näyttäisi olevan markkinoilla vain kahta eri mallia tavalliselle kuluttajalle; erä-tapio 270e ja myllyposti 165e, onko näissä muuta eroa kuin tuo hinta? siis onko kalliimpi esim. kestävämpi? nopeampi? sulkee purkin tiiviimmin? ym.
nopeasti vastauksia, on jo kiire kun tuota pikkusiikaa ei kauan tule ja on vaikea saada kaupaksi mutta on erinomaista purkkikalaa..
Purkinsulkija
12
6325
Vastaukset
- kattilan
Myllypostin konetta en ole nähnyt, mutta tuo Erä- Tapion kone on nähtävänä Tokmannilla ja Kärkkäisellä .
Vaikuttaa ihan kelvolliselta keltapassivointuneena ja karkaistuine laakeroituinen rissoineen.
Purkkikoneen lisäksi tarvit tilavan painekattilan, jossa pystyt keittään suuremman määrän kerralla.
Lidlissä oli myynnissä syksyllä painekattila, mutta tuohon tarkoitukseen auttamattoman pieni.
Lopuksi sinun täytyy opiskella toimituksessa tarvittavat lämmöt ja keittoajat, muutoin purkkien sisältö muuttuu myrkyksi.- pikkusiika
liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitos - lämpötila
pikkusiika kirjoitti:
liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitosLämmön on noustava 120 asteeseen,muuten ei ole varmuutta mahdollisten bakteerien häviämisestä. Kattilan paine on silloin 1,2. Älä nosta ylemmäksi,valkuainen "palaa" ja tulee kitkerän makuiseksi. Jos aloitat keittämisen kylmästä vedestä ,riittää paineen nostaminen hitaasti 1,2:n ja pitäminen siinä 20 minuuttia.Anna jäähtyä hitaasti.
Mausteet 400 gramman purkkiin:
Vodkapullon korkillinen merisuolaa
Pieni ripaus sokeria
Ruokaöljyä
Tomaattisosetta,(makuasia)
Pippureita maun mukaan
Kevyt savustaminen antaa hienon aromin.
Suomen Kalamiesten Keskusliitto on v. 1987 julkaissut vihkosen jossa selvitetään pienimuotoinen säilykkeiden valmistus. Kysäise onko sitä vielä jäljellä. - lehti >>>>
pikkusiika kirjoitti:
liian pieni 10 litran,mutta saa riittää alkuun, käsittääkseni 116 astetta riittää ja noin 2 tuntia keittoaikaa...
reseptiä ei ole liikaa; ehdotuksia kiitosTavaratalo Kärkkäisen ilmaisjakelulehdessä on purkitusohjeet... numerossa viikko 34 / 2007
Soita Kärkkäiseen ja pyydä toimittamaan lehti.
Keskus.. 040 346 2000
13 litran kattila 95 €
Purkinsulkija 268 @
Purkit kansineen 0,46 € / kpl
Voi olla, että löydät purkitusohjeet myös laitevalmistajan sivuilta... Erä - Tapio - SEPPO K
lämpötila kirjoitti:
Lämmön on noustava 120 asteeseen,muuten ei ole varmuutta mahdollisten bakteerien häviämisestä. Kattilan paine on silloin 1,2. Älä nosta ylemmäksi,valkuainen "palaa" ja tulee kitkerän makuiseksi. Jos aloitat keittämisen kylmästä vedestä ,riittää paineen nostaminen hitaasti 1,2:n ja pitäminen siinä 20 minuuttia.Anna jäähtyä hitaasti.
Mausteet 400 gramman purkkiin:
Vodkapullon korkillinen merisuolaa
Pieni ripaus sokeria
Ruokaöljyä
Tomaattisosetta,(makuasia)
Pippureita maun mukaan
Kevyt savustaminen antaa hienon aromin.
Suomen Kalamiesten Keskusliitto on v. 1987 julkaissut vihkosen jossa selvitetään pienimuotoinen säilykkeiden valmistus. Kysäise onko sitä vielä jäljellä.Mikä mahtaa olla oikealämpötila täyssäilykkeiden valmistuksessa. Itselläni on ollut purkinsulkijan painekattilan hankinta vakavasti harkinnassa ja kun olen käynyt tuotteiden tarjoajien nettisivuilla tutustumassa tuotteisiin niin hyvin monessa tuotekuvauksessa kerrotaan painekattilan saavuttavan riittävän 116 asteen lämpötilan. Nettikeskusteluissa tulee hyvin useasti esille 120 asteen lämpötila. Onkohan nyt niin, että painekattiloiden valmistajien tuotteet, joiden lämpötila ei saavuta yli 120 astetta, ovat täysiä susia ja jopa vaarallisia terveydellisistä syistä?
Kenellähän valmistajalla on painekattila joka saavuttaa tarvittaessa yli 120 asteen lämpötilan?
Olisiko kellään hyviä vinkkejä hyviksi havatuista purkinsulkijoista?
- muikku4
ai keittolämpötila, meillä kotona aina keitetty ulkona isossa padassa eikä missään
painekattilassa ja hyvää on tullu, tais olla keittoaika jotain 4-5h , meneehän
siin pitempään mut mihi kiire - Järki_mukaan
Järki kateissa, syötko jotakin jota ei ole kuumennettu 120 asteeseen, olet jo kuollut?
Kalaa syödään paljon alle 120 asteeseen kuumennettuna, onko ne ihmiset jo kuollut kaikki ?
Pitääkö kaikkeen mainontaan uskoa ?
Järjen käyttö sallittua ja jopa suotavaa- hippivaari
Juuri näin, kuten edellinen on , niin minäkin olen keittänyt niitä padassa noin 4 tuntia. ja on ollut käytössä 2 vuotta sen jälkeen ja EN ole kuolut. olen näin tehnyt pian 30 vuotta... ostakaa painekattila,,,, niin mix? Näin mun reseptini on . 400 g purkki teelusikallinen MERIsuolaa ,ruoka lusikallinen rypsiöljyä , saman verran ketsuppia ja pari valkopippuria. tämä on ohje muikulle ja pien silakalle, käy myös hyvin pikku särjelle. JA HYVÄÄ ON!!!!
- Kokemusta on
Olet oikeassa. Ei patakukkokaan tapa vaikka sen tekee uunissa. Eikä varmasti saavuta 120 asteen lämpöä.
Ei myöskään kala keitto tapa.
NimiM. kokemusta on
- Purkittaja
Molemmat ovat oikeassa: säilykkeiden valmistuksessa puhutaan ns. F-arvosta, jolla määritellään säilykkeen turvallisuus eli, että kaikki pöpöt ovat kuolleet. On määritelty, että F-10 arvo on turvallinen. Tällöin tuote on sisälämmöltään ollut 121,1 celsiusasteessa vähintäin 10 min. Sama F-10 arvo voidaan saavuttaa myös muutaman tunnin keittämisellä vaikkapa saunanpadassa.
Tämä ei ole huuhaata, eikä markkinointia, vaan karu totuus: jos säilykettä ei ole valmistettu F-10 arvoon, voi se olla tappava. Aiemmissa viesteissä mainittu vihkonen kalojen säilönnästä on hyvä aapinen ja sitä käsittääkseni on edelleen saatavissa - vihkosta löytyy myös tuo mainittu F-arvotaulukko.
F-arvo on kuitenkin vain yksi huomioon otettava seikka: tärkeää on myös sauman pitävyys. Se varmistetaan esim. 400 g purkissa niin, että saumapalkon paksuus tulee olla 0,7 mm ja korkeus 1,2 mm - silloin ryppyyn taitetut saumat eivät repeä, eivätkä ole liian löysiä - eikä ilma pääse purkkiin.
Purkittaminen ei ole salatiedettä, mutta ei myöskään mitään hatusta-temmottavaa mutuhommaa. Reseptit ovat sitten kokonaan oma juttunsa ja eivät vaikuta säilykkeen turvallisuuteen.
Purkitusta jo 20 vuotta harrastanut Jiitee- Purkittaja
KORJAUS: sauman tiedot olivat väärät. Saumapalkon paksuus 1,7 mm ja korkeus 3 mm vanhalla pätkii... :) No, oikeat luvut löytyvät tuosta kalamiesten oppaasta.
Jiitee - Väinö-sulkija
Purkittaja kirjoitti:
KORJAUS: sauman tiedot olivat väärät. Saumapalkon paksuus 1,7 mm ja korkeus 3 mm vanhalla pätkii... :) No, oikeat luvut löytyvät tuosta kalamiesten oppaasta.
JiiteeTuossa vähän näistä purkinsulkijoista keskustelua:
Ostaako halvan, vai hyvän:
http://keskustelu.suomi24.fi/node/4890739
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä602007Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1661688Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on701408Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2411367Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2321313Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk3391179- 1281155
- 801135
Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että3171085IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel3421082