1:18 diecast metal autot kadonneet

kauppojen hyllyiltä

pahasti näyttää siltä että 1:18 metalliautoharrastus olisi hiipunut niin vähäiseksi että niitä ei löydy enää kauppojen hyllyiltäkään vaikka niissä oli tarjolla halvimpien valmistajien malleja. Nettikaupoissakin saatavuus vähänkin erikoisempien mallien kanssa on muodostunut ongelmaksi.
Oletteko muut huomanneet saman vai liekö tämä vain paikallinen ilmiö?

3

681

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Die Cast

   Näyttää toi 1:43 yleistyvän entisestään, mutta kyllä niitä 1:18 mallejakin löytää alan liikkeistä. Jos ei niillä ole just sitä mitä etsit, niin ainahan kannatta kysyä, jos voivat sellaisen vaikka toimittaa.

  • JemmamieS

   Mul muutama malli.mikä sul hakusessa?

  • kyllä.löytyy.vielä

   Melkein 10 vuotta vanha ketju mutta tosiaan välillä 18 mittakaavassa oli todella vaisua tarjontaa. Sittemmin on tullut esim. Otto-Models jolla on hyvin yksityiskohdaisia 1/18 resiinimalleja, itselläkin on heidän Opel Calibra Turbo 4x4 punaisena, on hieno :)
   Metallisiakin malleja on edelleen saatavana mutta kivijalkakaupoissa niitä ei kovin paljoa ole, Motonetissä taitaa olla jotain Yatming (vai mikä sen nimi nykyään olikaan) autoja mutta ennenhän oli tavaratalojen leluosastoillakin 18 mittakaavan metalliautoja, niitä ei enää juuri ole ja pienemmissäkin mittakaavoissa leluosastoilla autot vaan vähenee ja vähenee mutta sensijaan tyttöjen pinkkejä ällötyksiä on hyllyt täynnä >_<!
   Itse olen kyllä pääasiassa tilaillut malleja Saksalaisista verkkokaupoista, mallit ovat halvempia eikä postikulutkaan tule kovin kalliiksi, DHL on edullinen ja tehokas kuljetuspalvelu, tosin Suomen puolella Posti on ainakin tähän saakka kuljettanut paketit, ne tuodaan kotiovelle asti :)

   Vielä on saatavana niitä edullisempiakin 1/18 malleja mitä 10 vuotta sittenkin esim. Maisto, Welly ja Motormax valmistajilta mutta laadukkaammat mallit ovat kallistuneet huimasti. Noista edullisista malleista Welly on viime aikoina parantanut laatua huomattavasti ja tuonut "välikoon" mallejakin eli 1/24 mittakaavassa hyviä malleja, ainakin uusissa malleissa on realistiset oviensaranat perinteisten "koiranjalkojen" sijaan, esim. itsellä on Wellyn 1/24 Range Rover Evoque valkoisena jossa on oikeat ovensaranat. Malli on metallia ja hyvin tehty muutenkin.
   Myös 1/kolkytjotain mittakaavoissa on mielenkiintoisia autoja joita en ole muissa mittakaavoissa vielä löytänytkään, esim. Kia Rio (2011-2015, pre-facelift) jonka sain tilattua Brittiläisestä nettikaupasta, etuovet aukeavat ja on ilmeisesti ikäänkuin leluauto mutta laatu on enemmän oikean pienoismallin luokkaa kuin leluauton.
   Ainakaan tämän korimallin Kia Rioa ei ole vielä missään muussa mittakaavassa pienoismallina ja itsellä on 1/1 autona Kia Rio joten pakkohan se oli saada ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   3922
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3512
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   127
   1893
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   354
   1673
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   103
   1240
  6. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   37
   849
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   809
  8. Se mitä meidän välillämme oli

   Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
   Ikävä
   49
   728
  9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

   hänestä haaveillen..
   Ikävä
   55
   693
  10. En halua nähdä sua enää

   jos et tunne mitään mua kohtaan. Mitä muuta kuvittelet? Olen roikkunut sinussa. SINUSSA!
   Ikävä
   66
   626
  Aihe