Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Matalahko verenpaine

ja sen oireet?

Minulla on alhainen verenpaine, viimeksi kun mitattiin niin 102/72. Liittyvätkö nämä oireet kyseiseen ilmiöön (eli alhaiseen vp) eli eilenkin oli kova väsymys, pulssi tuntui lyövän normaalia hitaammin, palelsi, välillä huimasi ja silmissä mustenemisen tiedänkin johtuvan tuosta. Muilla samoja oireita?? Mitä muita oireita kyseiseen vp liittyy??

6

1471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei mulle

      Niin, siis noilla sun arvoilla ei mulle tule vielä mitään oireita.

      Mulla alapaine on aina alempi kuin tuo sun 72.

      Matalien paineiden oireet tulevat siinä vaiheessa, kun arvot menevät alle 95/45 ja silloin kyseeseen tulee nimenomaan huippausta ja päänsärkyä.

      Oli tuo yksi arvo ammattilaisten mittaama, siis terveysasemalla tai vastaavassa paikassa? Nimittäin voi hyvin olla, että noiden tuntemusten aikana paineet olisivat selvästi matalammalla. Paineethän vaihtelevat päivän mittaan tekemisten ym. vaikutksesta.

      Omilla mittauksilla saisit tarkemman arvion siitä ovatko paineet juuri tuolla hetkellä matalalla.

      Noin yleisesti alapaineesi ei ole missään nimessään matala, mutta yläpaine on kyllä matalahko, tosin ei oman mittapuuni mukaan mitenkään erikoisen matala.

    • on ihan

      hyvät, normaalit paineet!

    • liittyä

      Mulla meni kesähelteillä yläpaine joskus alle 110:n. Jo se aiheutti mulle huimausta. Etenkin jos nousin nopeasti seisomaan, silmissä musteni. Mulle aiheuttaa oireita nimenomaan matala yläpaine, alapaineen vaihteluita en niinkään tunne. Nuo asiat on yksilöllisiä: jotkut voi ihan hyvin vaikka yläpaine olisi alle 100, mutta mulla on parempi olo jos se on 120 tai enemmän.

      Paleleminenkin voi liittyä alhaiseen verenpaineeseen, mutta mulla ainakin matalaan verenpaineeseen liittyy kohonnut pulssi. Toki nuo sun oireet voi johtua jostain muustakin, eli jos ne jatkuu ja vaivaa sua, niin käy lääkärissä.

    • eukko 40v

      Sulla on ihanteellinen verenpaine. Verenpaine myös vaihtelee päivän aikana, johtuen ihan omasta aktiivisuudesta ja syödystä ruuasta.

      Osta merisuolaa ja käytä sitä normaalin suolan sijasta, niin johan olosi kohenee.

      Osta sitä karkeaa, niin voit ottaa sitä sillon tällön pari hiukkasta suuhun ja vettä päälle, jos tuntuu että paneet on hetkellisesti "liian" alhaalla.

      Se on terveen merkki, kun on alhainen verenpaine.

      Kummallista, että siitä jatkuvasti valitetaan täällä.

      • ilman huimausta

        Siis matalat paineethan on tosiaan hyvä juttu, jos niihin ei samalla liity hankalaa huiausya etenkin ylösnoustetta tai muutenkin.

        Oireelliset matalat paineet eivät ole hyvä juttu eivätkä välttämättä hyvän terveyden mittakaan. Oireettomat kylläkin :-)


      • ketjun aloittaja
        ilman huimausta kirjoitti:

        Siis matalat paineethan on tosiaan hyvä juttu, jos niihin ei samalla liity hankalaa huiausya etenkin ylösnoustetta tai muutenkin.

        Oireelliset matalat paineet eivät ole hyvä juttu eivätkä välttämättä hyvän terveyden mittakaan. Oireettomat kylläkin :-)

        Tuota luokkaa mulla on aina ollu paine mutta silloin kun huippaa, väsyttää jne.. niin voihan ne olla matalammalla, eipä sitä tiedä kun ei ole omaa mittaria. On nuo paineet ollu joskus alhasemmatkin mutta kyselinkin vain että voisko nuo mun oireet johtua matalahkosta verenpaineesta. Elikkä voi, kiitos siis vastauksesta. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe