Surkeaa kuunneltavaa

Sillä mennään mitä on.

Olin katsomassa tuon Bordaux pallopelin ja hivenen paskalta löhähtävä tuulahdus jäi nenääni, mutta vielä enemännän korvissa särisi se katsojien jatkuva marmatus ja rutina ja Suomalaisen/ Tamperelaisen jalkapalloilun arvostelu. On totta, että Suomi ei ole synnyttänyt juurikaan huppu futaajia, eikä meiden liigan taso ole kovin korkealla, mutta jos seurataan sen mukaan mikä on jalkapalloilijoiden määrä maailmassa, niin olemme pienempiä kuin lilliputit. Ilmastomme ei ole koskaa ole ollut suotuisa jalkapalloilulle joten on ollut loogista, että kehitystä tässä lajissa n tapahtunut vasta viimevuosina, mutta maailmanmittakaavassa se on vielä varsin olematonta.

Olin myös hivenen pettynyt yleisömäärään. 5700 katsojaa. Mitä se kertoo Suomalaisten/ Tamperelaisten iinnostuksesta tukea jalkapalloilua. Ennemmin peli katsottiin baarissa tai kotona koskaa maksaa ei aiota. Sitä on vaikea houkutella edes hyviä Suomalaisia pysymään joukkueessa, kun palkkataso muuhun eurooppaan nhden on aivan olematon. Kuitenkin joukkueilta odotetaan tulosta heti, joten on fiksumpaa kiilottaa ulkokuortaan ja maksaa yhdelle keskitason pelaajalle palkkaa kuin panostaa nuoriso toimintaan, sillä siellä syntyneet onnistumiset tuottavat hyötyä vasta kymmenenvuoden päästä, eikä kukaan jaksa odottaa sinne asti.

On siis varsin mielenkiintoista ja samalla vi....maista kuunella ihmisten arvostelua Suomen jalkapallo maajoukkuetta kohtaan tai seuratason heikkoutta, kun ei olla valmiita tukemaan Suomen jalkapalloa. Baarissa seitsämännen oluen jälkeen ruikutetaan kun liput on niin kalliita ja peli kuitenkin paskaa, että ennemmin katsoo baarissa ja juo kaljaa kun lähtee paikanpäälle. Samaan hengen vetoon vielä voivotellaan kun pelaajat ovat paskoja ja yleisöäkään ei näy katsomossa.

Nyt jokainen jota kiinnostaa jalkapallon tason nousu Suomessa ostamaan niitä lippuja peleihin, eikä vain silloin kun saa kaverilta ilmaislipun.
Jos me emme ole valmiita tukemaan joukkeita, niin ei tule kunnollisia mainossopimuksiakaan, eikä taloudellista kasvua mikä mahdollistaa joukkueiden pitkäjänteisen työn sekä junioritasolla, että myös itse edustusjokkueessa. Me emme ole Brasilia jonka kaduilla juoksee satamiljoonaa potentiaalista jalkapalloilijaa vaan meillä täytyy olla erittäin ammattimainen ja hyvin organisoitu jalkapallo toiminta jotta ne muutama potentiaalista pelaajaa saa mahdollisuuden kehittyä ja jotta voisimme pitää seurajoukkue tasolla joitakin pelaajia joita nuoret voivat ihailla.

5

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Klinsmann, Jürgen

      Kerrankin asiaa ja tää jäbä (kiltsi) ois voinu viedä sanat suusta! Just toi: baarit on täynnä ääriään myöten ainakin täällä Stadissa ja palatessa peleistä kaulaliina kaulassa kuulee NIIN kiinnostuneita kysymyksiä paljon matsi päätty! En vastaa enää yhteenkään.

      Junnutoiminnasta oon tosin eri mieltä, se on hyvissä kantimissa ja menossa vielä parempaan. Ota huomioon et fudisjunnuja on paaaljon enemmän kun lätkäjunnuja. Kyl se sieltä tulee, se menestys!

      Sit on tietenkin niitä jotka edelleen elää 1920-luvulla ja ajattelee että Suomen tulee olla urheilun suurvalta lajissa kuin lajissa ja mikään muu kuin mitali ei futiksessakaan riitä... heille suosittelen urheilun seuraamisen lopettamista. Tuloo vaa paha mieli.
      Arvokisojen lopputurnauspaikka pesee 10-0 jonkun lätkän MM-kullan -95, ja sen tietää kaikki.

      • Kehitystä

        Toivoisin totta tosiaan, että kehitystä olisi tapahtunut. Itse en ole juuri enää seurannut enään vuosiin juniori työskentelyä, mutta omana junnu aikanani jo vääränlaiset harjoittelukentät ja vääränlainen harjoittelu rikkoi useamman nuoren polvet. Toisaalta en usko, että kovin monenkaan ammattilaisen polvet ovat kovinkaan hyvässä kunnossa.
        Myös tapa kouluttaa puolustajia oli varsin kumma. Pallon hallintaa ei harrastettu vaan aina purettiin pois mahdollisimman pitkälle. No se siitä.
        Jääkiekossa asiat olivat 15- vuotta samalla surkealla tasolla. Valmentajiksi kauppareihin tuntuivat tulevan ne jotka halusivat saada ilmaisen kausikortin peliin ja edustusjoukkueisiin nousi ne joiden vanhemmat eniten puhuivat lapsia eteenpäin. Nyt ainakin Tampereella harrastaja määrät ovat romahtaneet jääkiekossa, mutta valmennuksen taso ilmeisesti hivenen parantuneet.

        Mitä jalkapallon tämän hetkiseen tilanteeseen tulee niin en siltikään näe, että sitä tuetaan tarpeeksi ja liian harva taso näkee jalkapalloilun mahdollisen ammattina vaan lapsia ja nuoria painostetaan kouluttautumaan akateemisesti ja sitten parikymppisenä katsomaan jos vaikka alkaisi jalkapalloa "harrastamaan".
        Surkea tapaus valkeakoskeltani ollessani katsomassa peliä oli kun joku junnu palkittiin ja haastattelija kysyi "mikäs sinusta tulee isona ?"
        No poika tähän, että eiköhän minusta jalkapalloilija tule, johon haastattelija totesi, ettei kannatta eihän siitä itselleen ammattia saa.
        Ja yleisö nauroi hyväksyvästi. Ja ei muuta kun peli käyntiin ja kiroilemaan kun saatana vie on taas niin surkeaa jalkapalloa, eikä tulevaisuuden pelaajia ole näköpiirissä.

        No toivotaan parasta tulevaisuudelta, sillä erot ovat suuruudestaan huolimatta aika pieniä huipulla.
        Hyvin harvalla maalla mm- ja em- kisat on enää itsestään selvyys vaikka yleisöt jossain maissa ovatkin niihin jo hyvin tottuneet, mutta läpihuuto juttuja karsinnat eivät ole.


    • vaan,

      eli jos saisit rahaa rutosti, sitten suostuisit harjoittelemeaan? Muuten vaatisit vain katsojien tuomaa rahaa ilman mitään vastapanosta?

      Huh, jos suomalainen yritysmaailma käyttäisi samaa kiristyskeinoa, asuisimme vielä puissa. "en myy sinulle mitään toimivaa, jos et maksa minulle ylihintaa pa.kasta tuotteesta".

      Mitä tämä ajattelumalli kertoo suomailasesta puulaakipotkijoista? EI MITÄÄN TULEVAISUUTTA, tällä asenteella!

      • pikkuklinsmann

        Nii!
        En ole päässyt seuraamaan Suomessa pelattavan huippujalkapallon harjoittelumetodeja mutta kyllä sieltäkin tihkuu kaikenlaista. Ihmiset on ihmisiä ja ihminen on ahne. Saattaa olla että joku Keke voi huutaa kuinka posket punasena tahansa eikä sitä "itsensä ylittävää" draivia löydy, ennenkuin ollaan ison rahan kentillä. Veikkausliiga ON ammattilaisurheilua ja sellaisena se pitäisi ottaa. Tuntuu vaan että Veikkausliigassa ollaan "terveyskeskuslääkäreitä" ja tehdään välttämätön kunnes iso yksityinen yritys (Keski-Eurooppa) tulee ja palkkaa "lääkärin" paremmin.
        Tämä ei ollut väitös etteikö Veikkausliigan pelaajat tekisi "parhaansa" mutta se onko oikeasti (=oikeasti) lasissa 100 itsensä rääkkäyksen (lue treenauksen) suhteen on kysymysmerkki niillä palkoilla.
        Yksi ratkaisu olisi edes yksi oikeasti kasvava suurseura mihin esim. nyt TamUlla näyttäisi olevan saumoja jolloin muut konkreettisesti joutuisivat vastaamaan tuonlaiseen "yli-inhimilliseen" haasteeseen pärjätäkseen kisassa. Siihen sitten yhtälöksi isänmaanrakkaus/palkkataso/yleisömäärät=pelaajabudjetti niin soppa on vaikeampi. Onko Suomessa pelattavan jalkapallon (ei maajoukkue) tulevaisuus ikuisesti tuo että yleisö karttaa B-tason palloa -> budjetit pysyvät pieninä jolloin "tamulaiset" karkaavat seuraavana vuonna jne.
        Jotain mätää suomipallossa edelleen on nosteesta huolimatta ja ehkä siihen tosiaan ei sitten muuta vaihtoehtoa ole kuin maajoukkueen suurmenestys että noidankehä katkeaa...?


    • ff2

      Kaikki vaan katsomoon! TUNNUSTA VÄRIÄ! On mukava seurata suomalaisen jalkapallon eteenpäinmenoa kun on paikanpäällä katsomassa pelejä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1990
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1549
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      141
      1408
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1250
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1077
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      121
      970
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      50
      792
    Aihe