Kaartjoki ei kiva

Olin järkeillyt, että Lopen kunnan esittelemänä melontareittinä Kaartjoki voisi olla kokeilemisen arvoinen. Kävimme Vaimon kanssa eilen katsastamassa paikkaa. Joki kulkee tasaisen suometsän ja pienen peltoalueen läpi Kaartjärveltä Riihimäentien varteen.
http://www.loppi.info/pdf/kaartjoki.pdf
Oletin, että reitti voisi olla melottavissa edestakaisin, siis koska erityisiä koskia reitillä ei kuulemma ole. Lähdimme siis Kalamyllyn yläpuolelta vastavirtaan kohti Kaartjärveä.

Havainnot: Kaartjoki ei ole joki, vaan leveä puro. Sinne ei oikeastaan ole paljon asiaa yli 4m kanooteilla tai kajakeilla. Poolokajakki voisi
olla ihanteellinen. Siis jyrkkiä, kapeita mutkia on todella paljon ja vastavirtaan edetessä virta painoi merikajakkia vähän väliä rantaa vasten, josta sitten oli työnnettävä usein mellalla. Oli työlästä. Käännyimme lopulta takaisin kun yksityisen pihapiirin kohdalla oli purossa kivikko, jonka yli ei päässyt melomaan ja yksityispihaan tai toisen rannan pusikkoon ei viitsinyt kajakkia nostaa. Tämän kivikon yli laskee varmasti tuskattomasti kevättulvien aikaan, mutta eihän nytkään ollut mikään kuiva kausi. Siis ei mikään ihanteellinen melontareitti.

Teimme korvikeretken Punelialla. Eräläntien varressa on tuttu veneranta, melko lähellä Marskin Majaa, josta pääsee mukavasti vesille ja autollekin on tilaa tien varressa. Punelia on kaunis, kirkasvetinen ja vaihtelevaa melontaseutua. Etelä-Punelian keskellä on mukava leiripaikaksi sopiva saari, jos haluaa yöpyä. Silloin samalla retkellä voi tutustua viereiseen Kerittyyn, jonka pohjoispäässä (mistä kartan mukaan laskujoki (oikeastaan kanava) alkaa) on parkkipaikallinen veneranta. Keritty on erilainen kuin Punelia, paljon kiviä ja vähän mukavia arntautumispaikkoja, mutta karun kaunis. Rantautumispaikkoja on luoteisnurkassa oleva hiekkaranta ja ison Karhusaaren lounaispää. Nämä järvet ovat useille retkiluistelijoille hyvin tuttuja.

Loppukauden taidan viettää merellä, eli normaaliolosuhteissa. Tuskin jäät ennen joulua tulevat tänäkään vuonna. Ostin juuri ensimmäisen kuivapukuni, mitä ilman olen vuosia kitkutellut (ja ottanut riskejä). Olen selvinyt kylmissä vesissä neopreenihaalarilla ja hyvällä anorakilla, mutta niiden kanssa ei vedessä kauan selviäisi (kun tuo eskimo ei ole mitenkään luotettavasti hallussa ja melon paljon yksin).

Mutta siis kausi jatkuu, tonnikaan ei ole ihan vielä täynnä...

1

4280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • merjaleena

      Melottiin kaarjärveltä päin sinne myllykahvilalle toissa kesänä. Oli se alun jälkeen tuskastuttavan mutkainen ja loppukilometrit oli mökkirantoja . Mukava taukopaikka siellä oli puolivälissä! Aika kului kaloja bongatessa kun ne erottuivat hyvin matalassa kirkaassa vedessä .Ihailtiin huuhkajan taiturointia tiheässä kuusikossa kun se lensi moneen kertaa editsemme joen (puron ) yli. Mukava luontoelämys jos ei niin kaksinen melonnan kannalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe