Uhkaileva turvatarkastaja

Helsinki-Vantaan kentällä

Olimme vaimoni kanssa lähdössä kesäloma reissulle
etelään 05.10 aamulähdöllä.Kaikki meni muuten hyvin mutta,lähdön turvatarkastuksessa annettiin
muistutus kuolevaisuudesta!
Olin erehtynyt ottamaan käsimatkatavaroihin ohjeen mukaan 2kpl 1dl läpinäkyvää purkkia( 1litran läpinäkyvässä muovipussissa) joissa oli tuoremehua.Turvatarkastuksessa kysyttiin oliko mukana nesteitä ilmoitin,ja samassa toinen turvamies käynnisti hihnan ja tavarani menivät valaisulaitteen läpi.Eräs turvamiehistä sanoi että ne olisi pitänyt näyttää ennen hihnalle laittoa,tokaisin että ihmetouhua vaimolleni.
No tietysti eräs turvamiehistä kuuli sanomiseni,ja päätti"kouluttaa"minua.Tuli liki varpailleni ja kovaan ääneen muiden säestäessä vierestä,että vain alkuperäis pulloitteet saa viedä läpi turvatarkastuksen.Missään matkafirman ohjeissa ei puhuttu alkuperäispakkauksesta,eikä sitä paitsi mitään juotavaa myydäkään desin pakkauksissa.Luulin toimineeni ohjeistuksen mukaisesti,mutta näin ei turvamiehen mukaan ollutkaan.Otin pullot pussista ja join niiden sisällön ja sanoin että nyt homma on ok.Mutta eihän se herroille turvamiehille riittänyt,vaan sitten eräs heistä alkoi uhkailla että voi estää lennolle lähtöni!Aikamme jahkailtuamme,lähdimme
portille ja matkalle.Kiitos vain että pääsimme lomatunnelmiin näin matkamme alkajaisiksi.
Pyytäisin yritystä joka hoitaa turvapalvelujen tuottamisen,kiinnittämään huomiota asiakas palvelutaitoihin,eikä olemaan mitään uhoavia simputtajia!!
Tämmöistä palvelua ei mielestäni maksavana asiakkaana tarvitse sietää,mutta tarkastusvaiheessa olet"aseeton"moista uhoavaa"turvamiestä"vastaan!
ps.ei uskoisi että eletään 2000lukua

41

9187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitus Finavialle

      Tee kirjallinen palaute Finavialle, eli entiselle Ilmailulaitokselle. Finavia tekee sopimukset turvatarkastuksia tekevien vartiointiliikkeiden kanssa ja sen pitäisi valvoa toimintaa.

      Käytänössä turvatarkastaja ei voi estää matkustajaa lentämästä, vaan ainoastaan voivat poistaa käsimatkatavaroista kielletyt tavarat. Ei varmasti ole missään määräyksissä määritelty, että minkälaisen käyttäytymisen pohjalta turvatarkastajilla olisi oikeus estää matkustajan pääsy lähtöhalliin, jos itse turvatarkastuksessa ei ole löytynyt mitään kielletty, enkä nyt tarkoita mitään ½ litrat vichy-pulloa. He eivät ole poliiseja ja erikseen on laadittu laki turvatarkastuksista, jotka ennen vanhaa olivat sallittuja vain poliisin tekemänä. Sitten lakia muutettiin, kun huomattiin, että matkustajien turvatarkastuksesta säädetyn lain mukaan sen saisi tehdä vain poliisi, ei yksityinen vartioimisliike.

      Ko. laki säädettiin 70-luvulla Etyk-kokousta edeltävästi ja oli tarkoitettu vain tilapäiseksi. Sitten 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa laiton tila huomattiin ja passintarkastuksen seinälle liimattiin tarra, että halutessaan matkustaja voi pyytää poliisin paikalle tekemään turvatarkastuksen ja myöhemmin laki saatettiin ajanmukaiselle tasolle. Silloinhan turvatarkastuksia tehtiin lähinnä vain Hki-Vantaalla ulkomaille lähteville ja vain ajoittain ja osittain kotimaan matkustajille. Mutta kuitenkin turvatarkastajilla ei ol poliisioikeuksia.

      Lentoyhtiö voi kieltäytyä kuljettamasta matkustajan, yleensä päihtymystilan tai uhkailun vuoksi. "Suunsoitosta" turvatarkastuksessa ei riitä lentoyhtiölle, että rupeaisivat kieltäytymään kuljettamasta matkustajaa, ellei siinä ole tapahtunut jotain "vääriä ilmauksia tai uhkausta".

      • tarkastelija

        Ei tosiaan yksittäinen turvatarkastaja voi estää matkustajaa lentämästä. Ainoa tapaus jossa matkustajan matkanteko tyssää turvatarkastukseen näinä päivinä on silloin, jos hän jostain syystä kieltäytyy tarkastuksesta.


      • Ap36

        Turvatarkastaja voi tehdä päätöksen matkustajan päästämisestä lennolle. Mikäli matkustaja on siinä mielentilassa, että häntä ei uskalla koneeseen päästää, hänet voidaan jättää pois lennolta. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että matkustaja alkaa raivota tai sanallisesti uhkailla tarkastajia.


      • korjausta kuules

        turvatarkastaja voi estää ihmisen lennolle pääsyn ilmoittamalla lentoyhtiölle esim liian päihtyneestä matkustajasta tai matkustajasta joka on uhkaillut turvatarkastajaa esim: linkkuveitsen poiston jälkeen ilmoittanut että pystyisi tappamaan aivan yhtä hyvin ihmisen kuulakärki kynällä... Laiton uhkaus ja poliisi paikalle ja lippu silpuksi.. mutta totta poliisi tarvitaan paikalle tai lentokapteeni voi päättää portilla ettei matkustaja pääse koneeseen...


    • Duunari kentältä

      Tutulta kuullostaa, mutta toivottavasti lohduttaa jos kerron ettet todellakaan ole ainoa josta tuntuu siltä että simputetaan. Siellä poliisikoulupudokkaat kyykyttää ylimielisesti päivittäin meitä duunareitakin, kun tuppaavat unohtamaan että saatetaanpa joskus kohdata siviilissäkin...

      Kirjallista valitusta vaan suoraan ja aina tuollaisissa tapauksissa k.o. henkilön ja hänen esimiehensä nimet ylös samantien! Silkkaa vittuiluahan nuo nykyiset turvatarkastussnnöt ovat ja jollain nesteill

      • --------------

        hahahaha :D poliisikoulupudokkaat :D hahaha, ei oikeesti, sä et voi olla töissä missään oikeassa työpaikassa, hahaha. "saatetaanpa joskus kohdata siviilissäkin..." hahahahahaha


      • lisää kenttäläisiä.

        hah xD Ei ne duunaritkaan kaikki niin rehellisiä ole, että tarkastamatta voisi jättää. Turvatarkastajat on sinne PALKATTUA väkeä, niikuin sinäkin.

        Vuosi töissä; en ole ylimielistä turvatarkastajaa kohdannut kertaakaan, mutta ehkä metsä vastaa niinkuin sinne huutaa?


      • ..
        lisää kenttäläisiä. kirjoitti:

        hah xD Ei ne duunaritkaan kaikki niin rehellisiä ole, että tarkastamatta voisi jättää. Turvatarkastajat on sinne PALKATTUA väkeä, niikuin sinäkin.

        Vuosi töissä; en ole ylimielistä turvatarkastajaa kohdannut kertaakaan, mutta ehkä metsä vastaa niinkuin sinne huutaa?

        niinhän se vastaa, mutta turvatarkastajat ovat oppineet sietämään kaikenlaista suunsoittoa, koska saavat sitä päivittäin, mutta ovat vain ihmisiä kuitenkin... Toisaalta turvatarkastajan kova ääninen sääntöjen opettaminen, mikä kuuluu heidän työhönsä, voidaan tulkita vittuiluna tai pomotteluna. Ääni on kova koska hälinä on kovaa kentällä. Olkaa onnellisia, että edes turvatarkastuksessa vastataan vielä ja selitetään asioita suomen kielellä. Odottakaahan kun SOL tulee turvatarkastukseen ja saatte tyytyä sormella osoitteluun ja viittomakieleen kenties joskus hoono soomeen, mutta asiakaspalvelu kyllä tulee jäämään toisisijaiseksi kun turvatarkastajia vähennetään nykyisestä liian vähästä määrästä vielä pienempään..
        turhaan nyt itkette...


    • Duunari kentältä

      Lähti äsken viesti "käsistä", joten tässä siis kokonaan..:

      Tutulta kuullostaa, mutta toivottavasti lohduttaa jos kerron ettet todellakaan ole ainoa josta tuntuu siltä että simputetaan. Siellä poliisikoulupudokkaat kyykyttää ylimielisesti päivittäin meitä duunareitakin, kun tuppaavat unohtamaan että saatetaanpa joskus kohdata siviilissäkin...

      Kirjallista valitusta vaan suoraan ja aina tuollaisissa tapauksissa k.o. henkilön ja hänen esimiehensä nimet ylös samantien! Silkkaa vittuiluahan nuo nykyiset turvatarkastussäännöt ovat ja jollain nesteillä ei ole oikeasti mitään tekemistä minkään kanssa.

      • Lipido luna

        Terroristit yrittivät räjäyttää koneen Saksassa

        Terroristit yrittivät viime kesänä räjäyttää lentokoneen, joka oli lähdössä saksalaiskentältä, kertoivat saksalaiset syyttäjäviranomaiset maanantaina.

        Hyökkääjät yrittivät lahjoa lentokentällä työskennelleen henkilön viemään matkalaukkuun sijoitetun pommin koneeseen.

        Kuusi miestä pidätettiin perjantaina iskun suunnittelusta. Lauantaina viisi heistä vapautettiin takuita vastaan ja kuudes jätettiin telkien taakse.

        Kiista rahasta vesitti juonen

        Pommi-iskusta ei tullut mitään, koska sen suunnittelijat eivät saaneet aikaan sopimusta lentokenttätyöntekijän kanssa. Tämä oli läpäissyt henkilökunnalle tehdyn turvaluokituksen ja olisi ollut valmis viemään pommin koneeseen.

        Osapuolet eivät kuitenkaan päässeet yksimielisyyteen palkkiosumman suuruudesta.

        STT

        Tällainen aines sitten pitäisi jättää tarkastamatta? Joku viisashan voisi nyt laittaa asian kuntoon ja kertoa miten luotettavasti tunnistamme kenet pitää tarkastaa, emme sitten jatkossa turhaan vaivaa rehellisiä?

        Onko liikaa vaadittu - vastausta odotellen


    • Etelän kohteessa

      Loman loputtua lähdimme etelän kohteen lentokentälle,ja samaiset mehupullot repussa.
      Ei mitään sanottu kyseisistä desinpulloista,ainoastaan vyön joutui irroittamaan
      metallinpaljastimeen.
      Melkoinen ero asioihin mihin kiinnitetään huomio,eikä mitään uhoiluita!

      • ovat ihan silmänlumetta

        sen tietää jokainen, joka on töissä "air-sidellä".


      • Lentoemäntä..lentänyt 25 vu...
        ovat ihan silmänlumetta kirjoitti:

        sen tietää jokainen, joka on töissä "air-sidellä".

        eikö se oli se Finavian humpuuki tytäryhtiö AIRPRO joka hoitaa turvatarkastajien palkkauksen?
        Samalla tavalla jotkut heistä "vittuilevat" miehistöille,viimeksi eilen kun menin lennolle. Eivät toki kaikki heistä ole epämiellyttäviä,tosi mukavia on joukossa mukana. Ennenkaikkea pidän syynä AIRPRO`n huonoa henkilöstöpolitiikkaa,huonoja palkkoja yms...jne.
        Kuulemani mukaan AIRPRO pitää erittäin huonosti huolta työntekijöistään,huolimatta mitä työtä henkilö tekee.Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,ei yksittäisen työntekijän.


      • ...täältä Puluykköseltä...
        Lentoemäntä..lentänyt 25 vu... kirjoitti:

        eikö se oli se Finavian humpuuki tytäryhtiö AIRPRO joka hoitaa turvatarkastajien palkkauksen?
        Samalla tavalla jotkut heistä "vittuilevat" miehistöille,viimeksi eilen kun menin lennolle. Eivät toki kaikki heistä ole epämiellyttäviä,tosi mukavia on joukossa mukana. Ennenkaikkea pidän syynä AIRPRO`n huonoa henkilöstöpolitiikkaa,huonoja palkkoja yms...jne.
        Kuulemani mukaan AIRPRO pitää erittäin huonosti huolta työntekijöistään,huolimatta mitä työtä henkilö tekee.Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,ei yksittäisen työntekijän.

        Airpro on kaikin puolin todella syvältä, mutta on ne muidenkin firmojen "turvatarkastajat" melko pohjanoteerauksia. Eikä asiakaspalvelusta hajuakaan.


      • seli seli
        Lentoemäntä..lentänyt 25 vu... kirjoitti:

        eikö se oli se Finavian humpuuki tytäryhtiö AIRPRO joka hoitaa turvatarkastajien palkkauksen?
        Samalla tavalla jotkut heistä "vittuilevat" miehistöille,viimeksi eilen kun menin lennolle. Eivät toki kaikki heistä ole epämiellyttäviä,tosi mukavia on joukossa mukana. Ennenkaikkea pidän syynä AIRPRO`n huonoa henkilöstöpolitiikkaa,huonoja palkkoja yms...jne.
        Kuulemani mukaan AIRPRO pitää erittäin huonosti huolta työntekijöistään,huolimatta mitä työtä henkilö tekee.Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,ei yksittäisen työntekijän.

        >Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,
        >ei yksittäisen työntekijän.

        Kai se on työntekijän oma vika, jos noin moukkamaisesti käyttäytyy.

        Työnantajan vika on sitten kuvatun kaltaisen toiminnan salliminen.


      • yksi syy...
        seli seli kirjoitti:

        >Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,
        >ei yksittäisen työntekijän.

        Kai se on työntekijän oma vika, jos noin moukkamaisesti käyttäytyy.

        Työnantajan vika on sitten kuvatun kaltaisen toiminnan salliminen.

        Ja ihmettelen kuinka niin vastuullisessa työssä kuin lentokentällä air sidellä on, maksetaan nimellistä palkkaa? Mutta kyllä kuulopuheiden mukaan kaikenlaista tapahtuu kulissien takana...


      • Airporo
        yksi syy... kirjoitti:

        Ja ihmettelen kuinka niin vastuullisessa työssä kuin lentokentällä air sidellä on, maksetaan nimellistä palkkaa? Mutta kyllä kuulopuheiden mukaan kaikenlaista tapahtuu kulissien takana...

        Kuten esimerkiksi? Kertoisitko vaikka jotain?


      • kenttäduunari
        Lentoemäntä..lentänyt 25 vu... kirjoitti:

        eikö se oli se Finavian humpuuki tytäryhtiö AIRPRO joka hoitaa turvatarkastajien palkkauksen?
        Samalla tavalla jotkut heistä "vittuilevat" miehistöille,viimeksi eilen kun menin lennolle. Eivät toki kaikki heistä ole epämiellyttäviä,tosi mukavia on joukossa mukana. Ennenkaikkea pidän syynä AIRPRO`n huonoa henkilöstöpolitiikkaa,huonoja palkkoja yms...jne.
        Kuulemani mukaan AIRPRO pitää erittäin huonosti huolta työntekijöistään,huolimatta mitä työtä henkilö tekee.Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,ei yksittäisen työntekijän.

        Helsinki-Vantaalla matkustajien turvatarkastuksesta huolehtii kotimaan terminaalissa ISS ja ulkomaan terminaalissa Securitas, Airprolla ei ole näiden kanssa mitään tekemistä. Jos kerran haukutaan firmoja, niin haukutaan sitten oikeaa tahoa.


      • Luutapallo
        Lentoemäntä..lentänyt 25 vu... kirjoitti:

        eikö se oli se Finavian humpuuki tytäryhtiö AIRPRO joka hoitaa turvatarkastajien palkkauksen?
        Samalla tavalla jotkut heistä "vittuilevat" miehistöille,viimeksi eilen kun menin lennolle. Eivät toki kaikki heistä ole epämiellyttäviä,tosi mukavia on joukossa mukana. Ennenkaikkea pidän syynä AIRPRO`n huonoa henkilöstöpolitiikkaa,huonoja palkkoja yms...jne.
        Kuulemani mukaan AIRPRO pitää erittäin huonosti huolta työntekijöistään,huolimatta mitä työtä henkilö tekee.Yhteenveto: AIRPRO`n syytä huono palvelu,ei yksittäisen työntekijän.

        Missä kyseinen tapaus sattui; kaupunki, lähtöaula? Helsinki-Vantaan turvatarkastajista n. 20% työskentelee Airpro:lla, rekrytointi käsittää ainoastaan omat tarpeet, ei kilpailijoille.


      • --

        kysymys oli etelän kohteessanne huonolaatuisesta turvatarkastuksesta, josta myös pitäisi ilmottaa ilmailu viranomaisille ICAO jos ei sääntöjä noudateta. Helsinki vantaan turvatarkastus on monena vuotena ollut maailman ykkösluokkaa palvelultaan ja turvallisuudeltaan... Ulkomailla ei tarjota, että matkustaja saisi laittaa ruumaan löytyneen veitsen tai iso kokoiset rasvat ne vaan heitetään menemään sanomatta mitään samoin jos juomapullossa on vettä niin ei sitä saa jäädä juomaan se lentää sanaa sanomatta roskiin. Suomessa sentään kerrotaan mistä kysymys kun ei juomaa saa tuoda turvatarkastuksesta läpi ja tarjotaan vaihtoehtoa että yksi laukku lisää ruumaan tai säilytykseen...
        Ja vielä vastaukseksi tuohon jos teidät olisi esim pakotettu kiristyksellä tuomaan nuo kaksi samaista pulloa täynnä vaarallista nestettä, jota sekoittaessa syntyy räjähtävä seos, olisi niillä desin pullolla oikein sijoitettuna saatu kunnon reikä koneeseen tai näyttävä pelote... ja tuskin uhoilu on uhoilu teitä vaan haluttiin saada ymmärtämään miksi ensi kerralla nuo pullot pitäisi olla tyhjiä. kova ääni edelleenkin johtuu kentän hälinästä ja läpivalaisu koneen huminasta.


    • isoveli valvoo!

      ps.ei uskoisi että eletään 2000lukua
      Juuri sitähän tämä amerikanmallinen "demokratia" on. Isoveli valvoo...turvallisuuden nimissä. Ja tavallinen kansalainen kiltisti sopeutuu koko tähän turhaan hössötykseen pelkästään sen vuoksi, että jenkit työntävät päänsä milloin minnekin kolkkaan. Lohdutuksena voin kertoa, että nämä suuret "johtajat/yli-ihmiset" pompottavat ihan samanlailla myös lentojen miehistöjä!

    • hoxhox!

      etpä tee samaa virhettä uudestaan ja selvisit hengissä tästä kaameasta koettelemuksesta...

      "..että vain alkuperäis pulloitteet saa viedä läpi turvatarkastuksen.Missään matkafirman ohjeissa ei puhuttu alkuperäispakkauksesta.."
      Ja laita samantien valitus puutteelisesta infosta eteenpäin sinne mistä sitä olet hakenut.

    • ei tarvi olla alkuperäisiä

      Meidänkin sampoot yms jotka haluan mukaan, on täytetty sopivan kokoisiin pulloihin, eikä kukaan ole kysynyt mitä niissä oikeasti on.
      Pitää vaan huolehtia siitä että nestepakkauspussi on nostettu näkyville käsimatkatavaralaukusta, näin ainakin tänään tullessa ja perjantaina mennessä.

      • tepes miran

        No näin on,mäkin laitan kaikki shampoot,dödöt,hoitoaineet valmiix pieniin pulloihin ja laitan ne pussissa hihnalle,eikä kukaan kysele mitään. Samoin otan takin,vyön,kännyn sun muut jotka voi piippaa ja viskaan ne hihnalle ja kävelen ilman piippausta läpi.Joskus on tutkittu vähän tarkemmin,esim kokeilemalla käsin mut se mua oo haitannu,eikä kukaan oo käyttätyny turvatarkastajista mitenkään tyhmästi,ihan asiallisia ollaan oltu ja toivotettu hyvää matkaa. Ehkä se on omista asenteista kiinni,jos alat turvatarkastajille aukoon päätäs,no voit olla varma et ne antaa samal mital takas.Sitä saa mitä tilaa.


      • kenttätyöläinen

        Pakko vielä tuohon tarkentaa, oikeasti PITÄISI olla alkuperäispakkaus (mainitaan jossain), mutta tämä perustuu siihen, että jos ja kun vaikka kotona miten on tarkkuusmitattu se desi siihen, purkissa ei lue mitään, on hankala nähdä = turvatarkastajasta kiinni meneekö läpi. Yleensähän nuo em. shampoot yms. on pakattu niin pieniin purkkeihin, että niissä ei oo mitään epäilystäkään liiasta suuruudesta.
        Eli siis, alle desin kokoisia pakkauksia (ei isompia ja vajaita), sen verran että mahtuvat litran minigrip-tyyppiseen pussiin niin, että pussin saa vielä kiinni.

        Tuohon uhitteluun sen verran, että ei turvatarkastajan työhön tuommoinen käytös saisi kuulua, tosin kertoja on saattanut jättää jotain omia provosointejaan mainitsematta...


    • oikealla asenteella

      Nimimerkille on tullut turvatarkastuksessa ongelmia parista kotona pakatusta mehudesistä.
      Nimimerkin kirjoituksesta ja monista juttusarjan vastauksista valitettavasti näkyy läpi täydellinen ymmärtämättömyys turvatarkastuksen varsinaisesta merkityksestä.
      Turvatarkastus poistaa matkustajilta kansainvälisellä sopimuksella kielletyt artikkelit. Jos oma päättely ei riitä, niin lentokenttävirkailijoilta, viimeistään turvatarkastajilta voi kysyä, mitä voi viedä matkustamoon. Jos ryhtyy mielenosoituksellisesti käyttäytymään esim. parin mehudesin takia turvatarkastuksessa, vaikka juomaan ne pois turvatarkastusprosessissa, on ihan oikein, että turvatarkastajat kyseenalaistavat henkilön asenteet ja sopivuuden lentomatkailuun.
      No, jos nimimerkki tekee joskus toisenkin lentomatkan, niin ohjeiden ymmärtäminen ja parempi asenne voi antaa paremman lomafiiliksen.

      • on tekstiä

        Viitsisitkö vetää foliopipon päähän ja matkustaa maaseudulle pelkäämään osama&kump hyökkäyksiä.

        Kunnollinen turvatarkastus EI simputa matkustajia, vaan karsii epäilyttävän aineksen ammattitaidolla.

        Helsinki-Vantaan turvatarkastusta en paljon matkustavana juurikaan arvosta. Simputtavat ja ovat muutenkin ylimielisiä.


      • tarkastelija
        on tekstiä kirjoitti:

        Viitsisitkö vetää foliopipon päähän ja matkustaa maaseudulle pelkäämään osama&kump hyökkäyksiä.

        Kunnollinen turvatarkastus EI simputa matkustajia, vaan karsii epäilyttävän aineksen ammattitaidolla.

        Helsinki-Vantaan turvatarkastusta en paljon matkustavana juurikaan arvosta. Simputtavat ja ovat muutenkin ylimielisiä.

        ..että kyseiset turvatarkastajat eivät ole näitä nestesääntöjä itse keksineet, vaan asialla ovat ihan muut tahot. Kysehän on kansainvälisten säädösten noudattamisesta, ja tarkastajat tekevät vaan työtään. Oikealla asenteella ja asioista selvää ottamalla säästyy paljolta.


      • paljon nähnyt
        on tekstiä kirjoitti:

        Viitsisitkö vetää foliopipon päähän ja matkustaa maaseudulle pelkäämään osama&kump hyökkäyksiä.

        Kunnollinen turvatarkastus EI simputa matkustajia, vaan karsii epäilyttävän aineksen ammattitaidolla.

        Helsinki-Vantaan turvatarkastusta en paljon matkustavana juurikaan arvosta. Simputtavat ja ovat muutenkin ylimielisiä.

        Aivan. Helsinki-Vantaalla ja Tampere-Pirkkalassa turvatarkastuksia suorittavissa henkilöissä on todella epämiellyttäviä piirteitä. Kuten joku jo sanoikin, pääsevät Poliisikoulun drop outitkin sitten jossain pätemään ja kyykyttämään ihmisiä.

        Missään ulkomaisilla kentillä tällaiseen en ole törmännyt, vaikka heillä on varmasti suurempi paine tehdä työnsä huolella kuin esim. Pirkkalassa Ryanairin matkustajia vahtivilla suureen asemaan päässeillä merkkimiehillä ja -naisilla.


      • 1 yö
        paljon nähnyt kirjoitti:

        Aivan. Helsinki-Vantaalla ja Tampere-Pirkkalassa turvatarkastuksia suorittavissa henkilöissä on todella epämiellyttäviä piirteitä. Kuten joku jo sanoikin, pääsevät Poliisikoulun drop outitkin sitten jossain pätemään ja kyykyttämään ihmisiä.

        Missään ulkomaisilla kentillä tällaiseen en ole törmännyt, vaikka heillä on varmasti suurempi paine tehdä työnsä huolella kuin esim. Pirkkalassa Ryanairin matkustajia vahtivilla suureen asemaan päässeillä merkkimiehillä ja -naisilla.

        Ihmiset hyvät kasvakaa jo aikuisiksi.


      • paljon nähnyt
        1 yö kirjoitti:

        Ihmiset hyvät kasvakaa jo aikuisiksi.

        Talking to me?

        Kaikki, mitä kerroin, on totta. Suomalaisilla kentillä pääsee aina nauttimaan turvatarkastuksen "ihanuudesta", toisin kuin ulkomaisilla, joilla olen aina saanut asiallista kohtelua.


      • Halipuliiina
        on tekstiä kirjoitti:

        Viitsisitkö vetää foliopipon päähän ja matkustaa maaseudulle pelkäämään osama&kump hyökkäyksiä.

        Kunnollinen turvatarkastus EI simputa matkustajia, vaan karsii epäilyttävän aineksen ammattitaidolla.

        Helsinki-Vantaan turvatarkastusta en paljon matkustavana juurikaan arvosta. Simputtavat ja ovat muutenkin ylimielisiä.

        Helsinki-Vantaan turvatarkastus on mielestäni ihan sitä yleistä tasoa, johon maailmalla useimmiten törmää. Tiukimpiin turvatarkastuksiin ja häivähdyksenomaiseen simputukseen olen itse törmännyt Frankfurtissa, Innsbruckissa, Moskovassa ja Bangkokissa. Frankfurtissa ja Innsbruckissa peräti kahdesti, muissa kerran. Joten ei noillakaan kentillä ole kyse jatkuvasta suppeasta asenteesta, koska muilla käyntikerroilla näidenkin kenttien toiminta on ollut ihan keskimääräistä, vaan ehkäpä kyse on ollut yksittäisten työntekijöiden toiminnasta. Tai mistä sitä tietää, vaikka heillä olisi ollut jokin jännitystä aiheuttava tilanne päällä.

        Paras ja ystävällisin turva on ollut ehdottomasti Australiassa. Siellä ollaan tarkkoja, mutt ei turhaa pingoteta =)


      • Emerald.
        tarkastelija kirjoitti:

        ..että kyseiset turvatarkastajat eivät ole näitä nestesääntöjä itse keksineet, vaan asialla ovat ihan muut tahot. Kysehän on kansainvälisten säädösten noudattamisesta, ja tarkastajat tekevät vaan työtään. Oikealla asenteella ja asioista selvää ottamalla säästyy paljolta.

        http://www.trafi.fi/ilmailu/matkustajalle/turvatarkastukset/nesteiden_kuljetus

        "Pakkaa nesteet jo kotona enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin ja laita pakkaukset enintään litran vetoiseen, uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin."

        "Asetuksen tarkoittamia nesteitä ovat mm. juoksevat ja jähmeät seokset, geelit, tahnat ja voiteet, roll on -deodorantit, juomat, keitot, hajuvedet, partavaahdot ja aerosolit."

        Kirjoittaja on toiminut juuri näin. Asiakaspalvelija eli turvatarkastaja on ollut täydellinen idiootti, kun ei ole osannut opastaa ehkä jopa elämänsä ensimmäiselle matkalle lähtijää. Sitähän tarkastaja ei voi etukäteen tietää. Tarkastajalla ei ole velvollisuutta ripittää matkustajaa inhimillisen virheen takia eli jos ei ole älynnyt ennakkoinfosta huolimatta laittaa purkkeja erikseen hihnalle.

        Eikä näissä "jos ei ole varaa ostaa mehua turvatarkastuksen jälkeen" tai "miksi pakahta mehuja" ja "tyhmää" ole mitään järkeä. Ei kuulu teille. Pointti on, että matkustaja on toiminut ohjeiden mukaan ja vaikkei olisi osannutkaan niin tarkastajan tehtäviin ei kuulu läksyttäminen.

        Poliiskoulu-drop-out on hyvä termi tällaisille nilkeille. Helsinki hubina kärsii jos nämä pellet jatkavat hommissa.


    • niin mitä voi odottaa.??

      Jos olet noin vitun typerä jokaista asiakaspalvelijaa kohtaan, niin sitä saa mitä tilaa.
      Toivottavasti sinut ihan oikeasti estetään lennolle pääsystä, niin voisit oppiakin jotain!!!

      Siinä turvatarkastuksen edessä on tarkat kyltit, mitä pitää laittaa hihnalle ja ottaa vaatteista pois.
      Takkia ei oteta hihalle ja siitä saa sanoa joka toiselle, että takki hihnalle, kiitos.
      Kengät on jalassa, kun nekin piti sinne hihnalle laittaa......läppäri kassissa,vaikka sekin pitäisi olla hihnalla.....jne
      Mutta kun on lukutaidotonta vittuilijaa matkustamossa, niin noin siinä sitten käy.
      Toivottavasti opit jotain tuosta ja käyttäydyt viisaammin seuraavalla kerralla.
      Tuollaiset tampiot pitäisi varustaa kuonokopalla ja jättää kotiin.
      Teistä on riesaa ihan tarpeeksi.

    • sitä saa mitä tilaa

      Aika junttia ja naurettavan typerää ottaa käsikamoihin sellaisia tavaroita (tässä tapauksessa enemmän nesteitä) kun sallitut 100ml =1 dl.

      Kannattaa lukea edes hieman ennen matkalle lähtöä lentomatkustajan säännöt.

      Ne lukemalla ja niitä noudattamalla lomanne olisi alkanut asiallisesti.

      Ohjeet on tuhansia ja tuhansia kertoja kerrottu jokaisen matkanjärjestäjän nettisivuilla, jokaisen lentoyhtiön ja jokaisen lentokentän kotisivuilla.

      Lisäksi säännöt on jokaisen turvatarkastusjonon alkupäässä, sekä suusanallisesti henkilökunnan jatkuvana toistona "onko nesteitä, onko nesteitä", sekä kuvallisesti kuuroja ja kieltä ymmärtämättömiä varten.

      Ja tästä huolimatta viet hihnalle kiellettyjä tuotteita? No, juntti on juntti.

    • Tämä nyt menee turvatarkastusaiheen vierestä, mutta miten on varaa lähteä matkalle, jos ei voi ostaa mehuaan turvatarkastuksen jälkeen?

      • 74658

        olla vaan niin pihi,jostain laihialta,että piti mennä vielä juomaan ne mehut siinä turvatarkastuksessa,tahallista provosointia turvatarkastajia kohtaan.


      • Ihmehommaa
        74658 kirjoitti:

        olla vaan niin pihi,jostain laihialta,että piti mennä vielä juomaan ne mehut siinä turvatarkastuksessa,tahallista provosointia turvatarkastajia kohtaan.

        On sillä matkustajalla oikeus juoda se mehu siinä jos sitä ei saa ottaa mukaan...samoiten viedä se takaisin autoon, tms. Ja eipä niitä turvatarkastajia ole tarvinnu provosoida jos ovat jo heti aluksi alkaneet tuolla asenteella "neuvoa" matkustajaa.

        Ja jos jotkut matkustajat on tehny asiat väärin niin ei se oikeuta siihen että aletaan sitten kaikille vittuilemaan. Varmaan kiva sullekin jos menet verotoimistoon tai työkkäriin ja ne alkaa sulle vittuilemaan siellä. Varmaan niiltäkin kysytään aina samoja kysymyksiä. Sitä se asiakaspalvelu on, että vastaat niihin kysymyksiin ystävällisesti, eli PALVELET. Mutta ehkäpä se ei teitä kiinnosta, jossa tapauksessa etsikää uusi ammatti, esim. joku tutkija. Sitten ei kukaan kysele sulta mitään vaan saat olla ihan rauhassa.

        Järkevintä siis ei ole totella turvaohjeita. Ette laita mitään heti näkyville, kaikki laukkuun. Sitä mitä ihanat turvatarkastajat eivät kerro on se että jos jätät ne nesteet laukkuun, niin ne olettaa että ne on lääkkeitä joita saa ottaa niin paljon kun vaan haluaa....että näin.


    • jebouuuuu

      Finavia on meidän asiakaita ja te olette matkustajia. toimimme ohjeiden mukaan!!!!!!

    • Suka77

      Siis MIKSI ihmeessä joku näkee vaivaa pakatakseen mukaansa jotain MEHUA! Eikö käynyt mielessä että kentällä voi sitten ostaa vaikka sen Grandin ja onhan siellä koneessakin juotavaa saatavilla. Välillä ihmisten tyhmyys voi vieläkin yllättää vaikka siihen päivittäin kentällä työskentelevänä törmääkin.

    • Matkaajaneito

      Osta selloteippia ja laita se suupieliin, muu ei nakojaan auta, kuin pakko hymyili naille typerille turvatarkastajille. Muakin "opetettiin" aivan tyhjasta asiasta Vantaan kentalla, keskiyolla sinne saavuttiin 14 tunnin matkan jalkeen, ja sitten aletaan penkoa matkalaukkua, hyva etteivat sita rikki vetaneet veitsella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe