kannattaako rouskuja pakastaa vai suolata?
sienien säilöntä
2
1807
Vastaukset
- Ken Tiessen
Riippuu siitä, kuinka paljon muita sieniä olet saaliiksesi saanut. Jos olet saanut kelvollisia pakastettavia, jätä silloin pakastimen tila niille, ja pistä rouskut suolaan.
Jos keräät pelkästään rouskuja, kyseessä on makuasia. Pakastaminen saattaa heikentää joidenkin sienten rakennetta ja toisaalta monet rouskut ovat parempia suolattuina kuin omassa nesteessään kiehautettuina ja sen jälkeen pakastettuina.
Henkilökohtaisesti sanoisin, että leppärouskua älä koskaan suolaa vaan kuivaa tai pakasta. Haaparousku ja karvarousku ovat mielestäni rajatapauksia. Mustarouskun pistäisin ehdottomasti suolaan ja sienisalaattiin. Ja jos olet joskus niin suuressa ahdingossa, että joudut keräämään kangasrouskuja, pistä ne niin vahvaan suolaan, että sienen maku varmasti katoaa.- dddddddddd
Kokeile suolatuista kangasrouskuista joskus sienisalaattia. Sopii erinomaisesti juuri makunsa vuoksi vispatun kerman ja raan sipulinkanssa. ainakin kaikki sienenystävät ovat ihmetelleet miten voi sienisalaatti tällaisenaa olla hyvää
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017563
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?1075628- 835057
- 1394466
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan113160- 502855
- 522769
- 612387
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102374Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.561986