Purkinsulkija

pikkusiika

näyttäisi olevan markkinoilla vain kahta eri mallia tavalliselle kuluttajalle; erä-tapio 270e ja myllyposti 165e, onko näissä muuta eroa kuin tuo hinta? siis onko kalliimpi esim. kestävämpi? nopeampi? sulkee purkin tiiviimmin? ym.
nopeasti vastauksia, on jo kiire kun tuota pikkusiikaa ei kauan tule ja on vaikea saada kaupaksi mutta on erinomaista purkkikalaa..

12

6997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kattilan

      Myllypostin konetta en ole nähnyt, mutta tuo Erä- Tapion kone on nähtävänä Tokmannilla ja Kärkkäisellä .
      Vaikuttaa ihan kelvolliselta keltapassivointuneena ja karkaistuine laakeroituinen rissoineen.

      Purkkikoneen lisäksi tarvit tilavan painekattilan, jossa pystyt keittään suuremman määrän kerralla.

      Lidlissä oli myynnissä syksyllä painekattila, mutta tuohon tarkoitukseen auttamattoman pieni.

      Lopuksi sinun täytyy opiskella toimituksessa tarvittavat lämmöt ja keittoajat, muutoin purkkien sisältö muuttuu myrkyksi.

      • pikkusiika

        liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
        reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitos


      • lämpötila
        pikkusiika kirjoitti:

        liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
        reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitos

        Lämmön on noustava 120 asteeseen,muuten ei ole varmuutta mahdollisten bakteerien häviämisestä. Kattilan paine on silloin 1,2. Älä nosta ylemmäksi,valkuainen "palaa" ja tulee kitkerän makuiseksi. Jos aloitat keittämisen kylmästä vedestä ,riittää paineen nostaminen hitaasti 1,2:n ja pitäminen siinä 20 minuuttia.Anna jäähtyä hitaasti.

        Mausteet 400 gramman purkkiin:

        Vodkapullon korkillinen merisuolaa
        Pieni ripaus sokeria
        Ruokaöljyä
        Tomaattisosetta,(makuasia)
        Pippureita maun mukaan

        Kevyt savustaminen antaa hienon aromin.

        Suomen Kalamiesten Keskusliitto on v. 1987 julkaissut vihkosen jossa selvitetään pienimuotoinen säilykkeiden valmistus. Kysäise onko sitä vielä jäljellä.


      • lehti >>>>
        pikkusiika kirjoitti:

        liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
        reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitos

        Tavaratalo Kärkkäisen ilmaisjakelulehdessä on purkitusohjeet... numerossa viikko 34 / 2007

        Soita Kärkkäiseen ja pyydä toimittamaan lehti.
        Keskus.. 040 346 2000

        13 litran kattila 95 €
        Purkinsulkija 268 @
        Purkit kansineen 0,46 € / kpl

        Voi olla, että löydät purkitusohjeet myös laitevalmistajan sivuilta... Erä - Tapio


      • SEPPO K
        lämpötila kirjoitti:

        Lämmön on noustava 120 asteeseen,muuten ei ole varmuutta mahdollisten bakteerien häviämisestä. Kattilan paine on silloin 1,2. Älä nosta ylemmäksi,valkuainen "palaa" ja tulee kitkerän makuiseksi. Jos aloitat keittämisen kylmästä vedestä ,riittää paineen nostaminen hitaasti 1,2:n ja pitäminen siinä 20 minuuttia.Anna jäähtyä hitaasti.

        Mausteet 400 gramman purkkiin:

        Vodkapullon korkillinen merisuolaa
        Pieni ripaus sokeria
        Ruokaöljyä
        Tomaattisosetta,(makuasia)
        Pippureita maun mukaan

        Kevyt savustaminen antaa hienon aromin.

        Suomen Kalamiesten Keskusliitto on v. 1987 julkaissut vihkosen jossa selvitetään pienimuotoinen säilykkeiden valmistus. Kysäise onko sitä vielä jäljellä.

        Mikä mahtaa olla oikealämpötila täyssäilykkeiden valmistuksessa. Itselläni on ollut purkinsulkijan painekattilan hankinta vakavasti harkinnassa ja kun olen käynyt tuotteiden tarjoajien nettisivuilla tutustumassa tuotteisiin niin hyvin monessa tuotekuvauksessa kerrotaan painekattilan saavuttavan riittävän 116 asteen lämpötilan. Nettikeskusteluissa tulee hyvin useasti esille 120 asteen lämpötila. Onkohan nyt niin, että painekattiloiden valmistajien tuotteet, joiden lämpötila ei saavuta yli 120 astetta, ovat täysiä susia ja jopa vaarallisia terveydellisistä syistä?

        Kenellähän valmistajalla on painekattila joka saavuttaa tarvittaessa yli 120 asteen lämpötilan?

        Olisiko kellään hyviä vinkkejä hyviksi havatuista purkinsulkijoista?


    • muikku4

      ai keittolämpötila, meillä kotona aina keitetty ulkona isossa padassa eikä missään
      painekattilassa ja hyvää on tullu, tais olla keittoaika jotain 4-5h , meneehän
      siin pitempään mut mihi kiire

    • Järki_mukaan

      Järki kateissa, syötko jotakin jota ei ole kuumennettu 120 asteeseen, olet jo kuollut?

      Kalaa syödään paljon alle 120 asteeseen kuumennettuna, onko ne ihmiset jo kuollut kaikki ?

      Pitääkö kaikkeen mainontaan uskoa ?

      Järjen käyttö sallittua ja jopa suotavaa

      • hippivaari

        Juuri näin, kuten edellinen on , niin minäkin olen keittänyt niitä padassa noin 4 tuntia. ja on ollut käytössä 2 vuotta sen jälkeen ja EN ole kuolut. olen näin tehnyt pian 30 vuotta... ostakaa painekattila,,,, niin mix? Näin mun reseptini on . 400 g purkki teelusikallinen MERIsuolaa ,ruoka lusikallinen rypsiöljyä , saman verran ketsuppia ja pari valkopippuria. tämä on ohje muikulle ja pien silakalle, käy myös hyvin pikku särjelle. JA HYVÄÄ ON!!!!


      • Kokemusta on

        Olet oikeassa. Ei patakukkokaan tapa vaikka sen tekee uunissa. Eikä varmasti saavuta 120 asteen lämpöä.
        Ei myöskään kala keitto tapa.

        NimiM. kokemusta on


    • Purkittaja

      Molemmat ovat oikeassa: säilykkeiden valmistuksessa puhutaan ns. F-arvosta, jolla määritellään säilykkeen turvallisuus eli, että kaikki pöpöt ovat kuolleet. On määritelty, että F-10 arvo on turvallinen. Tällöin tuote on sisälämmöltään ollut 121,1 celsiusasteessa vähintäin 10 min. Sama F-10 arvo voidaan saavuttaa myös muutaman tunnin keittämisellä vaikkapa saunanpadassa.
      Tämä ei ole huuhaata, eikä markkinointia, vaan karu totuus: jos säilykettä ei ole valmistettu F-10 arvoon, voi se olla tappava. Aiemmissa viesteissä mainittu vihkonen kalojen säilönnästä on hyvä aapinen ja sitä käsittääkseni on edelleen saatavissa - vihkosta löytyy myös tuo mainittu F-arvotaulukko.
      F-arvo on kuitenkin vain yksi huomioon otettava seikka: tärkeää on myös sauman pitävyys. Se varmistetaan esim. 400 g purkissa niin, että saumapalkon paksuus tulee olla 0,7 mm ja korkeus 1,2 mm - silloin ryppyyn taitetut saumat eivät repeä, eivätkä ole liian löysiä - eikä ilma pääse purkkiin.
      Purkittaminen ei ole salatiedettä, mutta ei myöskään mitään hatusta-temmottavaa mutuhommaa. Reseptit ovat sitten kokonaan oma juttunsa ja eivät vaikuta säilykkeen turvallisuuteen.

      Purkitusta jo 20 vuotta harrastanut Jiitee

      • Purkittaja

        KORJAUS: sauman tiedot olivat väärät. Saumapalkon paksuus 1,7 mm ja korkeus 3 mm vanhalla pätkii... :) No, oikeat luvut löytyvät tuosta kalamiesten oppaasta.

        Jiitee


      • Väinö-sulkija
        Purkittaja kirjoitti:

        KORJAUS: sauman tiedot olivat väärät. Saumapalkon paksuus 1,7 mm ja korkeus 3 mm vanhalla pätkii... :) No, oikeat luvut löytyvät tuosta kalamiesten oppaasta.

        Jiitee

        Tuossa vähän näistä purkinsulkijoista keskustelua:
        Ostaako halvan, vai hyvän:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/4890739


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      91
      3952
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      211
      1980
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      83
      1715
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1691
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe