Varjoainekuvaus

Kreeta

Hei
Olen menossa ens viikolla varjoainekuvaukseen. ja olisin kuullut kokemuksia ko.tutkimuksesta. miten kauan piti maata sängyssä toimenpiteen jälkeen? ja oliko nivusen seutu kipeä?sattuiko se holkin laitto nivuseen vaikka nivunen puudutettiin.
Sairastan vaikeaa sydänsairautta sen takia ko.tutkimus tehdään.

18

20898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä Sinä saat kaiken kivunlievitysavun, joten sitä ei kannata pelätä!

      Kannatta kuitenkin muistaa, että ei juo ihan tolkuttomasti ennen koetta, sillä kahdeksan tunnin (minulla) "pakkolepuu" rasittaa rakkoa, eikä maljaan/katetriin pissiminen ole yhtään kivaa.

      Itselläni ikävä kokemus silti, koska ensimmäinen kuva epäonnistui ja sain varjoainetta kaksi kertaa.
      Päivystyksessä tehtiin neljä vuotta myöhemmin sama tutkimus ja sain anafylaktisen shokin varjoaineesta (se kaksi kertaa herkisti)...

      Sydän pysähtyi, turposin kurkusta "umpeen", mutta tehohoito pelasti :)

      Jos Sinulle sattuisi käymään niin, että kuva uusittaisiin - kannattaa ottaa selvää mahdollisesta jodi-yliherkkyydestä!

      En nyt siis pelottele, sillä tapaukseni oli todella (tehon lääkärin mukaan) äärimmäisen harvinainen.

      En vain toivo kenellekään samaa tilannetta!

      Mitään (muita) erikoisempia kipuja tai muita ongelmia ei kuvauksen jälkeen minulla ollut - tosin sairaslomaa tuli, koska olin ravintolatyössä, jossa seisotaan ja liikutaan paljon jalkojen päällä.

      Kertoisitko minulle sydänsairaudestasi - minullakin tosi vaikea:
      [email protected] - ,hassua - olen ollut "linjoilla" jo pari vuotta ja tänään olen ensimmäistä kertaa tarjonnut sähköpostiosoitettani jo kahdesti - tosin lihalliseen sydämeen liittyvissä asioissa ;DDDDD

      • Kreeta

        Moi minea44
        Mulla siis monen vian yhdistelmä
        Aortancoarktaatio,2xkammioväli
        Seinäukko,sydämenvajaatoiminta lievä,
        Mitraaliläpän relatiivinen stenoosi,olen menossa tosiaan ens viikolla siihen sydämenkatetrisaatioon varjoainekuvaukseen tämän relatiivisen mitraalistenoosin vuoksi miettivät tarviiko laittaa se teko läppä sinne sydämeen vai riittääkö pallolaajennus sitä läppää korjattiin viimeksi vuonna 99 leikkaus auttoi muutamia vuosia mutta on ruvennut vaivaamaan uudestaan oireina voimakasta hengästymistä,


      • Kreeta

        Jatkoa edelliseen väsymystä ja yskää


      • Kreeta kirjoitti:

        Jatkoa edelliseen väsymystä ja yskää

        haluan toivottaa Sinulle toiveikasta mieltä :)

        Toivottavasti saat apua ikäviin oireisiisi - kyselen myöhemmin vointiasi.

        Onnea "matkaan" :D


    • Kasper.

      tuo ollut kovinkaan ihmeellinen toimenpide. Pistos ei tuntunut juurikaan, varjoaine kun laitettiin niin lämmitti selkää ja pakaroita. 2 tuntia makasin liikkumatta ja muutenkin vähän pitempään kuin kehottivat. Ei tullut edes mustelmaa, kun otin tosissani tuon liikkumattomuuden. Viikko sairaslomalla.

      • Angio

        Ei se mustelma heti näy.Itsellä vasta kolmen päivän päästä alkoi näkyä.Viikon päästä suurimmillaan


      • Kasper.
        Angio kirjoitti:

        Ei se mustelma heti näy.Itsellä vasta kolmen päivän päästä alkoi näkyä.Viikon päästä suurimmillaan

        on nyt toimenpiteestä, joko arvelet, että näkyisi jos olisi tullakseen????????????????????????????????????????????????????????????????????????


    • Kreeta

      Varjoainekuvaus sydämen oikean puolen katetrisaatio tutkimus meni hyvin.katetroinnissa todettiin että kiilapaine on jonkin verran koholla ja sydämen oikea puoli supisti vähän laiskasti.mutta tilannetta seurataan tiiviisti ja puututaan ajoissa jos tilanne muuttuu pahempaan suuntaan. leikkaustakaan ei pois suljettu kokonaan mut nyt ei tarvitse vielä ainakaan korjata sitä läppää.hyvä niin on se kuitenkin iso leikkaus.

    • 61 v

      Minulle tehtiin vuonna 1989 Meilahdessa varjoaine jodilla agniografia. Ei ongelmia. Mutta muutama vuosi myöhemmmin YTHS:ssä samalla aineella kuvattiin munuaiset, jolloin sain muistini mukaan aika pahan pahoinvointikohtauksen. Menin aivan valkoiseksi, kyllmää hikeä ja tajunnan tilan heikkeneminen. Lääkäri pelästyi pahanpäiväisesti ja soitti apuvoimia tutkimuksen pyytäneeeltä. Adrenaliiini piikillä ja parin tunnin levolla toivuin siitä nuorena miehenä kuitenkin.
      Nyt on kutsu Meilahteen laajaan urologiseen varjoaine TT kuvaan, jälleen jodilla.
      Aika tärkeää olisi tietää onko jotain vikaa, mutta onnistuuko kuvaus jotenkin ilman sitä jodia? Voiko jodi yliherkkyyttä jotenkin hallitusti testata etukäteen?

      • orvokki123

        Kyllä nyt on aika soittaa kiivaasti sinne Meilahteen, vaikka tutkimusosaston sairaanhoitajalle ja kysyä asiaa sieltä ja kertoa kokemus.Kutsun mukana tuli varmaan puhelinnumeroita ja ohjeita.

        Tiedän, että on jodiallergisia ihmisiä, joten eiköhän se voida jollain konstilla todeta, versestä, ihosta tms.


    • 61 v

      Kiitos neuvosta. Siis tuo angiografia oli 1969 ei -89. Ja YTHS tapaus 70-luvun alussa. Mutta elimistö ei taida unohtaa, jos vasta-aineita on ehtinyt muodostua.

    • käsi särkee

      Mä olin 6.9.2011 Mehiläisessä sydämen varjoainekuvassa. Toimenpide ei tuntunut missään, mutta nyt 5:n päivän kuluttua rannetta ja koko käsivartta särkee edelleen. Mehiläisessä ei kukaan vastaa puhelimeen. Onko muilla ollut särkyä ja kuinka kauan?

    • ...

      Olin varjoainekuvauksessa lähes päivälleen vuosi sitten. Toimenpiteen aikana tunsin kipua kyynärtaipeessa ja kun sanoin siitä, minulle annettiin suonensisäisesti jotain kipulääkettä. Lääkkeen vaikutus ilmeisesti lakkasi muutaman tunnin kuluttua, ja käsivarttani särki kohtalaisesti ranteesta kyynärpäähän loppupäivän. Seuraavana päivänä ei enää särkenyt.

      Aika pitkältä ajalta tuntuu tuo viisi päivää. Voisitko kysyä asiasta jostain muualta kuin Mehiläisestä, onko teillä päin esim. jotain sairaanhoitajan neuvontapuhelinta?

    • rg

      Onko kokemuksia ANGIO SEAL valtimon sulkulaitteesta?

    • Anonyymi

      Kävin kaksi viikkoa sitten varjoaine kuvauksessa ja pelkäsin turhaan. Aika kivuton toimenpide. Tsemppiä vaan ja kaikki menee hyvin.

    • Anonyymi

      Varjoainekuvaus on pikkujuttu. Itse lähdin, siis vietiin, kuvauksesta suoraan leikkaussaliin sydämen ohitusleikkaukseen. Sen jälkeen muutama päivä teho-osastolla. Sieltä vuodeosastolle ja vähitellen hengityksen opettelua ja autettuna vessaan. Pari viikkoa kaikkiaan vierähti kahdessa sairaalassa. Kotona sitten aluksi rauhallista eloa loivin liikkein. Kuukauden kuluttua olin jo paremmassa kunnossa kuin varjoainekuvaukseen mennessä.

      Pelkkä varjoainekuvauskin on tietysti aika jännittävää, mutta seuraavana päivänä on jo kunnossa taas. Ei satu!

      • Anonyymi

        Näinhän se menee. Pelkkä varjoainekuvaus on potilaalle yleensä pikku juttu. Tutkimuksen jälkeen loppupäivä paikoillaan, paino nivustaipeessa. Ei juurikaan satu.

        Usein samalla tehdään pallolaajennus. Siitä toipuu nopeasti.

        Jos varjoainetutkimuksesta tie viekin leikkaussaliin ohitusleikkaukseen , kokemus on kova. Tiedossa on parin kolmen kuukauden mittainen toipuminen.


    • Anonyymi

      Olin varjoainekuvauksessa eilen. Kovasti jännitti etukäteen, mutta varsinkin se, että piti olla sairaalassa jo klo 7:00. Kaikki meni hyvin, ei mitään merkittävää kipua( kuin hyttysen pistos korkeintaan) . Muutama tunti päiväsairaalassa, kohta jo kävelemään käskettiin, kahvia,mehua ja leipää tarjottiin. Kela-taksilla kotiin . Ainoa rasitus oli ranteen puristusside, mutta aamulla senkin sai itse irroittaa. Luulin, että tänään töihin. mutta tulikin viikon sairasloma. Koko toimenpide rasitti enemmän mieltä kuin kehoa. Se että kehon sisälle ja sydämeen asti mennään tuntuu puhalta. Annoin itselleni luvan olla pahoillani eilen, tänään olen toipunut ja hyvällä mielellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe