Millaista marokkolainen ruoka?

Stressaaja

Hei. Tiedossa olisi ehkä matka Marokkoon kevään puolella. Olen selvitellyt netistä kaikkea mahdollista Marokosta ja kulttuurista yms, mutta tähän ei löytynyt vastausta..

Miten paljon ruuissa käytetään esim. papuja/pähkinöitä? (Olen allerginen pähkinöille, euroopassa tämä ymmärretään ravintoloissa mutta euroopan ulkopuolella on usein ollut turvallisempaa tyytyä esim. spagettiin tai vastaavaan.. Pavut saavat vain mahani sekaisin totaalisesti.)

Entä miten "tulista" ruoka on Marokossa? Miten mausteista? En ole varsinaisesti mausteallergikko, mutta hyvin herkkävatsainen. Jo tavallinen kotona tehty curry-kastike johon tulee vähäsen currya ja esim. pieni ripaus chiliä tai cayennepippuria (ei edes maistu tuliselta), saa mahani sekaisin.... Puhumattakaan jos joku iskee kunnon suuta polttavat herkut pöytään. Ymmärsin hakemastani tiedosta että mausteita kuitenkin osataan käyttää runsaallakin kädellä...

Matkaseurana tulisi olemaan poikaystäväni jonka kanssa olemme seurustelleet vasta puoli vuotta, joten en aivan tyhjän takia viitsisi alkaa vessassa ravaamaan.. (Noh, lomalla pitää aina valmistautua siihen että voi saada ripulin, mutta olen ollut ulkomailla muutaman kerran ennekin enkä ole turistiripulia mistään vedestä tai ruuasta saanut.. Tosin olen aika tarkka, pesen hampaanikin pullovedellä yms.)

Tiedän että tämä kuulosta todella typerältä, mutta silti... En usko että suhteemme ihan vielä kestää jos mahani on koko loman sekaisin vain sen takia ettei ravintoloista saa ruokaa jossa ei olisi kovin paljon mausteita. :S Vai olisiko fiksumpaa vaihtaa kohdetta...?

7

1788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole erikoisesti seurannut tätä papu/pähkinäkysymystä,mutta nyt miettiessäni totean, että kyllä siellä jossain määrin ruuasta ainakin papuja löytää. Harirakeitto on tehty yksinomaan pavuista eli se jotenkin vastaa meidän hernekeittoamme.Vihannes cous cous ruuassa saattaa toisinaan olla pähkinöitä.Se riippuu vähän paikasta. Perjantaina syödään yleensä tuota cous cous ruokaa.Sen yhteydessä käytetään kastiketta. Sitä on kahdenlaista hyvin mietoa ja tosi tulisti. Sen erottaa jo väristä mieto on vaalean ruskeaa ja tulinen punaisen ruskeaa.Turisteille aina tuodaan sitä mietoa. Tulinen pitää itse pyytää. Ruuan voi tietysti syödä varsin hyvin ilman tuota kastikettakin.Joissain tagine-pataruuassa saattaa olla herneitä. Kyllä ainakin Agadirissä voi tarjoilijoiden kanssa puhua asiasta. Kalaruuissa en ole koskaan huomannut papuja/pähkinöitä.Olen vähän huono vastaamaan tähän kysymykseen, koska minulla ei ole tuota ongelmaa.
      Marokkolainen ruoka ei ole tulista tai mausteista vaikka erilaisia mausteita käytetäänkin.Mielestäni mitään suuta polttavaa juttua ei ole.- Kun bakteerikanta on erilaineen niin pulloveden käyttö on suositeltavaa.-Uskoisin että keskustelemalla ravintolassa löytyy sopiva vaihtoehto. Marokkolainen ruoka on pääsääntöisesti maittavaa.

      • alkup.

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.


      • mukaan
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Kuten varmaan tiedät, kannatta myös syödä maitohappobakteereita matkan aikana. Ne helpottavat vatsan sopeutumista erilaiseen bakteerikantaan, ja ehkä näin ehkäisevät ripulin tulon.Itse Egyptissä pari kertaa käyneenä maitohappobakteereista on ollut apua ja ehkäisseet mahataudit. Hyvää matkaa sinulle!


      • KariKw
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Ihan oikeasti - minusta kannattaa jättää matka Euroopan ulkopuolelle tekemättä. Marokkolaisessa ruoassa on paljon pähkinää, papua (vihreätä papua, valkoista papua, härkäpapua), kik-hernettä, herneitä ja pähkinää (maapähkinää, saksanpähkinää jne). Turhaan noin stressaantuneena lähdet minnekään. Mee mäkkärille.


    • Pähkinöitä

      Pari vuotta sitten kävimme marokossa,ja kaikki neljä saatiin armoton vatsatauti,suosittelen syömään vain hotellissa.Naista katsotaan aika halveksuvasti.

    • PAPAZA

      helpo tieda jus menet google klikka maroc seuraava kulttuuri sirlla cuisine ja nait kaaikki

    • tagine

      Ruoka Marokossa on hyvää ,esim erilaiset tagine padat,montaa eri vaihtoehtoa ja ovat varmasti kypsiä,eivät kovin maustettuja,papuja niissä on pähkinöistä ei tietoa. ennenkin siellä käyneenä nyt sain vatsataudin,vaikka olin varovainen,mutta yksi moka tuli tehtyä,tuli otettua pari paukkua jäiden kera.Saatoi johtua jäistä,niitä ei pidä käyttää juomissa. Hyvää lomaa.!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      299
      4840
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      138
      3099
    3. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      54
      3032
    4. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      33
      1580
    5. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      227
      1272
    6. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1209
    7. Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa

      Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.
      Maailman menoa
      12
      1042
    8. Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?

      Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu
      Ikävä
      78
      1031
    9. Paskalaista valokuitulakiin

      Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais
      Maailman menoa
      52
      1009
    10. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      1001
    Aihe