Vinkkejä Bremeniin

A - P

Oltaisiin lähdössä Bremeniin kuukauden päästä ja nyt tarvittais vähän vinkkejä. Ensinnäkin tämä joukkoliikenne. Olisi kiva kuulla ihan käytännön tietoa siellä käyneiltä mm. seuraavista jutuista. Meitä on lähdössä neljän hengen seurue, joista yksi juniori. Millainenkohan lippusysteemi kannattaisi ostaa, olemme paikan päällä kolme päivää joten matkoja varmaan kertyy aika paljon. Ja sitten mites tämä lippuhomma muuten, tarvitseeko sitä näyttää kuskille tms, jostain olin lukevinani että lippu leimattaisiin ennen bussiin/raitsikkaan menoa. Sitten tuolla paikallisen liikennelaitoksen sivuilla puhuttiin joistain alueista joissa kävisi erihintaiset liput tai jotain, ymmärsinköhän oikein ja jos niin miten ne alueet sitten menee.
Muutenkin kaikki vinkit Bremenistä otetaan kiitollisuudella vastaan, ja mieluummin tosiaan käytännön vihjeitä eikä pelkkiä linkkilistoja.
Kiitoksia etukäteen.

5

3948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mali

      Terve!

      Keväällä tehtiin poikien ryyppyreissu Bremeniin, joten ehkä hiukan eri lähtökohdat, mutta kerronpa lyhyesti silti.

      Bremenin lentokenttä mukavan pieni ja helppokulkuinen, meillä ei tavaroita ruumassa, joten selvittiin ihan läpikävelyllä. Pihassa takseja jonossa, joista otettiin ensimmäinen. Sen verran turkki-poika suomalaisia vedätytti että ajelutti pienen kiertoajelun pyytämättä, näki tosin maisemia (matka takaisin kentälle oli puolta nopeampi ja puolta halvempi).

      Hotelliin kirjautuessa meille annettiin joukkoliikennekortit joilla sai matkustaa bremenin busseissa maksutta koko reissun ajan. Kortit jäivät kuitenkin käyttämättä, koska turvauduimme siirtymisissä takseihin.

      Bremen on kyllä hiukan kuin Turkissa olisi sillä erolla että turkissa on ihan hirmusti saksalaisia ja bremenissä on hirmusti turkkilaisia. Ei se mitään tosin haitannut. Lähes kaikki "alemmanluokan" (ruokapaikat-myyjät-taksisuharit) palveluammatit oli miehitetty turkkilaisilla.

      Paikallinen väestö muuten oli tosi mukavaa porukkaa, sai pysäyttää kadulla ja kysellä kuulumisia ja ohjeita minne kannattaa mennä ja mitä tehdä. Rautatieaseman aukiolla ja keskustan kaduilla muuallakin maleksi pummeja paljon. Ihan omissa oloissaan olivat ja rauhallista väkeä silti. Ja lähes joka pummilla oli oma koiransa. Werner Bremenin peli-iltoina kaupunki täyttyi riehakkaista kannattajista.

      Kaikenkaikkiaan jäi tosi hyvä kuva Bremenistä lyhyen visiitin aikana. Suunniteilla lähteä joskus uudestaan ja ottaa tällä kertaa vaimo mukaan niin näkee sitä muutakin kaupunkia kuin vain ne pubit ja yökerhot.


      Mali

    • Uppokeiju

      Menimme ratikalla Bremenin lentokentältä keskustaan. Lippu ostettiin raitiovaunussa olevasta sinisestä automaatista, 2.10 e muistaakseni maksoi. Muuten liikuimme keskustassa jalan. Junalla kuljimme lähialueille kuten Hampuriin, Hannoveriin ja Hamelniin, joista suosittelen viimeksi mainittua ja etenkin sen vanhaa kaupunkia (junanvaihto Hannoverissä). Junamatkustus päiväseltään oli edullista Niedersachsen-ticketillä (26 e), joka ostettiin Hauptbahnhofin automaatista. Tuolla lipulla matkustaa max. viisi ihmistä klo 9:stä alkaen yömyöhään saakka. Mukavaa matkaa Bremeniin, joka oli oikein viehättävä kaupunki! Bremenissä muistakaa käydä SCHNOORin kaupunginosassa.

    • .....

      Me ostimme päiväksi lipun julkisiin kulkuneuvoihin ja se maksoi kahdelta hengeltä muistaakseni 7.5 ekee, ostimme sen rautatieasen edessä sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä. Keskusta tosin on rauhoitettu autoilulta ja kaikki ihan kävelymatkalla. Bussissa ja ratikassa on ihan sama mistä ovesta menet sisälle eikä sitä lippua vissiin tarvii näyttää kenellekään ennenkuin joku sitä tulee kyselemään, meiltä ei kysyny kukaan...Noista alueistakaan ei kukaan meille puhunut mitään ja kävimme kyl bussilla Weserparkissa joka oli yli puolentunnin matkan päässä.

      • A - P

        Onpa ollut mukava lukea pelkkiä asiallisia vastauksia, yleensä tahtoo olla toisin, kiitoksia! Vielä mahtuu jos jollain jotain hyviä vinkkejä olisi esim. jostain ihan must ruokapaikasta. Tämä joukkoliikenteen tarpeemme muuten johtuu siitä että hotellimme sijaitsee bussimatkan päässä keskustasta, joten sen takia joku päivälippusysteemi tms. on hyvä. Tästä tulikin mieleeni että olisikohan joku käynyt hotellissa jonka nimi on joko Golden Tulip tai Cruise cafe hotel, se on vahtanut nimeä jossain vaiheessa.


      • .....
        A - P kirjoitti:

        Onpa ollut mukava lukea pelkkiä asiallisia vastauksia, yleensä tahtoo olla toisin, kiitoksia! Vielä mahtuu jos jollain jotain hyviä vinkkejä olisi esim. jostain ihan must ruokapaikasta. Tämä joukkoliikenteen tarpeemme muuten johtuu siitä että hotellimme sijaitsee bussimatkan päässä keskustasta, joten sen takia joku päivälippusysteemi tms. on hyvä. Tästä tulikin mieleeni että olisikohan joku käynyt hotellissa jonka nimi on joko Golden Tulip tai Cruise cafe hotel, se on vahtanut nimeä jossain vaiheessa.

        Tuosta hotellista en tiedä, me kun olemme majoittuneet joko inter city hotellissa tai ibis-hotellissa. Molemmat kävelymatkan päässä keskustasta. Me kävimme syömässä joen rannalla olevalla rantakadulla jossa monia ravintoloita peräkkäin. Joella on myös pannukakkulaiva, jossa sai sekä suolaisia että makeita pannareita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      417
      1752
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1380
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      119
      1294
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      912
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      115
      870
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    Aihe