Samaran elektroninen sytytyksen

ohjainyksikkö

tietääkö joku miksi Samarassa tuo yksikkö menee rikki 1-2 vuoden välillä? Mikä aiheuttaa sen särkymisen? Olen uusinut laturin ja sytytys johdot.

8

867

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ongelmiin

   järkeviä vastauksia.

  • Ex lada

   Ei se hajoa. Se on kyseisen osan normaali käyttöikä.

  • ..miksi menee

   Itselläni oli 7 vuotta vanhassa Samarassa vielä alkuperäinen ohjainyksikkö kun vaihdoin auton pois. Elikä kestävää laatua se oli. Eipä siinä moottorin ohjauspuolella (polttoaine sytytys) muutenkaan koskaan mitään häikkää ollut. Auto lähti aina aamuisin käyntiin kuin palmun alta kovillakin pakkasilla.

   Muuten pikkuvikaa siellä sun täällä riitti. Mutta eivätpä ne ajoa juuri haitanneet. Se vaan joskus nolotti kun en viitsinyt parkkiruudustani lunta koskaan kolata vaan ajoin Samarallani kinokseen luottaen korkeaan maavaraan ja hyvään vetokykyyn. Keväisin lumen sulaessa keikkui Samarani lähes puoli metriä korkeammalla lumipenkalla kuin vierekkäiset naapureiden autot, jotka lilluivat kuopissaan yli kymmenen sentin lätäköissä. Omistajat tarvitsivat kumisaappaita päästäkseen ajoneuvoihinsa.

   Nykyisellä autollani on pitänyt muutaman lumipenkkaan kiinnijäämisen jälkeen nöyrtyä minunkin puhdistamaan parkkiruutuni lumesta.

  • ST1:n baarin apuoppilas

   Syytä hajoamiseen en tiedä. Olet ilmeisesti vaihtanut aina alkuperäiseen varaosaan. Jos yksikkö vielä hajoaa, niin vaihdapa länsimaiseen sytytysyksikköön. Tein aikanaan niin itse (kolmannen hajonneen jälkeen)ja Samarasta tuli kuin toinen auto. Tuota yksikön hajoamista lukuun ottamatta käynnissä ei ollut suuria ongelmia alun alkaenkaan, mutta nekin vähät poistuivat länsimaisen yksikön myötä.

   Samarani oli mallia 1987 ja luovuin siitä 1997. Luultavasti omasi on nuorempaa tekoa, mutta eiköhän siihen samat lääkkeet pure.

   • ooskaari

    sytytysyksikköjä olla Samaroissa muuta kuin länsimaisia. Omassani -98 oli GM:n ruisku ja Bossin sytytysyksikkö ja sähkölaitteet.


   • ST1:n baarin apuoppilas
    ooskaari kirjoitti:

    sytytysyksikköjä olla Samaroissa muuta kuin länsimaisia. Omassani -98 oli GM:n ruisku ja Bossin sytytysyksikkö ja sähkölaitteet.

    Enpä osaa sanoa. Oma Samarani oli niitä alkupään malleja ja kaasuttimella ja niissä sytytysyksikkö itäisempää perua. Ruiskumalleihin en ole koskaan perehtynyt. Voisi olettaa, että ruiskumallit ovat kaikki kertomasi mukaisia.


  • huippulaatua

   Kuten koko auto. Vaihda tilalle merkkiosa ja tarkista ettei merkki ole Lada.

  • Anonyymi

   Missä kyseinen kampe sijaitsee 03 samarassa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   276
   2698
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2325
  3. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   99
   1150
  4. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   82
   777
  5. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   50
   735
  6. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   45
   682
  7. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   227
   661
  8. Sua jännittää.

   Aikas lailla. Anna mennä vain. Sä osaat kyllä ja kelpaat sellaisena kuin olet. Mä toivon, että onnistut ja saat haluamasi.
   Ikävä
   35
   632
  Aihe