tietääkö kukaan?

minä vain

menen ensi viikolla sovitteluun pahoinpitelyjutussa, jossa olen asianomistaja. Tietääkö kukaan vahingonkorvauksista? Onko kohtuullista vaatia korvausta henkisistä häiriöistä, vaikka en ole tarvinnut ammattiapua näihin ongelmiin? Entäs kykenemättömyyteen ajaa autoa pahoinpitelyn jälkeen, vaikka tästä ei mitään kuitteja ylim. kustannuksista olekaan olemassa? apuaaa...

10

1559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vedetään

      Jos vaan erehdyt suostumaan sovintoon, niin sinua vedetään höplästä pahan kerran. Sovinto tehdään aina rikoksentekijän eduksi. Tekijä pääsee samalla, kuin koira veräjästä.
      Anna jutun mennä oikeuteen, niin sinulle jää aikaa miettiä tarkemmin vaatimuksiasi.

      • minä vain

        ...mutta tiedän mitä teen. tiedätkö noista korvauksista mitään?


      • yksityisoikeudellista
        minä vain kirjoitti:

        ...mutta tiedän mitä teen. tiedätkö noista korvauksista mitään?

        Vaadi niin paljon kuin kehtaat ja katsot vastapuolen olevan sinulle velkaa. Sovintosopimuksessa hinnoittelet itse vahinkosi ja arvosi, ja arvatenkin joudut arvioimaan myös vastapuolen maksukykyä ja halukkuutta saavuttaa sovinto kenties varsin harmittavan julkisen oikeudenkäynnin sijasta.


      • lkjjhg
        yksityisoikeudellista kirjoitti:

        Vaadi niin paljon kuin kehtaat ja katsot vastapuolen olevan sinulle velkaa. Sovintosopimuksessa hinnoittelet itse vahinkosi ja arvosi, ja arvatenkin joudut arvioimaan myös vastapuolen maksukykyä ja halukkuutta saavuttaa sovinto kenties varsin harmittavan julkisen oikeudenkäynnin sijasta.

        Hei!

        Vahingonkorvauksia henkisestä ja fyysisestä seurauksesta voi aina pyytää. Sovittelussa kuitenkin vapaaehtoissovittelijat ovat koulutettu käsittelemään asiaa puolueettomasti ja myöskin niin että sopimuksessä päästään molempien hyväksymään ratkaisuun. En tiedä kokonaistilannettasi mutta oma kokemukseni sovittelusta on että se on huomattavasti inhimillisempi tapa käsitellä asia, ja ahdistus asiaa kohtaan laantuu kun saa selvittää tilanteen niinkuin kasvotusten.


    • itsekin saman kokenut

      Valitettavasti et saa mitään, hakea kyllä voit. Koska olet uhri ja teko on kohdistunut henkilöösi, ei sinulla ole mitään perusteita saada korvausta särystä ja kivusta. Sen sijaan jos omaisuuttasi on tärvelty voit hakea korvausta ja ehkä saadakin jos pystyt toteen näyttämään vahingot.

      • voi vaatia

        Mitä ihmeen perusteita? Saa niissä sovintosopimuksissa sopia ihan sellaisista korvauksista kuin parhaaksi näkee ja mihin vastapuoli vain suostuu, kun ei se mitään oikeudenkäyntiä ole.

        Siinä tapauksessa että juttu menee tuomioistuimeen, nuo mainitsemasi seikat pätevät.


    • s.o.v

      Hei!
      Onko kyseessä yleisen syytteen alainen - vai asianomistajarikos?
      Tottakai voit korvauksia pyytää, mutta kohtuus kaikessa! Toivottavasti sinulla on esim.lääkärintodistus, lääkekuitteja tai jtn.
      Sovittelijat ovat sovitteluneuvottelussa tasapuolisia! He ohjaavat keskustelua ja sanovat kyllä jos korvausvaatimuksesi ovat esim. huikean suuret.
      Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä paikkakuntasi sovittelutoimistoon ja kysymään sieltä neuvoa.
      Toivottavasti pääsette oikeudenmukaiseen sovintoon! :)

    • tilanteesta. Pahoinpitelijä

      oli ex-mies. En edes tiennyt moisesta sovittelusta, ennen kuin sitä minulle ehdotettiin. Mietin sitten vaatimustani, jonka olisin oikeudenkäynnissä jättänyt syyttäjän/lakimieheni päätettäväksi. Laskin työkyvyttömyyspäivieni arvon, ja saman arvon sosiaaliselle elämälle työn jälkeen joka päivä. Sekä vastaajan myöntämien vaateideni tuhoutumisen. Reaali arvo siis. Lisäksi vaadin 300 euroa vaivan palkkaa uusien etsimisestä (meni päällä olevat vaatekaappi, eli oikeastaan todella halpa) Plus kasvoihini jäi pieni elinikäinen jälki. Tuon jäljen hinnoittelin 1000 euroksi, eihän sellaista voi millään hinnoitella. Toivoakseni kuitenkin 50 vuotta vielä jäljellä. Totta kai vastaaja haukkui minut törkästi sovittelussa ja tarjosi 5% vaateestani. Siinä vaiheessa totesin tutkivalle poliisille (en joutunut kasvokkain vastaajan kanssa) että unohdetaan koko juttu kun olen epävarma, ja antaa oikeudun ratkaista vaikka jäisin sitten ilman. Seuraavana päivänä minulle ilmoitettiin että summa odottaa käteisenä noutamistaan. Itse sanoisin, että pysy reaaliteetissa todellisten kulujen suhteen. Henkisiä vaivoja tai vaivannäköä ei voi millään hinnoitella. Mieti siis ennemmin niiden kohdalla että saat jotain, ja vastaaja todella sen pystyy maksamaan. Itse laittaisin ehdoksi, että sovittelussa tai oikeuteen. Koska jos ei maksa, ulosoton kautta et mitään saa ikinä, eikä tekijä saa edes rekisteriinsä merkintää koska oikeuden päätöstä ei ole. Vaikeita asioita, henkisiä kipuja tai vaivaa ei määritellä missään. Omat pelkotilani olivat karmeat, mutta mikä on niiden rahallinen arvo? -en usko että oikeuskaan sitä pystyy sanelemaan. Tosin, ajattelen niin, että syyllinen pääsee kuin koira veräjästä jos ei tuomiota saa virallisesti. Eli jos joskus vielä tapahtuu vastaavaa, menen todellakin oikeuteen. Enhän minä siellä mitään häviä, korkeintaan jään omilleni. Sovittelu on keksitty siksi, ettei varattomat vastaajat/asianomaiset väittelisi valtion kustannuksella oikeudessa "kuka veti parrasta ensin". Käytä järkeäsi. Ja voimia asian hoitamiseen sekä kestämiseen. Kyllä se alkaa paremmalta tuntumaan kun kuukausi pari on kulunut.

    • eräs vaan
      • Jos taasen syylline = SUOST...

        Sillä sovittelun tarkoitus on saada syyllinen pääsemään mahdollisimman helpolla (usein nuoreen ikään tms vedoten)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe