Vuokra-asunto

KADUTTAA!

Vuoden ajan olen hakenut hieman isompaa asuntoa. Nykyinen on 35 neliötä ja todella huonosti suunniteltu. Kaappitilaa ei ole paljoa mitään makuuhuoneessa eikä keittiössä ja olohuonekin on aika pieni kirjahyllylle, sohvalle ja nojatuolille.

Tällä viikolla löysin 45 neliöisen aivan ihanan vuokra-asunnon. Keittiössä on tarpeeksi kaappitilaa, makkari on vähän turhankin iso ja olohuone pieni, mutta parempi se on kuin tämä nykyinen. Ja erityisesti se on _valoisa_.

Tein vuokrasopimuksen eilen mutta nyt alkoi kaduttamaan. Vuokra on 450 e, johon menee koko opintotukeni ja asumislisäni (nykyisessä asunnossa vuokra 300). Pelkään, etten pystykään maksamaan tuota vuokraa tai että olen "haukannut liian ison palan", toisin sanoen tehnyt hätiköidyn päätöksen ajattelematta muita kuluja.

Töitä ei ole mahdollista tehdä. Tai olisi, mutta en välittäisi ajaa talvella 60 km töihin ja takaisin epävarmalla autolla. Saattaa jättää välille.

Isoin vuokra, mitä olen elämäni aikana maksanut on 360e.
Tämä asunto ei ole missään isossa kaupungissa, päinvastoin. Onko tuo vuokra teidän mielestänne "ihan vitun kallis" opiskelijalle?

Voinko vielä perua vuokrasopimuksen, jos vetoan, etten välttämättä pystykään maksamaan vuokraa? Teoriassa pystyisin maksamaan sitä, jos käyttäisin säästöjäni (joita en halua käyttää).

mutta kun se asunto on niin ihana!

5

2529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytettävissä

      Muista, että voit tarvittaessa myös ottaa opintolainaa - halpakorkoista ja riskitöntä. Muistaakseni n. 300e kuukaudessa korkeakouluopiskelijalle.

      Vuokra on mielestäni kohtuullinen opiskelijalle - sen sijaan kämppä on poskettoman suuri yksinasuvalle opiskelijalle.

      Pohdi nyt, miten tärkeää luksuseläminen sinulle on. Jos se tekee elämästä paljon mukavampaa, varmaan vuokra on sen arvoinen. Jos taas joka päivä kadut sitä, miten rahaa kuluu, kannattaa varmaan kysyä vuokranantajalta, voisitko vielä perua sopimuksen. Jos ei suoraan suostu, voit tarjota esim. puolen kuukauden vuokraa hyvitykseksi.

      • aloittaja.........

        että soitan huomenna tuolle välittäjälle ja kysyn, voiko sopimusta vielä perua. Syy on yksinkertaisesti se, etten takaa vuokranmaksun varmuutta. Siitä voi tulla pitemmän päälle ongelma.

        Tarvitsisin vain hieman lisää tilaa. Pienessä kämpässä sekoo pää ja kaikki on aina sekaisin kunnei mikään mahdu mihinkään.

        Mutta toisaalta, kyllä tässäkin kämpässä voi nyt asua, muutenhan tämä on ihan mukava. Takapihalle ei pääse kun sohva edessä jotta keittiönpöydän ääreen mahtuisi istumaan jne.


    • sijaa antaa

      Asuimme mieheni kanssa kolme vuotta 90-luvun puolivälissä kahdestaan 21,5 neliön yksiössä, jossa ei ollut parvea. Ja hyvin tuntui tilaa löytyvän. Isompi asunto hommattiin vasta lähellä ensimmäisen lapsemme syntymää. Nyt kahden lapsen, muutaman muuton ja vakituisten työsuhteiden jälkeen tuntuu hyvältä asua isommassa. Opiskelu aikana kannattaa mielestäni pihistellä, ja vasta valmistuttua elää leveämmin. Itse en voi henkilökohtaisesti käsittää miten 35 neliötä ei riitä yhdelle ihmiselle, vaikka pohja olisi kuinka surkea!

    • -mutta-

      Jos itkisit 20 neliötä, niin ymmärtäisin.. Mutta sitä en ymmärrä miksi 35 m2 ei riitä..?

      Mihin ihmeeseen yksin asuva opiskelija tarvitsee sohvia ja nojatuoleja, sekä isoa kirjahyllyä? Niukalla ja sopivankokoisella kalustuksella tuon kokoiseen asuntoon mahtuu hyvin yksi ihminen ja siinä voi jopa elää. Mutta ylikalustamisella elämisestä tulee varmasti tuskaa.

      Pikku asuntoon saat lisätilaa esim. parvisängyllä, jonka alle mahtuu kivasti opiskelijalle tarpeellinen työtila.
      Ja saahan noita kaappeja, jotku perusmallit ei edes maksa ihmeitä. Katsele vaikka Ikeasta.

      Kyllä tuo vuokra on "ihan vitun kallis" opiskelijalle joka ei käy töissä. Ja osapäiväisestikin töissä käyvälle opiskelijalle vuokra olisi melkoinen.

      Kannattaa sitä perumista ainakin yrittää. Kerro vaan suoraan, että et pysty maksamaan ja lisää jatkoksi vaikka hieman tarinaa.. Eli et saakaan luvattua työpaikkaa, lähdetkin opiskelemaan muualle tms...

    • Anonyymi

      Miten ihmeen lailla maahanmuuttajat asuvat. Sotkevat särkevät asunnon ja rahoja ei saa takaisin vaikka kuinka paljon ovat asuntoa tuhonneet. Näitä on lukuisia esimerkkejä joten olen tullut siihen tulokseen että ei asuntoa kannata mamuille vuokrata. Missä on käytöstavat. Luulevat että saavat tahdä mitä haluavat mutta maksaa ei haluta mitään ihan järjetöntä touhua. Ei mamu ole kunkku suomessa vaikka niin luulevat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2539
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2254
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      59
      2248
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe