Vinkkejä Bremeniin

A - P

Oltaisiin lähdössä Bremeniin kuukauden päästä ja nyt tarvittais vähän vinkkejä. Ensinnäkin tämä joukkoliikenne. Olisi kiva kuulla ihan käytännön tietoa siellä käyneiltä mm. seuraavista jutuista. Meitä on lähdössä neljän hengen seurue, joista yksi juniori. Millainenkohan lippusysteemi kannattaisi ostaa, olemme paikan päällä kolme päivää joten matkoja varmaan kertyy aika paljon. Ja sitten mites tämä lippuhomma muuten, tarvitseeko sitä näyttää kuskille tms, jostain olin lukevinani että lippu leimattaisiin ennen bussiin/raitsikkaan menoa. Sitten tuolla paikallisen liikennelaitoksen sivuilla puhuttiin joistain alueista joissa kävisi erihintaiset liput tai jotain, ymmärsinköhän oikein ja jos niin miten ne alueet sitten menee.
Muutenkin kaikki vinkit Bremenistä otetaan kiitollisuudella vastaan, ja mieluummin tosiaan käytännön vihjeitä eikä pelkkiä linkkilistoja.
Kiitoksia etukäteen.

5

3966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mali

      Terve!

      Keväällä tehtiin poikien ryyppyreissu Bremeniin, joten ehkä hiukan eri lähtökohdat, mutta kerronpa lyhyesti silti.

      Bremenin lentokenttä mukavan pieni ja helppokulkuinen, meillä ei tavaroita ruumassa, joten selvittiin ihan läpikävelyllä. Pihassa takseja jonossa, joista otettiin ensimmäinen. Sen verran turkki-poika suomalaisia vedätytti että ajelutti pienen kiertoajelun pyytämättä, näki tosin maisemia (matka takaisin kentälle oli puolta nopeampi ja puolta halvempi).

      Hotelliin kirjautuessa meille annettiin joukkoliikennekortit joilla sai matkustaa bremenin busseissa maksutta koko reissun ajan. Kortit jäivät kuitenkin käyttämättä, koska turvauduimme siirtymisissä takseihin.

      Bremen on kyllä hiukan kuin Turkissa olisi sillä erolla että turkissa on ihan hirmusti saksalaisia ja bremenissä on hirmusti turkkilaisia. Ei se mitään tosin haitannut. Lähes kaikki "alemmanluokan" (ruokapaikat-myyjät-taksisuharit) palveluammatit oli miehitetty turkkilaisilla.

      Paikallinen väestö muuten oli tosi mukavaa porukkaa, sai pysäyttää kadulla ja kysellä kuulumisia ja ohjeita minne kannattaa mennä ja mitä tehdä. Rautatieaseman aukiolla ja keskustan kaduilla muuallakin maleksi pummeja paljon. Ihan omissa oloissaan olivat ja rauhallista väkeä silti. Ja lähes joka pummilla oli oma koiransa. Werner Bremenin peli-iltoina kaupunki täyttyi riehakkaista kannattajista.

      Kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvä kuva Bremenistä lyhyen visiitin aikana. Suunniteilla lähteä joskus uudestaan ja ottaa tällä kertaa vaimo mukaan niin näkee sitä muutakin kaupunkia kuin vain ne pubit ja yökerhot.


      Mali

    • Uppokeiju

      Menimme ratikalla Bremenin lentokentältä keskustaan. Lippu ostettiin raitiovaunussa olevasta sinisestä automaatista, 2.10 e muistaakseni maksoi. Muuten liikuimme keskustassa jalan. Junalla kuljimme lähialueille kuten Hampuriin, Hannoveriin ja Hamelniin, joista suosittelen viimeksi mainittua ja etenkin sen vanhaa kaupunkia (junanvaihto Hannoverissä). Junamatkustus päiväseltään oli edullista Niedersachsen-ticketillä (26 e), joka ostettiin Hauptbahnhofin automaatista. Tuolla lipulla matkustaa max. viisi ihmistä klo 9:stä alkaen yömyöhään saakka. Mukavaa matkaa Bremeniin, joka oli oikein viehättävä kaupunki! Bremenissä muistakaa käydä SCHNOORin kaupunginosassa.

    • .....

      Me ostimme päiväksi lipun julkisiin kulkuneuvoihin ja se maksoi kahdelta hengeltä muistaakseni 7.5 ekee, ostimme sen rautatieasen edessä sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä. Keskusta tosin on rauhoitettu autoilulta ja kaikki ihan kävelymatkalla. Bussissa ja ratikassa on ihan sama mistä ovesta menet sisälle eikä sitä lippua vissiin tarvii näyttää kenellekään ennenkuin joku sitä tulee kyselemään, meiltä ei kysyny kukaan...Noista alueistakaan ei kukaan meille puhunut mitään ja kävimme kyl bussilla Weserparkissa joka oli yli puolentunnin matkan päässä.

      • A - P

        Onpa ollut mukava lukea pelkkiä asiallisia vastauksia, yleensä tahtoo olla toisin, kiitoksia! Vielä mahtuu jos jollain jotain hyviä vinkkejä olisi esim. jostain ihan must ruokapaikasta. Tämä joukkoliikenteen tarpeemme muuten johtuu siitä että hotellimme sijaitsee bussimatkan päässä keskustasta, joten sen takia joku päivälippusysteemi tms. on hyvä. Tästä tulikin mieleeni että olisikohan joku käynyt hotellissa jonka nimi on joko Golden Tulip tai Cruise cafe hotel, se on vahtanut nimeä jossain vaiheessa.


      • .....
        A - P kirjoitti:

        Onpa ollut mukava lukea pelkkiä asiallisia vastauksia, yleensä tahtoo olla toisin, kiitoksia! Vielä mahtuu jos jollain jotain hyviä vinkkejä olisi esim. jostain ihan must ruokapaikasta. Tämä joukkoliikenteen tarpeemme muuten johtuu siitä että hotellimme sijaitsee bussimatkan päässä keskustasta, joten sen takia joku päivälippusysteemi tms. on hyvä. Tästä tulikin mieleeni että olisikohan joku käynyt hotellissa jonka nimi on joko Golden Tulip tai Cruise cafe hotel, se on vahtanut nimeä jossain vaiheessa.

        Tuosta hotellista en tiedä, me kun olemme majoittuneet joko inter city hotellissa tai ibis-hotellissa. Molemmat kävelymatkan päässä keskustasta. Me kävimme syömässä joen rannalla olevalla rantakadulla jossa monia ravintoloita peräkkäin. Joella on myös pannukakkulaiva, jossa sai sekä suolaisia että makeita pannareita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5799
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      102
      1976
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1961
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      108
      1767
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1578
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1577
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1335
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1194
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      1005
    Aihe