Depo-Provera

xanna

Onko muilla kokemuksia tästä pistoksina annettavasta hormonivalmisteesta? Mulle määrättiin tätä endometrioosiin jotta kuukautisia ei tule. Lisäksi ehkäisevä vaikutus.
Olen ottanut pistoksen viimeksi maaliskuussa, jonka jälkeen päätin lopettaa raskaustoiveiden vuoksi. Vaikka tästä on aikaa 7 kk, kuukautisia ei vieläkään kuulu. Rinnat ovat kauhean arat. Mieliala on onneksi jo noussut, olin tosi masentunut. Paino nousi, seksihalut se vei kokonaan, hiustenlähtö oli kauheaa. Luin että se aiheuttaa lisäksi osteoporoosia. Miksi hemmetissä gynet voi määrätä tällaisia myrkkyjä ihmisille!?
Kävin gynellä valittamassa ja ultrassa löydettiin kohdusta myooma. Parin viikon kuluttua jatkotutkimuksiin. Paniikkia iskee, et jos on niin paha et viedään kohtu. Olen 33- vuotias ja lapset tekemättä.

4

1751

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaa miettinyt

      Minulla myös kammottavia kokemuksia tuosta Depo-proverasta. Gyne määräsi minulle 2002 kesällä ehkäisyyn tuon piikin pillereiden tilalle koska unohtelin pillereitä. Haittavaikutuksia ei kuulemma pitäisi olla juurikaan ja ylisti tuotetta maasta taivaaseen. Menkat jäivät heti ensimmäisen piikin jälkeen pois ja tiedustelin lääkäriltä noin vuoden päästä pitäisikö asialle tehdä jotain, oli kuulemma ihan normaalia joten annoin asian olla. Viimeisen piikin otin talvella 2004 koska halut olivat hävinneet tyysti ja halusin nuo menkatkin takaisin. Menkat ei kuitenkaan suostuneet käynnistymään, odottelin niitä yli kaksi vuotta ja hakeuduin gynen vastaanotolle. Jostain olin lukenut että hormoonipiikin jälkeen saattaa mennä tuo kaksi vuotta ennen kuin oma hormoonitoiminta normalisoituu. Gynellä selvisi että prolaktiiniarvoni ovat melkein viisituhatta, raja-arvot ovat 100-500. Sain näihin sitten lääkityksen ja arvot saatiin laskemaan. Menkat eivät vain siitä huolimatta alkaneet. Lääkäri määräsi Terolutia kuurin, ei mitään vaikutusta ja tämän jälkeen Primolutia kuurin. Nyt on mennyt kolme päivää kun otin viimeisen tabletin tuota Primolutia, jos vuodot eivät ala viikon sisään on edessä taas uusi lääkärireissu ja laajemmat tutkimukset. Itse olen sitä mieltä että tuo Depo-Provera sekoitti kehoni hormonitoiminnan ihan täysin koska aikaisemmin minulla ei ole ollut mitään ongelmia. Olen monesti kironnut kyseisen gynen joka tuon määräsi. Miksi meille naisille ei kerrota suoraan haittavaikutuksista vaan hyssytellään? Kuinka moni muu meidän lisäksi on kokenut saman kohtalon? Varmaan moni ainakin mitä netin keskustelupalstoja selailee. Olo on kuin koekaniinilla. Jos minulle olisi kerrottu noista haittavaikutuksista, en varmasti ikinä olisi kyseistä valmistetta suostunut käyttämään. Tsemppiä sinulle ja toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin!

    • Bampi

      Depo provera taitaa jakaa mielipiteet, itellä ei oo ollu mitään ongelmia.
      Menkat on epäsäännölliset ja tulee tosi harvoin, just niinku ne oli ennen piikkiäkin. Oon ollu pelkästään tyytyväinen, helppoa, halpaa, eikä tartte syödä estrogeenia. PMS oireita en kaipaa.

      • Kilppi

        Otin viimeisen depo provera ruiskeen 12/06 ja kärsin siitä edelleen.

        Käytin ruisketta 3 vuotta putkeen, kunnes minulle varovausesti kerrottiin, että silä on todella merkittävä vaikutus luiden tiheyden heikkenemisessä. Niiden kolme vuoden aikana minulle ei ollut yhtiäkään menkkoja (eikä ole vieläkään), hiukset ohenivat huomattavasti, ihoni joka ennen oli kuin unelma, rupesi näyttämään inhottavalta (ja on edelleen, ei auta mikään), mieliala on alhainen. Mutta kaikkein kamalinta minkä olen tajunnut vasta käytön viimeisellä vuodella ja jälkikäteen että minulla oli käytön aikana säännöllisesti 3kk välein jokin is tulehdus elimistössä. Oli joka kerta todella sairas, jouduin useamman kerran sairaalaankin tuledusten takia... Terveyteni oli ollut ja on palnnut käytön lopettamisen jälkeen hyväksi, eli en sairastele kovinkaan paljon, mutta sen 3 vuoden aikana oli välillä todella hankalaa. Esim. minulle ei tullut perus flunssa, minulle tuli keuhko-, keuhkoputki- ja nilutulehdus 40 astetta kuumetta. Minulle ei tullut perus mahatautia, minulle tuli maha ja suolistotulehdus 40 astetta kuumetta. Minulle ei tullut perus virtsatietulehdus, minulle tuli todella paha munuaistulehdus, jonka takia olin sairaalassa viikon 40 asteen kuumeessa.

        Voi olla sattumaakin, mutta lisäksi minulla puhkesi aurallinen migreeni ruiskeen käytön aikana.

        Ainoat plussat depo proveralle oli sen hinta ja huolettomus, mutta kun terveyskeskus ei suostu mittauttamaan edes mikä luideni tiheys mahtaa olla, en suosittelisi valmistetta kenellekään.

        Pitää vaan harrastaa luita vahvistavaa liikuntaa, katsoa että tulee kalsiumia ja D-vitamiinia tarpeeksi ja varoa liukkaita kelejä.


    • Anonyymi

      Ei todellakaan toimi! Mä kokeilin tuota ja hirvee kutina tuli pippeliin sen jälkeen! Älä kokeile!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe