peurajärvi-mujejärvi

vande

Meininki olisi mennä ensi kuun loppupuolella kyseiselle alueelle viikoksi. Kertokaahan kokemuksistanne. Kiitos.

17

5245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikka

      aika paljon mehästäjiä siellä aika liikkuu. Tai ainakin liikkui menneinä teeri-vuosina. Olen käynyt viikon reissuja about viitenä vuonna ja aina olen viihtynyt ja saalistakin saanut.

      Autolla joutuu taittamaan matkaa, koska alue laaja, mutta pidän nurmes-kuhmo-tien itäpuolista osaa hyvänä lintupaikkana.

      • vande

        Kiitoksia!


    • Suon silimäke

      Saloa alueella riittää. Mutta parhaimmaksi seuduksi olen havainnut Kuhmon-tien itäpuoleisen alueen. Syksyllä vielä lintuja riittää,mutta kun lumi alkaa tulla lokakuun loppupuolella,niin varsinkin teeret parveutuvat ja siirtyvät alueelta pois. Kun koivikoita ei ole kovinkaan paljon. Teeriä alueelle kuitenkin jää, mutta varaudu etsimään linnut. Riekkoja on Peurasuolla ja Näätävaaran luona ja Suolajoella. Metsoja löytyy Kujangista, Parvajärveltä, Suolajoelta ja Näätävaaralta. Mujejärvestä lähtevässä joen alussa on autiokämppä,jos kerran suunnittelit yöpyväsi. Alueella riittää risukoita/taimikoita, joten suosittelisin Gepsin hankkimista. Ei tartte ihmetellä,että missä perkeleessä taas olen tiällä vitukossa!!! ;-D

      • vande

        Kiitos kovasti. Meillä on varattuna VilliPohjolan kämppä alueelta ja käsigepsin saan toivottavasti duunista lainaan. Kartan tilasin mapline24.com:sta.


    • vande

      Reissu tuli heitettyä viikolla 43. Koko porukan saldo ukkometso, koppelo, 2 ukkoteertä ja naarasteeri. Lintuja näkyi mielestäni hyvin ja ymmärrettävästi ne olivat arkoja. Itäpuolinen alue ilman muuta se missä viihdyttiin. Varmasti tulevinakin vuosina varteenotettava alue! Kenelläkään tietoa Ylimmäisen Suolalammen itäpuolella olevasta kämpästä saunasta? Ns. autio vai mikä?

      • Ex-Nurmeslainen

        Tuli tuota itsekin viime syksynä ramuttua tuolla alueella. Lintuja löytyy, kun tietää mistä etsiä. Mutta tuli käytyä, myös Kuhmon puolella jahdissa. Jonkerin-salon eteläpuolella olevilla alueilla. Lintuja näkyi, mitä tuli Nurmeksen puolella koluttua 3 miehellä ja koiralla: alle kymmenen teertä,joitakin pyitä ja riekkoja, pari metsoakin näkyi. Mutta ihmeellisesti lintutiheys muuttuu, kun siirtyy lääninrajan toiselle puolelle!! Viimeisenä jahtipäivänä,kun olin yksin liikkeellä ja vesisateessa. Saldo: noin 20 yksittäistä teertä, pari metsoa ja pyitä riitti!!! Yksin sai olla selkosilla. Niin kyselit siitä kämpästä?! Se on jonkin Viekiläisen yksityishenkilön omistuksessa.Siinä nykyisen uuden rakennuksen paikalla on ollut aiemmin vanha savottakämppä. Se on siirretty Lieksan ulkoilmamuseolle. Muuten...on kerrottu tarinoita,että kyseisellä kämpällä kummittelisi!!! Metsästysporukat on kokeneet erinäisiä asioita. Tietoa saat lisää, kun laitat hakusanaksi Suomi24-keskustelupalstalla olevalle hakupalvelulle: Suolajoki


      • muje

        Kyseinen kämppä on yksityinen.


    • vande

      edellisen vuoden mestoille. Onko alueella tänä syksynä käyneillä halua kertoa tilanteesta? Vai suuntaus sama kuin muuallakin?

      • Ex-nurmeslainen

        Aloitusviikonloppuna tuli käytyä jahdissa alueella. Mutta ERITTÄIN huonosti lintuja näkyi!! Kymmenkunta teertä ja yksi koppelo. Pyitä näkyi vain muutamia.
        Näyttäisi sielläkin tapahtuneen romahdus. Tai sitten ukkoloissa vika....... ;-)


      • vande
        Ex-nurmeslainen kirjoitti:

        Aloitusviikonloppuna tuli käytyä jahdissa alueella. Mutta ERITTÄIN huonosti lintuja näkyi!! Kymmenkunta teertä ja yksi koppelo. Pyitä näkyi vain muutamia.
        Näyttäisi sielläkin tapahtuneen romahdus. Tai sitten ukkoloissa vika....... ;-)

        tuli käytyä Kukkaro-Laklassa. Nyt luvat ja mökki varattuna taas Peura-Muje suunnalle. Linnustuskin polkaistiin tänään käyntiin, mites täällä pelitti?


      • vande
        vande kirjoitti:

        tuli käytyä Kukkaro-Laklassa. Nyt luvat ja mökki varattuna taas Peura-Muje suunnalle. Linnustuskin polkaistiin tänään käyntiin, mites täällä pelitti?

        tänä syksynä käyneitä jotka haluaisivat kertoa kokemuksistaan?


    • vande

      Viikon päästä tositoimissa Peura-Muje alueella. Huhu kertoo, että lintuja mukavasti. Onko tarinopilla perää?

    • kusetettu on

      Perutko reissun jos kerron ettei oo muita lintuja kuin variksia ja korppeja mustina lintuina. Ruskeat linnut on varpusia. :)

    • hunter 5

      Paikka on perseestä ja vitusti susia !

    • korven kulkija

      Paljon metsämiehiä ja vähän riistaa . Kaiken lisäksi susi oli viedä koiran mennessään . Joten suunnistan kohti Suomussalmea pariksi viikkoa .Hyvästi 7624..

    • vande

      No jopas on... Suhtaudun vielä varauksella kommentteihinne mutta huonoltahan tuo kuulostaa. Kämppä kuitenkin varattuna niin sinne sitä mennään - kävi miten kävi!

    • vande

      Tulihan siellä muutama päivä käveltyä. Lintuja näkyi jonkun verran ja teeren ja pari pyytä sainkin saaliiksi. Yleisesti ottaen lintukannat voivat ola heikommat kuin jossain muualla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe