Jokapäiväinen päänsärky

Väsynyt ja pelokas

Mulla on lähes tulkoon joka ikinen aamu kun herään pää kipeä. Se kipu on niin voimakas että pakko ottaa aina jokin särkylääke. Välillä on mukana migreeniä.. mutta useimmiten pelkkää voimakasta päänsärkyä. Siihen ei silti auta mikään lääke. Se kipu on ja pysyy lähestulkoon koko päivän. Mä pelkään jo aamuisin heräämistä kun tiedän että särkee.. illalla rukoilen, että saisin herätä seur aamuna ilman kipua.. Mä olen niin väsynyt tähän. Mistä tää jokapäiväinen päänsärky voi johtua? Oon käynyt hierojalla.. venytellyt niskoja jne.. Tuntuu vaan että tuun pian hulluks jos ei nää kivut lopu.. ja samalla mua myös pelottaa, että mitä jos tää on jotain vakavampaa? Neurologi on mulle diagnisoinut migreenin.. tästä en ole vielä puhunut neurologille, kun tätä on nyt kestäny n. 4 kk:tta.. enkä sen jälkeen oo neurologilla käynyt.. Haluaisin että mun pää kuvattais.. että pääsisin siitä pelosta, että mitä jos siellä onkin jotain muuta...Onko jollakin vinkkejä miten tästä päänsärky helvetistä pääsis eroon? Mulla alkaa voimat ja keinot loppua...

21

7690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neurologi

      on migreenin diagnosoinut?

      Jos ei ole tehty magneettikuvausta, niin tilaa välittömästi aika neurologille ja pyydä lähete kuvaukseen yksityisesti, niin pääset heti.

      Neurologi voi kyllä antaa lähetteen sairaalaankin, mutta tuskin sinne kovin nopeasti pääsee.

      Mitään vinkkejä on maallikon turha ruveta jakelemaan.
      Arvaukseksihan se saattaa ilman kuvauksia mennä neurologiltakin.

      Oletan kuitenkin, että olet särkyjen aikana mitannut verenpaineesi.

      • ^^^^

        en halua pelotella mutta olen lukenut että juuri aamuisin (ja aamuyöstä) esiintyvä VOIMAKAS päänsärky on syy hakeutua heti lääkäriin. tsemppiä, ja olisi mukava lukea myös miten edistyy


      • väsynyt ja pelokas

        Migreenin on diagnisoinut kaksi eri neurologia.. tosin välillä tuntuu että nekin on samanmoisia arvauskeskuksia kuin terveysasemat.. Niin miten on diagnisoitu.. kaikilla mahdollisilla liikkeillä.. polvien, käsien yms. kolkuttelu, osoittelut, silmien tarkastukset jne.. Diagnisoitu myös migreeniksi oireiden perusteella.. ja useimmiten monilla migreeni alkaa juuri aamuyöstä.. ja minulla se lähestulkoon aina on alkanutkin silloin.. ilman mitään ennakko oireita..
        Verenpaine on mitattu ja se on ihan Ok.

        Aloitin eilen syömään migreenin estolääkitystä.. Triptyyniä.. Olisi pitänyt aloittaa sen syöminen jo jokin aika sitten, mutta ajattelin, että kokeilen jos ilman pärjäisin.. voihan olla että tuo lääke auttaa myös jokapäiväiseen päänsärkyyn..

        Ajattelin nyt vielä katsoa miten tuon lääkkeen kanssa alkaa menemään.. kirjaan ylös joka ikisen pienenkin päänsäryn niin on sitten lääkärille/neurologille näyttää mustaa valkoisella että kuinka usein niitä särkyjä on.. ja tilaan ajan n. kk:n päähän.. tosin mikäli päänsärky jatkuu niin tilaan ajan jo aiemmin..

        Tänään on muuten pitkästä aikaa ollut päänsärytön aamu:)


    • freya

      minulla migreeniä välillä monta päivää.sitten ohimoissa muut ajat viileksimistä,ja otsa,ja silmän nurkat kipeenä. nenä aamulla tukossa,vaikka ei nuhaakaan,enkä ole allerginenkaan,ollut ainakaan tähän asti millekään.ensi viikolla taas lääkäriin,enkä aio hyväksyä,jos ohjeeksi annetaan hierontaa,ja parasetamolia.

    • ajatellut

      että kyse voi olla jo ihan särkylääkepäänsärystä, jos lääkkeiden käyttö on ollut noin kauan päivittäistä. Mene ehdottomasti lääkäriin selvittämään särkyjen todellinen syy, mutta sitä ennen koita ainakin katkaista tuo päivittäinen lääkekierre. Oletko koittanut kylmäpussia tai -geeliä esim. niskaan, se yleensä auttaa ainakin jonkin verran?

      Tärkeää olisi myös, että nukkuisit ergonomisesti oikeassa asennossa, tuo aamupääsärky voi viitata siihenkin, että tyynysi / patjasi on vääränlainen ja niskasi ja pääsi kipeytyy nukkuessasi huonossa asennossa. Tässä nyt pari ensiksi mieleen tullutta ajatusta, mutta ehdottomasti varaa myös aika lääkäriin!

      • väsynyt ja pelokas

        Mulla on käynyt se mielessä.. mutta vähensin tossa yhdessä vaiheessa tosi radikaalisti lääkkeiden käyttöö.. niin en oikein usko siihen. En ota tuota päänsärkylääkettä joka päivä.. kun tiedän ettei se aina auta.. ja muutenkin tehot vähenee kun niitä popsii liian usein.. oon vaan alkanut kärsimään siitä särystä hampaat purren.. Kylmägeeli muuten niskaan auttaa joskus..

        Ja tuo nukkumisasento.. oon ajatellut että hankkisin sellaisen niskatyynyn.. jospa se vaikka vaikuttaisi asiaan jotenkin positiivisesti...


    • **<3**

      Lääkäriin, mars mars...

      Aamupäänsäryn syitä:

      -aivopaineen nousu (aivokasvain, aivoverenvuoto [akutti])
      -uniapnea
      -diabetes
      -huono tyyny -> niskat jumissa
      -hampaiden narskuttelu
      -copd (keuhkoahtaumatauti)
      -huono (kuuma, raskas ilma) huoneessa

      • jukkif

        Itse syöny kohta puoli vuotta nukahtamislääkkeitä putkeen ja vaikka uni on tullut, niin pää ei ole aina ihan ok. Vähän väliä särkyä ja väristyksiä. Luulen, että johtuu noiden lääkkeiden sivuvaikutuksista, myös reseptissä mainitaan päänsärky mahdolliseksi sivuvaikutukseksi. Kannattaa vaan yrittää olla ilman pitkiä lääkejaksoja, ottaa vaan silloin, kun on ihan pakko..


    • toinen kärsijä

      Mulla on ihan sama tilanne. Lähes joka aamu herään tykytykseen päässä. En ota heti lääkettä, mutta iltapäivällä on pakko ottaa. Siis täsmä menee joka päivä.
      "väsynyt ja pelokas", et kertonut ikääsi? Mä olen 52 v ja menkat tulee harvoin. Silloin kun ne alkoivat harveta, alkoi tämä jokapäiväinen migreeni.

      Mulle on tehty kaikki mahdolliset tutkimukset, kuvaukset, verenpaineen kontrollit, yökisko narskutteluun, tyynyjä vaihdettu (anatominen teki pahimman tuskan).
      Se on migreeniä, mutta mikä sen aiheuttaa, se on arvoitus?
      Itse epäilen ikääni (hormonimuutokset) tai kännykkään puhumista.
      En tiedä, olenko oikeassa, mutta täsmiä menee niin että apteekissa vihjaillaan.
      Olen jo turtunut aamuihin, koska särytöntä aamua ei ole. T: kohtalotoveri

      • väsynnyt ja pelokas

        Mä olen 25 vuotias. En tiedä voisko tuo purentakisko auttaa jotain, sillä avopuolisoni sanoo että mun leuat lonksuu. Soitin tänään hammaslääkäriin ja kysyin asiasta. Suositteli purentakiskoa. Mietin, että jos siitä saisi jonkinlaista apua niin se on aina plussaa.. jos edes pari särytöntä aamua vähemmän... Tuntuu että tähän palaa tuhottomasti rahaa.. :( Purentakiskot kaikkineen maksaa nekin yli 100e.. Neurologilla käynti myös sen 100e/krt suunnilleen.. mutta pakko yrittää kaikkea, että saisi apua tähän...
        Mä en täsmälääkkeitä kovin helpolla ota. Vaan silloin kun on ihan toivoton olo. Viimeisen kahden viikon aikana oon ottanu 2 täsmää.. toinen auttoi, toinen ei..
        Voimia kohtalotoverille!


    • Päivittäin särkyä

      Mulla alkoi v. 2004 h**vetinmoinen särky oikealla puolella päässä ja sen jälkeen olen kärsinyt päivittäin pahoista päänsärkykohtauksista monta kertaa päivässä.
      Heti aamusta alkoi ja jatkui jyskytys iltamyöhään. Diagnoosi oli aluksi Hortonin neuralgia, mutta sen jälkeen epäiltiin komplisoitunutta hemiplegistä migreeniä. Magneettikuvauksissa ei löytynyt mitään. Panacod ainoa joka auttaa, mutta toleranssi kasvaa ko. aineeseen aika nopeasti. Meilahden päivystyskin tullut tutuksi, terveisiä vaan sinne yöpäivystäjille.

      Asia jonka huomaisin, mutta jota oli vaikeaa tunnustaa kun olen kahvin ystävä, että kahvin jo pelkkä tuoksu ja teessäkin jo maku suussa laukaisee hirveän migreenin. Allergiatesteissä löytyikin kofeiiniallergiaa. Sen aiheuttamat oireet on ihan jotain muuta kuin kahvin vieroitusoireena esiintyvää päänsärkyä. Toinen migreeniaine mulla on maito ja kaikki sen johdannaiset. Yksi jäätelö tai maitokahvi päivällä, ja seuraava ilta ja yö menee migreeniä potiessa. Lopetin pari viikkoa sitten kaikki kofeiinit ja maidon, ja paranin yhdessä päivässä nyt elokuun lopussa kolmen vuoden päänsärystä, joka oli viittä vaille viemässä minut sairaseläkkeelle.

      Pyydä lääkäriltä toimivat kipulääkkeet siksi aikaa kun vaivan syy tutkitaan, käy neurologilla tutkituttamassa Hortonin neuralgia ja migreeni, samalla saat eegn ja magneettikuvat. Varaudu että diagnoosin saamiseen menee aikaa monta kuukautta ja rahaakin pitkä penni.
      Kokeile vielä laittaa loppu kahville, maitotuotteille ja punkulle, ja katso onko muita ruoka-aineita jotka ovat yhteydessä päänsärkyysi. Voi siitä löytyä halpa ratkaisu vaivaan, kuten mulle kävi tässä kesän lopulla. Oli erittäin noloa omalla kohdallani näin kolmen vuoden jälkeen, 5000 euroa diagnooseihin, lääkäreihin ja vahvoihin opiaatteihin tuhlanneena huomata, että kahvia ja maitoa karttamalla saan aikaan ihmeparanemisen.
      Migreeni on allergiasairaus, jossa elimistö reagoi allergeeneihin parasympaattisen hermoston kautta. Jos migreeni on päivittäinen, niin on erittäin todennäköistä, että päivittäisestä ruokavaliosta löytyy siihen syyllinen.

      • Päivittäin särkyä

        Niin vielä noista ergonomia-tyynyistä yms edellisten ketjun viestien asioista, että 4 kk päänsärkyä on liian pitkä aika jotta epäergonominen nukkumisasento olisi ainoa särkysi syy. Jos olet nuori ja aktiivinen ihminen, niin kärsisit korkeintaan ajoittaisesta hartiakivuista. Olisi sulla keho muutenkin jumissa, jos kipu olisi lihasperäistä. Mulla on noita Tempur-tyynytjä oikea kokoelma, ja on hierojia fysioterapeutteja ja akupunktioeksperttejä yms. poppamiehiä riittänyt vuosien varrella migreeniäni parantamassa. Voin sanoa että yksikään ei ole auttanut. Ei myöskään purennan ja lonksuvien leukojen korjailut, nekin kokeilin. Meillä on kaikilla ihmisillä jonkin verran epäsuhta purenta ja lonksuvat leuat. Mummollanikin meni jatkuvasti leukaluut sijoiltaan kun haukotteli, mutta ei hänellä päivittäistä päänärkyä sen takia ollut. Olen siis epäilevä hammaslääkäreitä ja fysioterapeutteja kohtaan, mutta voithan aina kokeilla. Sinuna menisin kuitenkin ensi tilassa magneettikuvaukseen (lähetteen saat lääkäriltä), jotta saat selville ettei päänupissasi ole mitään ylimääräistä tai ettei siellä ole esim. MS-taudille ominaisia muutoksia.
        Magneettikuvia ennen ei kannata laittaa rahaa Tempureihin tai purentakiskoon, usko pois!

        Äläkä missään nimessä ala kärsiä kivuista sen takia, että ihmiset moralisoivat ja varoittelevat särkylääkepäänsäryistä.
        Kipulääkkeitä on olemassa sellaisiakin, jotka eivät aiheuta lainkaan päänsärkyä, ja itse en esim. saanut Panacodista mitään vieroitusoireita, vaikka lopetin aika korkeista annoksista nyt elokuun lopussa. Toinen hyvä aine joka toimii migreenityyppiseen päänsärkyyn on Indometin. Siitä voi palaa mahalaukku pitkäaikaiskäytössä, joten se ei ole hyvä päivittäiseen käyttöön. Unohda ihan aluksi käsikauppaburanat ja ibuksinit yms. krapulasärkyihin ja kehitetyt aineet, niistä ei ole mihinkään, ja niistä juuria saa sen kipulääkepäänsäryn. Pyydä lääkäristä kunnon reseptivalmiste, jota voi käyttää pitkäaikaisesti, ja joka tehoaa eikä vie toimintakykyä.
        Suomessa on vähän tällainen asenne (just tänään oli televisiossa suomalaisten syöpapotilaiden järkyttävän heikosta kivunlievityksestä juttua), että kivut on hiljaa kärsittävä. Älä missään nimessä suostu sellaiseen, olet nuori ihminen ja sulla on elämän tärkeät vuodet käsillä! Olen itse erittäin kiitollinen, että sain lopulta yksityisellä puolella tehokasta kivunlievitystä ja pystyin oikeiden kipulääkkeiden löydyttyä käymään töissä ja opiskelemaan migreenistä huolimatta. Enkä todellakaan miskikään narkkariksi muuttunut.

        Hanki siis hyvällä omallatunnolla itsellesi kunnon kipulääkket ja lähete magneettikuvaukseen.


      • onko....

        kipusi pysynyt poissa ja miten sait tietää, että olet allerginen kahville?
        Joutuuko viilistäkin luopumaan tuolla idealla?

        Itselläni olen joskus epäillyt, että jäätelö aiheuttaa kohtauksen ja muut ovat nauraneet. Alan uskoa tuohon maitojuttuun, koska testasin jäätelöä ja aina kohtaus parin tunnin päästä.
        Mietin vain mitä juon, jos joudun luopumaan kahvista ja maitotuotteista.
        Mehuista en pidä enkä teetä saa alas millään. Alkoholia en käytä lainkaan, eikä se tietty mikään ruokajuoma olekaan!!!

        Jääkö vesi ainoaksi juomaksi? Miten turvaan kalkkitasapainon?


      • täsmät?
        Päivittäin särkyä kirjoitti:

        Niin vielä noista ergonomia-tyynyistä yms edellisten ketjun viestien asioista, että 4 kk päänsärkyä on liian pitkä aika jotta epäergonominen nukkumisasento olisi ainoa särkysi syy. Jos olet nuori ja aktiivinen ihminen, niin kärsisit korkeintaan ajoittaisesta hartiakivuista. Olisi sulla keho muutenkin jumissa, jos kipu olisi lihasperäistä. Mulla on noita Tempur-tyynytjä oikea kokoelma, ja on hierojia fysioterapeutteja ja akupunktioeksperttejä yms. poppamiehiä riittänyt vuosien varrella migreeniäni parantamassa. Voin sanoa että yksikään ei ole auttanut. Ei myöskään purennan ja lonksuvien leukojen korjailut, nekin kokeilin. Meillä on kaikilla ihmisillä jonkin verran epäsuhta purenta ja lonksuvat leuat. Mummollanikin meni jatkuvasti leukaluut sijoiltaan kun haukotteli, mutta ei hänellä päivittäistä päänärkyä sen takia ollut. Olen siis epäilevä hammaslääkäreitä ja fysioterapeutteja kohtaan, mutta voithan aina kokeilla. Sinuna menisin kuitenkin ensi tilassa magneettikuvaukseen (lähetteen saat lääkäriltä), jotta saat selville ettei päänupissasi ole mitään ylimääräistä tai ettei siellä ole esim. MS-taudille ominaisia muutoksia.
        Magneettikuvia ennen ei kannata laittaa rahaa Tempureihin tai purentakiskoon, usko pois!

        Äläkä missään nimessä ala kärsiä kivuista sen takia, että ihmiset moralisoivat ja varoittelevat särkylääkepäänsäryistä.
        Kipulääkkeitä on olemassa sellaisiakin, jotka eivät aiheuta lainkaan päänsärkyä, ja itse en esim. saanut Panacodista mitään vieroitusoireita, vaikka lopetin aika korkeista annoksista nyt elokuun lopussa. Toinen hyvä aine joka toimii migreenityyppiseen päänsärkyyn on Indometin. Siitä voi palaa mahalaukku pitkäaikaiskäytössä, joten se ei ole hyvä päivittäiseen käyttöön. Unohda ihan aluksi käsikauppaburanat ja ibuksinit yms. krapulasärkyihin ja kehitetyt aineet, niistä ei ole mihinkään, ja niistä juuria saa sen kipulääkepäänsäryn. Pyydä lääkäristä kunnon reseptivalmiste, jota voi käyttää pitkäaikaisesti, ja joka tehoaa eikä vie toimintakykyä.
        Suomessa on vähän tällainen asenne (just tänään oli televisiossa suomalaisten syöpapotilaiden järkyttävän heikosta kivunlievityksestä juttua), että kivut on hiljaa kärsittävä. Älä missään nimessä suostu sellaiseen, olet nuori ihminen ja sulla on elämän tärkeät vuodet käsillä! Olen itse erittäin kiitollinen, että sain lopulta yksityisellä puolella tehokasta kivunlievitystä ja pystyin oikeiden kipulääkkeiden löydyttyä käymään töissä ja opiskelemaan migreenistä huolimatta. Enkä todellakaan miskikään narkkariksi muuttunut.

        Hanki siis hyvällä omallatunnolla itsellesi kunnon kipulääkket ja lähete magneettikuvaukseen.

        Eikö migreeniin auta parhaiten juuri siihen kehitetyt täsmälääkkeet, triptaanit? Et maininnut niitä kokeilleesi..

        Minua on alkanut epäilyttää (melkein) kaikki ns. yhden asian liikkeet suhteessa migreeniin. Tuntuu olevan niin monen asian summa ja ennen kaikkea yksilöllinen, että se mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimikaan toisella. Hienoa kuitenkin jos tuolla ruokavaliomuutoksella saat päänsäryn pysymään poissa jatkossakin!


      • kohtalotoveri
        onko.... kirjoitti:

        kipusi pysynyt poissa ja miten sait tietää, että olet allerginen kahville?
        Joutuuko viilistäkin luopumaan tuolla idealla?

        Itselläni olen joskus epäillyt, että jäätelö aiheuttaa kohtauksen ja muut ovat nauraneet. Alan uskoa tuohon maitojuttuun, koska testasin jäätelöä ja aina kohtaus parin tunnin päästä.
        Mietin vain mitä juon, jos joudun luopumaan kahvista ja maitotuotteista.
        Mehuista en pidä enkä teetä saa alas millään. Alkoholia en käytä lainkaan, eikä se tietty mikään ruokajuoma olekaan!!!

        Jääkö vesi ainoaksi juomaksi? Miten turvaan kalkkitasapainon?

        Mulla on ihan samaa ollut nyt muutaman kuukauden. Tulinkin tänne palstalle kirjoittamaan asiasta, mutta täällähän olikin asiaa käsittelevä ketju jo valmiiksi!

        Olen nyt muutaman kuukauden ajan herännyt joka aamu karmeaan päänsärkyyn. Yleensä herään neljän - viiden aikaan, ja pelottaa jo mennä nukkumaan iltaisin, kun tiedän jyskytyksen olevan päässä taas aamulla.

        Olen pienestä asti kärsinyt migreenistä, mutta se on ollut satunnaista, eikä mitään tähän nykyiseen verrattavaa. Kävin lääkärissä vajaa kuukausi sitten, sain lähetteen magneettikuvaan, eikä aivoista löytynyt mitään. Särky vaan jatkuu. Tänä aamuna heräsin varttia vaille viisi ja jyskytys oli karmea. Mitä pidempään nukun, sitä sietämättömämpi päänsärky on, ja sen lisäksi myös oksettaa.

        Jos nousen ajoissa, kahvi auttaa särkyyn, mutta jos nukun pidempään, mikään ei auta. Lääkkeistä ei ole mitään hyötyä, ei triptaaneista, ei Panacodista, ei mistään. Varasin taas ajan lääkärille, kun elämä alkaa olla aika tuskallista.


      • 15 vuotta
        kohtalotoveri kirjoitti:

        Mulla on ihan samaa ollut nyt muutaman kuukauden. Tulinkin tänne palstalle kirjoittamaan asiasta, mutta täällähän olikin asiaa käsittelevä ketju jo valmiiksi!

        Olen nyt muutaman kuukauden ajan herännyt joka aamu karmeaan päänsärkyyn. Yleensä herään neljän - viiden aikaan, ja pelottaa jo mennä nukkumaan iltaisin, kun tiedän jyskytyksen olevan päässä taas aamulla.

        Olen pienestä asti kärsinyt migreenistä, mutta se on ollut satunnaista, eikä mitään tähän nykyiseen verrattavaa. Kävin lääkärissä vajaa kuukausi sitten, sain lähetteen magneettikuvaan, eikä aivoista löytynyt mitään. Särky vaan jatkuu. Tänä aamuna heräsin varttia vaille viisi ja jyskytys oli karmea. Mitä pidempään nukun, sitä sietämättömämpi päänsärky on, ja sen lisäksi myös oksettaa.

        Jos nousen ajoissa, kahvi auttaa särkyyn, mutta jos nukun pidempään, mikään ei auta. Lääkkeistä ei ole mitään hyötyä, ei triptaaneista, ei Panacodista, ei mistään. Varasin taas ajan lääkärille, kun elämä alkaa olla aika tuskallista.

        kunnes magneettikuvauksen, verisuonitutkimusten plus lukemattomien lääkärissäkäyntien jälkeen, jolloin lääkärit vain pudistelivat päätään, kerroin asiasta TYKS:n keuhkolääkärille astmatutkimusten yhteydessä. Hän sanoi heti, että kysymyksessä voi olla uniapnea.

        Minut lähetettiin Paimion sairaalaan tutkimuksiin ja uniapneahan sieltä paljastui.

        En alkujaan oikestaan uskonut, kun keuhkolääkäri uniapneaa epäili.
        Enhän minä, ainakaan vaivojen alkaessa, ollut liian lihava. Myöhemminkin olin välillä vähän lihonut ja taas laihtunut, eikä sillä ollut mitään merkitystä oireisiini.

        En mieheni mukaan myöskään kuorsannut, eikä hän ollut huomannut hengityskatkoksiakaan.

        Lääkärin mielestä kurkkuni on kuitenkin hiukan ahdas huolimatta nielurisaleikkauksesta.

        Sen tiedän, että minulla on tähän tautiin sukurasitusta.
        Äitini kuorasi niin, ettei samassa huoneessa voinut nukkua.
        Hänen äitinsä, tosin jo vanha ihminen, meni illalla kymmenen aikaan nukkumaan "täysin terveenä" kinattuaan sitä ennen täysillä politiikasta. Sitten otti jotain rauhoittavaa, tai unilääkettä ja pelkään, että myös pienen tilkan alkoholia. Aamulla tätini löysi hänet vuoteestaan kuolleena.

        Uskon, vaikka minkäälaista kuolinsyyntutkimusta ei tehtykään, että myös hänellä oli uniapnea ja tällaiset rauhoittavat aineet aiheuttivat hengityskatkoksia ja liian pinnallista hengitystä, joita iäkäs ihminen ei kestänyt.

        Myös serkkuni kuoli nukkuessaan, kun hänelle vaihdettiin lääkitystä.

        Kahvia minäkin aina ensimmäiseksi ryntäsin keittämään. Yleensä se, ja ylhäälläolo auttoivat.

        Nyt minulla on CPAP-hengityslaite, jota joudun kuljettamaan mukanani esim. mökillä tai jos nyt joskus jossain muualla yövyn.
        En voi ottaa päivälläkään edes nokkaunia ilman laitetta. N.15 minuutin kuluttua on muussa tapauksessa noustava ylös.
        Vaikka laite ei kovin mukava olekaan, se on kuitenkin minulle nykyiin lähes elämisen ehto.

        Toinen asia joka nuorempana aiheutti minulle kamalia päänsärkyjä, oli korkea verenpaine. Se kun vielä vaihteli, niin en saanut sitäkään selville ennenkuin hankin kotiini verenpainemittarin, jolloin oli mahdollisuus mitata verenpaine päänsäryn aikana.
        Käydessäni sitä mittauttamassa minulle sanottiin aina, että se on rajamailla ja seurataan edelleen.
        Nyt minulla on ollut verenpainelääkitys ainakin kolmekymmentä vuotta ja kontrolloin itse jonkin verran lääkitystäni, koska esim. stressi nostaa verenpainettani helposti.

        Verenpaine nyt tietysti aina ensimmäiseksi mitataan, mutta kokemuksesta tiedän, ettei sekään aina tule ilmi, mikäli ei mitata juuri sillä hetkellä, kun särky on päällä.

        Nämä nyt vaan olivat tällaisia omakohtaisia kokemuksia, mutta ajattelin kertoa, jos vaikka jollekulle olisi apua.

        Olen aikaisemmin kirjoitellut aivopaineen noususta, mutta se kyllä käsitykseni mukaan ilmenee magneettikuvauksessa.


      • juuri ennen
        kohtalotoveri kirjoitti:

        Mulla on ihan samaa ollut nyt muutaman kuukauden. Tulinkin tänne palstalle kirjoittamaan asiasta, mutta täällähän olikin asiaa käsittelevä ketju jo valmiiksi!

        Olen nyt muutaman kuukauden ajan herännyt joka aamu karmeaan päänsärkyyn. Yleensä herään neljän - viiden aikaan, ja pelottaa jo mennä nukkumaan iltaisin, kun tiedän jyskytyksen olevan päässä taas aamulla.

        Olen pienestä asti kärsinyt migreenistä, mutta se on ollut satunnaista, eikä mitään tähän nykyiseen verrattavaa. Kävin lääkärissä vajaa kuukausi sitten, sain lähetteen magneettikuvaan, eikä aivoista löytynyt mitään. Särky vaan jatkuu. Tänä aamuna heräsin varttia vaille viisi ja jyskytys oli karmea. Mitä pidempään nukun, sitä sietämättömämpi päänsärky on, ja sen lisäksi myös oksettaa.

        Jos nousen ajoissa, kahvi auttaa särkyyn, mutta jos nukun pidempään, mikään ei auta. Lääkkeistä ei ole mitään hyötyä, ei triptaaneista, ei Panacodista, ei mistään. Varasin taas ajan lääkärille, kun elämä alkaa olla aika tuskallista.

        nukahtamista auttoi minulla. Ihanaa!

        Hypnic headache on dg, johon tuo kofeiinitabletti auttaa. Kokeilkaa, olen itse ft ammatiltani, mikään muu ei minulle ole auttanut.

        Googlettamalla löytyy Leiraksen sivuilta artikkeli.


    • väsynyt ja pelokas

      neurologille. Yritin saada aikaa neurologille, joka olisi erikoistunut päänsärkyihin, mutta aika olisi mennyt yli kk:n päähän.. liian kauaksi..:( Mutta tosiaan olen nyt menossa ke aamuna neurologille.. kuinkahan saisin hänet laittamaan sen lähetteen pään kuvaukseen? Olisihan siellä varmasti hyvä käydä.. kun itsellä kuitenkin sellainen olo että entä jos on jotain vakavaa.. pääsispä ainakin siitäkin pelosta eroon.. tai sitten jos jotain on niin se ehkä huomataan vielä "hyvissä ajoin"..

      Yksi ainoa päivä viime viikolla meni ilman päänsärkyä. Tää on oikeesti niin helvetinmoista elää tän päänsäryn kaa.. vaikuttaa koko elämään negatiivisesti.. en pysty olemaan se sama iloinen itseni kun kärsin tästä särystä...

      Migreenikohtauksissa täsmälääkkeet auttaa ihan hyvin.. mutta mikähän ihme tähän jatkuvaan päänsärkyyn voi auttaa..

      Ite jotenki epäilen, että tää särky lähtee niskasta ja hartioista.. kun ne on aivan jumissa.. oon nyt viikoittain käyny hierojalla, mutta se auttaa vain hetkellisesti..

      No toivotaan, että keskiviikkona olis jollain tapaa viisampi tän kanssa.. tai että olis edes se lähete sinne kuvauksiin.. näin tuun meinaa oikeesti hulluks!

    • Migreeni loppui!!!

      Älä nuku vatsallasi! Minun jatkuva migreeni loppui. ...Ja hanki kunnon muotoiltu tyyny!

    • Minullakin

      Kannattaisi varmaan kuvata myös niska. Minulta löytyi harvinainen epämuodostuma, mikä aiheuttaa särkyä ja huimausta ja pahaa oloa. Mutta siihen ei auta mikään lääke, että se siitä. Vain leikkaus, joka on vaarallinen ja ei ehkä sekään aina auta. On vain kärsittävä päivä toisensa jälkeen. Toivon sinulle parempaa tuuria.

    • Anonyymi

      mulla on olltu pää kipee 2-6 sillä välillä pää kipee viimeset 7-8 vuotta
      mitö olen oppinut aamulla heti herätessää aamupala tauluun ja punttisalille
      puskemaan kovaa yleensä auttaa harvoin kerkee tulle perään illaks mukaan ,
      mutt aina ei tietty vopi ja jaksa treenee niin iskee kun puukko eli parempi vaan treenaa painoilla et veri myllertää kunolla sen tunnin ja paine kovana...
      ja tietty toinen on elä vaan kato tietokonetta tai puhelinta telkkaria ennen iltaa
      se on varma hedari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      105
      3464
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      85
      3326
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      1986
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      90
      1469
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1276
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1165
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      898
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      132
      860
    9. 46
      793
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      777
    Aihe