Mikä on vene?

lippalaki

Olen hiukan aloittelija ja kaipaisin tietoa veneistä. Mikä on vene, mistä niitä saa, maksaako ne jne. Niin ja mikä on yleisin vene? Mikä vene mahtaa sopia mulle. Olen 38 vuotta ja pituus on 183. Meillä on moottorisaha mutta voi olla että sitä ei tulisi paljon mukana kuljetettua.

11

1494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IST

      No niin kerrankin päästiin asian ytimeen. Kyseessähän on kehonsiirtoväline, jota käytetään pääasiassa liikkumiseen, tosin voi sillä patsastellakin, jos sattuu omistamaan ison kulkimen. Veneitä saa syksyisin rannoilta kun vaan kiertelee ahkerasti. Joissakin veneissä on kiinnikasvaneina inhottavia rautaisia lenkeistä koostuvia ulokkeitam jotka voivat olla esim puun ympärille kasvaneina, mutta rautakaupoista saa apuvälineitä, jolla turhat ulokkeet saa rapsittua pois. Yleisin vene lienee se jota on valmistettu eniten (toisaalta voisi sanoa että se malli jota on jäljellä lukumääräisesti eniten saattaa olla yleisempi) Se mikä vene sinulle sopii, riippuu siitä, minkä väriset vaatteet sinulla on. On turha ostaa punaista venettä, jos pitää sinisiä housuja. Tämä on yksi yleisimpiä virheitä, joka veneen hankinnassa tehdään. Ikäsi ja pituutesi huomioon ottaen voisit olla minä, mikäli painosi on noin 95 kiloa. Mootorisaha on taas välinem joka sopii mainiosti yhteen useimpien veneiden kanssa. Minä suosittelisin sahan kuljettamista mukana aina kun olet satamassa.

      Toivottavasti näistä tiedoista oli sinulle hyötyä. Lisätietoja saa osoitteesta

      www.kelluvatlaitteet.com/koveraavoinesinejonkatuliskelluamikälieiuppoa/kaarnat.pdf

    • päätellen

      >pituus on 183

      Ne ylimmät 23 senttiä taitavat olla liikaa? Mutta onneksi teillä on sentään se moottorisaha...

    • poatiloitsija

      Kysyjä on eksynyt perimmäisten kysymysten partaalle.
      Mikä on vene ? Ollako vaiko ei olla ? Pidän kuitenkin täysin selvänä, että 38 vuotiaalle mieshenkilölle paras vene on ehdottomasti poatti.
      Sillä voi kulkea myös vesitse, mitä voidaan pitää jopa toivottuna kyseisiä kulkuneuvoja valittaessa.
      Siis siitä vaan poattia hankkimaan. Aina niistä ei välttämättä tarvii maksaa, jos esim. sossussa on ystäviä.

    • ...

      ikähä sattus just kohalleen, mut kun pittuutta on par senttii liikoo ja savolene puatti on just siinä melekeen mitassaa vua ku ei täsmee siun pittuteen, niin otappa se mouttorsaha ja silipase parsenttii takkoo poes ni joha o kaekki kohillaa.

      • lippalaki

        Kiitoksia asiallisista vastauksista. Monesti tänne kirjoittelee jotkut ihme pelleilijät. Olen päättänyt hankkia Suvi 460 veneen taikka Buster XXL alumiinisen veneen. Voiko muuten soutuveneellä ajaa moottoria käyttäen? Entä voiko moottorivenettä soutaa? Tuo olisi aika hyvä idea. Se olisi ikään kuin vesien hybridiauto. Tuskin kuitenkaan ajankohtainen vielä tällä vuosituhannella.


      • lippalaki
        lippalaki kirjoitti:

        Kiitoksia asiallisista vastauksista. Monesti tänne kirjoittelee jotkut ihme pelleilijät. Olen päättänyt hankkia Suvi 460 veneen taikka Buster XXL alumiinisen veneen. Voiko muuten soutuveneellä ajaa moottoria käyttäen? Entä voiko moottorivenettä soutaa? Tuo olisi aika hyvä idea. Se olisi ikään kuin vesien hybridiauto. Tuskin kuitenkaan ajankohtainen vielä tällä vuosituhannella.

        Ai niin. Ihmettelette varmaan tuota moottorisahaa tuossa jutussa. Se johtuu siitä kun se hommattiin ihan vasta niin se on aina mukana.


      • Maano.
        lippalaki kirjoitti:

        Ai niin. Ihmettelette varmaan tuota moottorisahaa tuossa jutussa. Se johtuu siitä kun se hommattiin ihan vasta niin se on aina mukana.

        kannattahhii aenna pitää mukanna ku eihhä sitä tiejjä koska sitännii tarvihtoo. Toreilla ja nakkikoskiloilla aenakkii.

        Jos sie löyvät vennee joka olis muute sopivva mutta liia pitkä olis nii eihhä siu tarvihte muuta ku sipasta muottorsahal liika mitta poies venneestä ja a vot siul onnii justiissa sellaanne vene ku se tarvihtet ja tykkövät.

        Muistaha pittää teräketju kunnossa va vähännii voet laskee sitä puruhammasta jos nii meinnaat alumiinnivenneesee sitä laeppaa tarjohta.
        Suattaa kyllännii olla että iha sallaa et piäse peltivenneitä sahhaammaa ku ähäs tahtovvaa helettiimoesse iäne piästää ku peltivä sahhaa.


    • soutu- ja pulpettiveneeseen

      ja viellä sinäkin eukkoinesi.Jos soutuvene on Terhi 375 ja pulpettivene on Sujy pulpetilla pressuineen ja Terhissä on 5 hv ja Sujyssä 20 hv perämoottorit,niin paljonko olisi repussasi kapitaalia jos nämä kiinnostaisi? Molemmat ovat olleet ajossa ja nyt jonkinaikaa kuivilla.

    • Repaleiset korvat

      Perholiivi on erinomainen ja lähes välttämätön apuväline moottorisahan kuljetukseen. Meillä perhomiehillä on liiveihin kiinnitettyjä jousirullia.Niissä riippuvat kynsileikkurit,linkkuveitset,perhonsidontavälineet,
      härpäkkeet,jorpakkeet ja molkuttimet ovat kätevästi esillä ja käytettävissä.

      Tällaisiin kuljetusvälineisiin olen liittänyt näin kokemuksen ja iän tuoman tarpeen sanelemana myös moottorisahan. Liiveissäni roikkuu myös vesuri,raivaussaha,savustin,pienehkö kenttäkeittiö,paikannin,videokamera ja mopoluokan kevyehkö mönkijä. Harkinnassa on myös pienehkön helikopterin osto pahimpien paikkojen ylitykseen.

      Moottorisahaa en koe ongelmaksi kuljetuksen kannalta. Jos joudut käyttämään sitä kalareissuillasi vaikkapa puujalkasi lyhentämiseen,endotan että sinun tapauksessasi se kannattaa ottaa ensin irti reidestä.

    • Oikeaan tarpeeseen

      Osta Terhi 385. Sitteen sahat sen mottorisahaalla poikki, ja sat yhden hinnaalla kaksi venetä.

      • lippalaki

        Mulla loppui tuossa eilen moottorisahasta bensa, kun olin ajelemassa pitkin järvenselkää ja samalla siinä hiukan sahailin. Rannalla varmaan kuuntelivat, että onpa tehokas perämoottori äänen perusteella. Eihän ne voineet tietää että perämoottorin lisäksi saha oli käynnissä. Niin sitten oli kätevä perämoottorin irtotankista kaataa bensaa moottorisahaan, vaikka sitä vähän läikkyi veneen lattialle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      97
      2050
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      423
      1588
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1313
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1126
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      73
      1072
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1035
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      999
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      969
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      249
      950
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe