Aseksuaalisuus

väliaikaistako?

Olen aina ollut hetero. Ihastuin ensimmäistä kertaa 6-vuotiaana, ja sen jälkeen olen ollut itseasiassa aina ihastunut johonkun. Ihastumiseni ovat myöskin aina olleet pitempiä, useimmiten useita vuosia (6v., 2v., 3v., jne). Yläasteella ihastuin aika pahasti erääseen poikaan, jonka tosin tiesin olevan ärsyttävä ja idiootti. Yritin kahdeksannen ja yhdeksännen luokan aikana päästä ihastumisestani eroon, mutta se ei vain onnistunut. Ehdin tässä välissä jo toivoa olevani muutaman vuoden ajan aseksuaali, jotta voisin päästä pakoon tuolta kaikelta tunnemylläkältä. No, vihdoin aivan yhdeksännen luokan lopussa pääsin kuin pääsinkin eroon ihastumisestani kyseiseen henkilöön. Tämän jälkeen en ole kuitenkaan ollut varsinaisesti ihastunut kehenkään. Olen toki ajatellut, että onpa tuo poika söpö ja olisi mukava tutustua, mutta siihen se on jäänyt. Ja hiljalleen, noin neljän tai viiden kuukauden kuluessa kaikenlaiset seksuaaliset tunteet vastakkaista sukupuolta kohtaan ovat alkaneet hälvetä. Olen toki vielä romanttinen henkilö, mitä olen aina ollut, mutta en vain ole ihastunut kehenkään. Minusta ei myöskään tunnu siltä, että jos tapaisin puoleensavetävän henkilön, ihastuisin tähän. Ei niitä tuttuja perhosia vatsassa, ei pettäviä polvia, ei loputonta jonkun henkilön ajattelemista.

Tällainen välivaihe alkaa jo kyllästyttämään ja huolestuttamaankin, koska en ollenkaan tiedä, onko tämä pysyvää. Okei, on ihan ok ettei näin teinivuosina pilaa itsetuntoaan ihastumalla ja sitten jollain tapaa nolaamalla itseään ko. henkilön silmissä (kuten luulen minulle käyneen tuon yläasteen ihastukseni kanssa). Silti huolestuttaa. Mitä jos tämä ei olekaan ohimenevää? Mitä jos en enää ikinä kykene ihastumaan? Enkö enää koskaan tule tuntemaan niitä perhosia vatsassa, heikkoja polvia, sydämen tykytystä tai muita ihastumiseen liittyviä asioita? Enkö tule ikinä seurustelemaan kenenkään kanssa?

Olen juurikin 16-vuotias tyttö, ja toivon todella että tämä olisi vain jotain "teini-ikäisten elämän vuoristorataa". Voisiko se olla näin? Olisi myös kiva kuulla, jos joillakuilla on ollut samanlaisia tilanteita elämässään, ja miten ne ovat menneet ohitse.

Toki tällaisilla tuntemuksilla voisi varmaankin elää rauhallisemman ja tasapainoisen elämän, mutta muistaen sen, mitä oli olla ihastunut, sitä ei haluaisi menettää. Ne kaikki pienet asiat mitkä saivat hymyilemään ja jotkut tylsät arkipäivätkin, jotka muuttuivat jonkun erityisen henkilön takia ihaniksi ja aurinkoisiksi. Ottaisin sen kaiken enemmän kuin mieluusti takaisin.

Muuten, lisätäkseni, eivät nämä neljä tai viisi kuukautta ole olleet täysin perhosettomia, tunsin ne kyllä hetkellisesti eräänä päivänä kadulla entisen ihastuksenkohteeni kävellessä nopeasti ohitseni. :) Mutta saattoihan se olla jokin mielen muistutus vanhoista asioista?

Kiitos jos jaksoitte lukea tämän kaiken. Tekstini oli mitä luultavimmin jokseenkin typerää ja naiivia, mutta asia oikeasti huolestuttaa minua.

10

3024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulostaisi

      siltä, että olet hyvin tunteellinen ja herkkä. Reagoit tunneasioihin ehkä turhankin voimakkaasti. Tuossa yläastejutussa yksinkertaisesti kielsit tunteesi ja ns. "otit hatkat", nyt olet kasvanut hieman ja masentunut sen kieltämisen takia, eli ns "haavat jäi auki". Tyyppi ärsytti sinua juuri noiden ihastustunteiden takia.

      Kokeileppa selvittää asiat ihastuksesi kanssa ja jos hän ei enää olisikaan niin idiootti enää. Ja on kyllä oikein myös suojella itseään, eli itsetunnon arvoaan, mutta ei myös kieltää itseään.

    • vaan elä

      En usko, että olet haluton, vaan yksinkertaisesti analyyttinen ja herkkä tyyppi. Haluttomuus ja herkkyys menevät helposti sekaisin, kun nykyaika vaatii jatkuvaa ihastumista tai rakastumista.

      Olen yli kolmekymppinen nainen, ja jollakin tapaa kirjoituksesi tuntui siltä kuin olisin itse sen kirjoittanut yli kymmenen vuotta sitten. Vieläkin - kun ystävät perustavat perheitä - tunnen itseni oudoksi. Ystävät ihmettelevät, kun sanon, että minun on vaikea tuntea mitään ketään kohtaan. Siis mitään, edes himoa.

      Kuitenkin olen ollut ihastunut, jopa rakastunut.

      Olen jopa yliherkkä, olen huomannut. Tekstiäsi lukiessani tuli sellainen olo, että niin olet sinäkin. Älä siis huolestu, jos nyt tuntuu siltä, että koskaan et enää tunne mitään. Voin nimittäin luvata, että tunnet. Kunhan pidät itsesi avoimena.

      Ylipäätään elämässä ei kamalasti kannata kantaa huolta.

    • juju

      Minulla on ollut täysin samanlaisia tunteita, tuntuu kun olisin itse kirjoittanut tuon viestin. Olen myös 16 vuotias tyttö, enkä oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua.

    • heyjesus

      Mulla on ystävä, jolla kävi juuri noin.
      15 vee se oli sillon.
      Se lupas ja vanno ettei enää koskaan haluu ihastuu/rakastuu kehenkään sen jälkeen kun sen ihastus torju sen.
      Mä en nyt tarinoi enempää, mut sanon vaan että tää jätkä on nyt 22 vuotta. Eikä se mennyt ohi...

    • minä myös.

      Aikalailla samassa tilanteessa minäkin.
      Itse olen 19-v. jätkä ja myöskin aina ollut hetero ja kiinnostunut tosi vahvasti tytöistä, mutta nyt aika minimaalista se kiinnostus.
      Itselläni sen aiheutti todennäkösesti se, että rakastuin tai ihastuin vahvasti yhteen ihanaan tyttöön. Hän teki sitten aloitteen tapailulle, sitä kesti pari kuukautta ja sitten laittoi poikki. Ja siitä taas pari kuukautta ja huomasin, että mitäs mitäs, ei kiinnosta naiset enää. Tää oli mun ensimmäinen (toivottavasti ei viimeinen) kokemus tytöistä.

      Mainitset, että olet herkkä, niin olen minäkin.
      En sit tiedä, että vaikuttaakko tähän mun asiaan sit se, etten saanut kokea mitään läheisyyttä hänen kanssaan, ei oltu ehditty edes käsi kädessä -meininkiin eikä pussailuun. Että en saanut kokea sitä miten hienoa rakkaus oikeasti on.

      Nyt tässä sitten neljä kuukautta mennyt, eikä kiinnostus vieläkään ole oikein palannut. Jos jollain naisella on joku minihame niin silloin se kiinnostus herää jollain tasolla, mut ei nyt kyllä suuremmin. Kasvoista naiset ei näytä juuri yhtään sen kiinnostavimmilta kuin miehetkään.
      Enemmän pelkäänkin sitä, että kiinnostus siirtyisi nyt tän asian myötä samaan sukupuoleen. En ole millään lailla homoseksuaaleja vastaan, vaan kyse on yksinkertaisesti siitä, että oon ollut niin vahvasti aina kiinnostunut naisista, etten halua korvata tuttua ja turvallista asiaa täysin vieraalla asialla.

      Voin sanoa, että tällaisella ihmisellä, jolla on koko nuoruuden ollut heteroseksuaalista kiinnostusta niin elämä tuntuu aika tyhjältä. En kuitenkaan pelkää oikeastaan, ettenkö koskaan voisi ihastua enää. Olen ollut ihastunut tyttöihin monta kertaa ennen murrosikää ja eipä silloinkaan vastakkainen sukupuoli yleisesti kiinnostanut. Et uskon, että myös Sinun kohdalla asiat loksahtaa kohdalleen sit ku ihastut tai rakastut, vaikka se tuntuukin tällä hetkellä (myös minulla) mahdottomalta. Jos tää asia nyt enää edes on kohdallasi ajankohtainen.

      Jos jonkin neuvon voin antaa, niin ehkä voisin sanoo, että jos yhtään pystyt (on ehkä vaikeaa) olla ajattelematta tätä asiaa suuremmin. Että keskityt muihin asioihin, joista nautit, esim. oot kavereiden kanssa enemmän yms. Asian miettiminen ei oikein auta mitään, päinvastoin.

      Mutta kyllä minä uskon siihen, että rakastut vielä ja hyvin vahvasti, kenties useampaankin otteeseen. Olet vielä tosi nuori ja aikaa on. Ei todellakaan pidä ottaa mallia ja paineita noista saippuasarjoista tyyliin Salatut elämät, jossa ensin ollaan vuosia naimisissa ja sitten viikko avioerosta onkin uusi mies/nainen kainalossa ja taas ollaan niin rakastuneita. Kyllä tää asia järjestyy, uskon vahvasti.

    • Penelope91

      Ihastuin ekan kerran 7-vuotiaana. Ja oon sen jälkeen melkein aina ollu ihastunu johonkin. Mut ihastumiset loppui 7luokalla ja hävisi kiinnostus ihmisiin ja seksiin. Minusta tuli aseksuaali. Se et musta tuli semmonen johtui siitä että mua kiusattiin, sen jälkeen en enää pystyny luottamaan enkä ihastumaan ihmisiin. Pysyn aseksuaalina ilmeisesti aina en ikinä tuu rakastumaan enkä ikinä seurustele. Ja oon nyt 17 eli oon ollu aseksuaali yli 3 vuotta.

    • Tredstone

      Aseksuaalisuus voi olla jokin "jakso" elämässä, alkaa ja loppua, tai sitten se voi olla jotakin pysyvää. Omakohtaisesti voin sanoa, että minä en ole koskaan edes tuntenut minkäänlaista ihastusta minkään sukupuolen edustajaa kohtaan, joten en todellakaan tiedä, mitä olet menettänyt.

      Todennäköisesti tunteesi tuosta vielä tasoittuvat ja selkeytyvät, kunhan kohtaat jonkun, joka oikeasti kiinnostaa sinua ja josta oikeasti välität. Ihastumista ei pitäisi hoputtaa, anna ajan hoitaa asia ja odota jotakuta sopivaa, joka taas saa perhoset mylläämään vatsassasi. Toista se varmasti on löytää joku, jonka kanssa voi seurustella vaikka kymmenen vuotta, kuin joku seiskaluokan ihastus, niin arvostelevalta kuin se kuulostaakin.
      Hötkyily ihastumisen puuttumisesta todennäköisesti vain hermostuttaa sinua lisää, etkä varmasti hermostuksissasi kovin helposti ihastu.

      Tai no, mistäs minä sen tietäisin, mutta noin loogisesti ajateltuna.

      • Viallinenko?

        Olen ollut nuorempana ihastunut monesti, ja ollut pitkissä suhteissa ja harrastanut aika paljonkin seksiä, mutta en saa siitä itse mitään fyysistä tai psyykkistä tyydytystä.

        Olen nyt 22-vuotias nainen, ja tuntuu että vieläkin harrastan seksiä vain ja ainoastaan hyväksynnän, tai hylkäämisen pelossa. Pystyn tuottamaan itselleni orgasmin itsetyydytyksellä, mutta teen sitä todella harvoin. En kiihotu sängyssä ja on olo että voisi vaikka samalla lukea lehteä kun toinen hoitaa homman.


        Saatan joskus kiihottua pornosta, mutta siitäkin varmaan sen takia kun nään miten toinen saa nautintoa seksistä, mitä en itse kykene tuntemaan.

        En ole koskaan saanut yhdynnässä orgasmia, ja seksi tuntuu naurettavalta sähellykseltä sekä inhottavalta, mutta harrastan sitä puolisoni takia.

        En pidä että minua kosketellaan varsinkaan rintoihin tai muihin intiimeihin alueisiin.

        Osaisiko joku sanoa että onko tämä aseksuaalisuutta, vai olenko jotenkin "viallinen"?


      • asdfghjklö
        Viallinenko? kirjoitti:

        Olen ollut nuorempana ihastunut monesti, ja ollut pitkissä suhteissa ja harrastanut aika paljonkin seksiä, mutta en saa siitä itse mitään fyysistä tai psyykkistä tyydytystä.

        Olen nyt 22-vuotias nainen, ja tuntuu että vieläkin harrastan seksiä vain ja ainoastaan hyväksynnän, tai hylkäämisen pelossa. Pystyn tuottamaan itselleni orgasmin itsetyydytyksellä, mutta teen sitä todella harvoin. En kiihotu sängyssä ja on olo että voisi vaikka samalla lukea lehteä kun toinen hoitaa homman.


        Saatan joskus kiihottua pornosta, mutta siitäkin varmaan sen takia kun nään miten toinen saa nautintoa seksistä, mitä en itse kykene tuntemaan.

        En ole koskaan saanut yhdynnässä orgasmia, ja seksi tuntuu naurettavalta sähellykseltä sekä inhottavalta, mutta harrastan sitä puolisoni takia.

        En pidä että minua kosketellaan varsinkaan rintoihin tai muihin intiimeihin alueisiin.

        Osaisiko joku sanoa että onko tämä aseksuaalisuutta, vai olenko jotenkin "viallinen"?

        Onko suhteessasi ollenkaan romantiikka tai muunlaista hyvänä pitoa? Tunnetko olosi ollenkaan hyväksi, jos puolisosi vaikka hellittelisi sinua ja etenisi sitä kautta? Mikäli et, niin epäilisin, että olet aseksuaalia, mutten usko, että olet viallinen.


      • AseKsuAaLi
        asdfghjklö kirjoitti:

        Onko suhteessasi ollenkaan romantiikka tai muunlaista hyvänä pitoa? Tunnetko olosi ollenkaan hyväksi, jos puolisosi vaikka hellittelisi sinua ja etenisi sitä kautta? Mikäli et, niin epäilisin, että olet aseksuaalia, mutten usko, että olet viallinen.

        Ok, kiitos =). Aseksuaali sitten taidan olla, mutta hyvä tietää että se on normaalia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe