Auttakaa!

Lottapotta83

Olen kärsinyt vaihtelevista vatsavaivoista tammikuusta asti. Aluksi lähinnä vaikeaa närästystä ja ärtynyt paksusuoli.. Olen ravannut lääkärissä ja syönyt Somacia ja Libraxia.
Kesällä alkoi ripulia esiintyä useammin. Etenkin jos olin syönyt paljon pastaa tai leipää ja leivonnaisia saatoin alkaa illalla oksentamaan ja ripuli ja vatsanväänteet rajuja. Terveyskeskuslääkäri otti
helicon ja jonkun keliakia verikokeen, sekä perusverikokeet.. Edelliset negatiiviset ja muut kokeet ok. Sanottiin vaan, että vatsasi nyt vain on tuollainen..

Nyt syksyllä ripulia on ollut joka aamu ja närästyksen takia olen syönyt somacia melkein yhtäjaksoisesti tammikuulta..
Tiistaina kävin gynekologilla, joka ultraäänen otettuaan kysyi sairastanko keliakiaa, sillä ultran mukaan kuukautiskiertoni on aivan väärässä kohtaa, eli e-pilleri ei ole imeytynyt. Tätä on ilmeisesti kestänyt kuukauden ajan. Ultrassa ei näkynyt nestettä vatsaontelosta ja gyne lohdutteli ettei kyse ole syövästä, mikä alkoi tietenkin pelottaa..

Onko muita joilla keliakiaverikoe olisi ollut negatiivinen ja siltikin keliakiaa olisi ollut? Tietääkö kukaan voiko esim. Somac estää e-pillerin imeytymisen, koska tässä kuussa olen poikkeuksellisesti ottanut molemmat tabletit samaan aikaan? Tuntuu oudolta että e-pilleri olisi näin äkillisesti loppettanut imeytymisensä, jos kyseessä on keliakia?!!

Sain puhelin ajan terveyskeskuslääkärilleni vasta ensi viikoks ja ties milloin pääsen gastroskopiaan, pelottaa että kerkeänköhän kuolla ennen sitä.. Kannattaisiko asiaa tutkituttaa yksityisellä?
Gastroskopiakin kuulostaa niin kamalalta, onko mukana liiottelua vai onko koe ihan kammottava?
Miljoona kysymystä, mutta jos joku osaisi auttaa olisin kiitollinen.. Tällä hetkellä ainakin huoli haittaa jo elämää ja masennus on kova..

2

1081

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TVelho

      rauhoittua. Mikäli sinulla olisi jokin pahanlaatuinen sairaus, olisi se edennyt nopeammin, olisit laihtunut jne. Olet kuitenkin ilmeisesti nuori ja vakavan sairauden todennäköisyys on pieni.

      Odota rauhassa omalääkärisi puhelua. Gastroskopia kannattaa tehdä paristakin syystä. Tähystyksessä voidaan ottaa koepaloja, joista selviää keliakian lisäksi mm. Helikobakteeri tai mahdollinen mahalaukun/ruokatorven/ohutsuolen tulehdus.

      Pelko pois.

      • gastroskopia

        ei oo mikään kovin kamala toimenpide, jos ei kyllä kovin miellyttäväkään mut ei sitä missään tapauksessa kannata pelätä. Se ei satu mihinkään, mitä nyt letku kurkussa on aika epämiellyttävä. Siihen saa myös usein halutessaan rauhoittavan lääkityksen. Ja joka tapauksessa se kestää vain noin vartin, sitä voi aina ajatella jos mikään muu ei lohduta, vartin nyt kestää vaikka mitä. Eli tsemppiä vaan.

        Ja oon kyllä kuullu tai lukenu keskustelupalstoilta että joillain on todettu keliakia gastroskopiassa vaikka verikokeet ois ollu negatiiviset, ne verikokeet ei vieläkään anna satavarmaa tulosta, sen takia viralliseen keliakiadiagnoosiin vaaditaan aina gastroskopia.

        Ja vielä yksi juttu gastroskopiasta, älä vaan missään tapauksessa ala kokeilla gluteenitonta ruokavaliota ennen gastroskopiaa, muuten se ei välttämättä anna luotettavaa tulosta, kn suolinukka ehtii jo vähän parantua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe