Millaista marokkolainen ruoka?

Stressaaja

Hei. Tiedossa olisi ehkä matka Marokkoon kevään puolella. Olen selvitellyt netistä kaikkea mahdollista Marokosta ja kulttuurista yms, mutta tähän ei löytynyt vastausta..

Miten paljon ruuissa käytetään esim. papuja/pähkinöitä? (Olen allerginen pähkinöille, euroopassa tämä ymmärretään ravintoloissa mutta euroopan ulkopuolella on usein ollut turvallisempaa tyytyä esim. spagettiin tai vastaavaan.. Pavut saavat vain mahani sekaisin totaalisesti.)

Entä miten "tulista" ruoka on Marokossa? Miten mausteista? En ole varsinaisesti mausteallergikko, mutta hyvin herkkävatsainen. Jo tavallinen kotona tehty curry-kastike johon tulee vähäsen currya ja esim. pieni ripaus chiliä tai cayennepippuria (ei edes maistu tuliselta), saa mahani sekaisin.... Puhumattakaan jos joku iskee kunnon suuta polttavat herkut pöytään. Ymmärsin hakemastani tiedosta että mausteita kuitenkin osataan käyttää runsaallakin kädellä...

Matkaseurana tulisi olemaan poikaystäväni jonka kanssa olemme seurustelleet vasta puoli vuotta, joten en aivan tyhjän takia viitsisi alkaa vessassa ravaamaan.. (Noh, lomalla pitää aina valmistautua siihen että voi saada ripulin, mutta olen ollut ulkomailla muutaman kerran ennekin enkä ole turistiripulia mistään vedestä tai ruuasta saanut.. Tosin olen aika tarkka, pesen hampaanikin pullovedellä yms.)

Tiedän että tämä kuulosta todella typerältä, mutta silti... En usko että suhteemme ihan vielä kestää jos mahani on koko loman sekaisin vain sen takia ettei ravintoloista saa ruokaa jossa ei olisi kovin paljon mausteita. :S Vai olisiko fiksumpaa vaihtaa kohdetta...?

7

1737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole erikoisesti seurannut tätä papu/pähkinäkysymystä,mutta nyt miettiessäni totean, että kyllä siellä jossain määrin ruuasta ainakin papuja löytää. Harirakeitto on tehty yksinomaan pavuista eli se jotenkin vastaa meidän hernekeittoamme.Vihannes cous cous ruuassa saattaa toisinaan olla pähkinöitä.Se riippuu vähän paikasta. Perjantaina syödään yleensä tuota cous cous ruokaa.Sen yhteydessä käytetään kastiketta. Sitä on kahdenlaista hyvin mietoa ja tosi tulisti. Sen erottaa jo väristä mieto on vaalean ruskeaa ja tulinen punaisen ruskeaa.Turisteille aina tuodaan sitä mietoa. Tulinen pitää itse pyytää. Ruuan voi tietysti syödä varsin hyvin ilman tuota kastikettakin.Joissain tagine-pataruuassa saattaa olla herneitä. Kyllä ainakin Agadirissä voi tarjoilijoiden kanssa puhua asiasta. Kalaruuissa en ole koskaan huomannut papuja/pähkinöitä.Olen vähän huono vastaamaan tähän kysymykseen, koska minulla ei ole tuota ongelmaa.
      Marokkolainen ruoka ei ole tulista tai mausteista vaikka erilaisia mausteita käytetäänkin.Mielestäni mitään suuta polttavaa juttua ei ole.- Kun bakteerikanta on erilaineen niin pulloveden käyttö on suositeltavaa.-Uskoisin että keskustelemalla ravintolassa löytyy sopiva vaihtoehto. Marokkolainen ruoka on pääsääntöisesti maittavaa.

      • alkup.

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.


      • mukaan
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Kuten varmaan tiedät, kannatta myös syödä maitohappobakteereita matkan aikana. Ne helpottavat vatsan sopeutumista erilaiseen bakteerikantaan, ja ehkä näin ehkäisevät ripulin tulon.Itse Egyptissä pari kertaa käyneenä maitohappobakteereista on ollut apua ja ehkäisseet mahataudit. Hyvää matkaa sinulle!


      • KariKw
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Ihan oikeasti - minusta kannattaa jättää matka Euroopan ulkopuolelle tekemättä. Marokkolaisessa ruoassa on paljon pähkinää, papua (vihreätä papua, valkoista papua, härkäpapua), kik-hernettä, herneitä ja pähkinää (maapähkinää, saksanpähkinää jne). Turhaan noin stressaantuneena lähdet minnekään. Mee mäkkärille.


    • Pähkinöitä

      Pari vuotta sitten kävimme marokossa,ja kaikki neljä saatiin armoton vatsatauti,suosittelen syömään vain hotellissa.Naista katsotaan aika halveksuvasti.

    • PAPAZA

      helpo tieda jus menet google klikka maroc seuraava kulttuuri sirlla cuisine ja nait kaaikki

    • tagine

      Ruoka Marokossa on hyvää ,esim erilaiset tagine padat,montaa eri vaihtoehtoa ja ovat varmasti kypsiä,eivät kovin maustettuja,papuja niissä on pähkinöistä ei tietoa. ennenkin siellä käyneenä nyt sain vatsataudin,vaikka olin varovainen,mutta yksi moka tuli tehtyä,tuli otettua pari paukkua jäiden kera.Saatoi johtua jäistä,niitä ei pidä käyttää juomissa. Hyvää lomaa.!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2138
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2078
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1377
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1186
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      145
      1170
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1143
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      172
      858
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      834
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      59
      811
    Aihe