Ei koskaan enää venäläisen saappaan alle.
http://www.viro.org/kekkonen5-6-2000.htm
Historia on kuin pahaa
26
1613
Vastaukset
- oli milline?
Eks ma m6tlen, et seda taheti vist "meedia uurimise" kaudu selle (2007) aasta kevadel taas j6ustada:))
Sain siit päris huvitavaid asju teada. Saan m6nedest klähvijatest nyydsest paremini aru, sest neile on koolis 6petatud, et eestlased on n6ukoguderahvas ja peaaegu samased venelastega. No häbi teatud haridusministeeriumile. Ei ole kyll meie viga, et nad on 6ppinud valet/tsensureeritud ajalugu. Ausalt öeldes ma ei teadnudki, et Soomes oli tsensuur nii k6va. Kusjuures, ega ma selle pärast neid nyyd ei halvusta, eestlasena tean kui keeruline on suure ja agressiivse riigi naabrina ellu jääda.
Nyyd ma m6tlen, et mis oli selle soometumise kasu. Ma ei ole mingi ajaloolane aga Venemaast tean kyll seda, et kui see riik vallutada tahab, siis selleks ka ettekääne leitakse - yksk6ik milline. Vahet ju pole kui palju neile ka järgi ei annaks, kui neil teatud maaga omad plaanid on, siis heatahtlikkus ja kuulekus neid ei liiguta. Isegi suurriikidele on nuga selga löödud: alguses vannutakse suurt s6prust, tehakse kaubad, lyyakse käed ja siis lööb Venemaa selja tagant oma liitlasele noa selga. Kohe praegu tulevad meelde Saksamaa ja varasemast ajast Prantsusmaa.
Ma m6tlen, et kui Venemaa oleks tahtnud, siis oleks Soome ikka uuesti ette v6etud, Kummardamine oli vaid enda häbistamine. V6i oli venelastel lootus, et Soome liitub vabatahtlikult NL-iga? Isegi venelane ei v6i olla nii loll ja kannatlik, et uskuda ja oodata aastakymneid sellise muinasjutu täitumist.- Itämeri
Mis sest Soomest Venemaale ikka nii väga enam vaja oli kui Baltimaad oli NL embuses ja pääsemine Soome lahele tänu sellele vabalt olemas.
- ei-neuvostoihminen
hyöty oli se, että tämänpäivän suomalaisilla ei ole neuvostoihmisen ajattelutapaa.
virolaisilla se vielä on. - eestitar
ei-neuvostoihminen kirjoitti:
hyöty oli se, että tämänpäivän suomalaisilla ei ole neuvostoihmisen ajattelutapaa.
virolaisilla se vielä on."neuvostoihmisen ajattelutapa", no mitte mina ei saa aru? Mida selle all küll soomlased mõtlevad? Ja mis ajattelutapa siis soomlastel on? Soometumise või?
- jäänyt
virolaisilla se vielä on.päälle jälkisuomettunut kyyristely mentaliteetti. Me emme tunne venäläistä ajattelutapaa emmekä ihmistä, virolaiset tuntevat.
- ei-neuvostoihminen
eestitar kirjoitti:
"neuvostoihmisen ajattelutapa", no mitte mina ei saa aru? Mida selle all küll soomlased mõtlevad? Ja mis ajattelutapa siis soomlastel on? Soometumise või?
neuvostoihminen on sellainen kuin te täällä kirjoittavat olette.
ahdas maailmankuva, omaan napaan tuijottaminen, vaikeista asioista vaikeneminen, itselleen valehtelu, kateellisuus kapitalistista ja hyvin menestyvää suomea kohtaan.
lue vaan omia kirjoituksiasi, saat tietää, mitä neuvostoihminen tänä päivänä ajattelee. - oli kord..
eestitar kirjoitti:
"neuvostoihmisen ajattelutapa", no mitte mina ei saa aru? Mida selle all küll soomlased mõtlevad? Ja mis ajattelutapa siis soomlastel on? Soometumise või?
..Helsingi sadamas karjus üks soomlane lähtöselvityse töötaja peale(kes juhtumisi oli ka soomlane),et ta pole eladeski saanud nii halba "neuvostoajanpalvelua".Ega nad vist Soomes ka millegiga rahul ole...
- täpselt
ahdas maailmankuva, omaan napaan tuijottaminen, vaikeista asioista vaikeneminen, itselleen valehtelu, kateellisuus kapitalistista ja hyvin menestyvää suomea kohtaan.
lue vaan omia kirjoituksiasi, saat tietää, mitä neuvostoihminen tänä päivänä ajattelee.on nöykokude inimene sellinen. Soovin et Eesti kodanikud saap uue, öige tubli ja viisaka ja lääne riigites kasutadut könelemis mötlemisviisi umbes 2020-2030, vöeb olla et vajab veel kauemini!
- mis argumendid
lue vaan omia kirjoituksiasi, saat tietää, mitä neuvostoihminen tänä päivänä ajattelee.Naeruturtsatus t6esti:)))) Sa räägid ju täpselt endast ja neist soomlastest, kes siin haukkumas käivad: kitsas silmaring, oma naba imetlemine ehk enda rahvuse kiitmine ja imetlemine, keerulistest teemadest vaikimine(Kuusinen, kodus6da, soometumine, suurema kummardamine ja väiksema laimamine) enesele valetamine, kadedus kapitalistliku ja kiirelt areneva väikese naaberriigi vastu. No on ju täpselt.
Loe vaid neid soomlaste kirjutatud tekste ja saad teada, mida nyydisaegne n6ukogudeinimene m6tleb. - järjekord
oli kord.. kirjoitti:
..Helsingi sadamas karjus üks soomlane lähtöselvityse töötaja peale(kes juhtumisi oli ka soomlane),et ta pole eladeski saanud nii halba "neuvostoajanpalvelua".Ega nad vist Soomes ka millegiga rahul ole...
Jah, olen kuulnud soomlast ytlemas, et Soomes on igal pool järjekorrad nagu kunagises NL-is olid. Ja kui ringi vaatad, näe, on jah järjekorrad t6esti - muudkui oota ja passi iga asja järel.
- vapaus.
Suomi on lähes aina ollut pää pahasti kallellaan joko Ruotsiin tai Venäjään. Paljon asioita on vaiettu kansalta ja kun jo lähes kaikki sivistyneet maat olivat antaneet tukensa Virolle 90 luvun alussa kertoi Väyrynen että "seurataan tilannetta". Sama jatkuu tänäpäivänä. Virallinen Suomi ei uskalla arvostella venäjää.
Mauno Koivisto oli ehkä yksi parhaista presidenteistä kuka uskalsi tehdä tai sanoa jotain.
Ei ole helppoa olla kahden miehittäjävaltion välissä kun molempia pitää nuoleskellä etteivät suutu.- Somm valvur
Puna-armeijan hyökkäys talissa 44 oli niin raju että sen pysäyttämiseksi tarvittiin ihme jota vielä tänäänkin kutsutaan ihantalan ihmeeksi.Venäläinen luonne on sellainen että se arvostaa ja kunnioitta sitä jolta se on saanut vastuksen!Suomalaiset on Venäjällä arvossa juuri historiansa takia.Maailmanhistorian yksi hurjimmista taistoista.Suomalaisilla ei todellakaan ole mitään häpeämistä eikä tarvetta nöyristellä mihinkään suuntaan.Suomalainen voi seistä selkä suorana missä vain!
- yog_sothoth
Somm valvur kirjoitti:
Puna-armeijan hyökkäys talissa 44 oli niin raju että sen pysäyttämiseksi tarvittiin ihme jota vielä tänäänkin kutsutaan ihantalan ihmeeksi.Venäläinen luonne on sellainen että se arvostaa ja kunnioitta sitä jolta se on saanut vastuksen!Suomalaiset on Venäjällä arvossa juuri historiansa takia.Maailmanhistorian yksi hurjimmista taistoista.Suomalaisilla ei todellakaan ole mitään häpeämistä eikä tarvetta nöyristellä mihinkään suuntaan.Suomalainen voi seistä selkä suorana missä vain!
Eräs suuri apu suomalaisille oli kyllä Narva-seudun ja Sinimäkien taistelu Narvan länsipuolella. Se nimittäin sitoi niin paljon joukkoja joita ei voitu lähettä pohjoisemmaksi Kannaksen rintamalle.
- Koivisto
joka "seurasi tilannetta".
- ulkoministeri
Koivisto kirjoitti:
joka "seurasi tilannetta".
ja minä muistan että hän kyseiset sanat kertoi uutisille.Tuskin Koivisto hänelle sanat suuhunsa laittoi.
- ihan itse kuule
ulkoministeri kirjoitti:
ja minä muistan että hän kyseiset sanat kertoi uutisille.Tuskin Koivisto hänelle sanat suuhunsa laittoi.
suorassa TV-lähetyksessä virolaisia "ojensi". Myös virallinen ulkop. linja oli erittäin pidättyväinen, jonka johdosta sai Suomi moitteita muilta Pohjoismailta ja Tanskalta.
NL kaatuminen vaan tuli Suomen poliitikoille yllätyksenä. - -että-
ihan itse kuule kirjoitti:
suorassa TV-lähetyksessä virolaisia "ojensi". Myös virallinen ulkop. linja oli erittäin pidättyväinen, jonka johdosta sai Suomi moitteita muilta Pohjoismailta ja Tanskalta.
NL kaatuminen vaan tuli Suomen poliitikoille yllätyksenä."se on Neuvostoliiton sisäinen asia"
aika oli syksy 1991, tarkkaa ajankohtaa en muista.
- oli selline
http://vana.www.postimees.ee:8080/leht/97/10/28/valis.htm Sellest on juttu eelviimases artiklis:
*Rahva hulgas on tuntuimaks soometumise lõpu tärminiks Soome autode rahvusvahelise tunnuse muutmine. Pärast NSVLi lõppu võeti SF asemel kasutusele lühend FIN. SF tuli (ebaametlikult) sõnadest Soviet Finland ehk Nõukogude Soome.
*Soome sai siiski 1970. aastatel oma pühaku, kes ümbritseti tiheda ja lummava müütide võrguga. Soomlaste pühakuks tõstsid ametivõimud Lenini.
«Soometunud ajaloo rahvuslik suurmees,» kirjeldas Lenini tähendust Soomele Helsingi Ülikooli Vene ja Ida-Euroopa ajaloo dotsent Timo Vihavainen.
Soomest leiti mitmeid kohti suure isakese palverännakute jaoks. Kusagilt Turu saarestikust leiti mõni tuba, kus ta oli oma läbisõidul ööbinud. Tamperes, ruumis, kus (vähemalt legendi kohaselt) Lenin ja Stalin esimest korda kohtusid, asutati koguni Lenini muuseum. Kui nõukogude ajal oli idas terve Lenini muuseumide võrk, siis tänapäeval võib Tampere muuseum reklaamida ennast kui maailma ainust regulaarselt publikule avatud Lenini-muuseumi.
Oma ajaloo väärastamises jõuti soometumisajal välja selleni, et Leninist sai rahvuslik suurmees. Imelikke lugusid juhtus siiski ka mitmete teiste asjadega.
*Soometumisest ei saanud politoloogia termin asjata. Idavõim tungis põhjanaabrite juures palju sügavamale, kui tavaliselt julgetakse oletada. See ei lõppenud kaugeltki veel president Urho Kaleva Kekkoneni kõrvaleastumisega 1981 ja isegi Nõukogude Liidu kokkuvarisemisega.Soometumist on üritatud levitada ka laiemasse maailma. Üheksakümnendate alguses soovitati seda soojalt ka Balti riikidele. «Kindlasti mõeldi seda vägagi tõsiselt,» rääkis Vihavainen, kes on kirjutanud raamatu «Rahvus käpuli - lühike soometumise ajalugu».
*Soometumine ei piirdunud muidugi vaid välispoliitikaga. «Seda kaarti mängiti väga aktiivselt välja just sisepoliitilistes duellides. Idasuhetest räägiti alati. Sellega liitusid siis kodurussid ja muud sellised küsimused,» rääkis Vihavainen.
Kodurussideks nimetati Soome poliitikute KGB ühendohvitsere. Mehi, kellele raporteeriti ka Soome poliitika kõige väiksematest muudatustest.
*Väga naljakas oli eestlasel lugeda suvel Paavo Väyryneni kommentaari oma KGB-suhete kohta. Endine välisminister kinnitas, et temal on olnud ainult tavaline, normaalne läbikäimine KGBga.
*«Yleisradios polnud enam enesetsensuur, vaid selge valetamine. Toimetus loobus mõtlemisvabadusest ja hakkas nõukogude propagandamasina postkontoriks,» kirjutas soometumisajast Yleisradios parlamendisaadik Jukka Tarkka aasta eest «Helsingin Sanomates» Ajakirjanduse vaikimine mõnest küsimusest oli tavalisele kodanikule vahest suurim soometumise mõju. Info oli tihti väga ühepoolne.
*Soometus aga nn populaarne ajalookirjutus. «Pakuti isegi sellist ajaloopilti, mis ei olnud meie, vaid idanaabri oma. Näiteks arusaama muutumine sõja-aastatest oli veteranidele väga raske,» rääkis Vihavainen. Kekkoneni eestvedamisel taoti nõukogude ajal soomlastele pähe, et soomlased olid ise süüdi Talvesõja puhkemises. President veeretas süü naabri rünnaku eest oma rahva kaela.
*Praegune europarlamendi saadik, endine Yleisradio peadirektor Reino Paasilinna tegi dokumentaalsaate(!) «Kolhoos Ida-Siberis», mis oli vaimult lausa «Valgus Koordis» laadne ülistus. Paasilinna saade põhjustas elava diskussiooni Soome pressis kolhoosikorra kasust ja kahjust. Propaganda kolhooside asutamiseks kestis Soomes veel aastakümneid.
*Eelmisel kevadel ütles koonderakonna juht Sauli Niinistö kõnes europarlamendi saadikute rühmale, et Soomet pärast aastat 1948 tasuks pigem võrrelda sotsialistliku rahvavabariigi kui tõeliselt erapooletu riigiga. Soomes tõusis sellest torm. «Niinistö ütles õigesti. Suurim ja otsustav vahe oli see, et Soomet ei vallutatud,» kinnitas Vihavainen.
*Hingelt kiskus Soome poliitikuid itta, kuid süsteem säilis läänelik. «Demokraatlik süsteem meil säilis. Tuli vaid selline nähtamatu süsteem, kus olid teatud piirid. Soome oli vahest siiski muretum naaber NSVLile kui idabloki maad, sest meil ei olnud mingit väärsotsialismi,» kirjeldas Vihavainen toonast olukorda.
*Kekkonen oli soometumise isa. Sellest hoolimata ei või kogu soometumist tema hingele panna. Alles parteide massiline toetus tegi võimalikuks soometumise massilise leviku.
*Soome poliitiline maailm oli läbinisti mäda. Oleg Gordijevski andmetel oli ainuüksi venelastel Soomes sadakond kõrgel tasemel poliitilist kontaktisikut. Poliitiliselt kõrgel tasemel isikuid aga ei leia Soomest ka kõvasti otsides palju rohkem. Soome oli väga eriline maa. Kõik jooksid meile paljastama saladusi, on kirjeldanud nõukogude aega mitmed vene luurajad. «See on kindlasti õige,» on Vihavainen kindel.
*Poliitikute hulgas oli asi nii kaugel, et enne suuremaid rahvusvahelisi sündmusi jagasid KGB agendid, poliitikute kodurussid, neile täpset nõu, kuidas käituda ja mida öelda. Kas alati nende nõu sajaprotsendiliselt järgiti, jääb tõenäoliselt teadmata. Kuid midagi nõuannete vastu ei võinud kindlasti teha.
*Idanaabri musta nimekirja ei tahtnud sattuda ükski karjääri tegev poliitik. Karjääri nimel mindi tihti ka haiglaste äärmusteni. Soome poliitika keskseks kohaks sai lisaks Kekkoneni residentsile Tammisaaris ka Nõukogude saatkonna kvartal Tehtaankatu tänaval. «See oli kõigi poliitikute Meka,» kirjeldas Vihavainen Tehtaankatu tähendust Soome poliitikale.
Võtame näiteks eelmistel presidendivalimistel kandideerinud Kalevi Sorsa, keda Gordijevski nimetas otse agendiks. Ta ei ole seda küll üles tunnistanud ja on kõiki teda «laimanud» väljaandeid avaliku sõna nõukogusse kaevanud.
«Poliitik, kes üritas vastavalt võimalustele kasu lõigata,» kirjeldab teda Vihavainen. Sorsa sai hakkama Solzhenitsõni «Gulagi arhipelaagi» keelamisega. Ta on üritanud seda küll kõvasti ümber lükata, kuid Vihavaineni hinnangul on tema osa raamatu keelamises päris augutult tõestatud.
*See, mis oli soomlastele tavaline ja normaalne, oli muule maailmale väga imelik. - veel lisa
Lisaks veel see, et Soome tunnustas esimeste hulgas Eesti NL-i kosseisu kuuluvaks ja taasiseseisvumist ei tunnustanud yldse (viidates aastakymnete tagusele tunnustamisele, teised riigid seda trikki ei teinud). Kui me oleksime Koivisto n6u kuulda v6tnud, siis oleks Baltimaad endiselt Venemaa koosseisus. Lisaks andsid soomlased NL-ile välja Soome eest v6idelnud eesti poisid ja kuuldavasti ka tavalisi eestlastest tsiviilisikuid. M6tlen ka seda, et praegu on veel palju finlandiseerumise aegseid soome poliitikuid aktiivsetena, m6nest on saanud lausa presidest. KGB-hammaste vahelt ei ole sugugi mitte lihtne välja rabeleda, kes teab, v6ibolla on tänapäevanegi Venemaa sussutamine soometumise tagajärg. See tähendab, et Venemaad ei juleta kritiseerida, sest kes teab, mis selle peale v6iks Venemaa arhiivisygavustest avalikkuse ette "lekkida".
Soometumise ajal ei tohtinud kirjutada NL-ist midagi negatiivset, Eesti Vabariigi okupeerimist ei tohtinud mainida jne.
= Ainult n6ukogude eestitajatele: k6iki neid asju teades ajab naerma kui siin m6ni soomlane nimetab tänu soometumisele eestlasi ikka veel n6ukogude-eestlasteks ning kommunistideks. Asjad on ju teistpidi: eestlane vihkas sisimas n6ukogude korda, sest nägi kogu seda häda ja viletsust, kyyditamisi, s6jakuritegusid, piinamisi, igasuguseid represseerimisi. Kuid soomlasele maaliti sellest N6ukogude korrast ilus pilt ja paljud uskusid seda, sest teistsugune info oli kättesaamatu. Rahvas ju soosis soometunud poliitikuid! Ja enne kui naerate näiteks Ansipi yle, vaadate kuidas on lood teie Väyryneniga, Sorsaga, Haloneniga jne. Sorsa nimekirjas oli vist isegi Lipponen (Vanhanen??)v6i oli see keegi teine endine minister (palun parandage mind kui vaja). V6i tuleb kriitika kadedusest, et Eesti ei hakanud peale pronksiööd kohe ja kiirelt finlandiseeruma?- Somm valvur
Meie ajalugu on pole nii kerge olnud.Meie ajaloos on Kekkonen viimane õige president.Ma soovitan sulle tutvuda meie ajalugu.
- kuuluukin,
Somm valvur kirjoitti:
Meie ajalugu on pole nii kerge olnud.Meie ajaloos on Kekkonen viimane õige president.Ma soovitan sulle tutvuda meie ajalugu.
Oliko Kekkosen pakko laulaa KGB:n lauluja.
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1997/7.helmikuu/UKKKGB.HTM - Somm valvur
kuuluukin, kirjoitti:
Oliko Kekkosen pakko laulaa KGB:n lauluja.
http://www.verkkouutiset.fi/arkisto/Arkisto_1997/7.helmikuu/UKKKGB.HTMKekkonen pelasti maan juuri tuolla "charmillaan"."Urkki"osasi ryypätä ja seisoi selkä suorana jota naapurin miehet kunnioitti.Urho pelasi peliä säännöillä jotka oli maailman sen hetkisen tulenaran ajan sanelemia.Kauhulla voi vain ajatella miten olisi Suomelle käynyt jos Koivisto olisi ollut siinä piinapenkissä jossa Kekkonen sai olla pitkän uransa!Maailmalla on Urho Kekkonen se mies joka arvostetaan yhdeksi maailman johtavaksi nimeksi omana aikanaan.Kekkonen Eestissä ja sen jälkeen avattiin laivalinja jälleen pitkän hiljaisuden jälkeen välillemme.Suomessa on koitettu liata Urho Kekkosen nimeä ja hänen toimiaan muka vedoten näihin edellä mainittuihin kgb ym juttuihin mutta totuus kun on ihan muuta.Suomi eli parhaat vuotensa Urhon vakaan valtion aikana jota nyt moni ikävöi tässä eriarvoisessa ja sekavassa maassa jota ei oikein kukaan ohjaa.
- veel lisa
Somm valvur kirjoitti:
Muidugi ma tean, et Soome ajalugu on olnud keeruline, niisamuti on olnud ka Eesti oma. Ja minu meelest ei ole 6ige, et yhe keerulise ajalooga rahvas naerab teise rahva yle, kellel on täpselt samuti olnud väga keeruline minevik. M6nes m6ttes oleme saatusekaaslased, juba geopoliitilistel p6hjustel ja Venemaa naabruse t6ttu. Ega ma ei parastanud v6i naernud Soome yle, t6in lihtsalt m6ned faktid neile, kes siin eestlasi n6ukogude inimesteks s6imavad ja peavad Eestit ikka veel N6ukogude-Eestiks. Ma tahtsin, et nad saaksid aru, et Soome ajalugu ja poliitika on olnud niisamuti keerulised ning sellisel juhul ei ole 6ige eestlasi parastada. Tahtsin, et nad aru saaks: miski ei ole must-valge. Kui sa nägid, siis eelmise postituse l6pus oli: = ainult n6ukogude-eestitajatele. See tekst ei olnud m6eldud sinusugustele inimestele, vaid sellele kontingendile, kes siin foorumis lollusi kirjutavad.
- Somm valvur
veel lisa kirjoitti:
Muidugi ma tean, et Soome ajalugu on olnud keeruline, niisamuti on olnud ka Eesti oma. Ja minu meelest ei ole 6ige, et yhe keerulise ajalooga rahvas naerab teise rahva yle, kellel on täpselt samuti olnud väga keeruline minevik. M6nes m6ttes oleme saatusekaaslased, juba geopoliitilistel p6hjustel ja Venemaa naabruse t6ttu. Ega ma ei parastanud v6i naernud Soome yle, t6in lihtsalt m6ned faktid neile, kes siin eestlasi n6ukogude inimesteks s6imavad ja peavad Eestit ikka veel N6ukogude-Eestiks. Ma tahtsin, et nad saaksid aru, et Soome ajalugu ja poliitika on olnud niisamuti keerulised ning sellisel juhul ei ole 6ige eestlasi parastada. Tahtsin, et nad aru saaks: miski ei ole must-valge. Kui sa nägid, siis eelmise postituse l6pus oli: = ainult n6ukogude-eestitajatele. See tekst ei olnud m6eldud sinusugustele inimestele, vaid sellele kontingendile, kes siin foorumis lollusi kirjutavad.
Aitähh sulle kirja eest.Meie ajaloos on väiksed rahvad alati saanud kannatada.Eesti saatus oli valitsus kes oli nõus Nõukugudeliituga koostööd tegema ja sai petta nende käest.Nõukugudeliit reetis ja ründas sisse Eestisse.Soome valitsus ei uskunud ja nemad hakkasid vastu.Suomi 24 on selline imelik foorum.Siin käivad igasugused lollid oma jura ajamas ning endast kiitmas.Sina ära tee väljagi las ajavad seda jura.Ma ise arvan et enamus Soomlastest teavad kindlasti Eesti ajalugu ja mõtleb normaalselt.Lõpuks ma ütlen et see kiht mis seal Tallinna tänavatel mõllab on meie rahva sit....Mina soovitan sulle Tartusse minna vaatama kuidas meie rahvas käitub seal siis tuleb sulle teine mulje Soomlastest.
- Somm valvur
veel lisa kirjoitti:
Aitähh sulle kirja eest.Meie ajaloos on väiksed rahvad alati saanud kannatada.Eesti saatus oli valitsus kes oli nõus Nõukugudeliituga koostööd tegema ja sai petta nende käest.Nõukugudeliit reetis ja ründas sisse Eestisse.Soome valitsus ei uskunud ja nemad hakkasid vastu.Suomi 24 on selline imelik foorum.Siin käivad igasugused lollid oma jura ajamas ning endast kiitmas.Sina ära tee väljagi las ajavad seda jura.Ma ise arvan et enamus Soomlastest teavad kindlasti Eesti ajalugu ja mõtleb normaalselt.Lõpuks ma ütlen et see kiht mis seal Tallinna tänavatel mõllab on meie rahva sit....Mina soovitan sulle Tartusse minna vaatama kuidas meie rahvas käitub seal siis tuleb sulle teine mulje Soomlastest.
- Imelik mees
veel lisa kirjoitti:
Miks sa ei kasuta Õ? See number 6 kasutamine paistab nii imelikuld.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jalankulkija kuoli. Poliisi etsii mustaa BMW Coupe -autoa, jossa on punertavat vanteet.
Jalankulkija kuoli jäätyään auton alle Joensuussa – kuljettaja pakeni, poliisi pyytää havaintoja https://www.mtvuutiset.1924425Mikä vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?
Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin sinne tyhjään tilaan, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki313170Ohjelma "Rikollisjengien Ruotsi" hyvin paljasti jakautuneen maan
eli ns. ruotsalaiset yhdellä puolella, muslimit ja muut kehitysmaalaiset toisella puolella. Siinäkin hyvin näki mitä ma312874Vassarina hymyilyttää vaurastuminen persujen kustannuksella
Olen sijottanut määrätietoisesti osan Kelan tuista pörssiosakkeisiin, ja salkku on paisunut jo toiselle sadalle tuhanne602756PÄIVÄN PARAS: Nigerialainen haki turvapaikkaa Suomesta, lähti takas huilaamaan
kotimaahansa, koska turvapaikan saaminen kesti niin kauan. Ja tämän kertoo ihan Yle, eikä yhtään toimittaja kyseenalaist672743Riikka runnoo: Elisalta potkut 400:lle
Erinomaisen hallitusohjelman tavoite 100 000 työllistä lisää yksityisellä sektorilla on kohta saavutettu. Toivotaan toiv902615Pidennetään viikko 8 päiväiseksi
Ja jätetään työpäivien määrä nykyiseen 5:een. Tuo olisi kompromissiratkaisu vellovaan keskusteluun työajan lyhentämisest142351Pääseekö kuka tahansa hoitaja katselemaan kenen tahansa ihmisen terveystietoja?
"Meeri selaili puhelinta uteliaisuuttaan ja katuu nyt – Moni hoitaja on tehnyt saman rikoksen Tuttujen ihmisten asiat k1002119- 1081262
- 631128