alzheimer 27 vuotiaana?

mahdollista?

unohdan jatkuvasti esineitä (avaimia, lompakon...) kotia ja minne lie sekä sekoilen jatkuvasti sanojen kanssa, puhekin on joskus sellaista että menee sellaiseksi sössöttämiseksi ettei kukaan tajua sitä! voiko 27 vuotiaalle tulla alzheimer, jos isovanhemmalla on ollut se?

7

1832

  Vastaukset

  • niin kauan kun tiedostat unohtamisesi ja sekoilusi kaikki on hyvin. eli muistat unohtaneesi. enemmän uskoisin ikäiselläsi(ite olen 31) olevan unohteluun syynä "monta rautaa tulessa" vaiheen ja yksinkertaisesti muisti ei riitä. itse etsin joka päivä useita asioita ja unohtelen. sinäänsä jännä juttu, teen sitä vain kotona, töissä en unohtele...

  • Minulla lisääntyi unohtelu tosi paljon, myös väsymystä ja yleistä hitautta ja saamattomuutta. Syynä kilpirauhasen vajaatoiminta. Se on helppo todeta verikokeesta. Jos vähänkään tuntuu tutulta, niin käy katsomassa lisää kilprauhas.infosta

  • Sinulla ei varmasti ole alzheimerin tautia, tekisit Suomen ennätyksen jos tossa iässä olisi (ellei oteta mukaan dementiaa joka on runsaalla alkoholinkäytöllä aiheutettu).

   • Juu ei ole sulla alzista, mene kuitenkin lekurin juttusille; syitä voi olla monia.


  • Hei! Varmasti säikäyttää tuo, kun sanot että isovanhemmillasi on ollut se ja faktaa on, että dementia - alzheimer voi myös periytyä ja se voi tulla n. 40 ikävuodesta eteenpäin.

   Dementia - Alzheimer on sairaus, joka sekoittaa maailman, niin sairastuneen kuin läheisenkin. Ja sattuu niin paljon, kun huomaa että toisen maailmankuva on sekaisin, liukuu niin fyysisesti kuin psyykkisestikin pois...

   Ja jos olet kuullut niitä toistuvia kysymyksiä tai saman puhumisesta, jos on ollut avaimet kadoksissa tai muut tavarat, on jäänyt ruuat syömättä tai lääkkeet ottamatta, olet ehkä joutunut osalliseksi siitä eli vastaamaan toistuviin kysymyksiin, etsimään esineitä, lääkkeitä tvst.

   Minulla on läheisellä dementia - alzheimer ja omaiseni, joka kantaa vastuunsa todella, se vaikuttaa häneenkin - ja minuun.

   Suurin on ehkä henkisen puolen lujilla olo. Niin sairastuneella kuin itselläkin tuntuu olevan elämä ja asiat hukassa.

   Omaiseni muisti on itselläänkin huonontunut todella paljon, puhuu samoja asioita tai sitten unohtaa puhutut asiat. Hän on myöntänyt, että " seura tekee kaltaisekseen " eli ei pysty itse enää keskittymään omiin toimiinsa.

   Mutta ihan oireisiisi mennäksesi, suosittelisin että menisit lääkärin vastaanotolle - ja pyytäisit että verestäsi mitattaisi b 12 - vitamiini. Läheiselläni sen puute oli yksi erittäin ratkaiseva ja sitä annetaan lihaksen sisäisesti n. 3 kk välein, aluksi joka kuukausi.

   Kuin edellä joku kirjoittikin, niin ei olisi haittaa ottaa kilpirauhas - arvoa ( tyroksiini ).

   Opiskelulla tai harrastuksilla voi virkistyttää aivotoimintaansa ja yksi, mikä voi olla tärkeä, niin kunnollinen yöuni ja ehkes monipuolinen ravinto.

   Jos lääkäri näkee tarpeelliseksi, hän voi ottaa esim. aivojen tietokone - tai magneettikuvauksen.

   En tiedä, oliko tästä vastauksesta apua, mutta kuitenkin...

   Toivotan oikein hyvää syksyä ja vointia. Rohkeasti vain lääkärin luo. Et ole yksin.

   Ystävällisin terveisin fat - butterfly.

  • Nyt on viestistäsi, johon vastaan, jo neljä vuotta. Millainen on tilanteesi nyt? Uskon, että olet hakenut apua ja unohtelusi syy on todettu muuksi kuin dementiaksi. Minä muistan päivän marraskuulta 2007, jolloin aloin epäillä, että minulla oli dementia, vaikka täytin muutaman päivän päästä vasta 18! Hain apua, minulle tehtiin neuropsykologinen testi, jossa taitoni olivat toisilla aloilla valtavan hyvät, toisilla valtavan huonot. Unohteluni johtui siitä, että käytin tuolloin muistia vahingoittavaa epilepsialääkettä ja ehkä siitäkin, että ylitulkitsin oireitani dementiaksi, minkä ajatteleminen vei tolkuttomasti aikaa. Neuropsykologisten tutkimusten huonot tulokset johtuivat ehkö aínakin osittain siitä, että jännitin. Minulle määrättiin kaksi mielialalääkettä alzheimerepäilyjen aiheuttamaan henkiseen tuskaan. Ne tehosivat. Kun epilepsialääkkeeni vaihdettiin, muisti parani, ei tosin aivan entiselleen, sillä myöhemminkin käyttämäni epilepsialääkkeet voivat vähän aiheuttaa muistin huononemista. Myös epilepsiakohtausten jälkeen muistini on jonkun päivän huono. Jo ennen epilepsiaani minulla todettiin Aspergerin oireyhtymä ja sanottiin, että Asperfer-heikkouksien, lisäksi minulla on Asperfer-vahvuus, että jotkin - tosin vain harvan alan - asiat jäävät hyvin helposti ja pitkäaikaisesti mieleen, mutta se ei todellakaan koske kaikkia elämänaloja. Huolissani ollessani luin kirjaa dementiasta. Siinä ei ollut otettu huomioon päihteillä hankittua dementiaa. Ellet ole ollut rapajuoppo, voit olla täysiin varma, ettei sinulla ole vielä nyt kään dementiaa, sillä nuorimmat kirjan sadoista mainituista dementiatapauksista nuorimmatkin olivat sairastuneet dementiaan yli 36-vuotiaina. Voisin sanoa, että 27-vuotiaan dementia rikkoisi sekä Suomen että koko Euroopan ennätyksen ellei ole kyse alkoholin TAI MUIDEN HUUMEIDEN huumeiden aiheuttamasta sementiasta.

  • Rankka viinankäyttö mädänyttää aivot n. 50v töistä tulee monoa... sen jälkeen vajakki paskoo housuunsa.

   Viimeiset 10v meneekin raittiina.
   Lahopää ei muista missä viinakauppa on.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   319
   6317
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   160
   2799
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   69
   831
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   14
   575