Askobiinihappo

(Jauhoparanne)

Askorbiinihappoa (jauhonparanne) ei käytetty ennen suomalaisissakaan vehnäjauhoissa ja hiivaleipäjauhoissa
mutta nyt lisätään koska ollaan lisäaineita E-koodeja tunkemassa joka paikkaan muutenkin että säilyvyys ja tuotteen laatu saaadaan kilpailuyhteiskunnassa mahdollisemman hyväksi.
Vennäjauhot ovat ne pahimmat keliaakikoille. Ulkolaisissa viljoissa ei käytetä askorbiinihappoa.

Keliaakikko voi syödä sen aamu kaurapuuronsa ja se taas johtuu siitä että kaurahiutaleet eivät sisällä askorbiinihappoa.

Maizena kastikkejauheen voi käyttää koska siinä ei ole askorbiinihappoa.

Leipuri on leipuri ja lääkäri on lääkäri sanon minä joka voin syödä näin valikoiden tuotteita missä tätä myrkkyä ei ole, esim ulkolaisia vehäleipiä tai ruista joka muutenkin on terveysvaikutteinen ja vilkastuttaa suolen toimintaa, eihän siitä ole haittaa jos aineenvaihdunta toimii. Jos siitä pelästyy ja tutkituttaa keliakiaa, lääkärit erehtyvät luulemaan että kyseinen ruis kuuluu samaan sarjaan kuin vehnä vai`k ei ruisjauhot sisällä askorbiinihappoa. "asiakashan " on kai toden-näköisesti syönyt myös vehnäleipiä, hampurilaisia ym..jo vuosia.
Minulla on myös keliakia, opsialla todettu. Maalaisjärki pohjalta ja kansakoulupohjalta aloin kummastemaan sen vauhdikasta yleistyneisyyttä pohjolassa
ja osa syy voi olla tuossa askorbiinihapossa. Myöskin eläitenlihoihin joita syömme jää lääkejäämiä jotka ovat ihmiselle vaarallisia! (googlatkaa) vaikka ihmisten itsensä käyttämät lääkkeet eivät niinkään ole haitaksi keliaakikolle.

6

807

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • aperäi

   Elintarviketeollisuus käyttää askorbiinihappoa ja sen suoloja lisäaineina, mm. E300 (askorbiinihappo), E301 (natriumaskorbaatti) ja E302 (kalsiumaskorbaatti). Näitä yhdisteitä käytetään harvemmin elintarvikkeiden vitaminointiin, enimmäkseen niitä lisätään hapetuksenestoaineiksi eli antioksidanteiksi. Antioksidanttina käytetään myös D-askorbiinihappoa, jota ei esiinny luonnossa ja jolla ei ole varsinaista vitamiinivaikutusta."   Siitä vaan uskomaan ns keliakiaan, se on totta
   joillakin mutta ei mikään kansansairaus.

   Tähän on otettava muut diaknosoimaan, lähinä elintarviketeollisuudesta ja yliopiston käyneet lääkärit ja professorit luennoille kuuntelemaan.

   Ei sentään voida olla johdateltavissa, vapaa ajattelu on sallittua.

   Katsokaa klut tuotteet, ei missään askorbiinihappoa.

   (ennen muinoin ei ihmiset syöneet vehnää ollenkaan, ei ollut keliakiaakaan)

  • bullshittiä

   Nyt meni tuo sinun tekstisi niiiiin alta lipan ja yli hilseen.
   Olet kauhuissasi askorbiinihaposta. Tiesitkö, että askorbiinihappo on c-vitamiini? Ei siis mitään lisäainemyrkkyä, josta sinä vaahtoat tekstissäsi.

   Kirjoitat: "esim ulkolaisia vehäleipiä tai ruista joka muutenkin on terveysvaikutteinen ja vilkastuttaa suolen toimintaa, eihän siitä ole haittaa jos aineenvaihdunta toimii."

   No aivan varmasti se suoli "toimii", kos sulla on keliakia. No, jatka vaan ruisleivän mähellystä, tykkäät ilmeisesti siitä että p***a lentää...Niin no vatsasihan se vaan "toimii" niin perhanan hyvin...

   • ap kuvittelee

    vielä sitä vanhaa käsitystä että ulkolainen vehnä on erilaista kuin suomalainen kun joskus muinoin keliakiassa oli kiellettyjä "kotimaiset viljat".
    Ei se oireettomuus takaa ettei se tuhoaisi suolta! Pystyn minäkin syömään mitä tahansa ilman oireita mutta ei se tarkoita sitä että se olisi mulle terveellistä.


  • jlpo

   Olet aika epeli, älä nyt sekota tollasia juttuja keliakiaan. Kyllä voin syödä askorbiinihappoa, vaikken gluteenia voikkaan, ja maizenaa voi käyttää siksi, että se on maissia, eikä siinä ole gluteenia. Keliakiassa ei ole kyse siitä, että suoli toimisi, vaan nimenomaan siitä, ettei se toimi oikein. Kyllä vilkkaasti toimivan vatsan ja keliakian erottaa ! Eikä lääketieteellä ole paljonkaan tekemistä maalaisjärjen tai kansakoulun kanssa, niin että jätä tiede sen hallitseville, keskity vaikka siihen leipomiseen, niin voit tehdä omat leipäsi ilman askorbiinihappoa, jos sitä pelkäät.

  • Myrkkyjä pelkäävä

   Ehkä askorbiinihapon lisäksi viljoissa on muutakin. Torjunta-aineita, säilöntä-aineita jne.
   Niitä itsekkin epäilen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2027
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   846
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   45
   803
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   74
   711
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   59
   672
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   608
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   582
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   560
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   539
  Aihe