luuydinpunktio

jkl

saako luuydinpunktioon nukutuksen tai muun tainnutuksen? Kertokaahan kokemuksianne. :)

9

5613

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kävi tuuri

      Luuydinnäytteen otto saatiin sovitettua samaan nukutukseen koepalanoton kanssa. Pistokohta oli vähän arka jälkeenpäin, mutta si tarvinnut pelätä hereillä.

      • on otetteu

        kaksi kertaa, rintalastasta ja ristiselästä. Kumpaakaan en saanut nukutusta, en kylläkään pyytänyt. Hiukan tuntui, ei voi sanoa et sattui.


      • jkl
        on otetteu kirjoitti:

        kaksi kertaa, rintalastasta ja ristiselästä. Kumpaakaan en saanut nukutusta, en kylläkään pyytänyt. Hiukan tuntui, ei voi sanoa et sattui.

        siltä, että riippuu näytteen ottajasta ja/tai henkilöstä kuinka paljon sattuu. Mua kyllä oksettaa koko ajatuskin.


    • ei nukuteta

      tavallista luuydinnäytteen ottoa (koepala tai tavallinen aspiraationäyte) varten. Esilääkityksen saa halutessaan. Lapset usein nukutetaan. Yhden aikuisen tiedän, joka nukutettiin, kun aivan hillittömästi pelkäsi sitä toimenpidettä. Nukutuksessa tietty on se huono puoli, että kun on täysin taju kankaalla ei voi sanoa jos tulee kovaa jalkaan säteilevää kipua, joka johtuu siitä että ollaan kovin lähellä iskiashermoa. Hereillä on siis turvallisempaa.

      • Helsingin potilas

        pelkääville haluan kertoa ollessani täänään ensimmäistä kertaa kys toimenpiteessä, pelkäsin niin että itkin vaikka olenkin jo keski-ikäinen, sain karamellilta maistuvan diapam nesteen suuhunui juotavaksi, alkoi vaikuttaa melkein heti, aj rauhallinen olo tuli tosi nopeasti. Hoitaja selitti ettei toimenpide kestä kuin muutaman minuutin, ja ensin puudutus ja näytteen osta ei kestä kuin minuutin! Ja tosiaan se ei sattunut juurikaan oikeesti kuin vain hiukan enemmän kuin verikokeen otto. Olin hiukan ihmeissäni kun tilanne oli tosi nopeasti ohi, ja kiitin heitä kuinka kaikki olikin helpotuksella ohi. enää ei tarvitse pelätä jos joutuisin uudestaan!! Ihmiset pelottelevat ihan turhaan, itse nimittäin pelkään verikoettakin vaikka kaksi lastakin olen maailmaan tehnyt ..Älkää pelätkö !!Jakiitos henkilökunnalle!!ja lääkärille jonka sen teki. PS. Muistakaa vain kysyä että ottava lääkäri on tehnyt näytteitä paljon, ja siten kokenut ottaja!!


      • IngaX

        Luuydinpunktio voidaan ottaa rintalastasta (sternaalipunktio) tai suoliluusta (kristapunktio). Periaatteessa alue puudutetaan hyvin, mutta minulle kävi niin, että se ei ehkä puutunut kunnolla, ja lääkäri ei saanut sitä neulaa heti kristan läpi jolloin se raapi tuskallisesti luukalvoa. Samaten neula jouduttiin sitten vaihtamaan, koska se tukkeutui.

        Seuraavan kerran saavat kyllä antaa midatsolaamitömpsyt, jos moista enää joudutaan yrittämään.

        Lohdullista tietty, että luuaines ei ollut mitenkään hapertunutta, koska sitä neulaa oli niin hankala saada sinne luun ytimeen.


    • ttttannja

      Kävin tänään sisätautipoliklinikalla ottamassa luuydinbiopsian... Kävin ensin verikokeissa ja tuntia ennen tutkimusta mulle annettiin rauhottavaa... Aluks se väsytti ihan hirveesti mut sen vaikutus meni ohi joo siihen mennessä ku ite näytettä alettin ottaa, johtu vissiinki siitä ku jännitin nii paljon ni keho vastusti sitä rauhottavan vaikutusta... hoitaja puhisti ensin ihon, multa otettiin se siis rintalastasta... sit lääkäri puudutti sen alueen neulalla ja sattu aikaslailla paljon... pariminuuttia ooteltiin ja sit se alko tekee ite toimenpidettä... kyllä se aikaslailla paljon sattu, kyllä tuli ääni avattua kunnolla :s mutta lääkäripä ei saanukkaa sitä näytettä imettyä siitä kohtaa joten piti alottaa koko homma alusta suoliluusta... jälleen kerran puudutus sattu ja nii sattu kyllä sen neulan tunkeminenki luun sisälle, itkin ja huusin koko toimenpiteen ajan :s ja eipä se lääkäri saanu siitäkään kohti sitä näytettä otettua... -.- joten hukka reissun tein... ja vikahan ei mussa ollu, olin ihan paikallani mut sitä luuydinnestettä ei vaan yksinkertasesti tullu... joten nyt oottelen sit kutsua toiselle paikkakunnalle samaan tutkimukseen, kauhulla ootan sitä kertaa ku nytki koski jo :/ Suosittelen että pyydätte vahvan esilääkityksen ettei käy niinku mulla et joudut tekeen saman useempaan kertaan useesta eri kohasta :s

    • Mummeli

      Hei.....minä olin tänään luuydinpungtiossa,ja aivan turhaan pelkäsin!!! Se oli todella melkein kivuton toimenpide,ei koskenut sen kummemmin,kuin verikoe käsivarresta!! Ja kestikin koko touhu sen n.15min. Ei tartte pelätä...tv.mummeli

    • Raukkis

      Lukemieni vastausten perusteella näyttää siltä, että on arpapeliä miten näytteenotto sujuu ja miltä tuntuu. Itse pelkään niin hirvittävästi, että peruutin toimenpiteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe