rauhoitettujen hanhien massateurastusta Iitissä

tulkaa aktivistit jo apuun!

Iitin Lyöttilässä hanhien summittainen ammuskelu alkaa syysiltaisin tilanteessa jossa suurin osa peltojen reunoilla staijaavista lintuharrastajista (todistajista) on jo lähtenyt pois ja jolloin valoa on niin vähän, ettei hanhia voi tunnistaa enää lintuharrastajakaan. Hämärähommat tehdään siis hämärissä, kuten asiaan kuuluu. Kts. kuvia http://lassikujala.1g.fi/kuvat/Pelingin%20hanhet%206.10.2007/

Kaikille on selvää, ettei luvallisten hanhien erottaminen lähes pimeässä onnistu enää keneltäkään. Tästä huolimatta aseet paukkuvat ja hanhet ajetaan lentoon. Jokunen heittää henkensä ja monet haavoittuvat. Minkäänlaista valvontaa ei ole joten kiinnijäämisen riski on olematon, oli saalis millainen tahansa. Mikä pahinta - koko hanhimassa kärsii tästä ja joutuu lentelemään paikasta toiseen vaikka tämäkin aika olisi käytettävä ruokaluun, lepoon ja voimien keräämiseen.

Tämä on nyt toinen kerta peräkkäin jolloin tämä samanlainen erikoistilanne muodostuu täällä Pohjois-Kymenlaaksossa. Metsästäjät ovat tottuneet vuodesta toiseen ampumaan ruskeita hanhia jotka normaalioloissa yleensä aina ovat olleet metsähanhia. Osa heistä ei suostu nielemään sitä että näissä nykyisin esiintyvissä parvissa luvalliset linnut ovat rahoitettujen ja kiusallisen paljon samannäköisten tundrahanhien joukossa.

Kun vielä törkeimmissä tapauksissa ammunta kohdistuu parviin joissa suurin osa on valkoposkihanhia, on kyse jo täysin tahallisesta piittaamattomuudesta eikä tarkoituskaan enää ole tavoitella luvallisia lintuja. Kyse on siis harrastuksesta ja pikkujännästä jota halutaan pitää normaalin päivätyön päätteeksi. Kun asiaan liittyy vielä kielletyn hedelmän maku ovat pikkupoikamaisen jännänpidon ainekset koossa.

Metsästys on harrastus siinä missä jokin muukin. Siinä kuitenkin tavoitellaan eläimen henkeä joten lajituntemuksen ja luontoa kunnioittavan asenteen tulisi olla poikkeuksellisen korkealla tasolla. Näiden hanhipelloilla ja hanhien yöpymispaikoilla vietettyjen päivien valossa asia näyttää olevan juuri päinvastoin.

Peltojen reunoilla kaukoputken avulla hanhia ihailevien ihmisten lajituntemus on keskimääräistä paremmalla tolalla ja linnuilta henkeä pimeässä riistävien asemiesten vastaavat taidot lähellä ala-arvoista. Osoitan kysymykseni metsästäjäjärjestöjen nokkamiehille: Onko tässä enää kyse kenenkään eduista?

Vastaukseksi ei kelpaa se että Iitissä ampuvat vain jotkut täysin tuntemattomat häiriköt. Kas kun ei marsilaiset. Kyllä te tiedätte että kaikilla näillä tyypeillä on nimet. Heillä on autot jotka tunnetaan. Paikallisille asukkaille ja seuran jäsenille on äärimmäisen helppo selvittää ketkä kulloinkin ovat paikalla olleet ja ketkä ovat ammuntaan osallistuneet. On kyse vain tahdosta.

Nyt kyse on ongelman vähättelystä ja asioiden peittelystä. Solidaarisuus on joskus hyve mutta kun on kyse pikkurikollisuudesta ja sen suojelusta niin silloin puhutaan jo paljon vakavammasta asiasta. Onko ongelma jo hiljaisesti hyväksytty? Onko seuraava vaihe tavoitella arktisia läpimuuttajia ja levähtäjiä riistalajien joukkoon jotta sama meno voisi jatkua tulevaisuudessa häiriöttä ja jotta kiusalliselta ja harrastajajoukkoja karsivalta tiukemmalta lajitentiltä voitaisiin välttyä???

Kyseisenä iltana lasketusta yli 17000 hanhesta oli noin 70 % valkoposkihanhia ja loput ansereita. Metsähanhia näistäkin vain pieni osa. Hyvin hämärässä klo 19.00 paikkella järvellä kelluvaan jättiläismäiseen hanhilauttaan ja sen läpi ajoi nopeakulkuinen Busteri ilman ajovaloja. En tiedä mitä kuljettajan päässä liikkui. 17000 hanhea oli ilmassa paniikinomaisissa tunnelmissa.

Hanhet siirtyivät puolisen kilometriä etelään. Sitten ilta pimeni vielä entisestään. Yhtäkkiä vihreä avovene lähestyi lintuja. Eräs mökkiläinen huusi niin paljon kun jaksoi että älkää ampuko rauhoitettuja lintuja. Vihreä vene pysähtyi ja kuski selvästi epäröi. Pari minuuttia tämän jälkeen parven suunnasta ja pimeydestä kuului laukauksia ja 17000 yöpymään valmistautuvaa lintua oli jälleen ilmassa. Venemies ei ehtinyt paikalle mutta seuratoverit paikkasivat.

Tämä riitti. Osa linnuista lähti sekavana ja voimakkaasti ääntelevänä parvena kohti etelää ja suurempi osa kohti pohjoista - Pyhäjärven selkää. Illan mahtava luonnonnäytelmä sai siis vastenmieliset ja raadolliset piirteet. Telluksen valtiaslaji näytti taas osaamisensa sekä lajityypillisen käyttäytymisensä surkeimmat puolet.

Arktiset levähtävät hanhet saivat siis havaita, ettei kohtelu muutu miksikään olipa sitten vastassa matalan elintason maan köyhät ja nälkäiset asukit tai sitten hyvinvointivaltion eläimiä huvikseen tappavat, viimeisen päälle teknisin apuneuvoin varustetut, mieleltään sairaat ihmiset.

23

3812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bieggaolmmai

      Onpa todella pöyristyttävää piittaamattomutta! Tosin kuulen itsekin mökkijärven lähistöllä usein haulikon ammuntaa, vaikka on jo lähes pimeä. Veikkaan, että suurin osa metsästäjiä ei tunnista lintuja riittävän hyvin edes kirkkaassa päivän valossa...

    • Jo vain!

      Massateurastus - jokunen hanhi heitti henkensä?!

      Onkohan puurot ja vellit meneet sekaisin?

      Mikä massateurastus on jokunen hanhi?

      Hanhia metsästetään muuttoreitin varrella monissa maissa, varmasti jopa suuremassa mittakaavassa kuin Suomessa!

      Meillä vaan on näitä "lintuharrastajia" ja muita luonnonsuojelijoita havainoimassa ja valittamassa.

      Metsästyslakia ja muitakin lakeja tulee tietenkin noudattaa! Jos joku on todella ampunut rauhoitetun hanhen niin siitä pitää tehdä rikosilmoitus eikä alkaa vaan levitellä kenties perättömiä huhuja!

      Itse lopetin vesilinnunmetsästyksen silloin kun lyijyhaulien käyttö kielettiin. Se oli varmasti tavoitteena tällä luonnonsuojelijoiden ajamalla päätöksellä.

      Sitä tuskin on mietitty että nyt kun teräshauleilla metsästetään niin vesilintujen havoittumiset lisääntyy. Sekin on tietysti metsästäjien syy, ne haavako joita ei tulisi jos saisi käyttää lyijyhauleja.

      Nykyisin itse metsästelen vain hirviä jotta myös lintuharrastajat saisivat turvallisemmin kaahailla teitä pitkin autoillaan ja isoilla mopoillaan.

      On aina helppo nähdä toisten virheet, omia ei!

      Mitä jos verrataan lintuharrastajan autoilua ja matkustelua pitkin poikin Suomea kevään, kesän ja syksyn mittaan, metsästäjän syksyiseen parin viikonlopun metsästysreissuun.

      Energiaa ja polttoainetta kuluu ymärtääkseni metsästäjillä vähemmän samoin pieneläimiä kuolee vähemmän auton alle, lintujen häirinästä ollaan nähtävästi kahta mieltä. Pesimäaikaan, kesällä ja syksyllä rantapöheikössä likkuva valokuvaaja ei häiritse lintuja (?) mutta pari päivää syksyllä likkuva metsästäjä kyllä erittäin suuresti ! (?)

      Kun metsästäjä ampuu pari sorsaa ja syö ne on se tietenkin ettisesti väärin toimittu mutta kun lintuharrastaja ostaa häkissä kasvatetun broilerin ja syö sen niin siinäpä on taas luontoa ja eläimiä suojeltu? Vai mitä?

      • metsästyksenvartija

        Ammunta sata- jopa tuhatpäiseen hanhiparveen on metsästäjältä tietoista rauhoitettujen lintujen ammuntaa. Metsähanhet EIVÄT muuta satojen lintujen sekaparvessa vaan yleensä muutamien kymmenien lintujen aurassa. Ampumalla suureen parveen on tietoista valkoposki-tai sepelhanhien ammuntaa ja se on poliisiasia. Tehkää ihmeessä ilmoitus poliisille kaikista k.o. tapauksista, jossain vaiheessa viranomaisetkin havahtuvat laittomasta toiminnasta, vaikka nyt on poliisillakin epätietoisuutta jopa lajintunnistuksesta. Tuntuu olevan yleinen kanta viranomaisillakin että kaikki hanhet ovat metsästäjien mukaan metsähanhia, jokunen jää kiinni "valkkareisen" ammunnasta jos on silminnäkijät ammunnan todistajina.
        Hyvänä esimerkkinä näistä suomalaisista idioottimetsästäjistä on Viron valkoposkihanhien ammunta viime syksynä (yli 300 lintua muutamalla suomalaisella idiootilla, joilla vielä kehuskeltiin jopa painattamalla lippiksetkin asiasta), seurauksena KAIKKIEN SUOMALAISTEN METSÄSTYSKIELTO VALKOPOSKIHANHILLE TOISTAISEKSI VIROSSA. ETTÄ KYLLÄ IDIOOTIT SAA AIKAAN KANSALLISESTI VAHINKOA ESIINTYESSÄÄN ULKOMAILLA. SAMA OLI NORJASSA SUOMALAISTEN LAITTOMASTA VERKKOKALASTUKSESTA TAKAVUOSINA, KAIKILTA SUOMALAISILTA KIELLETTIIN SENJÄLKEEN VUOSIKSI KAIKKI KALASTUS YLI 5 KM PÄÄSTÄ VALTATEISTÄ.


      • että silleen

        (Kun metsästäjä ampuu pari sorsaa ja syö ne on se tietenkin ettisesti väärin toimittu mutta kun lintuharrastaja ostaa häkissä kasvatetun broilerin ja syö sen niin siinäpä on taas luontoa ja eläimiä suojeltu? Vai mitä?)

        sorsat jotka on elänyt koko elämän villinä ja vapaana kuuluvat luontoon. häkissä kasvatettu broileri ei kuulu luontoon. kaiken minkä otat luonnosta on joltain pois. luonnossa vallitsee karu ja hyvä järjestelmä josta ihminen ei tajua mittään. jos havaitset luontokuvaajan häiritsevän lintuja tahi muita eläimiä puutu asiaan.


      • Jo vain!
        että silleen kirjoitti:

        (Kun metsästäjä ampuu pari sorsaa ja syö ne on se tietenkin ettisesti väärin toimittu mutta kun lintuharrastaja ostaa häkissä kasvatetun broilerin ja syö sen niin siinäpä on taas luontoa ja eläimiä suojeltu? Vai mitä?)

        sorsat jotka on elänyt koko elämän villinä ja vapaana kuuluvat luontoon. häkissä kasvatettu broileri ei kuulu luontoon. kaiken minkä otat luonnosta on joltain pois. luonnossa vallitsee karu ja hyvä järjestelmä josta ihminen ei tajua mittään. jos havaitset luontokuvaajan häiritsevän lintuja tahi muita eläimiä puutu asiaan.

        ... toivoo hän! Pitäneekö paljastaa ikävä totuus: eläimet ja ihmiset eivät elä ikuisesti, kaikki kuolevat joskus!

        Toinen näkökulma on se että mielestäni ihminen on eläin jolla on oikeus tappaa ja syödä pyytämänsää riistaa! "Syö se vain mitä itse tapat!" julistaa amerikkalainen rokkari Ted Nugent.

        Kaupungeissa asuu vaan paljon ihmisiä jotka syövät hyvällä mielihalulla kinkkupitsaa ja hampurilaisia ja vastustavat eläinten tappamista.

        On helppo vältellä vastuuta ja jättää "likainen" teurastustyö muiden harteille ja olla miettimättä millaisen elämän on kana tai possu elänyt jota juuri itse syöt.

        Itselläni on hyvä omatunto kun syön hirveä tai jänistä jonka olen itse ampunut. Tiedän mistä liha on peräisi ja sen että eläin sai elää villinä hyvän elämän ennen kuin kuoli silmänräpäyksessä tarkasti ammuttuun laukaukseen.


      • puhut
        että silleen kirjoitti:

        (Kun metsästäjä ampuu pari sorsaa ja syö ne on se tietenkin ettisesti väärin toimittu mutta kun lintuharrastaja ostaa häkissä kasvatetun broilerin ja syö sen niin siinäpä on taas luontoa ja eläimiä suojeltu? Vai mitä?)

        sorsat jotka on elänyt koko elämän villinä ja vapaana kuuluvat luontoon. häkissä kasvatettu broileri ei kuulu luontoon. kaiken minkä otat luonnosta on joltain pois. luonnossa vallitsee karu ja hyvä järjestelmä josta ihminen ei tajua mittään. jos havaitset luontokuvaajan häiritsevän lintuja tahi muita eläimiä puutu asiaan.

        Kaikki mitä kulutamme on tavalla tai toisella luonnosta pois. Riista on kuitenkin ruokaa sieltä ekologisimmasta päästä, että mietis vielä asiaa...


      • että silleen.
        Jo vain! kirjoitti:

        ... toivoo hän! Pitäneekö paljastaa ikävä totuus: eläimet ja ihmiset eivät elä ikuisesti, kaikki kuolevat joskus!

        Toinen näkökulma on se että mielestäni ihminen on eläin jolla on oikeus tappaa ja syödä pyytämänsää riistaa! "Syö se vain mitä itse tapat!" julistaa amerikkalainen rokkari Ted Nugent.

        Kaupungeissa asuu vaan paljon ihmisiä jotka syövät hyvällä mielihalulla kinkkupitsaa ja hampurilaisia ja vastustavat eläinten tappamista.

        On helppo vältellä vastuuta ja jättää "likainen" teurastustyö muiden harteille ja olla miettimättä millaisen elämän on kana tai possu elänyt jota juuri itse syöt.

        Itselläni on hyvä omatunto kun syön hirveä tai jänistä jonka olen itse ampunut. Tiedän mistä liha on peräisi ja sen että eläin sai elää villinä hyvän elämän ennen kuin kuoli silmänräpäyksessä tarkasti ammuttuun laukaukseen.

        tiedän hyvin ettei mikään elä ikuisesti, mutta sinulle riistan hankkiminen luonnosta on harrastus ei pakollinen henkireikä luonnossa se riista on tärkeä osa kiertokulkua. ihminen on luonnon oikku joka tuhoaa ja tuhoaa. en asu kaupungissa asun maalla ja en ole pitkiin aikoihin tarvinnut metsästää ruokaani.


    • ei voi tunnistaa

      Siellä missä on paljon riistaa ja kehnon moraalin omaavia ampujia (lue-ei metsästäjiä), siellä tehdään myös "pimeän töitä". Harmittaa metsästäjien maineen puolesta ja vielä enemmän lintujen puolesta.

      Hyvä,kun uskalsit kirjoittaa tänne.

    • lainkuuliainen metsästäjä

      No meitä ihmisiä, myös metsästäjiä, on moneen junaan. Jos havaitsee rikoksen, tulee asiasta ilmoittaa viranomaisille. Niin aikakin itse teen.

      Salametsästäjien ja muutoinkin metsästyslakia rikkovien "metsästäjien" käräyttely on lainkuuliaisten metsästäjien etujen mukaista.

      Eli jos kirjoitit tänne kuullaksesi metsästäjien näkemyksen asiaan niin kyllä tällainen on yksiselitteisen väärin ja asiasta ilmoitettava viranomaisille.

      Tällaisilla saiteilla kirjoittelee toki paljon sellaista porukkaa jotka nauttivat provosoidessaan "vastapuolta". Tämä pätee sekä metsästäjiin että metsästyksen vastustajiin. Molemmat leirit näyttävät täällä itsestään sen puolen minkä suomalainen näyttää muutoin lähinnä vain autonratissa.

    • luettavaa

      Saattaahan siinä erehdyksiäkin sattua jos ei malteta rajoittaa metsästystä valoisaan aikaan. Muutoinkin olisi paikallaan turvata öinen levähdystauko muuttoparville. Asiallinen yhteydenotto sinne paikallisen rhy:n ja metsästysseuran nokkamiehiin olisi varmaan se tehokkain tapa vaikuttaa asiaan. Noin omasta kokemuksesta voin vakuuttaa, että jäsenet noudattavat hyvin seuran asettamia rajoituksia ilman suurempaa valvontaa. Vaikka tuossa esitit hyvin pessimistisen näkemyksen metsästäjien moraalista, tässä on kuitenkin kysymys vain yksittäisten rivijäsenten toiminnasta.

      • täältä virosta

        on kiva kun täällä saa metsästää myös valkoposki hanhia okei alueena pärnumaa hiidenmaa kuresaari viime vuona tulosten ja laskennan mukaan ammuttiin sadista tuhansista vain noin tuhat valkoposkea että kyllä niitä riittää on kuulkaa kiva metästellä TERETULOA


      • fasaanikiisseli
        täältä virosta kirjoitti:

        on kiva kun täällä saa metsästää myös valkoposki hanhia okei alueena pärnumaa hiidenmaa kuresaari viime vuona tulosten ja laskennan mukaan ammuttiin sadista tuhansista vain noin tuhat valkoposkea että kyllä niitä riittää on kuulkaa kiva metästellä TERETULOA

        Toivotaan, että valkoposkihanhille myönnetään aseenkantoluvat ajoissa ennen sukupuuttoaan jotta voivat ampua ihmiskuonan sukupuuton partaalle.

        Kyllä se niin metsästäjät on, että kun te kaikki tapatte sukupuuttooon niin tapatte lopulta oman harrastuksennekin sen jälkeen voittekin alata lahtaamaan toisianne.


      • sukupuutto?
        fasaanikiisseli kirjoitti:

        Toivotaan, että valkoposkihanhille myönnetään aseenkantoluvat ajoissa ennen sukupuuttoaan jotta voivat ampua ihmiskuonan sukupuuton partaalle.

        Kyllä se niin metsästäjät on, että kun te kaikki tapatte sukupuuttooon niin tapatte lopulta oman harrastuksennekin sen jälkeen voittekin alata lahtaamaan toisianne.

        Eikös valkoposkihanhi ole lisääntymään päin eikä sitä metsästetä. Minkähän lajin metsästäjät ovat hävittämässä sukupuuttoon suomesta?


      • Simont
        fasaanikiisseli kirjoitti:

        Toivotaan, että valkoposkihanhille myönnetään aseenkantoluvat ajoissa ennen sukupuuttoaan jotta voivat ampua ihmiskuonan sukupuuton partaalle.

        Kyllä se niin metsästäjät on, että kun te kaikki tapatte sukupuuttooon niin tapatte lopulta oman harrastuksennekin sen jälkeen voittekin alata lahtaamaan toisianne.

        Eivätkö nämä provoilijat koskaan opi?
        Suomessahan tunnetusti harrastetaan kaikenmaailman
        lajilaskentaa minkä perusteella sitten asetetaan
        pyyntirajoituksia. Tietystikkään kaikki eivät rajoituksia
        kunnioita mutta jos tiettyjen riistalajien kannat ovat
        pienet niin niitähän tuksin edes nähdään / saadaan
        saaliiksi. Provoilija sitten voi miettiä kovasti että
        minkä takia esimerkiksi joutsenia huhuillaan luvanvaraisten pyyntilistoille? Voisikohan olla vain siitä
        syystä että kanta on elpynyt aiempien vuosien liiallisesta metsästyksestä ja että kyseiset kauniit
        eliöt rajoittavat jo toisten lajien pesintää?


      • luepa uutisia
        täältä virosta kirjoitti:

        on kiva kun täällä saa metsästää myös valkoposki hanhia okei alueena pärnumaa hiidenmaa kuresaari viime vuona tulosten ja laskennan mukaan ammuttiin sadista tuhansista vain noin tuhat valkoposkea että kyllä niitä riittää on kuulkaa kiva metästellä TERETULOA

        Jos olet suomalainen olet tekemässä Virossa Viron lakien mukaista metsästysrikosta metsästämällä valkoposkihanhia. Se on suomalaisilta kiellettyä tänä syksynä näiden muutaman suomalaisen valopään takia. Jospa lasket saaliita virolaisena puhut potaskaa, siellä ammuttiin enemmän valkoposkia kuin tuhat viime syksynä. Että metsästysonnea vaan mutta laillisella riistalla.


      • Anonyymi
        täältä virosta kirjoitti:

        on kiva kun täällä saa metsästää myös valkoposki hanhia okei alueena pärnumaa hiidenmaa kuresaari viime vuona tulosten ja laskennan mukaan ammuttiin sadista tuhansista vain noin tuhat valkoposkea että kyllä niitä riittää on kuulkaa kiva metästellä TERETULOA

        Otetaan lainaa ja tarjoudutaan maksamaan huippusumma (olemmehan vauras maa ja lainanottopiikki auki) sille taholle kuka keksii "sanktiomaksua" valkoposkihanhien metsästyksestä vaatia.
        Suomalaiset saisivat elää astumatta hanhien jätöksiin ja säilyisi talojen porraskäytävät siisteinä ilman uloste voitelua puistokävelyn jälkeen.
        Miten Viro onkin meitä viisaampi?
        Mutta näyttää valkoposkihanhetki n olevan suomalaisia viisaampia.
        Veikko


    • sudentappaja ON PALANNUT

      jos metsästäjä ei tunnista esim valkoposken ääntä metsähanhesta, niin onnea vaan! itse ainakin ammun vain metsähanhia ja niitäkin maltilla!

      • pimihau

        ... ei ne metsästäjät erota edes harmaahaikaraa sorsast, että eipä nyt vaadita mahdottomia. Ja varsinkin nämä sorsastajat jotka alottavat iltalennola ampumisen vasta pimeän tullen, jolloin meikäläinenkään 40 vuoden lintuharrastuksen jälkeen, ei pysty lajeja erottamaan. suuri osa sorsastajista ei erota lajeja toisistaan aikka lintu käteen tuotais. Ja tämä on nähty käytännössä.


      • Nimetön
        pimihau kirjoitti:

        ... ei ne metsästäjät erota edes harmaahaikaraa sorsast, että eipä nyt vaadita mahdottomia. Ja varsinkin nämä sorsastajat jotka alottavat iltalennola ampumisen vasta pimeän tullen, jolloin meikäläinenkään 40 vuoden lintuharrastuksen jälkeen, ei pysty lajeja erottamaan. suuri osa sorsastajista ei erota lajeja toisistaan aikka lintu käteen tuotais. Ja tämä on nähty käytännössä.

        hehheh, no ei ehkä pimeällä! mutta jos ei metsähanhen ääntä erota valkoposkesta, niin voivoi


    • näin bongareiden kanssa

      mielestäni aivan laillisesti lähestyin ryömien metsähanhi parvea kun lintubongarit sen havaitsivat niin mitä he tekivätkään ajoivat linnut lentoon.olis aktivisteille töitä

    • jeppisjepuliis

      Jeppis jepulis, eikö oo muuta tekemistä ku kytätä mitä kukaki tekee? Hanhet paniikin omaisissa tunnelmissa, oi, voi... Yöunet meni..

      • miesmäni

        Minä metästän niitä hanhia sen takia ku vituttaa niitten ääni, ei jaksa kuunnella sitä kankatusta, ammun kaikki.


    • joutten

      Se nois kiikaroittijois on vialla, ku ne kyttää pihoihin niillä kaukoputkillansa. Sitte ne tukkii tiet, ku se kaukoputki on laitettava max. metrin päähän autosta. On siinä helvetti oikeen harrastajia ku ei viitti edes maastoon mennä. Sanoo täällä, että joku ampu jotain varmaan jossain. Voi ku saatas jouttenia jo kohta mettästää. Ne ainaski erottas hyvin pimeessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe