Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huuto loppumaan

väsynyt lokkiin

Kertokaahan nyt joku hyvä niksi millä saa suoraa kurkkua päivästä toiseen huutavan neitokakaduneitosen hiljaiseksi.
Neiti tuli meille paria kuukautta vanhemman koiraan seuraksi. Ikää tytöllä nyt noin. kolme-neljä kuukautta. Koiraalta on oppinut lokin huutoäänen, jota huutaa nyt jatkuvasti. Ei väliä onko häkin päällä peitto, onko lintu häkissä yksin vai kaverin kanssa tai onko vapaana. Huuto on todella kova ja korkea, ja koiristakin huomaa että korviin sattuu.
Kaikki keinot on kokeiltu; on laitettu häkkiin jäähylle, on suihkutettu vedellä huutaessa, on laitettu peitto häkin päälle, on tehty vaikka helvetti mitä mutta huuto sen kun jatkuu. Nyt alkaa keinot loppumaan, apuja kaivataan kipeästi!
Kiitos.

11

1865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmmmmmm

      onko neito emojen ruokkima vai käsinruokittu? kauanko on ollut teillä nyt ja oliko linnulla seuranaan muita lintuja enen tuloa? kyllä joku ongelma on koska noin huutaa mutta saattaa olla yksinkertainen selitys/ratkaisu pulmaan.

      • väsynyt lokkiin

        Neiti on emon ruokkima, ollut meillä nyt parisen kuukautta. Aikaisemmassa paikassa oli seuranaan viitisen kappaletta neitsikoita.
        Ja huomiomatta jättämistäkin on yritetty vaikka kuinka pitkään, tälläkin hetkellä yritetään sillä konstilla hiljentää. Kuukaudessa ei mitään ole tapahtunu tuollakaan konstilla.
        Kiitos teille kuitenkin!


    • j_t_t

      Yleensä ainoa keino saada tuommoinen huuto loppumaan on olla täysin huomioimatta sitä. Jos annat huomiota, lintu vaan oppii, että huutamalla saa huomiota ja varsinkin jos on käsinruokittu, on kaikki huomio hyvää.

      Se voi kestää jonkin aikaa ja vaatia hermoja, että saa sitä huutoa loppumaan. Neitsikoiden kohdalla ei välttämättä täysin koskaan, mutta luultavasti tilannetta saa parantua. Mutta sitä se näiden kanssa joskus on.

    • Lintu000

      Joskus neitokakadu huutaa siksi, että se on jotakin vailla: suihkua, kaveria, lentämistä, tiettyä syötävää, puuhattavaa jne.. Joskus auttaa vain kokeilla kaikkea mitä lintu voisi olla vailla, mutta aina sekään ei auta.

      Laulaako lintu vai kiljuuko se? Jos lintu kiljuu, sillä on joku hätä yleensä, mutta jos se laulaa, se laulaa vain laulamisen ilosta. Joskus tosin se laulaminenkin on yhtä kiljumista.

      • j_t_t

        Tuo paapominen vain pahentaa tilannetta. Tällä lintu oppii, että huutamalla saa tahtonsa läpi ja jatkaa sitä kahta kauheammin. Aika pitkälle lintujen käyttäytymisen perusteita, jotka PITÄISI olla selvitetty ennen linnun hankkimista jo.


    • Ida-Emilia

      Kuvailemasi huuto on neitokakadun eräänlainen hätähuuto, jota esiintyy, kun jokin on vialla. Ruoka saattaa olla loppu, pilaantunut tai laaduton, huoneessa saattaa olla liian kylmä tai kuuma, tai ehkäpä olet unohtanut jotain uutta ja pelottavaa, kuten imurin, lattialle. Kyseessä voi olla myös tylsistyminen tai ahdistus uudesta kodista.

      Jos ostit linnun kasvattajalta, kysy häneltä tarkkaan, minkälaisissa oloissa lintu oli ja koeta jäljitellä niitä; osta samaa ruokaa merkistä lähtien, pyydä jos saat vaikka lainata jotain linnun vanhaa suosikkilelua tms.

      Huutamisongelma loppuu silloin, kun saadaan selville, mikä on syynä siihen. Neitokakaduilla se on paras keino. Kun poistetaan syy, poistuu myös seuraus - kyse kun ei tällä lajilla ole niinkään siitä huomiohuutamisesta kuin monilla isommilla kaijoilla olisi. Se on otettava huomioon. :)

    • Tunttari

      ,,,

      • ....................

        niin siis sut voisi pestä ja mankeloida ja laittaa kaappiin takas


    • yuityi

      älä ny tapa sitä lintua! se kilöjuu koska se kuuluu niitten j´luonteeseen! ruikisitä,anna vettä ja osta sille kaveri! tyhmä paskapää se kiljuminen kuuluu luonteeseen

    • jeejee

      Minulla on 2 neitokakadua ja ne kiljuu koska ne haluvat läheisyyttä tai heillä ei ole mitään tekemistä!!!!

    • pööö

      minulla auttaa kun otan kirkuvan neitokakadun käteen ja pidän sille seuraa juttelen sille ja kiertelen sen kanssa ympäri taloa se saa muuta ajateltavaa(:

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe