Enteilikö oireettomuus km:a?

Kokemuksia kaipailisin

Pakko kirjoittaa tänne, kun pelottaa... Olen raskaana rv 6 4, vauva on hyvin toivottu ja odotettu. Testin tehdessäni kaksi vk sitten, mulla oli alavatsakipuja ja lievää pahoinvintia, mutta siitä parin pv päästä ei mitään. Mulla ei siis ole minkäänlaisia raskausoireita, kuin "menkattomuus", ja jotenkin pelottaa ja huolestuttaa tämä hiljaisuus. Eka raskaus kyseessä ja tuntuu kaikilla muilla raskaana olevilla olevan jotain oireita.

Kyselisinkin teiltä km:n kokeneilta, osasitteko aavistaa km:n, esim. juuri oireettomuudesta tms? Loppuivatko raskausoireet sikiön kuoleman aikoihin? Anteeksi kun tänne palstalle tuppaudun, mutta pelottaa niin kovin toivotun vaavin menetys... Eka neuvola & ultra vasta rv 9, joten sinne asti pitäis odotella...

13

16281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että...

      älä vielä ainakaan huolehdi tuosta oireettomuudesta. Minulla ainakin oireet alkoivat vasta noihin aikoihin, ei ne heti plussauksen jälkeen yleensä kenellekään ala. Toisekseen joillain ei koko raskauden aikana ilmaannu mitään oireita, vaikka vauva syntyykin ihan terveenä. Esim. hyvällä ystävälläni oli näin. Pahoinvointi ja rintojen arkuus ym. ei siis todellakaan kuulu jokaiseen raskauteen.

      Itselläni kyllä kävi niin, että vauva kuoli n. rv 9. Tämä huomattiin np-ultrassa rv13 ja osasin pelätä keskenmenoa juuri siksi, että oireet olivat vahvoina suunnilleen rv 6-7 alkaen ja loppuivat sitten hiljalleen juuri silloin rv9.

      En kuitenkaan vielä huolestuisi, varsinkin, kun sinulla ei ole oireita edes ollut. (itse en laskisi raskausoireeksi plussauksen aikana ollutta parin päivän pahoinvointia)

      Tsemppiä sinulle, toivottavasti kaikki on hyvin. Voithan mennä varmuuden vuoksi yksityiselle varhaisultraan, niin tein itse.

      • ....

        Itselläni on eka raskaus (rv 15 4) eikä koko aikana ole ollut mitään muita oireita kuin vasta viime aikoina alkanut nännien aristus. Vatsa kasvaa kauniisti ja ekassa ultrassa näkyi oikein terhakka ja eläväinen vauvan alku. Sikiön sydänäänetkin kuuluivat viime neuvolakäynnillä hyvin - tasaisen rytmikkäästi pikkukaverin sydän pumppasi.

        Sanoisinkin, että älä turhaan murehdi ja masenna itseäsi ajattelemalla synkkiä asioita. Jokainen raskaus on erilainen.

        Tsemppiä ja nauti raskaudestasi :)


    • hysteriaa

      Vastaan kysymykseen. Itselläni oli aika oireeton raskaus, hieman oli alavatsakipuja ja rintoja aristi. Viikolla 6 tuli outo olo, ja viikolla 7 tuli keskenmeno. Sitä ennen ne pikkiriikkiset oireet vähenivät hiljalleen. Ultrassa todettiin alkion jääneen viikolle 6. Kaikki on vain niin yksilöllistä joten älä vaivu hysteriaan. Itsestäni en voi sanoa samaa...

    • maria.v

      samaa kuin muutkin, eli älä ainakaan vielä huolehdi. Kaikille ei tosiaan tule lainkaan oireita, ainakaan noin varhaisessa vaiheessa.

      Lisäksi uskon, että tämä ei ole paras palsta tiedustella tätä asiaa, koska suurin osa täällä kirjoittelijoista on kokenut keskenmenon. Näissä tapauksissa siis oireettomuus on kuin onkin enteillyt keskenmenoa.

      Jos kyselisit samaa tuolla odotuspalstalla, niin saisit varmasti hieman erilaisia vastauksia.

      Tsemppiä, toivottavasti kaikki on hyvin!

    • eksyneeltä

      pieni kommentti...

      Mulla on laskettu aika käsillä, eli loppuraskautta eletään. Perhevalmennukset ym. on siis jo käyty
      ja koko isosta ryhmästä MÄ OLIN AINOA jolla on ollut hankala raskaus, poikkeuksellisesti KUKAAN MUU ei ollut kärsinyt edes pahoinvoinnista!!!

      Ja kaikkien raskaudet siis jo loppumetreillä!

      • edelliseen

        siis sitä lähinnä tarkoitan, että mun tiedossani olevista raskauksista (siis jotka EIVÄT ole menneet kesken) SUURIN OSA on ollut oireettomia!!!

        Nämä tutut, ystävät ja työtoverit ovat sanoneet kaikki olevansa / olleensa elämänsä kunnossa raskausaikana!!!
        Ei pahoinvointia tms.

        Eli miksi siis kyselette raskaana olevat KESKENMENO-palstalta oireettomuudesta??? Täällä kun on lähinnä niitä keskenmenon saaneita!

        Koittakaa rauhottua (ja käykää sitten vaikka omakustanteisesti ultrassa varmistamassa asia), mutta totuus on, että suurin osa raskauksista on ns. oireettomia.
        Myöskään tuolla odottajien puolella ei roiku ne joilla on oireeton raskaus, vaan ne joilla on jotain "huolestuttavia" oireita.


    • tinka78

      Minulla ei ole kanskaan minkäälaisia oireita ja viikkoja on nyt 8:2 ja paino ei nouse ei huonoa oloa ei mitään, pelko että menny kesken tai menee?! Onko tämä normaalia ja onko muilla tällaisia kokemuksia?Toinen asia mikä myös huolestuttaa, onse että ruoka ei maistu, syön väkisin että jaksaa ja että sikiökin saisi ravintoa!Muissa raskauksissa ollut niin pahat pahoinvoinnit, että olen ollut tiputuksessakin.

      • painoa...

        tuossa vaiheessa kuulukaan vielä tulla. Itsellänikään ei ollut ruokahalua alkuraskauden aikana, väkisin piti syödä. Laihduin viisi kiloa viikolle 9 mennessä.

        Suosittelisin, että ostaisit raskausvitamiineja, jotta turvaat foolihapon ym. sikiön kannalta elintärkeiden vitamiinien saannin.


    • tinka78

      Aikaisemmat menneet kesken eli kolme keskenmenoa, ja mun pitäs syyä sitä foolihappoa, mutta se nii voimakkaan pahoinvoinnin aiheuttanu joka kerta et tiputukses ollu!

      • auttaa

        pahoinvointiin.Kyllä minä olen ollut tiputuksessa ilman niitä useasti.Vitamiineilla vaan lievää nestehukkaa, ei sitä aivan totaalista kuivumista kuin ilman niitä. Mutta jos puutetta voi aluksi tulla enempi oireita kun kuurin aloittaa, menee kyllä ohi. Foolihapon puute altistaa keskenmenolle, raskauspahoinvointi taas merkki siitä että istukka toimii kunnolla. Se ei myöskään lisää keskenmeno riskiä. Helppo valinta minusta.


    • marika90

      minulla oli oireettomuus johtui tuulimunaraskaudesta, joka meni kesken 8 4. vuodot ja vatsakivut vastasivat kuukautisia.

      • neitiruu

        Tuulimuna raskaudessa ihan samat oireet kun normaalissa raskaudessa.. sitä ei pysty oireitten perusteella ennakoimaan. Minulla 7 raskautta takana. Eka aivan oireeton,josta lapsi syntyi. Sitten 5 raskautta kovilla oireilla ja närästyksillä, joista yksi oli tuulimuna raskaus. Kaikki meni kesken rv 6-9.
        Nyt raskaana rv 9 ja olen taas aivan oireeton. Sikiö oli vielä viikko sitten elossa..
        Kokemusta on siis siitä että kaikki raskaudet ovat erillaisia ;)
        tsemppiä


    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta minulla viides raskaus menossa,kaksi lasta elossa. Ekassa ei juuri mitään oireita,vain väsymys. Terve poika. Toka meni kesken rv 11,ei mitään oireita koko aikana. Kolmas raskaus,aivan jäätävä pahoinvointi,väsymys,rinnat tulessa ja kipeät,unettomuus,nenä tukossa ym. Terve poika. Neljäs raskaus sama,vielä hirveämpi olo. Molemmissa oireet alkaneet rv 5-6. Neljäs meni kesken rv 16. Syytä ei koskaan löydetty patologin tutkimuksista huolimatta. Keskeytynyt keskenmeno eli ei oireita,ei vuotoa tai kipua.

      Tänä nyt rv 7,vain väsymys ja jano.

      Olen todennut että oireet ja oireettomuus,vuoto tai vuotamattomuus,vahva viiva raskaustestissä tai ei,niin etukäteen mahdoton sanoa yhtään mistään. Hcg seurattu kahdessa raskaudessa. Kesken menneessä oli ihan normaalit. Tokan pojan kohdalla alussa matalat mutta niin vain tuli terve lapsi. Noissa raskauksissa myös tiheä seuranta,varhaisultrat,matalat riskipisteet seulonnoissa ym. Silti vaan sykkeenkin näkemisen jälkeen meni kesken vaikka rv 16 mahdollisuus alle 1%. Jollekin se sattuu kohdalle.. Esikoinen mulla eri suhteesta,kun olin nuori. Mieheni kanssa siis yksi yhteinen,toinen olisi haaveissa.

      Tämä jää meidän viimeiseksi yritykseksi,menetykset on niin rankkoja,samoin raskaudet että päätimme lopettaa jos tämä ei onnistu. Mielenterveys ja avioliitto etusijalle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe