Kateuden musta aukko

lannistunut

Olen kateellinen. Se alkaa jo todella vaikeuttamaan elämääni, en enää pysty iloitsemaan muiden onnesta. Sen sijaan ajattelen vain, miten tuo toinen henkilö on minua niin paljon parempi, että hänelle suodaan ja itse jään ilman. Olen kateellinen melkein mistä vaan: ulkonäöstä, matkustelusta, hyvistä vanhemmista, tuntuvasta veronpalautuksesta, kivasta luonteesta, lapsen saannista, äitiyslomasta, kädentaidoista, yhteenkuuluvuuden tunteesta, lähes mistä vaan!

Itse olen ylipainoinen, taloudellisesti tulen toimeen (opiskelu osa-aika työ), mutta ei todella ole varaa (eikä seuraa) matkustella ja kerätä kokemuksia, joita haluaisin ja joita muilla tuntuu olevan vaikka kuinka paljon. En yhtään pidä luonteestani. Silti en mielestäni saa riittävästi huomiota, arvostusta tai kiitosta. Unelmoin päivästä, jolloin joku olisi kateellinen minulle, haluaisin olla parempi kuin muut. Omat vanhempani eivät ole koskaan tukeneet minua esim. rahallisesti, mutta pikkusisarille tuntuu olevan koko ajan lompakko levällään. Tästä en syytä sisariani, mutta katkeruus vanhempia kohtaan on suuri. Muutoinkin syvästi halveksun "kultalusikka suussa syntyneitä", koska olen kaiken joutunut itse tekemään, hankkimaan ja saavuttamaan. Minulla on ihana ja ymmärtävä avomies, jota rakastan yli kaiken, mutta hetkittäin inhoan häntä, koska häneltä "puuttuu" joitain ominaisuuksia, joita ystävieni miehissä on.

En tiedä mistä johtuu, mutta välillä olen vaan niin väsynyt. Arjen pyörittäminen tuntuu raskaalta, en jaksa kunnolla huolehtia itsestäni, tulee lintsattua toisinaan koulusta kun en jaksa lähteä kävelemään sinne. Ja sitten olen kateellinen kaikille, jotka vaikuttavat Duracell-pupuilta: hoitavat työn ja opiskelut ja harrastukset ja kodin, eikä näytä edes tuntuvan missään.

Omaa oloani yritän parantaa vähättelemällä muita ja puhumalla selän takana. Lisäksi kateuden tunteen takia ylensyön, kiukuttelen, ylenkatson, vihaan, aiheutan pahaa oloa ja murskaan muiden ilontunteita. Olen myös järjetön materialisti, yritän kai nostaa itsetuntoani uskottelemalla, että rahaa kyllä löytyy.

En todellakaan halua olla tällainen, vihaan itseäni, koska olen niin kateellinen kaikesta ja kaikille. Tämä tunne on kuin musta aukko, joka ei jätä sijaa hyville tunteille. Olen masentunut, itsetunto ja -arvostus on jokseenkin nollassa. Ironista, että olen kateellinen jopa niille, ketkä pystyvät nauttimaan täysipäiväistä elämää ilman vastaavia tunteita. Haluan todella päästä eroon tästä ja nauttia taas elämästä, mutta miten?!?

5

684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoidon paikka?

      Anteeksi vain, mutta tuntuu, että olet narsisti.

    • peittää surusi

      materian alle?

      Koetko, että oikein "suoritettu" elämä tekee susta ehjän?

      Pelkäätkö, että olemalla heikko ja tarvitseva oma itsesi, sinut hylätään?

      Koitko lapsuudessasi olevasi rakastettu?

      Psykologi osaisi ehkä paremmin selvittää sinulle ajatuksiesi kiemuroita, ota rohkeasti yhteyttä.

      Aiemman kommentti narsismistasi on ihan aiheeton, narsisti ei koskaan sanoisi vihaavansa itseään saati kirjoittaisi tällaista tekstiä tänne. Luulen :-)
      Voimia itsesi kohtaamiseen, olet tiellä parempaan. Ole rohkea!

    • sinulle, et

      Että sisälläsi on nyt tunne joka toivoo sinun muuttavan tapojasi ja selvittävän todellisen syyn pahaan mieleesi ja oloosi. sun vaan on itse löydettävä solmukohdat ja muutettava niitä.

      Opettele vaikka ensin kateuden sijasta sanomaankin: wau onneksi olkoon, olen onnellinen puolestasi. Kun joku tulee lomamatkaltaan, niin kysy menikö matkasi hienosti ja tapahtuiko jotain erikoista? Kuuntele ja hoe aina välillä: hieno juttu, mahtavaa, olipas kivaa...

      Sillä kun hokee vaikka väkisin positiivisia ajatuksia päähänsä, manipuloi itsensä ajattelemaan toisin. Ja siittä on se hyvä puoli kun alat luomaan muille kuvaa, että olet positiivinen he alkavat suhtautua sinuun sillä tavoin ja saat mieleistäsi palautetta. ja huomaat, että sinusta tulee sellainen. Synkillä ajatuksilla saa vahvistettua synkkiä puolia ja valoisilla saat mieleesi auringon. Ootko jo liittynyt positiivareiden postituslistalle? Sieltä lähetetään päivittäin ajatelmia jolla kohottaa mielialaa. Voit tilata jotain kivoja juttuja piristeeksi. Itse tilasin kaulanauhan jossa lukee: asenne ratkaisee aina. Muistutukseksi jos pääsee unohtumaan.

      Tai sitten voit jostain löytää positiivisia mietelauseita, kirjoita ne sellaiselle tarralapulle ja liimaa vaikka vessan peiliin tai ulkooveen muistuttamaan, ettei vanhat tavat pääse lipsahtelemaan takaisin.

      Ja vanhemmillesi muista joskus kiittää heitä niistä asioista mitä olet saanut ja muistaa, että hekään eivät ole täydellisiä ihmisiä, etkä sinunkaan tarvitse olla. Muista ehdottomasti heihin käyttää positiivisuutta, sillä se on tärkein kohde jonka avulla mielialasi saattaisi parantua. Vie vaikka äidillesi lahjaksi kukkanen ja sano täydestä sydämmestä, että kun näin tämän, niin tuli sellainen olo, että se piristäisi sinua. ja ei saa luovuttaa vaikka joka kerta ei tulisi oikeaa palautetta, se tulee aikanaan.

    • Sara

      Aika paha tilanne. Hyvää on se, että tunnustat itsellesi kateuden ja sen aiheuttaman mustan aukon.

    • Browser123

      Eksyin lukemaan kirjoitukseksi nain muutamia kk myohemmin, silla itsellani on hyvin samalainen olo. Olen kateellinen kaikesta ja se syo sisustani. Haluan paasta tasta eroon enemman kuin mistaan muusta silla se vaikuttaa elamanlaatuuni negatiivisesti.. Olen niin kyllastynyt olemaan "paha ihminen" ja inhoamaan itseani. Yleisesti ottaen pystyn kehumaan ja olemaan onnellinen "pinnallisesti", mutta sisalla kytee. Puhun pahaa ihmisten selan takana ja tunnen pienta iloa, kun pitaisi myotatuntea. Nain vahingossa tyokaverilleni jatetyn pienen lappusen jossa luki etta han on paras firmassamme ja nyt en paase siita yli. Panettelen asiaa, vaikka itse olen saanut vastaavia "lappusia" joskus. Tunnen itseni puutteelliseksi ja vertailen itseani kaikkeen ja kaikkiin.. Luulen etta kateuteni on lahtoisin huonosta itsetunnostani, jota nyt itsetietoisesti yritan parantaa. Jos voin olla tyytyvainen ja onnellinen omasta itsestani ja elamastani, voin olla myos aidosti onnellinen muiden puolesta.

      Toivon sinulle paljon hyvaa ja aurin, silla ymmarran taysin miten voimattomaksi ja negatiiviseksi kateus saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      109
      1890
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1485
    3. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1457
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1449
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      149
      1378
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      98
      1299
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1297
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1219
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1107
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1098
    Aihe