Auttakaa!

Lottapotta83

Olen kärsinyt vaihtelevista vatsavaivoista tammikuusta asti. Aluksi lähinnä vaikeaa närästystä ja ärtynyt paksusuoli.. Olen ravannut lääkärissä ja syönyt Somacia ja Libraxia.
Kesällä alkoi ripulia esiintyä useammin. Etenkin jos olin syönyt paljon pastaa tai leipää ja leivonnaisia saatoin alkaa illalla oksentamaan ja ripuli ja vatsanväänteet rajuja. Terveyskeskuslääkäri otti
helicon ja jonkun keliakia verikokeen, sekä perusverikokeet.. Edelliset negatiiviset ja muut kokeet ok. Sanottiin vaan, että vatsasi nyt vain on tuollainen..

Nyt syksyllä ripulia on ollut joka aamu ja närästyksen takia olen syönyt somacia melkein yhtäjaksoisesti tammikuulta..
Tiistaina kävin gynekologilla, joka ultraäänen otettuaan kysyi sairastanko keliakiaa, sillä ultran mukaan kuukautiskiertoni on aivan väärässä kohtaa, eli e-pilleri ei ole imeytynyt. Tätä on ilmeisesti kestänyt kuukauden ajan. Ultrassa ei näkynyt nestettä vatsaontelosta ja gyne lohdutteli ettei kyse ole syövästä, mikä alkoi tietenkin pelottaa..

Onko muita joilla keliakiaverikoe olisi ollut negatiivinen ja siltikin keliakiaa olisi ollut? Tietääkö kukaan voiko esim. Somac estää e-pillerin imeytymisen, koska tässä kuussa olen poikkeuksellisesti ottanut molemmat tabletit samaan aikaan? Tuntuu oudolta että e-pilleri olisi näin äkillisesti loppettanut imeytymisensä, jos kyseessä on keliakia?!!

Sain puhelin ajan terveyskeskuslääkärilleni vasta ensi viikoks ja ties milloin pääsen gastroskopiaan, pelottaa että kerkeänköhän kuolla ennen sitä.. Kannattaisiko asiaa tutkituttaa yksityisellä?
Gastroskopiakin kuulostaa niin kamalalta, onko mukana liiottelua vai onko koe ihan kammottava?
Miljoona kysymystä, mutta jos joku osaisi auttaa olisin kiitollinen.. Tällä hetkellä ainakin huoli haittaa jo elämää ja masennus on kova..

2

1148

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • TVelho

   rauhoittua. Mikäli sinulla olisi jokin pahanlaatuinen sairaus, olisi se edennyt nopeammin, olisit laihtunut jne. Olet kuitenkin ilmeisesti nuori ja vakavan sairauden todennäköisyys on pieni.

   Odota rauhassa omalääkärisi puhelua. Gastroskopia kannattaa tehdä paristakin syystä. Tähystyksessä voidaan ottaa koepaloja, joista selviää keliakian lisäksi mm. Helikobakteeri tai mahdollinen mahalaukun/ruokatorven/ohutsuolen tulehdus.

   Pelko pois.

   • gastroskopia

    ei oo mikään kovin kamala toimenpide, jos ei kyllä kovin miellyttäväkään mut ei sitä missään tapauksessa kannata pelätä. Se ei satu mihinkään, mitä nyt letku kurkussa on aika epämiellyttävä. Siihen saa myös usein halutessaan rauhoittavan lääkityksen. Ja joka tapauksessa se kestää vain noin vartin, sitä voi aina ajatella jos mikään muu ei lohduta, vartin nyt kestää vaikka mitä. Eli tsemppiä vaan.

    Ja oon kyllä kuullu tai lukenu keskustelupalstoilta että joillain on todettu keliakia gastroskopiassa vaikka verikokeet ois ollu negatiiviset, ne verikokeet ei vieläkään anna satavarmaa tulosta, sen takia viralliseen keliakiadiagnoosiin vaaditaan aina gastroskopia.

    Ja vielä yksi juttu gastroskopiasta, älä vaan missään tapauksessa ala kokeilla gluteenitonta ruokavaliota ennen gastroskopiaa, muuten se ei välttämättä anna luotettavaa tulosta, kn suolinukka ehtii jo vähän parantua!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   534
   1799
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1048
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   142
   852
  4. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   61
   664
  5. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   632
  6. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   618
  7. Näin ajattelen.

   Jos en ollut sen arvoinen, että selvität asiat kanssani oikeassa elämässä. Jos et uskonut minuun, vaan epäilit minun valehtelevan. Mistään. Sinä voit
   Ikävä
   33
   595
  8. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   29
   581
  9. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   59
   554
  Aihe