Sopiva kohde aloittelijalle?? Vinkkejä:)

aloitteleva vaeltaja:)

mikä lapin reitti sopisi aloittelijalle?
Karhunkierros kuulostaa houkuttelevalta siinä mielesssä, että reitit on selvästi merkitty. Vai suosittelisitko mieluummin jotain muuta?
entä onko lokakuun puoliväli liian myöhäinen ajankohta??
Entä mistä parhaimmat vinkit?
Kiitos jo etukäteen kokeneempien vinkeistä!!:)

10

3019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xcv

      Miten olisi retki Pallastunturilta Hettaan. Upeat maisemat, helppokulkuinen, ei juuri eksymisvaaraa, varaus- ja autiotupia sopivin välein. Matkan pituus muistaakseni reilut 50 km. Venekuljetus Hetassa hoidettava tavalla taitoisella.
      Tai sitten Saariselällä Kiilopää - Suomunruoktu - Tuiskukuru - Lankojärvi - Kiilopää. Edellyttää vähän enemmän suunnistamistaitoja kuin edellinen. Mutta upea reitti sekin.

      • hiking girl

        myös Hetta-Pallas- reittiä, aika vaikeeta eksyä, jos ei poikka polulta ja matkan varrella on sauna =D (


    • xcv

      Ja siitä ajankohdasta: lokakuun alkupuli on hienoa aikaa. Lopulla saat kai varautua kylmään ja (satunnasieen) lumeen. Mutta kunnon varusteet auttavat. Suksia tuskin tarvitsee...

    • HettaKevo

      Hetta-Pallas on hyvä reitti (juuri Hetasta Pallakselle). Bussi lähtee Rovaniemeltä puolenpäivän aikaan ja on Hetassa n. klo 16. Tilaa kuljetus järven yli etukäteen, niin pääset nopeammin reitin alkuun. Kuljetus maksaa 5 euroa. Ekalle päivätuvalle (7km) ehtii vielä samana iltana, joskin sisään tuskin mahtuu nukkumaan ainakaan ruska-aikaan. Oma teltta siis tarvitaan. Seuraava päiväetappi kannattaa tehdä Hannukurulle (n.20km), jossa on Sauna, kota ja tupia, mutta myös paljon ihmisiä. Saunassa on naisten ja miesten vuorot vuorotunnein.

      Tähän asti maasto on melko helppoa, alussa on vain yksi nousu Pyhäkerolle, reitin ensimmäiselle tunturille. Hannukuru-Nammalakuru-pätkä (13km) on reitin raskain ja sitä varten kannattaa varata yksi päivä. Tuntureita ylitetään muistaakseni 3-4 ja nousut sekä laskut ovat melko jyrkkiä. Nammalakurulta on matkaa 13 km Pallakselle, joka on pelkkää nousua Pallastunturien päälle ja sitten laskua Pallastunturin hiihtokeskukselle, mihin reitti päättyy. Halutessaan voi reittiä jatkaa vielä jonkin matkaa voimien ja ajan mukaan kohti Ylläs-tunturia. Esim. Rauhala on luonteva lopetuskohde (siellä on mahdollista tilata majoitus ja sauna). Matkaa Hetasta Pallakselle on 55 km ja Rauhalaan 80 km. Pallas-Ylläs väli on 72 km, mutta maisemiltaan ei vedä vertoja Hetta-Pallakselle.

      Jos telttamajoitus ei pelota ja varusteet ovat muutenkin hyvät (ainakin lämmin makuupussi on tarpeen) niin hyvä reitti on myös Utsjoki-Kevo. Reitti alkaa Sulaojalta Karigasniemi-tien varrelta ja päättyy Inarintien varteen. Bussit menevät siten, että puolenpäivän aikaan Rovaniemeltä lähtevä bussi on perillä iltaseitsemältä. Tästä on matkaa 2 km ensimmäiselle telttapaikalle. Reittiä mainostetaan vaikeaksi, mutta se ei ole juuri vaativampi kuin Hetta-Pallas. Muutama todella jyrkkä nousu ja lasku kyllä on, mutta normaalikunnolla ja varusteilla pärjää hyvin. Koko pituus on 63km, eli 3-4 päivää on hyvä varata. Reitin loppupäässä on 2 km ennen maantietä viimeinen telttapaikka. Aamulla joutuu heräämään melko aikaisin, sillä bussi Rovaniemelle lähtee klo 5 aamulla. Joku bussi menee myös takaisin Sulaojalle, joten jos on autolla tullut, niin pääsee bussilla takaisin autonsa luokse.

      Minne tahansa menetkin, niin osta kunnon vedenpitävät vaelluskengät ja lämmin makuupussi!

    • 20 vuotta, 52 yöreissua nap...

      Mietis vähän. Todennäköisesti haluat lähteä reisuun syyslomalla. Mutta Pallakselle sataa yleensä pysyvän lumen lokakuun puolivälin tienoilla. Samoin Kevolle, tosin siellä Meri vaikuttaa säätilaan puoleen jos toiseen.

      Ensikertalaisen kannattaa tutustua eteläisempiin paikkoihin, esim. Kuusamon karhunkierrokseen (ei sekään ole herkkupaikka, lumen tuloa odotellaan jo silloin). Miten olisi joku eteläisempi, itseäni kiinnostaa helvetinjärvi tai karjalan vaaramaisemat. Siellä on hyvä opetella perustaitoja, kännykkä kuuluu suht hyvin ja apu on helposti saatavilla.

      Unohda ensikertailaisena lappi noin myöhään syksyllä. Ei ole enää ruskaa, vain liukasta kiveä kiven vieressä, aamuisin paikat jäässä (myös kivet) ja nuotiopuutkin kosteudesta jäisiä. Opettele nyt etelämpänä ja sitten vuoden päästä lappiin.

      EIKÄ YKSIN NOIN MYÖHÄÄN SYKSYLLÄ, JOS NILKKA MENEE JÄISELLÄ/MÄRÄLLÄ KIVELLÄ, VOI LEIRIYTYMINENKIN OLLA HAASTE, YÖPAKKASIA JOPA -15 ASTETTA! JA KÄNNY EI AINA KUULU!

      Järkeä tähän selviytymiskilvoitteluun!

    • aslakkig

      Kuusamoon ja karhunkierrokselle. Reittejä ja vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön. Myöskin lokakuulle.

    • aslakkiq

      Jos lähetät minulle osoitteesi voin kertoa tarkempia ohjeita Kuusamosta ja karhunkierrokselta.

    • alku on parasta,sit on lumi vähimmillään,eikä sada

      • sataa vettä

        aina..


      • sataa vettä kirjoitti:

        aina..

        heinäkuun lopus


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe