Millaista marokkolainen ruoka?

Stressaaja

Hei. Tiedossa olisi ehkä matka Marokkoon kevään puolella. Olen selvitellyt netistä kaikkea mahdollista Marokosta ja kulttuurista yms, mutta tähän ei löytynyt vastausta..

Miten paljon ruuissa käytetään esim. papuja/pähkinöitä? (Olen allerginen pähkinöille, euroopassa tämä ymmärretään ravintoloissa mutta euroopan ulkopuolella on usein ollut turvallisempaa tyytyä esim. spagettiin tai vastaavaan.. Pavut saavat vain mahani sekaisin totaalisesti.)

Entä miten "tulista" ruoka on Marokossa? Miten mausteista? En ole varsinaisesti mausteallergikko, mutta hyvin herkkävatsainen. Jo tavallinen kotona tehty curry-kastike johon tulee vähäsen currya ja esim. pieni ripaus chiliä tai cayennepippuria (ei edes maistu tuliselta), saa mahani sekaisin.... Puhumattakaan jos joku iskee kunnon suuta polttavat herkut pöytään. Ymmärsin hakemastani tiedosta että mausteita kuitenkin osataan käyttää runsaallakin kädellä...

Matkaseurana tulisi olemaan poikaystäväni jonka kanssa olemme seurustelleet vasta puoli vuotta, joten en aivan tyhjän takia viitsisi alkaa vessassa ravaamaan.. (Noh, lomalla pitää aina valmistautua siihen että voi saada ripulin, mutta olen ollut ulkomailla muutaman kerran ennekin enkä ole turistiripulia mistään vedestä tai ruuasta saanut.. Tosin olen aika tarkka, pesen hampaanikin pullovedellä yms.)

Tiedän että tämä kuulosta todella typerältä, mutta silti... En usko että suhteemme ihan vielä kestää jos mahani on koko loman sekaisin vain sen takia ettei ravintoloista saa ruokaa jossa ei olisi kovin paljon mausteita. :S Vai olisiko fiksumpaa vaihtaa kohdetta...?

7

1782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole erikoisesti seurannut tätä papu/pähkinäkysymystä,mutta nyt miettiessäni totean, että kyllä siellä jossain määrin ruuasta ainakin papuja löytää. Harirakeitto on tehty yksinomaan pavuista eli se jotenkin vastaa meidän hernekeittoamme.Vihannes cous cous ruuassa saattaa toisinaan olla pähkinöitä.Se riippuu vähän paikasta. Perjantaina syödään yleensä tuota cous cous ruokaa.Sen yhteydessä käytetään kastiketta. Sitä on kahdenlaista hyvin mietoa ja tosi tulisti. Sen erottaa jo väristä mieto on vaalean ruskeaa ja tulinen punaisen ruskeaa.Turisteille aina tuodaan sitä mietoa. Tulinen pitää itse pyytää. Ruuan voi tietysti syödä varsin hyvin ilman tuota kastikettakin.Joissain tagine-pataruuassa saattaa olla herneitä. Kyllä ainakin Agadirissä voi tarjoilijoiden kanssa puhua asiasta. Kalaruuissa en ole koskaan huomannut papuja/pähkinöitä.Olen vähän huono vastaamaan tähän kysymykseen, koska minulla ei ole tuota ongelmaa.
      Marokkolainen ruoka ei ole tulista tai mausteista vaikka erilaisia mausteita käytetäänkin.Mielestäni mitään suuta polttavaa juttua ei ole.- Kun bakteerikanta on erilaineen niin pulloveden käyttö on suositeltavaa.-Uskoisin että keskustelemalla ravintolassa löytyy sopiva vaihtoehto. Marokkolainen ruoka on pääsääntöisesti maittavaa.

      • alkup.

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.


      • mukaan
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Kuten varmaan tiedät, kannatta myös syödä maitohappobakteereita matkan aikana. Ne helpottavat vatsan sopeutumista erilaiseen bakteerikantaan, ja ehkä näin ehkäisevät ripulin tulon.Itse Egyptissä pari kertaa käyneenä maitohappobakteereista on ollut apua ja ehkäisseet mahataudit. Hyvää matkaa sinulle!


      • KariKw
        alkup. kirjoitti:

        kovasti.. Ehkä sitä sitten uskaltaa lähteä matkalle, täytyy yrittää jututtaa niitä tarjoilijoita sitten rafloissa.. Ja tuon perusteella osaan ainakin paria ruokalajia varoa. :) Olisi kiva kuitenkin jotain paikallistakin ruokaa kokeilla, joten ehkä tuosta cous cousista miedoilla mausteilla on johonkin.

        Ihan oikeasti - minusta kannattaa jättää matka Euroopan ulkopuolelle tekemättä. Marokkolaisessa ruoassa on paljon pähkinää, papua (vihreätä papua, valkoista papua, härkäpapua), kik-hernettä, herneitä ja pähkinää (maapähkinää, saksanpähkinää jne). Turhaan noin stressaantuneena lähdet minnekään. Mee mäkkärille.


    • Pähkinöitä

      Pari vuotta sitten kävimme marokossa,ja kaikki neljä saatiin armoton vatsatauti,suosittelen syömään vain hotellissa.Naista katsotaan aika halveksuvasti.

    • PAPAZA

      helpo tieda jus menet google klikka maroc seuraava kulttuuri sirlla cuisine ja nait kaaikki

    • tagine

      Ruoka Marokossa on hyvää ,esim erilaiset tagine padat,montaa eri vaihtoehtoa ja ovat varmasti kypsiä,eivät kovin maustettuja,papuja niissä on pähkinöistä ei tietoa. ennenkin siellä käyneenä nyt sain vatsataudin,vaikka olin varovainen,mutta yksi moka tuli tehtyä,tuli otettua pari paukkua jäiden kera.Saatoi johtua jäistä,niitä ei pidä käyttää juomissa. Hyvää lomaa.!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus

      Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki
      Maailman menoa
      186
      3407
    2. Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta

      "I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from
      Maailman menoa
      104
      2595
    3. Mies, näen sinua hetken

      ja olet mielessä ikuisuuden. Toisia näen ikuisuuden ja he eivät jää mieleen hetkeksikään. Muistan jokaisen kohtaamisen
      Ikävä
      8
      2489
    4. Riikka Purra on ihana, jämpti

      Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä
      Maailman menoa
      57
      2432
    5. Riikka se runnoo työttömyyttä lisää

      Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276
      Maailman menoa
      94
      2361
    6. Antti Lindtman kiitti valtiovarainministeri Purraa

      Ministeri Purra kertoi ottavasa vastuun EU:n alijäämämenettelyyn joutumisesta. Hän myös sanoi tietävänsä, että Lindtman
      Perussuomalaiset
      7
      2057
    7. Suomalaisten enemmistö on (ateisteja / fiksuja / sosialisteja)

      Tai jokin noiden yhdistelmä, koska S-ryhmän markkinaosuus päivittäistavarakaupasta on yli 50 prosenttia.
      Maailman menoa
      0
      1800
    8. Henkilökohtaisia paljastuksia Dubaista - Kohujulkkis Sofia Belorf on äitipuoli ja puoliso!

      Tiesitkö, että Sofia on äitipuoli ja rakastava puoliso? Sofia Belorf saa oman sarjan, jossa seurataan hänen Bling Bling
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1760
    9. Sorsa: kuvaputki - Lipponen: kaasuputki - Marin: ryppyputki

      Nuo kolme demaria ovat poikkeuksia Suomen poliittisessa historiassa. Ovat ainoita, jotka ovat kyenneet nostamaan puolue
      33
      1648
    10. Mitä ajattelet

      Siitä henkilöstä jota kaipaat? Sana vapaa!
      Ikävä
      84
      1388
    Aihe