Kannustalo Oy:n

kannukset??

Olen ollut nyt noin 2,5 vuoden ajan omakotirakentaja / asuja. Tänä aikana olen törmännyt yhteen mysteeriin, jota en ole pystynyt selvittämään tämän 2,5 vuoden aikana.

Mistä johtuu Kannustalo Oy:n poskettoman erinomainen maine?

Kun aloin rakentamaan, en oikeasti tiennyt talopaketeista tai talovalmistajista juuri yhtään mitään. En nimittäin ollut aikonut ikinä rakentaa, mutta sitten sain tontin ja oli pakko kiinnostua aiheesta. Vaimoni sanoi heti, että haluaa Kannustalojen Ainolan tai Onnelan. Minä en tiennyt lainkaan mistä hän höpisee.

Kun menin juuri omakotitalon ostaneen kollegani kotiin, sanoi hän että tuossa naapurissa on isännän itsensä pitkästä tavarasta tekemä talo, joka on tehty kuulemma Kannustalon näköiseksi, ihmettelin että minkä takia se piti tehdä jonkun talopaketin näköiseksi, jos itse pitkästä tekee!

Kun meidän naapuriin alettiin rakentamaan taloa, sanoi isäntä haluavansa sellaista Kannustalotyyliä, mutta ei ole varaa Kannustaloon ja taas ihmettelin kovasti, että mikä siinä Kannustalossa nyt sitten niin maksaa, että ei ole varaa tehdä Kannustaloa, mutta on varaa tehdä sen kopio. Minä kun luulin että kaikki puutalot tehdään samoista materiaaleista.

No palataanpa siihen vaimon toiveeseen... Ainola tai Onnela sanoi hän. Pyydettiin tarjouksia ja Kannustalo olisi maksanut 2 kertaa enemmän kuin se, joka me sitten lopulta ostettiin?!?!

Ok paljastan korttini heti kärkeen... Olen insinööri. Voin insinöörinä ymmärtää, että Audi A6 maksaa 2 kertaa enemmän kuin Toyota Corolla. Ymmärrän että Audissa on tukevampi kori, isompi moottori, laadukkaammat materiaalit, enemmän tingentangeleita ja se on akseliväliltään ja raideleveydeltään suurempi auto, joten sen kuuluukin maksaa enemmän.

Mutta eikös se Kannustalo ole tehty ihan siitä samasta mitallistetusta puutavarasta, josta Kastelli, Jukka ja Vaaja tehdään? Eikös siinä ole ihan sitä samaa eristettä, jonkun ikkunatehtaan ikkunat ja jonkun ovitehtaan ovet? Kattotiilitehdastakaan tuskin Kannustalo omistaa, puhumattakaan ristikoiden valmistuksesta, eli samaa tavaraa nekin kaikissa talopaketeissa. Entä eristepaksuudet ja energiatehokkuus? Voisi ajatella, että Kannustalo vie vaikkapa vain puolet lämmistyskuluista muihin verrattuna, kun se maksaa enemmän? Mutta saman verran siinä on eristettä kuin muissakin. Arkkitehtuurista tai pohjaratkaisuista ei voi maksaa enempää, koska ei niille voi asettaa mitään vertailuhintaa.

Sitten tuleekin se ihmeellisin asia... Aina kuulee sanottavan että Kannustalo on laadukkain talopaketti. No koska juuri kertomani mukaan se laatu ei voi tulla materiaaleista, niin sen on pakko tulla työn jäljestä. Kukaan ei kuitenkaan maksaisi Audi A6:sta 2 kertaista hintaa Toyota Corollaan nähden, jos A6 olisi muuten sama kuin Corolla, mutta vain paremmin kasattu. Ei maksaisi sen takia, että kyllä se Corollakin on ihan hyvin kasattu. Autojen kokoamisrobotteja kun ei kovin moni firma maailmassa valmista. Ok... Robotit ei valmista taloja, mutta ei kai voi olla kovin hankalaa ampua naulapyssyllä esileikattuja puunkappaleita yhteen, valmiin mallipöydän päällä?

Nyt Kannustalo voitti odotetusti parhaan messutalon palkinnon ja edelleen ihmettelen miksi heillä on niin erinomainen maine.

