kilpisjärvi-halti kestosta

Yksin kulkija

Tuosta matkan kestosta sen verran, että olin kuluvalla viikolla kyseisellä reitillä.
Lähdin matkaan maanantaiaamuna n. klo 8. Saarijärvelle n. klo 12 ja parin tunnin torkut vaatteiden kuivumista odotellessa. Jatko Kuornarjokhalle, missä yöpyminen. Tiistaina Meekon kautta Pitsusjärvelle ja siellä yöpyminen. Keskiviikkona klo 6 tien päälle ja Haltin huiputus, lunta satoi ja näkyvyys heikko huipulla, kävin siis vain suomen huipulla. Takaisin Pitsusjärvelle klo 11. Ruokailu ja kamat kantoon. Keskiviikon aikana vielä Meekon kautta Kuornarjokhalle ja siellä yöpyminen, Viimeinen väli yhtä tuskaa!!! (päivän matka 38 km ja kesto 11,5h ruokatauolla.) Torstaina Saarijärven kautta parkkipaikalle missä klo 13.
Kokonaiskesto siis 3vrk 5h. Tämän reissun voi tehdä vielä nopeammin, ja varmaan on tehtykin. Suosittelen kuitenkin huomattavasti rauhallisempaan reissua. Tällä hetkellä akilles-jänne tulehtunut, nilkka paisunut ja pohjelihas jumissa. Silti kotona ja onnellisena, yhden tavoitteen saavuttaneena ja omia rajoja rikkoneena.
Lämmintä syksyä kaikille.

7

5916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiireettä

      Voihan sen tehdä vaikka päivässä. Ilman yöpymis-, ruuanlaitto- ym. kamoja, trikoot päälle ja energiageeliä taskut täyteen ja pari vaellussauvaa niin 24 h varmaan riittää. Juotavat saa puroista ja hotellilla voi taas sitten nukkua. Tämän jälkeen voi vain sanoa, että suoritettu on.

      Itse olen ollut reitillä muutaman nuoren miehen kanssa viimeksi. Me käytimme kuusi päivää, joista yksi meni Meekon kämpällä umpisumussa. Lähes vuorokauteen ei nähty edes 25 metrin päässä olevaa vessaa. Mukavaa oli eikä kotiin palattua mitään paikkaa kolottanut.

    • aslaaki

      Itse vaelsin ekavaelluksella polveni pipiks.
      Voimaa riitti, mutta paikat eivät kestäneet ja siitä sai kärsiä ainaski vuoden.

      Ymmärtänet seuraavalla reissulla ottaa höllemmin.
      Itsellä nimittäin jokareissulla toi polvi huolettaa, että millon pettää. Kun olis sillon aikanaan ymmärtäny pysähtyy ajoissa, niin ei tätäkään vaivaa ois.

    • kiire?????

      Ei kuulosta oikein terveeltä touhulta.

      Olisihan samantien voinut lähteä juoksemaan kotiovelta, miksi piti lähteä tunturiin asti jos ei ollut aikaa nauttia siitä?

    • tuota vaellukseksi niin ......

      vaellus on parin vähintäin viikon ja kulkemista pois poluilta ja yöpyminen teltassa tai vastaavissa.Itse sanon vaellukseksi vasta kuukauden reissuja joita teen kolme vuodessa näin vanhana,kun aikaa on.

    • vaelluksesta.

      Vaellukset

      Vaellus on pidempikestoinen retki, jossa yövytään maastossa, mahdollisesti autiotuvissa, useita kertoja yhden matkan aikana. Tyypillinen vaellus kestää 5–8 vuorokautta. Vaelluksen pidemmän keston takia se edellyttää varusteilta ja harrastajalta hieman enemmän kuin tavallinen retkeily. Vaelluksella on mukana yleensä rinkka, johon pitää mahtua kaikki vaelluksella tarvittavat varusteet. Yleensä välttämättömiä tarvikkeita ovat ainakin ruoat, ruoanlaittovälineet, kartta, vaatteet, teltta, makuupussi ja makuualusta sekä ensiapuvälineet. Nykyään on saatavilla todella monipuolisesti erityisesti vaeltajille tarkoitettuja varusteita, kuten vaellustelttoja, vaelluskenkiä, vaellussaappaita, vaelluspukuja ja vaellussauvoja.

      * Kalastusvaelluksesta voidaan puhua, jos kalastaminen on oleellinen osa vaellusta.
      * Hiihtovaellus on talvisin suksilla tapahtuvaa vaellusta. Rinkan sijasta, tai yhdessä repun tai rinkan kanssa, voidaan varusteita kuljettaa ahkiossa.
      * Vuoristovaellus on vuoristossa tapahtuvaa vaellusta. Rajat vaelluksen, vuoristovaelluksen ja vuorikiipeilyn välillä eivät ole tarkkoja.

      Suomessa vaellusta harrastetaan erityisesti Lapin kansallispuistoissa ja erämaa-alueilla.

    • ... vaellus ei ole nopeuslaji, vaan maastojuoksu on ihan oma lajinsa.

    • AnttiTT

      Olimme kaverini kanssa syksyllä 2006 huiputtamassa Haltia. Reitti oli Kilpis-Halti ja paluumatka Nimismiehen kämpän kohdalta(Vuomakasjärvi) kohti Lossujärveä ja Norjan puolelle Jäämeren tielle.

      Nimismiehen kämpällä pysähdyttiin jututtamaan kahta kalassa olevaa herrasmiestä. Vanhempi herra oli lähes 80v. Hän alkoi kertomaan tarinaansa. Oli aikoinaan käynyt 30 vuoden ajan joka vuosi huiputtamassa Haltin.
      Nykyään ei enää pystynyt, mutta että joka vuosi piti päästä sillä perällä käymään kalassa. Polvi oli heikko ja siinä oli sellainen vankka tukikehikko, joka esti polven yliojentumisen. Jalassa oli Nokialaiset ja naamalla sellainen pojan hymy, kun vielä oli päässyt kalalle tutulle paikalle. Olivat kävelleet Lossujärveltä kivistä reittiä.
      Tuli mieleen, että siinä on vanha sissi!

      Kertoi sitten, että olivat ennen muinoin veljenpoikansa kanssa ajaneet Savonlinnasta Kilpisjärvelle. Niin oli mennyt sukset ristiin ja olivat alkaneet pitämään mykkäkoulua. Kumpikaan ei ollut antanut periksi, vaan olivat ilman taukoja kävelleet Haltille. Olivat ruokailleet ja toinen kysynyt toiselta "jaksatko?" Ja heti takaisin autoa kohti.

      Ukko kertoi, että koko reissu kesti yhtä kyytiä 36 tuntia, jonka jälkeen heti auto kohti Savonlinnaa. Mukana sanoi olleen varusteet viikon reissuun. Autossa olivat sitten sanomansa mukaan sopineet, ettei enää koskaan tuommoista reissua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9616
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2817
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      160
      2574
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1429
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe