Travian opas

Travian mies

Pääasiassa otin yhdeltä sivulta, mutta lisäsin myös hieman omaa ja toisilta sivuilta lainattua.


"Q: Monessako kylässä treenataan hyökkääjiä?
A: Kouluta vain yhdessä kylässä niin pitkään kunnes kylä tuottaa joukkoja 24/7. Siihen menee pitkään.

Q: Miksi en heti rakentaisi kahta armeijaa?
A: Jos vihollisella on 1000 miehen puolustus, haluat todennäköisesti hyökätä 2000 miehen armeijalla eikä kahdella 1000 miehen armeijalla. Tappiosi ovat jopa 50% pienemmät.

Q: Jalkaväki, ratsuväki vai molemmat?
A: Älä rakenna yhdessä kylässä molempia. Ratsuväki on kallista, mutta nopeaa. Nopeusetu häviää, jos mukana on edes yksi jalkaväen sotilas. Lopputuloksena on hitaita ja kalliita yksiköitä.

Q: Miten paljon halvempaa jalkaväki on?
A: Kärjistetty esimerkki: Haeduaanin hyökkäyspiste maksaa 14 resurssia ja nuijamiehen hyökkäyspiste maksaa 6,25 resurssia.

Q: Jos nuijamies on halvin, onko se paras?
A: Sen hyökkäyspiste on halvin, mutta hyökkäystä vastaava viljankulutus on korkea 1/40 (imperiaanilla 1/70). Tästä syystä nuijamiehet ovat hyviä pelin alussa, mutta ne korvataan kirvesmiehillä pelin edetessä (1/60).

Q: Missä tuotetaan puolustajia?
A: Kaikissa kylissä, jotka eivät tuota hyökkääjiä. Jos haluat säästää, rakenna yhdessä kylässä vain yhdenlaisia puolustajia, jolloin säästät haarniskapäivityksissä.

Q: Kannattaako aina tehdä puolustusjoukkoja?
A: Älä missään nimessä tee puolustusjoukkoja, jos ne eivät voi voittaa vihollistasi!!! Se vain kannustaa raidaajaa hankkimaan herolleen expaa. Sitäpaitsi resurssit joilla teit joukot, olisit voinut käyttää kyläsi kehittämiseen.

Q: Kannattako kätköjen teko?
A: Ole aktiivinen, Kun kehität kylääsi ja samalla kätköäsi, vieressä asuva naapurisi ei saa hyökkäyksillä mitään, koska koko ajan päivitetty kätkö piilottaa kaikki resot. Nyrkkisääntönä voikin pitää, että jos annat niin se myös otetaan. Eli pyri pitämään KAIKKI resot kätköjen suojassa, luonnollisesti kuitenkaan se ei suuremmassa kylässä ole mahdollista jolloin on hankittava vahva puolustus.

Q: Missä tuotetaan muurinmurtajat ja katapultit?
A: Muurinmurtajat hyökkäävät eturivissä, joten ne rakennetaan hyökkäyskylässä. Katapultit voit rakentaa 1-2 puolustuskylässä.

Q: Kenelle päivitetään haarniskat?
A: Ensisijaisesti puolustajille. Tiedustelijoiden haarniska tulee seuraavana ja se suojaa myös vihollisten tiedusteluilta. Haarniskoja voi päivittää myös hyökkäysjoukoille. Yksi taso vastaa 1,5% lisäystä puolustukseen.

Q: Kenelle päivitetään aseet?
A: Vain hyökkäysjoukoille olettaen, että kylä aikoo tuottaa niitä pelin aikana useita tuhansia. Myös muurinmurtajia ja katapultteja voi päivittää, koska se lisää niiden tuhovoimaa. Yksi taso vastaa 1,5% lisäystä hyökkäykseen.

Q: Mitä roomalaisten kannattaa kouluttaa?
A: Jalkaväkeä. Pretoriaani on pelin taloudellisin puolustaja jalkaväkeä vastaan. Legioonalaiset puolustaa hevosia vastaan. Imperiaani on pelin vahvin jalkaväkiyksikkö. Equites Ceasaris (EC) on pelin paras sankari, mutta liian hidas sekä kallis ostaa ja ylläpitää. Equites Imperatoris (EI) sopii ryöstelyyn.

Q: Mitä gallialaisten kannattaa kouluttaa?
A: Falangit ja druidit puolustukseen. Hyökkäykseen voi valita nopeat Teutateen Salamat (TT) tai miekkamiehet. Miekkojen hyökkäyspiste maksaa 8,2 ja ylläpito 1/65. TT:n hyökkäyspiste maksaa 12,1 ja ylläpito 2/90. Miekkojen nopeus on 6/h ja TT:llä 19/h.

Q: Miksi farmini poistuvat kartalta?
A:Jos pelaaja ei kirjaudu tiliinsä niin:
Alle 10 asukkaan kylät katoavat noin viikon jälkeen.
alle 250 asukkaan kylät katoavat noin kuukauden jälkeen ja tätä isommat eivät katoa automaattisesti.
Jos tilissä on aktiivinen Plus niin se ei voi kadota.

Q: Mitä teutonien kannattaa kouluttaa?
A: Jalkaväkeä. Pelin alussa nuijamiehiä ja loppupuolella kirvesmiehiä. Teutoniritarin nopeus on jalkaväen tasoa. Joukot ovat halpoja rakentaa, mutta ylläpito on kalliimpaa kuin gallialaisten ja roomalaisten jalkaväellä. Siis huono heimo passiiviseen peliin.

Kun lähetätte puolustusjoukkoja jonnekin on pari tärkeää asiaa jotka jokaisen pitäisi tietää.

Jos pakitatte vain yhtä tiedossa olevaa hyökkäystä (tai yhtä hyökkäysten rypästä) niin pyrkikää lähettämään vahvistukset niin että ne saapuvat vain vähän ennen hyökkäystä. Tämä vähentää huomattavasti viljankulutusta kohdekylässä.
Esim. tänään niksnaks ilmaisi saapumisajan hieman epäselvästi joten pakkien hyvä perilläoloaika olisi vaikka 23:44:00, jos aika on kerrottu tarkasti niin jättäkää vaikka minuutti puolustuksen ja hyökkäyksen väliin - varsinkin jos epäilette että lähemmäs on vaikea osua.

Jos rakennetaan pakkiansaa jonnekin niin on tärkeää että kaikki joukot saapuvat paikalle samaan aikaan. Tällaisessa tapauksessa pyrkikää osumaan vahvistuksillanne mahdollisimman lähelle viestissä mainittua aikaa. Liian aikaisin voi olla joissain tapauksissa jopa pahempi kuin liian myöhään.

Kartat pelaajien ja liittojen paikkannukseen
http://travmap.shishnet.org

Yleisohje moneen asiaan
http://help.travian.com

Wikipediat
http://travwiki.byethost33.com/wiki
http://dhost.info/travian2005

Kaikki mitä haluat tietää muureista
http://dhost.info/travian2005/Wiki/index.php/Wall

Taloudellisen kannan vinkkejä roomalaisilla (soveltuu myös gallialaisille)
http://forum.travian.com/archive/index.php/t-42111.html

Aloittelijaopastusta
Tämä on tarkoitettu esittelyksi pelin kulusta uusille pelaajille, joilla ei ole vielä kokemusta mitä tapahtuu pelin keskivaiheilla tai loppupuolella.

Pelin kulku voidaan karkeasti jakaa kolmeen vaiheeseen: pelin aloitus, valtausvaihe ja tuhoamisvaihe.

1. Pelin aloitus
Tavoitteena rakentaa mahdollisimman nopeasti 4 kylää. 9 ja 15 viljan kyläpaikat ja keitaat (oasis) vallataan. Tässä vaiheessa teutonit ovat kaikkein nopeimmin kasvava heimo halpojen sotilaiden ja ryöstelyn takia. Sodat ovat harvinaisia ja hampaattomia.

2. Valtausvaihe
Kun suurimmilla pelaajilla on jo jonkin aikaa ollut 4 kylää, alkaa valtausvaihe, kun pelaajat etsivät nopeampaa kasvua kyliä valtaamalla. Valtausvaihe on pitkä ja jatkuu kunnes suurimmilla pelaajilla on noin 25-30 kylää.

Päälliköt ovat kalliita ja kylien valtaaminen vaatii vahvaa sotilasvoimaa, joten monella menestyneelläkin pelaajalla saattaa ensimmäiset 5-10 kylää olla perustettu uudisasukkailla. Valtauskohteina ovat yleensä yli 500 asukkaan kylät tai viljakylät.

Valtausvaiheen aikana pienet haja-asutetut liitot katoavat. Ne joko vallataan, fuusioituvat tai hajoavat. Kun suurin osa pelaajista aloittaa valtaukset, alkaa tunteet nousemaan, jotka johtaa sotiin. s3-serverillä puolet top 10 sijoitetuista liitoista hajosivat. Tällöin markkinoille vapautuu paljon isoja pelaajia, jotka vaihtavat liittoa. Samalla syntyy jopa kokonaan uusia top 10 liittoja.

3. Tuhoamisvaihe
Kun suurimmilla pelaajilla on 25-30 kylää aloitetaan serverin voittajan ratkaiseminen. Joukkoja tuotetaan 24/7 ja isot liittoumat kaikkine siipineen ottavat jatkuvasti yhteen. Esimerkiksi s3-serverillä WP tuhosi muutamassa tunnissa 300000 sotilasta toiselta kärkiliitolta.

Omalle liitolle annetaan viestiä näin (eli siis menevät kaikille, kun kirjoittaa näin):

Vastaanottaja: [ally]
Aihe: [ally] otsikkotekstisi

leipätekstiä sitten asiallisesti. Ei liikaa eikä liian vähän, vaan sopivasti Iskee silmää

* Optimituotanto *
- Perusta ensimmäiseen kylään residence (virka-asunto), jotta saat nopeammin ja halvemmalla toisen kylän
- Rakenna 1. kylän tuotanto 8. tasolle ja yksi kutakin resurssia 10. tasolle. Rakenna sahaamo, rautavalimo ja tiilitehdas tasolle 4
- Keskity seuraavaksi rakentamaan seuraavan kylän tuotanto lähes samalle tasolle
- Älä vaihtele fokusta. Heti kun aloitat palatsin rakentamisen, rakenna se kerralla 10. tasolle, älä sählää muita rakennuksia välissä

* Joukot *
- Keskitä kylien tuotanto tiettyyn tarkoitukseen. Yleinen ohje on, että 1. kylä tekee hyökkäysjoukkoja ja pari seuraavaa puolustajia
- Suosittelen tarkentamaan: tee vain yhdenlaisia puolustajia yhdessä kylässä, jotta et joudu maksamaan upgrade-maksuja monesta eri yksiköstä
- Hyökkikylässä tehdään rammeja ja hyökkejä. Ei katapultteja tai pakkeja. Pelin alussa joutuu tietty tekemään kompromisseja
- Heti kun on varaa keskittää, tee katapultit ja tiedustelijat pakkikylissä

* Senaattorit/päälliköt *
- Aina kun residence on tasolla 10/20 tai palatsi tasolla 10/15/20, voit rakentaa joko senaattorin tai uudisasukkaan
- Pelin alkupuolella saat paljon enemmän vastinetta rahalle tekemällä kylät itse. Senaattori vaatii 20lvl akatemia, 10lvl kokoontumispiste, kehitys akatemiassa ja koulutus. Lisäksi kuluihin pitää laskea omien joukkojen kuolemat
- Valtaa yli 500 asukkaan kyliä. Osa rakennuksista vahingoittuu valtauksessa, joten väkiluku tippuu. Yli 500:n kylässä on yleensä 100% tuotanto
- Senaattorin pitää iskeä kohteeseen 4-5 kertaa ja vastustajan residence/palatsi pitää olla tuhottuna. Kylän voi vallata myös sekunnussa, josa isket 4-5 senaattorilla samaan aikaan (pyydä kavereitasi auttamaan)

...Sitten tietty perusjuttua, mitä kannattaa aluksi tehdä. Aluksi kehitä tuotantoa ainakin sinne 100-200, tee rakennuksia siinä & muuta tarvittavaa ja kasvatat asukasmääräsi edelleen sinne n. 400 ja pykää uusi kylä. Vois myös käyttää Raidijoukkoa (suomeksi siis joukkoja, jotka ryöstelevät muilta resursseja) saa ja on suotavaakin tehdä, että kehitys nopeutuisi."

6

8689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samppu

      Moi. Pyytäisin lupaa käyttää opastasi kotisivuillani, ja voin toki laittaa nimesi. Eli julkaisisin oppaasi www.pelipala.net-sivulla "Artikkelit"-kategoriassa. Toivottavasti tämä käy. Suosittelen sinun rekisteröityvän foorumeilla, jotta voisin laittaa nimimerkkisi ym.

      Vastaathan pian!

      Terveisin Samppu

    • Travian-Opas
    • ??

      Miten uudisasukkaita saa ?

      • Riina-Maria

        Tee virka-asunto(tai palatsi) tasolle 10.


    • Oottenuubei

      Vittu kuinka nuubeja oootteee!!!!!!!!!!!!

    • asgetswghtw

      Ketä travianin ylläpitoon kuuluu? Mistä löytää oikeat nimet? Ovatko sellaisia pelkureita, että piileskellään nimimerkkien takana? :DDD Moni ei luota sellaisiin sivustoihin, kun tuokin peli maksaa halutessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      237
      2596
    2. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      120
      1559
    3. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      10
      1494
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      16
      1412
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      96
      1305
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1160
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      903
    8. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      878
    9. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      56
      868
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      1
      825
    Aihe