Kalaruuat

Lenguado

Löysin jonkin verran vanhentuneen Esa Kurjen rakentaman sivuston liittyen Teneriffaan ja erityisesti Puerto de la Cruziin. Siinä tekijä kovasti kehui suosikkiruokanaan merianturaa (lenguado). Muutama vuosi sitten saimme yhdessä Kanarian kaupunkikohteessa ihan hyvätasoisessa paikassa raakaa ja mielestämme myös vanhahkoa kalaa, josta jäi tietty "allergia" kalaruokia kohtaan. Veivät fisut suosiolla pois, enkä huolinut tilalle mitään muuta. En myöskään maksanut. Nälkä karistettiin tapaksilla pienessä paikallisessa ja hyvin sujui.

Kokemuksia merianturasta?
Kuvat Kurjen sivuilla meriantura-annoksista olivat kyllä herkullisen näköisiä.
Joskus on maistettu grillattu marinera-annos, jossa oli sekaisin kaloja ja äyriäisiä, todella hyvä ja runsas annos, josta riittäisi kahdelle.

10

1516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole syönyt merianturaa Kanarialla mutta Espanjassa ja Portugalissa kylläkin.

      Lenguado/linguado on varsin arvostettu eikä Iberian ruokalistoilla ihan halvimpia. Minä en ole sen suhteen koskaan pettynyt. Toki raaka-aineicden tuoreus saattaa vaihdella ja mielestäni kannattaa kysyä tarjoilijalta onko kala tuoretta, valmistetaanko ruoka tuoreesta kalasta vai pakastetusta pettymyksen välttämiseksi.

      Itse pidän merianturasta parhaiten yksinkeraisesti grillatuna, mausteena suolaa ja tippa oliiviöljyä.

    • ookke kara

      Olen syönyt Puerto de la Cruzissa kalaa useaan otteeseen, myös merianturaa, ja hyvää on ollut, ja tuoretta. Puertossa on hyviä ravintoloita, ja mainehan siinä menisi, jos pilaantunutta kalaa olisi tarjolla, viime joulukuussa tuli herkuteltua kalaruuilla, ja moitteen sanaa ei voinut sanoa, muy bueno.

      • Sirenita

        Monissa ravintoloissa kalat ovat kylmävitriinissä, josta saa itse valita sen kalan jonka haluaa laitettavan ruoaksi. Taatusti tuoretta!


      • ei pidä ottaa
        Sirenita kirjoitti:

        Monissa ravintoloissa kalat ovat kylmävitriinissä, josta saa itse valita sen kalan jonka haluaa laitettavan ruoaksi. Taatusti tuoretta!

        merianturatarjouksia esim. 8-9 Eur. Ovat kuivia ruppanoita pakastimesta, joissa ei juuri syötävää ole. Mutta siellä on myös kunnollisia kaloja, tuoreita, vitriineissä, mutta ne maksavat 15-20 Eur.


      • Maistettu on
        ei pidä ottaa kirjoitti:

        merianturatarjouksia esim. 8-9 Eur. Ovat kuivia ruppanoita pakastimesta, joissa ei juuri syötävää ole. Mutta siellä on myös kunnollisia kaloja, tuoreita, vitriineissä, mutta ne maksavat 15-20 Eur.

        Meriantura oli paha pettymys ensikokeilulla Americasissa, mutta muissa paikoissa, siis ei-turistirysä-kaupungeissa, se on ollut todella hyvää. Mikähän oli sen yhden pikkukaupungin nimi siinä Puerto Ricon kyljessä... Joka tapauksessa todella edullinen ja manion makuinen grillatu meriantura. Hinta taisi olla jotain 6 euroa ja risat.


    • Lenguado

      Kiitos kommenteista ja mukavia matkoja kaikille.

    • saapasantura

      Meriantura aika mitätön kala,litteä millin ruppana....ei kiitos.

      • Anonyymi

        Lähes aina halpa meriantura ei ole lainkaan meriantura vaan joku muu kampellakala


    • KalafaniPuertossa

      PdlCruzissa kannattaa ostaa kalat marketin tkaliskistä. Niitä kaloja on monenlaisia, se meriantura on vain yksi monista kaloista, Puoerton kalatiskeissä on paljon paksumpiakin kaloja. Se marketin Marisa tai Carmen putsaa ne kalat ja laittaa siististi tiiviiseen pussiin paistovalmiina. Kävelet apetementoosi ja laitat sen kolhitun alumiinipannun liedelle, latitat kökkäreen mantegillaa sulamaan. Paistat ihan niin kuin kotonasikin. Nnamm!

    • Anonyymi

      Turisteja monesti huijataan, pakastettu meriantura on lituska kuiva ruppana. ei juurikaan syömistä. Älkää antako huijata itseänne, tenesiffa on täynnä huijreita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe