temporaalinen araknoideakysta,

eli päässä tuollainen, miten se vaikuttaa elämään?????????????????????
Ilmianna
Jaa

2 Vastausta


kai miten löytyi? Tarkoitti muistaakseni aivokalvokystää, joka sijaitsee otsalohkossa(?). Sen varmaan tiedätkin.. Isältäni löytyi niitä kaksi n. vuosi sitten, koska kadotti yhtäkkiä muistinsa puoleksi päiväksi. Hänen tapauksessaan niille ei tehdä mitään eivätkä oletettavasti ole sen jälkeen oireilleet, jotain huimausoireita satunnaisesti on kaiketi ilmennyt.

Jos omasi eivät oireile niin olisin melko huoleti. Mutta teoriassa esim. epileptistyyppiset kohtaukset voivat olla eräs oireilun muoto. Leikkauskaan ei ole välttämättä mikään herkullinen vaihtoehto, siitäkin se epilepsia saattaa seurata jälkipalkintona (olen itse joutunut leikkaukseen toisenlaisen kasvaimen vuoksi).

Tsemppiä, älä laita itseäsi yltiöstressaaviin tilanteisiin:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyseinen kysta on aivokalvojen välissä, voi olla missä tahansa, ei vain otsan alueella. Jos ovat pieniä ja sellaisessa kohtaa aivoja ettei ne välttämättä haittaa millään lailla. Mun pojalta löydettiin magneetti kuvauksessa sellainen kysta, joka oli paisunut yli puolet hänen aivojen koosta. Hän oli kehityksestä jäljessä puheessa ja motorisesti, oli esim kömpelö ja sormi näppäryyttä ei ollut, ei saanut palloa kiinni koskaan. Mentiin leikkaukseen, jossa kysta puhkaistiin ja kystan kohdalle laitettiin shuntti. Eli letku, jossa on kolme läppää ja se pumppaa sitä nestettä aivoista pois, joka menee ihon alla jonnekin vatsa onteloon ja sitä kautta imeytyy, niinkuin normaalisti selkä-ydin nesteen pitää. Pojallani kysta oli oikean korvan ylä puolella. Lääkäriin ehdottomasti selvittään asioita,.siellä kerrotaan miten vaikuttaa, jos vaikuttaa. Mun pojalla nykysin kaikki hyvin, opettelee puhumaan terapeutin kans, joka käy tarhassa ja on erityislapsille tarkoitetussa tarha ryhmässä. Ei kompuroi ja saa limppari pullonkin jo itse auki :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

temporaalinen araknoideakysta,

eli päässä tuollainen, miten se vaikuttaa elämään?????????????????????

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta