Depo-Provera

xanna

Onko muilla kokemuksia tästä pistoksina annettavasta hormonivalmisteesta? Mulle määrättiin tätä endometrioosiin jotta kuukautisia ei tule. Lisäksi ehkäisevä vaikutus.
Olen ottanut pistoksen viimeksi maaliskuussa, jonka jälkeen päätin lopettaa raskaustoiveiden vuoksi. Vaikka tästä on aikaa 7 kk, kuukautisia ei vieläkään kuulu. Rinnat ovat kauhean arat. Mieliala on onneksi jo noussut, olin tosi masentunut. Paino nousi, seksihalut se vei kokonaan, hiustenlähtö oli kauheaa. Luin että se aiheuttaa lisäksi osteoporoosia. Miksi hemmetissä gynet voi määrätä tällaisia myrkkyjä ihmisille!?
Kävin gynellä valittamassa ja ultrassa löydettiin kohdusta myooma. Parin viikon kuluttua jatkotutkimuksiin. Paniikkia iskee, et jos on niin paha et viedään kohtu. Olen 33- vuotias ja lapset tekemättä.

4

1050

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Samaa miettinyt

   Minulla myös kammottavia kokemuksia tuosta Depo-proverasta. Gyne määräsi minulle 2002 kesällä ehkäisyyn tuon piikin pillereiden tilalle koska unohtelin pillereitä. Haittavaikutuksia ei kuulemma pitäisi olla juurikaan ja ylisti tuotetta maasta taivaaseen. Menkat jäivät heti ensimmäisen piikin jälkeen pois ja tiedustelin lääkäriltä noin vuoden päästä pitäisikö asialle tehdä jotain, oli kuulemma ihan normaalia joten annoin asian olla. Viimeisen piikin otin talvella 2004 koska halut olivat hävinneet tyysti ja halusin nuo menkatkin takaisin. Menkat ei kuitenkaan suostuneet käynnistymään, odottelin niitä yli kaksi vuotta ja hakeuduin gynen vastaanotolle. Jostain olin lukenut että hormoonipiikin jälkeen saattaa mennä tuo kaksi vuotta ennen kuin oma hormoonitoiminta normalisoituu. Gynellä selvisi että prolaktiiniarvoni ovat melkein viisituhatta, raja-arvot ovat 100-500. Sain näihin sitten lääkityksen ja arvot saatiin laskemaan. Menkat eivät vain siitä huolimatta alkaneet. Lääkäri määräsi Terolutia kuurin, ei mitään vaikutusta ja tämän jälkeen Primolutia kuurin. Nyt on mennyt kolme päivää kun otin viimeisen tabletin tuota Primolutia, jos vuodot eivät ala viikon sisään on edessä taas uusi lääkärireissu ja laajemmat tutkimukset. Itse olen sitä mieltä että tuo Depo-Provera sekoitti kehoni hormonitoiminnan ihan täysin koska aikaisemmin minulla ei ole ollut mitään ongelmia. Olen monesti kironnut kyseisen gynen joka tuon määräsi. Miksi meille naisille ei kerrota suoraan haittavaikutuksista vaan hyssytellään? Kuinka moni muu meidän lisäksi on kokenut saman kohtalon? Varmaan moni ainakin mitä netin keskustelupalstoja selailee. Olo on kuin koekaniinilla. Jos minulle olisi kerrottu noista haittavaikutuksista, en varmasti ikinä olisi kyseistä valmistetta suostunut käyttämään. Tsemppiä sinulle ja toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin!

  • Bampi

   Depo provera taitaa jakaa mielipiteet, itellä ei oo ollu mitään ongelmia.
   Menkat on epäsäännölliset ja tulee tosi harvoin, just niinku ne oli ennen piikkiäkin. Oon ollu pelkästään tyytyväinen, helppoa, halpaa, eikä tartte syödä estrogeenia. PMS oireita en kaipaa.

   • Kilppi

    Otin viimeisen depo provera ruiskeen 12/06 ja kärsin siitä edelleen.

    Käytin ruisketta 3 vuotta putkeen, kunnes minulle varovausesti kerrottiin, että silä on todella merkittävä vaikutus luiden tiheyden heikkenemisessä. Niiden kolme vuoden aikana minulle ei ollut yhtiäkään menkkoja (eikä ole vieläkään), hiukset ohenivat huomattavasti, ihoni joka ennen oli kuin unelma, rupesi näyttämään inhottavalta (ja on edelleen, ei auta mikään), mieliala on alhainen. Mutta kaikkein kamalinta minkä olen tajunnut vasta käytön viimeisellä vuodella ja jälkikäteen että minulla oli käytön aikana säännöllisesti 3kk välein jokin is tulehdus elimistössä. Oli joka kerta todella sairas, jouduin useamman kerran sairaalaankin tuledusten takia... Terveyteni oli ollut ja on palnnut käytön lopettamisen jälkeen hyväksi, eli en sairastele kovinkaan paljon, mutta sen 3 vuoden aikana oli välillä todella hankalaa. Esim. minulle ei tullut perus flunssa, minulle tuli keuhko-, keuhkoputki- ja nilutulehdus 40 astetta kuumetta. Minulle ei tullut perus mahatautia, minulle tuli maha ja suolistotulehdus 40 astetta kuumetta. Minulle ei tullut perus virtsatietulehdus, minulle tuli todella paha munuaistulehdus, jonka takia olin sairaalassa viikon 40 asteen kuumeessa.

    Voi olla sattumaakin, mutta lisäksi minulla puhkesi aurallinen migreeni ruiskeen käytön aikana.

    Ainoat plussat depo proveralle oli sen hinta ja huolettomus, mutta kun terveyskeskus ei suostu mittauttamaan edes mikä luideni tiheys mahtaa olla, en suosittelisi valmistetta kenellekään.

    Pitää vaan harrastaa luita vahvistavaa liikuntaa, katsoa että tulee kalsiumia ja D-vitamiinia tarpeeksi ja varoa liukkaita kelejä.


  • Anonyymi

   Ei todellakaan toimi! Mä kokeilin tuota ja hirvee kutina tuli pippeliin sen jälkeen! Älä kokeile!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   208
   1646
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1379
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1320
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   81
   1224
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1178
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   984
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   921
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   114
   816
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   46
   770
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   695
  Aihe