Ainainen valkovuoto

Prinsessa Riina

Minulla on jatkuvasti valkovuotoa, välillä enemmän ja joskus vähemmän. Tämän vuoksi joudun käyttämään pikkuhousunsuojia, jotka myös kuulemma lisäävät valkovuotoa jos aina käyttää. Mutta en tahdo pikkuhousujeni aina likaantuvan. Minulla ei tietääkseni ole hiivaa. Olen siitä pari, kolme kertaa kärsinyt ja valkovuoto ei ole kokkareista eikä ole kutinaa. Ärsyttää myös alapääni haju. Mielestäni se on hirveä! Voiko sitä vähentää vai johtuuko se juuri valkovuodosta?

Miten saisin ainaisen valkovuodon loppumaan ja mistä se johtuu? Lopetanko pikkuhousunsuojien käyttämisen vaikka pikkuhousuni siitä kärsisivätkin?

---

Olen myös joskus maistellut itseäni, mutta mielestäni se maku on aivan hirveä. Voisiko makua jotenkin "parantaa"? Syön kyllä terveellisesti, jos se siihen mitenkään vaikuttaa. Mieheni kyllä nuolee ja ei ole valittanut mausta. Vai maistuuko naisen sukupuolielimet aina ei-niin-hyviltä vai onko syy vain omassa elimessäni?

17

8798

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • - - -

   "Miten saisin ainaisen valkovuodon loppumaan ja mistä se johtuu? Lopetanko pikkuhousunsuojien käyttämisen vaikka pikkuhousuni siitä kärsisivätkin?"

   Valkovuotoa kuuluukin tulla koko ajan, se on emättimen keino puhdistautua ja pitää limakalvot kosteina. Välillä sitä tulee enemmän ja välillä vähemmän. Lopeta ehdottomasti pikkuhousunsuojien käyttö. Miten ne alushousut siitä kärsivät, pesuunhan ne kuitenkin päivän käytön jälkeen menevät ja tahrat lähtevät kyllä koneessa. Jos välttämättä haluat housusi suojata (en kyllä tajua miksi), harkitse kankaisia kestopikkuhousunsuojia. Ne eivät haudo.

   Hajusta ja mausta: Alapäässä/valkovuodossa on aina mieto haju, mutta jos haju on paha ja voimakas niin jotain on vialla. Hajun voimakkuus voi johtua pikkuhousunsuojista (estävät ilman vaihtumista ja vaikuttavat negatiivisesti alapään normaaliin bakteerikantaan) tai sitten kyseessä voi olla jokin tulehdus. Maun luultavasti vain kuvittelet pahaksi. Ei miehesi sinua nuolisi jos ei tykkäisi hommasta.

  • SiiliII

   En osaa oikein vastata tuohon ikuiseen pahanhajuinenvuoto-ongelmaan, kun kärsin siitä itsekin. Sen kuitenkin olen huomannut että kiihottumisen aikana inhottava hapan haju ja maku (luojan kiitos) katoavat ja maku on miedon makea. Luulen, että inhottava väkevä haju ja maku voimistuvat, kun vuoto muhii esim. pikkareissa. Itse sanon aina suoraan miehelle tilanteen lämmetessä, että sori, kipaisen äkkiä vielä viime hetken pesulla, jotta voin olla rennosti! =)

   • joo..

    No mulla ei mies edes halua mennä sinne ilmeisesti pahan maun takia.edellinen kehotti aina et "mennäänkö suihkus käymään eka?" Olen huomannnut vastenmielisen maun enkä edes tahdo kenenkään menvän sinne. Ja vuotoa on niin paljon että ihan inhottaa koulussakin istua housut märkinä. siksi käytän pk.suojia päivittäin. Mulla tosin oli samoja oireita n 2 vuotta sitten ja todettiin kohdunkaulan syövän esisaste. se on hoidettu ja papa on puhdas, mutta syyksi aina laitetaan hiiva. syön kerran kuussa hiivalääkkeitä, mutta ei ne edes yleensä auta kun vasta viikon kuluttua jos ei sittenkään. Tässä mulla ongelmia..Ei oo kiva poppia omalääkärilläkään kun tuskin sekään tykkää mun ronkkimisesta sen enempää kun mäkään..


  • ...

   Tähän samaan keskuteluun voisin kysyä myös samantapaista omaa vaivaani.. Valkovuoto on todella runsasta ja joudun käyttämään melkein aina pikkuhousunsuojia. Olen yrittänyt olla käyttämättä pikkuhousunsuojia, mutta vuoto on niin runsasta, että kosteus alushousuissa on häiritsevä.
   Kesällä liiallinen pikkuhoususuojien käyttö aiheutti hiivankin. Mistä liian runsas valkovuoto voi johtua?

  • ~\o

   Itse olen kärsinyt samasta ongelmasta jokusen vuoden. Tähän mennessä ainoa keino jolla olen saanu valkovuodon pois, on jättää sokerit (ja hiivat jätin myös) pois ruokavaliosta.

   Heti kun syön vähänkin sokeria, vuoto palaa takaisin. En ole varma onko näillä yhteyttä toisiinsa, mutta itse uskoisin näin.

   Ei muuta kun kokeilemaan kuukaudeksi sokeritonta elämää.. :) (siinä sivussa muutama kilo tippuu kivasti pois ;) )

   • Apua tarvitseva

    Mäkin tartten apua. Noi on kai häpyhuulet. Ne on niin isot että valkovuoto jää silleen tyhmästi sinne et se lähtee vaan pyyhkimällä vessassa. Kuukautiaten aikanakin osa verestä menee kuukautis suojaan ja osa lähtee pyyhkimällä. :( HELP


  • höh.. ihme hommaa.

   tottakai osa lähtee pyyhkimällä. Mitä epänormaalia tuosa on? Ei se vagina mikään tasainen alusta olej jossa joku reikä vaan keskellä.

  • 11vuotiastyttö

   hei olen 11 vuotta ja epäilen että minulla on valkovuoto mutta en uskalla kysyä äidiltä sitä. Onko se vaarallista ja miten sitä hoidetaan? Minun mielestä haju on välillä paha mutta välillä ei. Myös silloin kun se on kovettunut se on paukkuista onko se paha asia?

   • kuuluu asiaan

    Sinä 11-vuotias
    Ennen kuukautisten alkamista, noin kaksi vuotta ennen, tytöllä alkaa valkovuoto. Sen määrä hieman vaihtelee. Sen tehtävä on puhdistaa emätin. Kun sinulla alkavat kuukautiset, voit huomata sen määrän ja laadun hieman vaihtelevan kuukautiskierron mukaan.

    Jos valkovuoto haisee pahalle, on syytä mennä lääkäriin ja hoitaa asia kuntoon.
    Kun on valkovuotoa, on syytä ottaa uusi rutiini eli pestä alapää haalealla vedellä kerran päivässä. Se ei poista vuotoa, mutta vanha erite alkaa ajan myötä haista.

    Jos vuodon lisäksi tulee kutinaa, niin mahdollisesti on hiiva. Ensimmäisellä kerralla lääkärin on hyvä todeta se, vaikka myöhemmin käyttäisi itsehoitolääkkeitä.


   • Anonyymi

    Olen kans 11.v ja epäilen että minulla alkoi valkovuotoset. Kauanko sitä tulee? Tuleeko sitä joka päivä joka minuutti ja sekuntti!? En halua kertoa äidilleni koska en uskalla! Mitä pitäisi tehdä!? Alavatsassani on pientä kipua!?


  • Tutkittava juttu

   Tämä on ikivanha keskustelu. Mutta joka tapauksessa valkovuotoa ei kuulu olla aina, toisin kuin joku väitti. Paha haju kertoo, että joku pöpö tai trikomonas jyllää. Eli asia pitäisi tutkia. Normaali valkovuoto vaihtelee määrältään ja laadultaan kuukautiskierron mukaan, mutta sen ei pitäisi sietämättömän hajuista olla. Eli lääkäriin! Poikkeava valkovuodon haju, väri ja koostumus kertoo aina jotain.

   Olen itse kärsinyt hiiva- ja bakteerivaginiittioireistosta, ja ollut nyt vuosia kunnossa. Valkovuotojen vuoksi ei tarvitse pikkuhousunsuojia, jos on muuten terveet paikat. Riittää kun vaihtaa alusvaatteet päivittäin. Eivät sen enempää haise.

   Kotona kuljen pylly paljaana pelkkä mekko päällä, että paikat tuulettuu.

  • Sokeritpois

   Olen vuosia kärsinyt ainaisesta valkovuodosta.
   Huivalääkkeet eivät ole auttaneet kuin hetkellisesti.
   Vuodon takia piti vuosia käyttää pikkuhoususuojia housujen suojelemiseksi ja hajun takia.
   Nyt kolme kuukautta täysin ilman karkkia/suklaata ja leipää.
   Syön kyllä aamupuuron sokerin kanssa ja paljon hedelmiä.
   Ei minkäänlaista vuotoa eikä hajua.
   Suosittelen!

  • samavaiva

   Minulla on nyt vuoden vaivannut kutina ja runsas valkovuoto. Välillä se on selkeästi hiivaa, testeissäkin kerran todettu. Hiivalääkkeet hoitaa kutinan, mutta ainainen happaman (?) makuinen valkovuoto on jäljellä. Nyt olen alkanut arvelemaan, että olisi sytolyysiksi kutsuttu vaiva. Luonnollista sinänsä eikä ole tulehdus, mutta periaatteessa emättimen maitohappobakteerit rikkovat ihosolukkoa enemmän kuin yleensä ja täten happaman valkovuodon määrä runsastuu. Hapan valkovuoto voi aiheuttaa myös kutiamista ja limakaövojen haavautumista. Alhainen PH on yksi oire ja siksi maitohappobakteereja sisältävät tai PH:ta alentavat tuotteet eivät auta. Papa-näytteestä ilmeisesti saada tietää, onko sytolyysi. En tiedä, auttaisivatko apteekin emätin PH:n lukija tässä. Voidaan suositella paikallisestrogeenivalmisteita vahvistamaan emättimen limakalvoja tai kaksi krt päivässä vesi-ruokasooda-huuhteluita (20g ruokasoodaa, 5dl vettä). Aiheuttajaa ei tiedetä, ja minäkin vasta nyt etsiskelen vastauksia. Ei kannata tehdä noita ruokasoodahuuhteluja, jos ei ole varma ettei ole hiiva, koska ruokasooda kohottaa PH:ta ja siten voi tehdä vieläkin tukalammat oltavat, jos on hiiva. Myös tietenki järki kädessä, en ole lääkäri enkä voi taata, että tämä olisi hyvä idea.

  • Kauris567

   Osaaks kukaan kertoa et loppuuks valkovuoto kuukautisten jälkee mulla on kuukautiset alkanu ihan äsken mut valkovuotookin tulee joten pitääks sen tulla ja oon muuten 11.v ja valkovuoto onnkestäny jotain puoltoist vuotta

  • Anonyymi

   Aika myöhään vastaan, mutta niille jotka kärsivät pahasta valkovuodon hajusta:
   Älkää käyttäkö päivittäin pikkuhousunsuojia, se pahentaa asiaa. Koittakaa elää sen kanssa, että joskus ne pikkuhousut likaantuvat. Asialle ei voi mitään ja kyseessä on normaali asia. Valkovuotoa pahentaa myös se, että alapää ei saa tarpeeksi ilmaa (?)
   Itse olen aloittanut sen, että nukkumaanmennessä en käytä alushousuja. Silloin alapää ns. Tuulettuu, vaikka se kuulostaakin hassulta. Stringit voivat myös aiheuttaa valkovuodon haisemisen tai tulehtumisen.
   Vaikka se on vaikeaa, olen yrittänyt vähentää sokeria ja erittäin suolaisia syötäviä, kuten sipsit yms.
   Jos valkovuoto haisee tai tuntuu kutinaa tai tulehdusta, on syytä käydä lääkärissä.

  • Anonyymi

   Valkovuotoa on naisella melkein koko elämän ajan eli jo vähän ennen kuin kuukautiset alkavat ja vielä vanhana, kun kuukautiset ovat jo loppuneet.
   Valkovuoto on normaali ilmiö. Jos haju on voimakas ja vuoto runsasta, on syytä kääntyä gynekologin puoleen, sillä silloin on jotain vialla.

   Mielestäni laadukkaita pikkuhousunsuojia voi käyttää päivisin. Ja joka päivä tietysti vaihdetaan uusi puhdas suoja. Itselläni ei ole ongelmia niiden kanssa ollut. Myös puhtaat pöksyt vaihdetaan silti pari kertaa viikossa. Yöllä ei housuja tarvita ollenkaan. Alapesu joka ilta ilman saippuaa! Kuukautisten aikana tietysti käytäntö toinen.

   • Anonyymi

    vaihdat pikkuhousut kaksi kertaa viikossa.mä vaihdan joka aamu ja ilta puhtaat.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Redrama tilittää itsemurha-suunnitelmastaan - Tämä sattuma pelasti: "Minulla oli ollut jo veitsi..."

   Räppäri on kertonut Instassa olevansa Minnesota-hoidossa päihderiippuvuuden takia. Vain elämää -ohjelmassa Redrama paljastaa, että päihderiippuvuus te
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   5383
  2. Olit ihastunut minuun

   Tiedän sen vain.
   Ikävä
   92
   2416
  3. Nord Stream 1 -putki vuotaa kahdesta kohtaa - Saksa epäilee sabotaasia

   Saksa epäilee sabotaasia https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/de63783e-7ae3-489f-a086-607fe43ab42a Saksa epäilee tahallisuutta "Saksalaisen Der Tages
   Maailman menoa
   277
   2068
  4. 237
   1985
  5. Ensitreffit alttarilla: Kouvolan komistus Miikka yllättää Henni-vaimon: "Sie oot toivonut sitä..."

   Miikka ja Henni on kyllä söpö pari. Onhan siinä romantiikkaa, kun Miikka hurauttaa "valkealla ratsullaan", valkealla pakettiautolla, hakemaan tuoretta
   Ensitreffit alttarilla
   6
   1642
  6. Martina ei osaa kirjoittaa

   Jälleen upea taidonnäyte tämän peruskoulun rimaa hipoen läpäisseen Martinan kirjoitustaidosta. Eilen stoorissa kulmienvärjäys ja teksti: näillä kelpaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   372
   1548
  7. Nalle mä rakastan sua :)

   Oon hehkulamppu ja haluun sut ja sua :) Sua parempaa ei oo eikä tuu :)
   Romantiikka
   287
   1257
  8. Ketkä räjäyttivät Nord Stream I ja II kaasuputket?

   Suomessa jo "tiedetään" syyllinen, jos kuuntelemme hurjimpia syytöksiä - jopa 'Mainilan laukaukset' |1 ovat nousseet esille --- .. muualla EU-Euroopa
   Maailman menoa
   290
   1123
  9. Kenellä on suurin motiivi sabotoida Nord Streamin kaasuputkea..

   Muistin virkistämiseksi..... https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/3180533
   Maailman menoa
   189
   1067
  Aihe