Mielipiteitä Lineasta?

Mainosten mukaan Lineaan oli jo tänään mahdollista tutustua. Miltä se vaikuttaa?

20

9552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marsu

      Kävin kokeilemassa 90 heppaista dieseliä, moottori liikuttaa ihan mukavasti autoa, ohjaustunto oli mielestäni parempi kuin stilossa. Tosin myös ratti istui paremmin käteen. Ainoa asia mikä tuntui huonolta oli liikkeellelähtö se oli jotenkin tahmeaa ja puhditonta, ykkönenkin meni huonosti päälle. Mutta n.2000 kierroksen kohdilla alkoi meno maistua. Jos nyt olisin autoa vaihtamassa niin valitsisin ehdottomasti jonkin diesel version. Kokemukset perustuvat 15 min koeajoon.

    • zztap

      Kävimme vaimon kanssa koeistumassa ja koeajamassa Linean.

      Ajoimme 1,4 litraisen bensakoneen kun ei ollut dieseliä saatavana. Oli ihan hyvää kyytiä, ohjaus oli melko herkkä jopa tähän omaan Puntoomme verrattuna, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

      Vaihteisto tuntui tosi hyvältä ja muutenkin kulku oli 1,2 litraiseen Puntoon tottuneelle ihan hyvää, mutta toisaalta ei se mikään tykki todellakaan ollut. Kulutuskin bensakoneella oli koeajoreissulla (pieni pätkä moottoritietä ja hieman taajamaa) jatkuvasti kyllä yli seitsemän.

      Tilat ja hallintalaitteet olivat yksinkertaiset oikeastaan kaikessa mielessä, ei mitään ihmeellistä.

      Takakontti oli tilava ja takapenkit sai (omasta mielestäni) erittäin kätevästi kaadettua (melkein kokonaan) vaakatasoon. Ainut vain, että Bravon tapaan tuo peräluukun reuna on hieman turhan korkealla ja se lastausaukko on aikaste pieni.

      Myyjä väitti dieselin hinnaksi 21990e tk ja että vakiona olisi ilmastointi. Onko se näin? Ainakin maahantuojan sivu väittää että ilmastointi on lisävaruste... Tuo olisi kyllä tosiaan aika paljon pelastava asia hinnan suhteen jos tossa olisi vakiona se ilmastointi. Myyjä tosiaan väitti niin.

      Nosti kyllä autokuumetta tuo Linea, täytyy myöntää. Mutta pitää laittaa jäitä hattuun ja odotella vielä :)

      • marsu

        Itsellä oli alunperin tarkoitus koeajaa toi grande punton diesel versio, mutta sitä ei ollut saatavilla?? vaikka se on ollut hinnastoissa jo heinäkuusta lähtien. Siinä on jakopää ketjulla. Kannatta käydä kokeilemassa myös diesel versiota ennen kuin tekee ostopäätöksen. Uskoisin, että et koeajon jälkeen valitse bensakonetta. Itse en kiinnittänyt sisätiloihin sen suurempaa huomiota, aikaa oli niin vähän. Hyvä ajoasento löytyi kuitenkin nopeasti ja ainakin tuossa koeajoautossa oli ilmastointi, en tiedä oliko lisävaruste. Keskikulutus oli 6,5. Taajama/moottoritie ajoa ja kiihdettelyä.


      • bravo 01

        Samaa asiaa mäkin ihmettelin, kun sähköisessä esitteessä sanontaan, että ilmastointi lisävarusteena, mutta myyjä vakuutti, että ainoastaan automaattinen ilmastointi lisävarusteena. Mukavalta tuntui ajella Linealla ja hallintalaitteet tuntuivat ihan hyviltä.


      • vakiona

        Manuaalinen ilmastointi on tosiaan vakiovaruste. Nyt se on korjattu näköjään myös Fiatin sivuille.


    • se...

      ...näyttää todella hyvältä. Parhaimman näköisiä sedaneja, mitä kaupasta löytyy IMO.

    • jop

      Tuntuisi ainakin paperilla vähän mopo osastolta.Tuon kokoinen ja painoinen auto/77hv.

      • Vihreä veikko koijärveltä

        Se on kuulkaas niin, että kun ostatte 1.3 JTD Linean niin kun parin vuoden sisällä autojen verotus muuttuu pakokaasupäästöihin perustuvaksi niin teillä on pieniveroinen auto. Siinäpä MB ja BMW hepuille hymyilette. Fiat on tällä hetkellä ainoa auton valmistaja, joka tulee täyttämään EU:n vaatimukset hiilidioksiidipäästöjen (siis kasvihuonekaasujen) raja-arvoista, jossa lasketaan valmistajan koko mallisto. Uskokaa vaan minua, muut valmistajat tulevat perässä, koneet pienevät. Fiat on aikaansa nyt paljon edellä.


      • Upottaja
        Vihreä veikko koijärveltä kirjoitti:

        Se on kuulkaas niin, että kun ostatte 1.3 JTD Linean niin kun parin vuoden sisällä autojen verotus muuttuu pakokaasupäästöihin perustuvaksi niin teillä on pieniveroinen auto. Siinäpä MB ja BMW hepuille hymyilette. Fiat on tällä hetkellä ainoa auton valmistaja, joka tulee täyttämään EU:n vaatimukset hiilidioksiidipäästöjen (siis kasvihuonekaasujen) raja-arvoista, jossa lasketaan valmistajan koko mallisto. Uskokaa vaan minua, muut valmistajat tulevat perässä, koneet pienevät. Fiat on aikaansa nyt paljon edellä.

        Ihan tarkasti puhutaan niin Fiat ei valmistajana todellakaan täytä päästörajoja, Fiat mallisto kyllä. Fiat konserniinhan kuuluu muitakin merkkejä


    • jauza

      linea on selkeästi halvemmin rakennettu kuin uusi bravo. Näkyy sisätiloissa. ankeimmin huomattavissa todella pehmeissä ja heikkolaatuisen tuntuisissa etuistuimissa, sekä näperän tuntuisissa kojelautamateriaaleissa. myöskin vaihdeaski on lörpän tuntuinen.
      itse koeajoin 1.4 t-jet sport bravon joka yllätti positiivisesti mm. tulisella suorituskyvyllä

    • LensG.Hamann

      Hyvännäköinen se ainakin on.Hakkaa volkkarit ja rankikset mennen tullen.Ainakin tuolla eräässä välimeren maassa oli kovasti liikenteessä jo nyt Lineaa ja Albeaa. Toivottavasti tekniikkapuoli pelittää. Diisseli ois varmaan ihan jees.

    • Laadun tae?

      Lineahan oli (dieselinä) ihan kivan tuntuinen ja ei mikään raketti mutta kulki kuitenkin.
      Auto tulee Turkista ja kun tarkemmin katsoo, niin sen huomaa. Sisustusmateriaaleja esim. voi verrata italialaiseen Bravoon ja eroa on. Aika äänekäs moottori isommilla nopeuksilla nykydieseliksi. Rattiin tehty kummalliset kämmeniä painavat muhkurat (tuntuu pitemmillä matkoilla). Tilat lienee Italiassa kuitenkin suunniteltu kun se tietty puristavuus ja ahtauskin tuntuu.

      Hinta ei ole paha ja autolla varmasti pärjää mutta miten lie tuo turkkilaisen työn laatu. Turkissa tehdyt taannoiset 80-luvun lopun pikku-Mersut ainakin ruostui nopeasti.

      • Turkista on sanottu, että siellä tehdään halvan kustannustason maista parasta laatua ja sen vuoksi autotehtaat siellä nyt laajentavat tuotantoaan.


      • fiatisti
        Timontti kirjoitti:

        Turkista on sanottu, että siellä tehdään halvan kustannustason maista parasta laatua ja sen vuoksi autotehtaat siellä nyt laajentavat tuotantoaan.

        Corollaa on tehty Turkissa, mutta ei tehdä enää. Ei ole kokemuksia ko automallista joten vaikea sanoa.


      • fiatisti kirjoitti:

        Corollaa on tehty Turkissa, mutta ei tehdä enää. Ei ole kokemuksia ko automallista joten vaikea sanoa.

        Tietysti Corollan valmistus Turkissa loppui, kun sen valmistus muutenkin loppui, lukuunottamatta porrasperämallia, jota ei ehkä Turkissa koskaan tehtykään. Eiköhän se Toyotan Turkin tehdas tee nyt Aurista tai muita malleja.


      • r1150r
        Timontti kirjoitti:

        Tietysti Corollan valmistus Turkissa loppui, kun sen valmistus muutenkin loppui, lukuunottamatta porrasperämallia, jota ei ehkä Turkissa koskaan tehtykään. Eiköhän se Toyotan Turkin tehdas tee nyt Aurista tai muita malleja.

        Turkissa tehtiin nimenomaan porrasperä-Corollaa. Tuulilasi-lehdessä oli juttukin kun hakivat sieltä Corollaan ja ajoivat Suomeen.

        Linea on hyvännäköinen auto.


      • "muhkurat"

        "Rattiin tehty kummalliset kämmeniä painavat muhkurat (tuntuu pitemmillä matkoilla)."

        Ohjauspyörässä on samanlaiset "muhkurat" kuin Grande Puntossa. Voin kertoa yli 10tkm kokemuksella, että "mukurat" ratissa ovat erinomaiset! Star-ohjelman koeajossa toimittaja ihmetteli myös ratin muotoilua, mutta totesi koeajon lopuksi, että kylläpäs vaan on hyvin käteen käypä ohjauspyörä.

        Itse jos saisin valita, ottaisinko muotoilemattoman vai muotoillun ohjauspyörän, niin valintani kallistuisi ehdottomasti jälkimmäisen puoleen.

        Taitaa tässä taas olla takana se vanha kat... eikun totuus: "happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista"...


    • Bravoo

      Toisaalla jo totesin, että kuskin paikka on Lineassa miellyttävämpi kuin Bravossa - miinuksena kaasujalan ahdas tila jarrupolkimen ja keskitunnelin välissä.

      Ne ratin paksunnokset... en päässyt kääntämään ohjauspyörää suoraan koska rattilukko oli loksahtanut päälle. Joka tapauksessa menen ensi viikolla kokeilemaan Linean dieseliä tien päälle. Katsotaan sitten miten ratin muhkurat käyvät käteen. Diesel on ainakin teknisten tietojen perusteella huippuvehje: teho ja vääntö tuohon pieneen tilavuuteen nähden ja varsinkin suhteessa päästöihin on lyömätön paketti.

    • V.I.Atti

      Kävin tänään ottamassa vähän "perstuntumaa" Lineaan. Tuli semmoinen tuntuma, että saattaa olla kyseessä ihan myyntimenestyksen ainekset,
      varsinkin jos tulee farkku pienellä lisähinnalla...

    • zztap

      Jännä nähdä miten vuodenvaihteen jälkeen tuleva automaattivaihteisto (vai oliko se robotti?) ja t-jet -moottori lisäävät kiinnostusta Lineaan. Toivottavasti eivät ylihinnoittele (niitäkin).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      11
      1885
    2. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      180
      1710
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      121
      1557
    4. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1551
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      121
      1306
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      311
      1116
    7. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      114
      1063
    8. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      166
      1028
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1014
    10. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      95
      995
    Aihe