Luulen että keksin sen tänään aamulla. Veikkaan Kannustalon olevan talomarkkinoilla se ainoa brändi. Brändistähän ihmiset on aina valmiita maksamaan lisää. Eli jos on jo BMW:n auto, B&O:n sterot, Bvlgarin hajuvettä:tä, Tag Heuerin kello ja Gant:n torkkupeitto, niin ei sitä voi Jukka-taloa ostaa, kun naapurin Ripallakin on sellainen.

En enää ihmettele miksi Kannustalo voitti parhaan messutalon palkinnon. On helpompi äänestää jotain, joka on brändi. Siinä ei leimaudu hölmöksi, kun äänestää jotain, joka on kaikkien mielestä laatua. Vähän sama, jos vuoden auto äänestys olisi avoin äänestys. Sen voittaisi joka vuosi Aston Martin, Jaguar, Lexus, Maybach, Bugatti, Ferrari tms.

En siis väitä että Kannustalo huijaisi yhtään ketään tai että Kannustalo olisi huono. Väitän että se ei ole sen parempi kuin muutkaan.

25

7903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "tarjous retkuun"

      Aikanaan kun rakensimme niin toi brändi ei paljoa merkinnyt. Tarkoitus oli rakentaa koti jossa asutaan seuraavat vuosikymmenet. Tuttujen ja tuntemattomien hyvät puheet Kannustalosta sai meidät ottamaan Ainoalan paketin joka tosin oli lähes 2x kertaa kalliimpi kuin vastaava hinta "kopio Ainolasta". Eikä ole tarvinnut pettyä. Aloittajalta sivuuttaa rakennusmateriaalin laadun ja Kannustalon talotehtaan palvelukyvyn kirjoituksessaan eli
      ne oleellisimmat asiat jotka ovat vaikuttaneet tähän brändi- asiaan. Lopputuloksissa Ainolan hintamme oli hyvin kohtuullinen - täysin verrattavissa hinnan osalta vastaavaan kokoiseen suorakulmaiseen tikkutaloon.. mutta lopputuloksen
      laatu on aivan toisesta maailmasta. Eli niin moni vain tuijottaa sitä talotehtaan paketin hintaa perehtymättä mitä paketissa tulee / minkä laatuista tavaraa. Otetaan vaan se halvin paketti
      ja sitten ollaan vaikeuksissa. Silloin talo maksaakin x4-5 paketin hinta ja hermot ja terveys on mennyttä. Eli kyllä se ero Kannustalon hyväksi tulee juuri noissa materiaaleissa/ niiden laadukkuudessa ja talotehtaan hyvästä palvelusta.

      • Sillä noistahan maksat

        reippaan korvauksenkin.


    • tuleva rakentaja

      Miltä taloyhtiöltä paketin otitte jos se oli 2 kertaa halvempi kuin kannustalojen? Kiinnostaa kovasti tietää, sillä meidän silmää miellyttää kovasti tuo kannustalojen aurora.. Että jos sen tyylisen joltain muulta yhtiöltä saa kaksi kertaa halvemmalla niin mistä lähteä kysymään tarjousta?

    • Metsä- ja kalamies

      Rouva oli noin 15-vuotiaasta asti haaveillut Kannus-talosta ja varsinkin mansardi-Rauhala alkoi olla pakkomielle kun talopaketteja vertailtiin. Sitten kun tuli Ison Valinnan paikka, finaalissa Rauhala ja "joku muu", hinta toimitukselle sama (tai kilpailija jokseenkin samalla sisällöllä 500-1000 ekkua kalliimpi), niin Kannus-talo jäikin toiseksi.

      Siksi ettei se sittenkään miellyttänyt lähemmin tarkasteltuna, huolimatta myyntitoimiston valikoituakin valikoidummista sisustuspuista ja mukavista puheista messuvoitoista - joku voi mennä noihin, me emme. Pöljähän se on joka vain brändin perusteella ostaa tavaraa, pohtimatta sopiiko tavara itselle vai ei.

      Itseäni ärsytti erityisesti paikallisen edustajan asenne "ne sisustuspuut kuuluu pakettiin eikä niitä voi jättää pois" - aivan kun en itse osaisi mennä tilaussahalle ja valita mieleiset listat & paneelit tai hankkia mieleisiäni portaita puusepältä. Vaimoani taas ärsytti tilaratkaisujen toteuttamisen joustamattomuus. Tehdasasennukseen ei kuulunut muutamia olennaisia yksityiskohtia, esim päätyräystäiden laudat & otsalaudat. Itse tavaroissa ei juuri eroa, samankaltaiset rakenteet & toimitussisällöt, erinimisinä ja eri toimittajilta.

      Pari piiloonjäävää rakenteellista yksityiskohtaa olen kopioinut naapuriin tulevasta Kannus-talon Rauhalasta, mutta niin myös Kastellin höyrysulkuratkaisun (nämä kaikki toki mestarilta kysymisen jälkeen). Muuten teen täysin oman toimittajani näköistä taloa, se nyt vaan sattuu muistuttamaan etäisesti mansardi-Rauhalaa. Paitsi jos nyt tarkkoja ollaan, niin mansardi-Rauhala ilmestyi Kannus-talon mallistoon useamman vuoden myöhemmin kuin toimittajamme vastaava...

      • ei ole alkuperäisen väärti..

        olipa lapsellisia löpinöitä. kopioitu kannustalon mansardi mutta rahat loppu kesken, voi voi


    • sikamaisia hintoja

      Kirjoituksen aloittaja on oivaltanut asian täysin oikein. Kannus on osannut brändäyksen paremmin kuin muut. Tämä näkyy esitteissä, kotisivuissa jne. Messutalot on sisustettu viimeisen päälle arvokkailla materiaaleilla. Naiset kattelevat näitä ja sen jälkeen haluavat Kannustalon -> sen jälkeen sen haluaa mieskin ;)
      Ihmiset ei ymmärrä että ei siihen Kannuksen pakettiin se sisustus kuulu. Mistä tahansa paketista saa vastaavan kun ostaa vastaavat härpäkkeet sisälle. Ulkopuolesta saa vastaavan kun ripustelee joillakin euroilla ylimääräisiä laudanpalasia sinne tänne.

      Kaiken tästä firmasta kertoo se, että viimeisessä tilinpäätöksessä ko. firman käyttökate on yli 28% !! Se on aivan hirmuinen luku. Kertoo siitä, että jokainen noilta talonsa ostava maksaa sikamaista ylihintaa siihen nähden mitä saa.

      Taloa joskus myytäessä sen talon valmistajalla ei ole kovin suurta merkitystä. Jonkun Älvsbyn vs. Kannuksen hintaero kutistuu aika pieneksi kun katotaan talon neliöt ja lasketaan siitä hinta.

      Ei siinä mitään, Kannukset on varmaan ihan hyviä. Itsekin voisin harkita jollei hinnassa ryöstettäisi sikamaisesti. Yhtään parempia teknisesti, mitattavissa olevilla seikoilla, ne eivät ole, pikemminkin hyvin keskitasoa.

      • puutalo

        Olemme rakentaneet Kannustalon paketin mukana tulleesta materiaalista taloamme nyt kolmisen kuukautta. Rautakaupasta ei ole vielä haettu muuta kuin maalia ulkoseinään. Timpurit ovat tuoneet naulat ja tikapuut. Vaikka parin sadan neliön talon paketti maksoi toista sataa tuhatta, se kattaa tapetteihin ja parketteihin saakka kaiken rakennusaineen. Tietenkin vesi- ja putkiurakat ja takka sekä sähköurakat tulevat erikseen, mutta muuten talo tulee tapettia vaille valmiiksi sillä tavaralla, jonka talopaketti sisältää. Lisäksi, kun seinäpaneli loppui kesken, Kannustalo toimitti viikonloppuna pienen siistin paketin kaivattua tavaraa erikosrahtina ja ilmaiseksi. Ei tarvinnut kuin soittaa ja asia järjestyi heti.
        Pakettiin kuuluvat ovet ja ikkunat ovat priimatavaraa ja modernin kauniita, listat ja panelit tukevaa pohjamaalattua puuta, eivät mitää rimpuloita. Kattotiilitoimitus oli täydellinen ja erikoissahatut koristeet komeita. Pellit on valmiiksi muotoon leikattuja.
        Jos Kannustalon on brändännyt itsensä, niin ei se ole halvalla tai huonolla toimituksella tapahtunut. Laadusta ei meillä ole mitään huonoa sanottavaa, mutta ei toisaalta kyllä ole vertailukohdettakaan.
        Mitä hintaan tulee, niin kai talon olisi halvemmallakin saanut. Mutta käsittääkseni lopullisen laskun määräävätkin pohjaurakka, LVI-urakka, sähköurakka, peltiurakka ja maalausurakka. Talopaketin hinnan saa huoletta kertoa ainakin kolmella ja ellei itse rakenna, neljällä.


      • Hui!
        puutalo kirjoitti:

        Olemme rakentaneet Kannustalon paketin mukana tulleesta materiaalista taloamme nyt kolmisen kuukautta. Rautakaupasta ei ole vielä haettu muuta kuin maalia ulkoseinään. Timpurit ovat tuoneet naulat ja tikapuut. Vaikka parin sadan neliön talon paketti maksoi toista sataa tuhatta, se kattaa tapetteihin ja parketteihin saakka kaiken rakennusaineen. Tietenkin vesi- ja putkiurakat ja takka sekä sähköurakat tulevat erikseen, mutta muuten talo tulee tapettia vaille valmiiksi sillä tavaralla, jonka talopaketti sisältää. Lisäksi, kun seinäpaneli loppui kesken, Kannustalo toimitti viikonloppuna pienen siistin paketin kaivattua tavaraa erikosrahtina ja ilmaiseksi. Ei tarvinnut kuin soittaa ja asia järjestyi heti.
        Pakettiin kuuluvat ovet ja ikkunat ovat priimatavaraa ja modernin kauniita, listat ja panelit tukevaa pohjamaalattua puuta, eivät mitää rimpuloita. Kattotiilitoimitus oli täydellinen ja erikoissahatut koristeet komeita. Pellit on valmiiksi muotoon leikattuja.
        Jos Kannustalon on brändännyt itsensä, niin ei se ole halvalla tai huonolla toimituksella tapahtunut. Laadusta ei meillä ole mitään huonoa sanottavaa, mutta ei toisaalta kyllä ole vertailukohdettakaan.
        Mitä hintaan tulee, niin kai talon olisi halvemmallakin saanut. Mutta käsittääkseni lopullisen laskun määräävätkin pohjaurakka, LVI-urakka, sähköurakka, peltiurakka ja maalausurakka. Talopaketin hinnan saa huoletta kertoa ainakin kolmella ja ellei itse rakenna, neljällä.

        Mikä mahdoton investointi! Ja tikkaat? Eikö ollut varaa telineisiin ja nosturiin? Mitähän työsuojelupiiri sanoisi tikkailta työskentelystä?

        Toi muuten meidän Lappliinkin timpurit naulat enkä sitä nyt mainitsemisen arvoisena juttuna pidä.
        Meilläkin loppui puutavara kesken ja ei tarvinnut odottaa viikonloppuun vaan saatiin hakea samantien paikalliselta firmalta puutuvat jutut. Ei sekään kummoinen juttu ole, päin vastoin minusta se on moka jos tavaraa ei ole riittävästi...
        Tiedätkös muuten ettei Kannustalo itse tee ikkunoita, listoja ja niitä täydellisiä kattotilliä? Ne tulee alihankkijoilta ja eiköhän ne toimiteta suoraan heidän tehtaaltaan? Ja samoja tuotteita käyttävät myös muut talotehtaat.


      • kayttokate

        Jos tunnet K-talojen ja muidenkin käyttökatteen, niin luultavasti olet alalla. Todennäköisimmin kilpailijan palveluksessa. Vaan jollain se täytyy olla paras kate teidänkin alalla. Nykymaailmassa se tehdään juuri sillä brändillä. Etenkin kun myydään pääasiassa samaa puutavaraa. Pienet asiat, kuten palvelu, ratkaisee paljon.

        Jonkinlaista (laatu)brändiä mielestäni on Kannuksen ohella myös Kastellilla ja Jukalla. Vaikka en itse trendimeiningistä pidäkään, on se nykyään trendikästä ja nuo muutamat firmat ovat jossain määrin ajan hermolla.

        Neuvoisin kilpailijoita ottamaan mallia Kannuksesta. OK, muisen ei tarvitse välttämättä ottaa mukaan ex-missiä-wanna-bee-sisustajaa. Mutta mielellään uutta ajattelua ja vähän kokeiluakin. Tuusulan messujen kokeilut ei varmaan lyöneet leiville, mutta ainakin minun mielestäni siellä tehtiin irtiottoa niistä karmeista mansardi-pitsi-hörhelöistä.


      • xxxxxxxxxx10

        ensiksi: miksi te itkette täällä sitä että Kannustalo on tehnyt ja tekee duuninsa hyvin(= 1.myy
        laadukkaita taloja hyvään hintaan. 2.ostajat tyytyväisiä. 3. tyytyväinen asiakas maksaa laskunsa.)

        toiseksi: ei se brändi-sana johonkin tuotteeseen tule ilmaiseksi. ainakin jotain on täytynyt tehdä oikein ja pitkän aikaa.


      • ovat onneksi helvetin
        xxxxxxxxxx10 kirjoitti:

        ensiksi: miksi te itkette täällä sitä että Kannustalo on tehnyt ja tekee duuninsa hyvin(= 1.myy
        laadukkaita taloja hyvään hintaan. 2.ostajat tyytyväisiä. 3. tyytyväinen asiakas maksaa laskunsa.)

        toiseksi: ei se brändi-sana johonkin tuotteeseen tule ilmaiseksi. ainakin jotain on täytynyt tehdä oikein ja pitkän aikaa.

        tietämättömiä ja näyttämisen haluisia.


      • syntyvät lähinnä sisutusleh...
        ovat onneksi helvetin kirjoitti:

        tietämättömiä ja näyttämisen haluisia.

        ja kivojen esitteiden pohjalta. Eikä edes ymmärretä eikä välitetä miten se talo oikeastaan on toteutettu tai toimiiko sellaiset ratkaisut itsellä. Kannustalot kuuluvat sarjaan kuvattavat talot, ei niinkään asuttavat.


      • työpaikastasi ja yt-neuvott...

        aika toivotonta tarinaa. kannustalon toimitussisältö ihan eri maata kun huippuluokan paksu vuorilauta, ikkunat jne. näkee jo kaukaa että tuo on laadukas kannustalo ja tuo toinen joku huteran talotehtaan heikko kopio Kannustalon messuvoittajista. no, jokainen päättää haluaako asua hyvässä vai halvalla tehdyssä, huonossa talossa.


      • Kannustalon sisältö paras r...

        Finndomo, osakkaana mm. monimiljonäärisijoittaja Ilkka Brotherus törsää miljoonia lehtimainoksiin. silti heidän talopakettikonserni ei ole mikään sampo. no rikkaalla on millä mällätä ja asiakas viimekädessä maksaa sivujen mainokset Hesari, Iltasanomat, Iltalehti, TM, jne..


      • ii
        puutalo kirjoitti:

        Olemme rakentaneet Kannustalon paketin mukana tulleesta materiaalista taloamme nyt kolmisen kuukautta. Rautakaupasta ei ole vielä haettu muuta kuin maalia ulkoseinään. Timpurit ovat tuoneet naulat ja tikapuut. Vaikka parin sadan neliön talon paketti maksoi toista sataa tuhatta, se kattaa tapetteihin ja parketteihin saakka kaiken rakennusaineen. Tietenkin vesi- ja putkiurakat ja takka sekä sähköurakat tulevat erikseen, mutta muuten talo tulee tapettia vaille valmiiksi sillä tavaralla, jonka talopaketti sisältää. Lisäksi, kun seinäpaneli loppui kesken, Kannustalo toimitti viikonloppuna pienen siistin paketin kaivattua tavaraa erikosrahtina ja ilmaiseksi. Ei tarvinnut kuin soittaa ja asia järjestyi heti.
        Pakettiin kuuluvat ovet ja ikkunat ovat priimatavaraa ja modernin kauniita, listat ja panelit tukevaa pohjamaalattua puuta, eivät mitää rimpuloita. Kattotiilitoimitus oli täydellinen ja erikoissahatut koristeet komeita. Pellit on valmiiksi muotoon leikattuja.
        Jos Kannustalon on brändännyt itsensä, niin ei se ole halvalla tai huonolla toimituksella tapahtunut. Laadusta ei meillä ole mitään huonoa sanottavaa, mutta ei toisaalta kyllä ole vertailukohdettakaan.
        Mitä hintaan tulee, niin kai talon olisi halvemmallakin saanut. Mutta käsittääkseni lopullisen laskun määräävätkin pohjaurakka, LVI-urakka, sähköurakka, peltiurakka ja maalausurakka. Talopaketin hinnan saa huoletta kertoa ainakin kolmella ja ellei itse rakenna, neljällä.

        tämä on muuten hauska juttu miten monissa kirjoituksissa, talopaketin toimittajasta riippumatta, joku tavara on loppunut ja talopakettitoimittaja tuo puuttuvan tavaran nopeasti ilman kuluja rakennuspaikalle. Minusta tämä on itsestään selvyys, olethan maksanut siitä, että se talopakettiin kuuluu. Ja toisaalta, kun talon rakentaminen/rakenteet ei ole mitään tähtitiedettä, ihmettelen miten näitä tavaroita aina puuttuu. Toisaalta yhden paketin rakentaneena, minulta ei puuttunut yhtään mitään, ihmeellistä :)


    • veli timputri

      Me ei edes kyselleet muita talopaketteja, koska ei muut edes kiinnstaneet,ja kaikki on menny hyvin 3 viikon paasta muutto unelmakotiin.talopaketti oli n .97000e.kokonaispinta-ala 199 neliöö.kokonashinnaks tullee n.3.5 kertaa talopaketti!

      • Katteeks käy:-)

        Meillä se unelma vielä sinettiä vailla, esisopimus jo valmis Kannustalon kanssa ja ehkä 2009 oma Rauhala totta:-)


    • Brändi

      Kannustalo on hienosti tuotteistanut "kotiunelman" - Nytkin ovat Habitaressa sen Laavunsa kanssa ja rouvat kuolaavat:) Markkinoinnin ammattilaisena ihailen heidän työtänsä, on amerikan opit menneet perille. Isäntä itse patastelee aina messuilla ja mm. rakentajat saavat palautelomakkeita joissa on valmiiksi maksettu postimaksu ja ne on osoitettu suoraan Mika Rauhamäelle.

      Meillä on Kannustalon Rauhala - ollut nyt 5 vuotta. Juu, haluttiin sellainen talo ja se sopi siihen ympäristöön johon rakensimme. Halusimme siis juuri sellaisen talon (usko tai älä, ne "ihan samanlaiset" ei siltikään ole ihan samanlaisia - kysy vaikka siltä rouvaltasi. "Fani" huomaa satojen metrien päähän ne "ihan samanlaiset" esim. Teri. Tai mene katsomaan esim.eräälle Espoon arvokkaalle asuinalueelle jossa seisoo vierekkäin Kannustalo ja "ihan samanlainen") Pitkästä tekemällä saisi varmaan ihan samanlaisen mutta kuka jaksaa? Siis ainakaan jos on mahdollista päästä helpommalla.

      Olemme siis TODELLAKIN markkinoinnin uhreja ja siihen nähden aika tyytyväisiä elämäämme. Älkääkä nyt jaksako alkaa sitä pohjaratkaisu ei toimi ja blaa, blaa.

      Koska mieheni on ekonomisti, kysyimme tietenkin tarjoukset muualtakin. Vaan emme alkaneet puljaamaan listojen, sisäovien, nurkkalautojen ynnä muiden kanssa jossain Puukeksuksessa ja valokuvaamaan auton ikkunasta Kannustaloja (kuten meidän taloamme kuvataan vieläkin. Ja aina ne ajaa mustalla Volvo V70:llä)koska emme yksinkertaisesti olisi viitsineet emmekä ehtineet. Yksikin porukka pyöri nurkilla joka ikinen sunnuntai kameransa kanssa. Kavereiden talkoissa uudella asuinalueella bongasin sitten heidän raksansa, "ihana" vähän moderni puutalo (arvaan: Vaajatalo) johon oli askarreltu Rauhalan ikkunat...

      Talomme maksoi tuolloin valmiina 250.000 e teetettynä täysin ulkopuolisilla - nyt tuohon ei pääse suunnilleen kaiken itse tekemälläkään.
      Ei ollut tuolloin eikä ole nytkään jostain muutamasta kymmenestä tonnista kyse. Talo maksoi mitä se maksoi ja tyytyväisenbä siinä asutaan. Ei se ole sinulta onneksi pois.

      • tyylillään

        Listoistahan paljon kannattaakin maksaa :) Kannustaloihin tulee aina valkoiset listat ja valkolakatut kattopaneelit, kuuluvat pakettiin ja imagoon eli kaikille tulee sitten samanlaiset, persoonallista :)

        Ei minusta ole kovin hienoa, että Kannustalon tunnistaa, kuka nyt haluaa taloa, joka on kaikilla.

        Pohjaratkaisut niissä on todella joustamattomat, jos jotain persoonalista ja parempaa haluaa.

        Mitä siitä, jos ihmiset ottavat jotain vinkkejä esim. Kannustaloista, kun rakentavat. Kuitenkin sellainen talo, jossa on oma pohjaratkaisu ja on muutenkin erilainen, yksilöllinen on aina parempi kuin samanlaista Rauhalat.

        Itse emme onneksi Kannustaloon päätyneet vain ja ainoastaan ulkokuoren takia, sillä pohjaratkaisu ei meitä tyydyttänyt, talosshan asutaan sisällä ei ulkona.


      • Rauhala pian valmis
        tyylillään kirjoitti:

        Listoistahan paljon kannattaakin maksaa :) Kannustaloihin tulee aina valkoiset listat ja valkolakatut kattopaneelit, kuuluvat pakettiin ja imagoon eli kaikille tulee sitten samanlaiset, persoonallista :)

        Ei minusta ole kovin hienoa, että Kannustalon tunnistaa, kuka nyt haluaa taloa, joka on kaikilla.

        Pohjaratkaisut niissä on todella joustamattomat, jos jotain persoonalista ja parempaa haluaa.

        Mitä siitä, jos ihmiset ottavat jotain vinkkejä esim. Kannustaloista, kun rakentavat. Kuitenkin sellainen talo, jossa on oma pohjaratkaisu ja on muutenkin erilainen, yksilöllinen on aina parempi kuin samanlaista Rauhalat.

        Itse emme onneksi Kannustaloon päätyneet vain ja ainoastaan ulkokuoren takia, sillä pohjaratkaisu ei meitä tyydyttänyt, talosshan asutaan sisällä ei ulkona.

        Ihmettelen suuresti tuota sisätilojen toimimattomuutta, jota niin kovasti yritetään Kannustalojen viaksi etsiä. Meillä päästään noin kuukauden päästä muuttamaan omaan Rauhalaamme (1-kerroksinen) ja lopullisen päätöksen teimme juuri sisäratkaisujen pohjalta. Joka ikinen tyyppi, joka on talotyömaallamme käynyt, on päivitellyt kuinka avaraa, tilavaa ja valoisaa talossamme on. Olemme rakentaneet aiemminkin, joten jonkinlaista kokemusta asioista on ja vaatimustaso on kieltämättä kasvanut.
        Pyysimme tarjouksia muutamilta talotoimittajilta, joiden malleista edes joku miellytti. Kannustalon tarjous oli jopa muutamaa tonnia halvempi, mihin olimme varautuneet, joten päätöstä ei ollut vaikea tehdä. Urakan tässä vaiheessa ei ole tullut kertaakaan mieleen, että olisimme maksaneet turhasta, päinvastoin!
        Sisustuksella, joka tulee poikkeamaan ehkä aika paljonkin Kannustalo-rakentajien "tyypillisestä" tyylistä, saamme omasta Rauhalastamme persoonallisen ja "perheemme näköisen".


      • haaveilija
        Rauhala pian valmis kirjoitti:

        Ihmettelen suuresti tuota sisätilojen toimimattomuutta, jota niin kovasti yritetään Kannustalojen viaksi etsiä. Meillä päästään noin kuukauden päästä muuttamaan omaan Rauhalaamme (1-kerroksinen) ja lopullisen päätöksen teimme juuri sisäratkaisujen pohjalta. Joka ikinen tyyppi, joka on talotyömaallamme käynyt, on päivitellyt kuinka avaraa, tilavaa ja valoisaa talossamme on. Olemme rakentaneet aiemminkin, joten jonkinlaista kokemusta asioista on ja vaatimustaso on kieltämättä kasvanut.
        Pyysimme tarjouksia muutamilta talotoimittajilta, joiden malleista edes joku miellytti. Kannustalon tarjous oli jopa muutamaa tonnia halvempi, mihin olimme varautuneet, joten päätöstä ei ollut vaikea tehdä. Urakan tässä vaiheessa ei ole tullut kertaakaan mieleen, että olisimme maksaneet turhasta, päinvastoin!
        Sisustuksella, joka tulee poikkeamaan ehkä aika paljonkin Kannustalo-rakentajien "tyypillisestä" tyylistä, saamme omasta Rauhalastamme persoonallisen ja "perheemme näköisen".

        saada hieman hintatietoja, paljonko paketti maksoi ja paljonko talo kokonaisuudessaan tullut maksamaan? Teittekö paljon muutoksia pohjaan ja minkä kokoinen talo?

        Olemme itse ihastuneet Kannustalon 160m2 Rauhalaan, mutta emme ole vielä pyytäneet tarjousta.. Olisi mielenkiintoista tietää, onko mitään mahdollisuuksia Kannustalon rakentamiseen vai onko se todella niin paljon kalliimpi kuin huhutaan?


    • minä vaan

      Insinöörille tiedoksi, että siinä "samassa puutavarassa ja samoissa mitallistetuissa" on aika isot vaihteluvälit. On todella paljon eroa runkovahvuuksissa, tuulensuojalevyn vahvuuksissa, ulkovuorauksen vahvuudessa, yksityiskohtien viimeistelyssä ja tavaran laadussa.
      Silti, tottakai me olisimme saaneet sen Jukka-paketin paljon edullisemmin kuin Rauhalamme. Mutta paljonko olisi pitänyt ostaa puutavaraa muualta? Nyt ei ole tarvinnut lainkaan, paitsi ne mitä toimituksesta jätimme pois ; saunan paneelit ja puuportaat.
      Ja lisäksi joku tuolla ketjussa kertoi kuinka joustamattomia ollaan. Meillä on täysin päinvastainen kokemus. Kuvat tehtiin omien toiveiden pohjalta ja kaikki haluamamme muutokset tehtiin mukisematta- levennyksiä, kavennuksia, seinän siirtoja, huoneiden paikan vaihtoja, erkkereitä pois ja tilalle uusia yms.
      Saimme ihan vapaasti päättää mitä toimitukseen lisätään ja mitä jätetään pois. Kaikelle saimme asiallisen korvaushinnan, jolloin saatoimme laskea kannattaako tilata muualta vai pysyä tarjotussa.
      Tietenkin subjektiivinen näkemykseni on se, että Kannustalon erottaa kyllä okt-alueilla ja ne erottuvat edukseen.

    • kannari

      olipa kiihkotonta ja rauhallista tekstiä kannustalosta. Mukavaa luettavaa. Itsekin insinöörinä on vaikea ymmärtää "samasta tekniikasta eri hinta" meininkiä. Mutta tuleehan tuolle Audi- kuskille aina hyvä mieli, kun saa Audiinsa istua, sama varmaan kannustalossa asuvalle. Eli nyt täytyy vain myöntyä sille, että elämän kaikkia ratkaisuja ei tarvitse tehdä järjellä.
      Meillä ei muuten ole vielä tiputettu, mitään talopakettia pois kilpailusta...

      • katteellinen

        ei ole kannustaloille varmaan ilmaista markkinointia juoppohullun pitämän rakennuspäiväkirjan kustantaminen. Se näkyy varmasti hinnassa...


    • lasserson

      lisähinta ja lisävarusteet maksaa paljon. muutoksia vaikea saada.
      Ei pitäisi maksaa yhtään enempää. paljon samoja virheitä kuin muillakin toimijoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe