7

8654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siikli

      valopetroli voisi ehkä auttaa, siis kankaaseen imeytettynä ja tilkku koloon...
      Tai sitten kissa.

    • etikkaa

      kastele joku paperi tai kangastuppo etikassa, työnnä koloon ja polje kolo tiivisti kiinni.

    • hävittää

      ne yhden tuttavani mukaan.
      Auto tai mopo käymään ja pakoputkesta letku myyränkoloon.

    • meilläkin, APUA!

      Kuulostaa ihan samalta, kuin meilläkin. Samoja konsteja olen kokeillut ja tuntuu, että myyrät vaan innostuvat. Nyt olen kylvänyt kolot ja tunnelit täyteen Klerat -merkkistä ainetta, mutta ei tunnu sekään auttavan. Minä olen laittanut ruohonleikkurista, pakoputkesta letkun koloihin ja pyöritellyt tuntikausia moottoria. Savua tullut kaukaakin koloista (jotka tukin heti), eli kaasut leviävät, mutta myyrät vaan porskuttaa. Tonttiamme ympäröi tuuhea, n. 1.5m korkea Tuija-aita, jonka juurella on kaikkialla myyränkoloja. Onkohan tämä viimeinen syksy, kun aita on vielä olemassa?

    • myyräläinen

      Meillä sama ongelma..
      En paljoa ole tehnyt asian eteen. Pari kk sitten kokeilin valkosipulia. Liotin vedessä valkosipuli silppua ja annoin muhia jokusen päivän ja sitten sitä tököttiä laitoin koloihin, niin johan hävisivät...hetkeksi. Ehkä sen pari kk olivat poissa ja nyt pari viikkoa sitten tekivät gampäkin :)
      Pitäisi laittaa uusiksi koko homma. Jospa lumiin asti pysyisivät poissa ja keväällä sit taas uusiksi..jossen jo jotain uutta siiheksi keksinyt.

      Joku puhui jostain mummon konstista. Rautapuki maahan ja siihen lasipurkki päähän ? kuulemma karkoittaa ötökät. En sit tiedä. Lähteeköhän siitä jotain ääntä?

      • voihan itku44

        Kävin juuri poistamassa ruusuilta talvipeitteen, joka viime vuonna toimi loistavasti. Ruusuista ei ollut jälkeäkään. Kaikki 12 upeaa Europeanaa syöty.
        Oli sentään parista jäänyt kuoppaan 25 cm pala vartta.Naapuri kyllä talvella kyseli onko näkynyt myyriä?No ei ollut, kun oli hyvä lumipeite pihassa
        ja ihan "syöntikatoskin" laitettu valmiiksi.Silvu plee vaan,nyt koko penkki ylös, valkosipulia ja kalaa pohjalle, hevosenlantaakin voisin laittaa höysteeksi ja sitten taas puutarhaan hankinnoille. Rivitalon piha ei ole iso, mutta riittäähän tätä puuhaa sitten joka vuodelle. Uskaltaiskohan sitä huomenna tarkistaa miten 2,5 metriä korkea tuija aita näyttää maan pinnalta?


    • testattu

      ei tartte ostaa erikseen myyrän karkoitinta,jos vaimolla/tyttö ystävällä sattuu olemaan tehokas hieroma sauva.
      hyöty käyttöön valiajoilla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe