kertokaa perustietoa kissoista.

kissaihminen?

Olisin ehkä hankkimassa kissaa ja haluisin tietää jotain perusjuttuja siitä;

1.kauan kissa voi olla yksin?
2.Onko hölmöä jos on sisäkissana, mutta toisinaan vie pihalle?vai onko parempi et on sit sisällä aina?
3. onko valjaissa taluttaminen tyhmää?
4. kärsiikö kissa sisäkissana olosta?
5. asun kahdessa eri paikassa viikon aikana, stressaako kissa tällaisista muutoksista?
6. onko kissan pito kallista? kuukaudessa menee rahaa noin?
7.Tuhoaako kissa automaattisesti kämpän? voiko estää raapimispuilla yms. aktiviteeteillä?
8. kuinka helppo on kissa opettaa hiekkalaatikolle/sisäsiistiksi? ja miten?
9. mitä muuta voi kissalle opettaa ja miten?
10. onko kissa enemmänkin maskotti ja koriste vai voiko sen kanssa touhuta jotain(pentuiän jälkeenkin), mitä?
11. sitten joku vois kertoa vähän kissan elekielestä ja muusta, et miten sitä tulkitaan.
12.kumpi olis parempi ekaksi kissaksi tyttö vai poikakissa? ja mitä eroja sukupuolilla on?
13. ja viimoseks, suosittelisitko ehkä mulle kuitenkin jotain muuta lemmikkiä, kania tai jotain muuta?

22

1098

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dgdgdf

      1. sit ku ruoka loppuu..pari päivää
      2.sisällä aina
      3.on se ja näyttää tyhmältä
      4.ei
      5. jos se tressaa niin etkö sit muuta?
      6.mulla menee 5e kuukaudessa hiekkaan ja ruokaan joku 10-15e
      7.ei tuhoo jos opetat heti pentuna
      8.osaa ne heti
      9.häh?
      10.täh?
      11.öööö
      12.ota tyttökissa ne on ehkä vähän rauhallisempia kun kollit
      13.joo hommaa kani mut marsu ois parempi

    • hmm...

      1.Semmosen vuorokauden pitäisin yksinään, elikkä vaikka viikonloppuna. Jos lähden la ja tulet su, kissa pärjää. Jos olet pois pe-su, jonku täytyy käydä katsoo kissaa, ruokkia.
      2.Eipä ole hölmöä. Jos kissaa ulkoiluttaa useasti, voi olla että se jatkossa tahtoo aina ja useammin ulos. Ulkoilu on myös sisäkissalle hyväksi, siinä missä kaikille eläville olennoille.
      3.Valjaat on järkevä ja turvallinen tapa ulkoiluttaa kissaa.
      4.Kissa ei kärsi sisäkissana, aktiviteetti on aina huomioitava, jotta kissa saa myös sisällä liikuntaa.
      5.Parempi olisi jos koti olisi pyvyvä, eikä vaihtuisi joka viikko.
      6.Riippuu mitä ruokaa kissalle syötät. Itsellä kaksi kissaa kuukaudessa molemmat varmaan syö sen 20e edestä. Lisäksi toki hiekka ja raksut n.2kk välein.
      7.Ei välttämättä, jos kissalla on tekemistä ja paikka mihin raapia. Toisilla taas ei ole edes mielenkiintoa alkaa tekemään pahoja.
      8.Emo opettaa kissan laatikolle. Jos ei ole opettanut pentu oppii ihmisen avulla nopeasti. Näyttää pennulle laatikon paikan ja vie pennun laatikkoon, jos näkee että alkaa tekemään tarpeitaan paikkaan mihin ei saisi.
      9.Enpä ole temppuja opettanut, joten paha mennä sanomaan. Palkitse kun tekee sen mitä haluat.
      10.Kissat leikkivät usein myös vanhempana, kunhan jaksaa leikittää. Leikki ei vaan ole niin rajua kun pennulla, mutta leikkiä kuitenkin.
      11.Oman kissan tavat ja tyylin kommunikoida omistajan kanssa oppii ajan kanssa. Eri naukumisäänetkin oppii tunnistamaan, mitä kissa milloinkin pyytää.
      12.Toiset sanovat, että kollit kaipaavat enemmän ihmisen seuraa. Kovin yksilöllistä mielestäni. Kissoilla ei ole sukupuolellisesti suurta eroa, persoonat ovat erikseen!
      13.Kissa on pitkäikäinen, kannattaa tarkkaan miettiä mitä haluaa. Punnitse huonot ja hyvät puolet. Eläin sitoo aina, myös kissa, vaikka sitä pidettäisi kuinka helppohoitoisena.

    • Anonyymi

      Ja kissa on petoeläin, kun syötät eläinperäistä ravintoa, se voi hyvin. Kissan elekieli: kun puskee ja hankaa sinua, se hajustaa sinut, ja tarkoittaa- minun tavaroitani, minun ikiomaa reviiriä jota saa käyttää palvelijana. Loppuosa vapaasti inhimillistettyä.
      Kun kissa kulkee häntä pystyssä luoksesi ja hännänpää menee sateenvarjon kahvaksi, se on ikionnellinen seurastasi.
      Kun kissa vetäytyy ja kiertää häntänsä itseään vasten, anna sen olla rauhassa. Kun kissa sähisee, suu auki ja on matalana, se pelkää pahoin. Kun kissa tulee kylkimyyryä sinua kohti, se haluaa pelotella sinua ja tai leikkiä rajummin.
      Kun kissa pitää silmiään vähän raollaan tai iskee silmää hitaasti- ole onnellinen, se kertoo ystävyydestä. Kun silmä räpsähtää äkkiä, se tuntee epämukavuutta jostain asiasta. (esimerkiksi vatsaa nipistelee)
      Käytännössä löydät tietoa kissan eleistä netistä.
      Kaksi kotia on kissalle vaikea.
      Ulkoilu valjaissa on kivaa, laatuaikaa, unohda kiire- kissalla ei ole ulkona kiire paitsi pakoon jotain, ja saalistaessa tai häätämään toista kissaa. Kissan opetus valjaisiin on aloitettava noin 3 kk iässä että homma voi toimia. Ensin valjaat viikoksi lattialle. Sitten leikin varjolla hetkeksi päälle. Seuraavina päivinä taas leikin varjolla, lopulta pidemmäksi aikaa, ja sitten- ulos ekareissut sylissä. Näin kisu oppii myös sen, että turva, on mukana. Itse kyykistyn ottamaan aina kisua vastaan, kun varpaat palelevat, kulkee (nuori) jo itse hienosti, valjaissa kotiin ja ulos itse. Mutta- jos väärin opettaa niin ei tuu tykkäämään valjaista.
      Kissa on pitkäaikainen lemmikki. Edellinen oma eli lähes 15 v. Hieno kokemus- olin vierellä kun se kuoli, jo vakavasti sairas, eläinlääkäri ei löytänyt vikaa, ja käski kotiin eikä lopettanut. Oikeastaan kollikissat ovat... erilaisia, raisumpia leikeissä. Ja kollipentu alkaa tuoda lahjoja omistajalleen, esimerkiksi leluhiiriä sänkyyn. Narttukissat ovat hoitavampia, edesmennyt ainakin hellitteli minua nuolemalla käsiäni ja vanhuudendementiassaan se esitti emokissaa ihan autenttisesti. Eikä kissa siis välttämättä muutu vanhana kärttyisäksikään...
      Mitä kissan kanssa voi harrastaa? Rapsuttelua, leikkimistä. Ulkoilua luonnossa, jopa telttaretkiä.
      sen kanssa voi käydä näyttelyissä jos on rekisteröity vaikkapa aito maatiaiskantaa oleva, tai joku rotukissa.
      Sen kanssa voi vaikka harrastaa kissa-agilityä. Ihan mitä ikinä, kissat ovat oppivaisia- mutta, paljon riippuu pennusta minkä saat hankituksi. Toisilla nyt vaan on kaikki ok, jo emän kohdusta asti, ja järki kasvaa elämän myötä. Toisilla on huonoja kokemuksia, ja toiset on sitten sairaita jo pentuina, tai ihan vähäjärkisiä luonteita.
      Oma poika pentu on ihan fiksu: näkemättäkään ruokinta-automaattia koskaan ennen, se hyppäsi sen päälle, ja sekä automaatti että kissa tutisivat kuin vispilä. Raksuja satoi kaukaloon kuin peliautomaatista kolikoita...
      Hän hyppäsi suoraan syömään. Minä katsoin, että jahas... En olekaan helppoa pakettia hankkinut. Kun on töissäkin käytävä. Kissa ei ole edullinen lemmikki! se syö lihaa, ja raksujenkin on hyvä sisältää kaikkea kissalle hyvää.
      Eläinlääkärikulut on otettava huomioon myös-
      Oma kisupentu: hinta oli 200 euroa. 4 vko kuluttua, kolmoisrokote tehoste ja rabiesrokote matkoineen, 57 euroa. Vuosi, niin uusittava tehosteet. Nyt seuraavana on tulossa leikkautus, on vähän jo...kolli.
      Hiekat maksavat. Minulla edelliseltä jäi desitetyt perintötavarat, joten en joutunut ostamaan kuin kunnollisen uuden kiipeilypuun, ja pian on ostettava iso, ne m,aksavat 70 eurosta ylöspäin.
      Keskiverto el reissu voisi sanoa jos pikkujuttuja, niin 70-150 euroa riippuen paikkakunnasta, ja laskutusperusteista.
      Isommat jutut ovat kalliita, jos leikkauksia/ rtg ym. kalliita tutkimuksiakin on. Kannatta hommata hyvä eläinlääkärisuhde jo kissan ollessa pentu. Ja kun käyttää aina samalla, hän huomaa muutokset kissassa helposti.

      Kissa on ihan yhtä hintava pitää kuin isompikokoinen koira. Mutta, kun tykkää että on kissa, jonka kanssa elää, niin kissahan on kuin lapsi: siitä huolehtii läpi sen elämänkaaren- kuten minäkin edellisestä, jota hirveän surun jälkeen on yhä ikävä- silleen hyvällä tavalla. Siitä muistaakin monia asioita, jotka yhä ilahduttavat mieltä.
      Ota kissa jos haluat joutua kissanviemäksi elämässä. Jos et, mieti uudestaan. Kunnollinen suhde eläimen kanssa on tärkein, ei se onko kissalle silkkipieluksia. Kunhan terveydenhuolto, ruoka, ulkoilu leikkijutut pelaa, ja oma ihminen ei hylkää. Siinä tärkeimmät.
      (T hyvin onnellinen kissaihminen)

    • Anonyymi

      Heti kärkeen on sanottava että ellet pysty tarjoamaan kissalle sen kaipaamaa elämää, eli vapaata ulkoilua, niin älä missään nimessä ota kissaa. Kissan vangitseminen sisälle on eläinrääkkäystä, mistä pitäisi antaa tuomio.

      • Anonyymi

        Et sitten vanhempaa viestiä kuin vuodelta 2007 löytänyt johon vastaisit.Eiköhän ap ole kissan ostanut jo vuosia sitten


      • Anonyymi

        Joo vanha tai ei, mut eläinten säilöminen tuntitolkulla yksin asuntovankilassa on törkeää eläin rääkkäystä. Ja olen siis nähnyt esim masentuneen koiran joka lopulta kuoli yksinäisyyteensä. Perheen korkeasti koulutettu emäntä kertoi aikuisten työn ja lasten koulun jälkeen tehdään kiireesti ensin ruokaa ja sitten lähdetään viemään lapsia illan harrastuksiin.

        Törkeää miten eläimiä kohdellaan tänä päivänä. Ja, että sitä pidetään normaalina. Sen lisäksi satun tietämään eläinten olevan älykkäämpiä, kuin ihminen.


      • Anonyymi

        Anteeksi kuinka. Valjaat on keksitty vuonna mikä? Eläimen heittellejätöksi kutsutaan kylläkin tilannetta, missä omistajka on itse päästänyt, laittanut eläimen ulos siis täysin vapaaksi, vaaroille ja säälle alttiiksi, eikä osaa muutaman minuutin/tunnin/vuorokauden kuluttua sanoa missä eläin tarkalleen ottaen on,kysymishetkellä. Ei pysty siis välittömästi koppaamaan sitä turvaan ja antamaan sille ruokaa, tai muuta välttämätöntä hoivaa.
        Vai mitenkä ajattelit kissan jotenkin kuuluvan ulos, koska faktisesti kissa ei pärjää suomen myöhäsyksyn ja talven säissä.
        Eikä kissa ole suomen luonnonvaraisiin eläimiin kuuluva eläin. Kesykissa on kotoisin joko pohjois-afrikasta, tai lähi-idästä. Tai molemmista.
        Kuinka voit olla niin tietämätön, ettei aavikkoeläin joka saalistaa öisin, voi pärjätä suomen miinus 20, miinus 30 asteen pakkasissa, eikä marraskuun kastelevissa räntäsateissa, kun kelin lämpötila seilaa plusmiinus2 asteiden välillä.
        Että mistä niitä ei toivotytuja kissapopulaatioita sikiää? Nekin ovat seurausta ihmisen heitteille jättämistä kissoistya, ja tilanne terveydellisesti on näillä eläinparoilla aivan surkea, ellei eläinsuojeluväki loukuta, lopeta ja sijoita kunnollisiin koteihin.


    • Anonyymi

      Sen verran paljon on annettu huonoja vastauksia tähän vanhaan kyselyyn, niin että pyrin vastaamaan paremmin kuin edelliset kirjoittajat

      1.kauan kissa voi olla yksin?
      Kissamme pärjää noin 9 tuntia yksin. Tästäkin ajasta se luultavasti jo pari viimeistä tuntia odottaa meitä saapuvaksi kotiin. Kissa ei viihdy yksin sen kauempaa kuin koirakaan.
      2.Onko hölmöä jos on sisäkissana, mutta toisinaan vie pihalle?vai onko parempi et on sit sisällä aina?
      Kissamme ulkoilee valjaissa. Vapaana kissaa ei voi pitää muualla kuin maaseudulla, eikä vapaana ulkoilu silloinkaan aina ole turvallista kissalle. Vanha kissa voi olla vapaana myös omakotitalolähiössä, jos se ei enää halua poistua omalta pihaltaan.
      3. onko valjaissa taluttaminen tyhmää? Ei ole, kissa tottuu valjaisiin ja ulkoilee niissä jopa paremmin kuin koira.
      4. kärsiikö kissa sisäkissana olosta? Mielestäni vähän kärsii. Olisi parempi, jos voisi turvallisesti myös ulkoilla omistajan valvonnassa.
      5. asun kahdessa eri paikassa viikon aikana, stressaako kissa tällaisista muutoksista? Luultavasti tottuu tällaiseen pennusta alkaen. Jos alkaa näyttää siltä, että kärsii, reissaamisen on loputtava.
      6. onko kissan pito kallista? kuukaudessa menee rahaa noin? Rahaa menee paljon eli kissan pito on kallis harrastus.
      7.Tuhoaako kissa automaattisesti kämpän? voiko estää raapimispuilla yms. aktiviteeteillä? Kyllä tuhoaa, tapetit on ainakin kynsitty, jos ei muuta. Myös siivota täytyy useammin.
      8. kuinka helppo on kissa opettaa hiekkalaatikolle/sisäsiistiksi? ja miten Kissa oppii automaattisesti heti hiekkalaatikolle, kun sen pentuna sille näytät. Laatikko täytyy pitää puhtaana tai kissa ei sinne asiaansa tee. Jotkut kissat hyväksyvät vain puupelletin, toisille kelpaa mikä vaan kissanhiekka.
      9. mitä muuta voi kissalle opettaa ja miten?
      Kissa oppii nami-palkinnolla ihan mitä vain temppuja. Yleensä mitä vanhempi kissa, sen viisaampi se on.
      10. onko kissa enemmänkin maskotti ja koriste vai voiko sen kanssa touhuta jotain (pentuiän jälkeenkin), mitä?
      Kissan kanssa voi ja pitääkin leikkiä koko sen eliniän. Vanhempana se ei jaksa leikkiä yhtä paljon kuin nuorena, mutta sitten sen kanssa voi leikkiä älypelejä namit palkintona.
      11. sitten joku vois kertoa vähän kissan elekielestä ja muusta, et miten sitä tulkitaan. Opit kissasi elekielen aikaa myöten, jollet ole ihan ääliö.
      12. kumpi olis parempi ekaksi kissaksi tyttö vai poikakissa? ja mitä eroja sukupuolilla on?
      Tyttökissat ovat lemmikkinä parempia. Molemmat sukupuolet pitää steriloida otat sitten tyttö tai poikakissan.
      13. ja viimoseks, suosittelisitko ehkä mulle kuitenkin jotain muuta lemmikkiä, kania tai jotain muuta?
      En tunne sinua, joten en voi varsinaisesti suositella sinulle mitään lemmikkiä.

      • Anonyymi

        "Kissamme ulkoilee valjaissa. Vapaana kissaa ei voi pitää muualla kuin maaseudulla, eikä vapaana ulkoilu silloinkaan aina ole turvallista kissalle. Vanha kissa voi olla vapaana myös omakotitalolähiössä, jos se ei enää halua poistua omalta pihaltaan."

        Vapaana oleva kissa on heitteillejätetty ja heitteille jättäminen on rikos joka paikassa, myös maaseudulla. Jos oman pihansa aitaa niin että kissa ei pääse sieltä pois niin siellä se voi olla vapaana.


        "sitten joku vois kertoa vähän kissan elekielestä ja muusta, et miten sitä tulkitaan. Opit kissasi elekielen aikaa myöten, jollet ole ihan ääliö."

        Hauskimpia juttuja kissan elekielessä on sen nolostuminen. Ei se harvoin kyllä mokaa ja valmistelee pitemmät loikat hyvinkin tarkkaan mutta joskus ponnistus silti sattuu epäonnistumaan eikä hyppy mene kuten piti. Silloin on kiva katsella kun kissa heti ryhtyy sijaistoimintoihin antaen ymmärtää että "eipä tässä mitään, näin minä sen meinasinkin".


    • Anonyymi

      1.Kauan kissa voi olla yksin?
      Eläinsuojelulaissa on määritelty, että eläimen kunto, terveydentila sekä hyvinvointi on tarkastettava vähintään kerran päivässä ja tarvittaessa useamminkin. Jos siis suunnittelet esimerkiksi viikonloppureissua ilman kissaa, tulee sinun huolehtia, että joku käy päivittäin tarkastamassa kissan voinnin sekä ruokkimassa, vaihtamassa raikkaan veden ja siivoamassa hiekkalaatikon.
      Pientä pentua ei tule jättää niinkään pitkäksi aikaa kuin vuorokaudeksi yksin.

      2. Onko hölmöä jos on sisäkissana, mutta toisinaan vie pihalle?vai onko parempi et on sit sisällä aina?
      Sisällä parempi mutta virikkeitä pitää olla.
      Jos ihan pakko viedä se kissa ulos muitten töllisteltäväksi muista 3 asiaa;
      1. Kissa täytyy opettaa valjaisiin (älä ikinä sorru panta-hihna systeemiin) ihan pienestä
      2. Valjaiden laatuun täytyy panostaa kissat on Houdineita kun sille päälle sattuvat
      3. Ulkoilkaa vain rauhallisissa ja turvallisissa paikoissa

      3. onko valjaissa taluttaminen tyhmää?
      Katso edellinen


      4. kärsiikö kissa sisäkissana olosta?
      Ei kun virikkeitä tarpeeksi kissa saa suunnilleen samanlaiset kicksit leluhiiren saalistuksesta kuin oikeankin

      5. asun kahdessa eri paikassa viikon aikana, stressaako kissa tällaisista muutoksista?
      Ei jos on oppinut pennusta asti mutta varoitus osa on ainakin autojen suhteen hyvin herkkiä eli ripuli ja oksennus voi iskeä.

      6. onko kissan pito kallista? kuukaudessa menee rahaa noin?
      Kissan ruokaan (märkä kuiva) menee n.50e/kk jos panostat siihe että syö oikeanlaista joku latz tms maksaa puolta vähemmän mutta kissa ei voi hyvin ja kannattaa ajatella että panostamalla kunnon ruokaan vähentää eläinlääkärin tarvetta joka on moninkerroin kunnon ruokaa kalliimpaa.
      Hiekkaan menee n.10e/kk isot säkit edullisimpia ja riittävät todella pitkään (lapiolla kakat ja pissi kokkareet pois ja kerran viikkoon täydellinen laatikon putsaus ja vaihto ja muista laatikon pohjalle riittää hyvin n.10cm kerros

      7.Tuhoaako kissa automaattisesti kämpän? voiko estää raapimispuilla yms. aktiviteeteillä? 
      Kissat ovat yksilöitä yleensä eivät tuhoa ja jos tuhoavat se on yleensä mielenilmaisu jostain laiminlyönnistä joten kyllä virikkeet ja rapsutukset sms estävät tuhoja. Kissat kyllä oppivat ainaki pennut että raapimatolppa on ok sohva ei tms. Kärsivällisyydellä kaikki sujuu ja joskus on helpompi antaa periksi esim.yksi kissoistani ei luopunut sohvasta joten peitin käsinojat räsymatolla,onnellinen kissa ja omistaja pienellä esteettisyyden rikkomisella.

      8. kuinka helppo on kissa opettaa hiekkalaatikolle/sisäsiistiksi? ja miten?
      Kärsivällisyyttä jotkut tajuavat heti aha tossa mun wc ja osaa täytyy vahtia ja kantaa veskiin aina kun meinaa tulla vahinko,ja sijainnilla suuri merkitys rauhallinen soppi johon kissalla helppo pääsy ja muista leikkauttaa kissasi muuten se merkkailee reviiriään pissillä!


      9. mitä muuta voi kissalle opettaa ja miten?
      Riippuu kissasta kokeilemalla selviää mutta esim.estehyppyä

      10. onko kissa enemmänkin maskotti ja koriste vai voiko sen kanssa touhuta jotain(pentuiän jälkeenkin), mitä?
      Vaikka mitä! pentuaika luo pohjan millainen siitä tulee elävä sohvatyyny vai aktiivinen kaveri ja osa roduista on hyvinkin koiramaisia esim.siamilaiset ja bengalit

      11. sitten joku vois kertoa vähän kissan elekielestä ja muusta, et miten sitä tulkitaan.
      Häntä nykii= närkästynyt
      Silmät sirrillä=tyytyväinen
      Selällään kuolleen oloisena= extra tyytyväinen
      Kehräys= yleensä tyytyväisyyttä mutta myös kivun merkki jos muutenkin reppanan oloinen
      Sähinä ja selkä kyyryssä karvat pystyssä= PAINU V*TTUUN!!! Tai pelokas
      Googlaa kissan elekieli niin saat tarkemmat tiedot

      12.kumpi olis parempi ekaksi kissaksi tyttö vai poikakissa? ja mitä eroja sukupuolilla on?

      Leikattuina ei juuri mitään eroja mutta jos ei leikata niin kiima kommervenkkeineen
      Pojat eli kollit usein isompia ja jurompia
      Tytöt eli nartut seurallisempia ja sirompi

      13. ja viimoseks, suosittelisitko ehkä mulle kuitenkin jotain muuta lemmikkiä, kania tai jotain muuta?

      Se täytyy jokaisen itse valita mutta jos tuntuu että rahat/psyyke/tieto/taidot tms ei riitä kannattaa ehkä harkita jotain hieman yksinkertaisempaa kuten syyrianhamsteria mutta muista jokaisella eläimellä on omat lajikohtaiset vaatimuksensa joihin täytyy perehtyä huolella ennen harkintaa ja mieluiten pyytää kasvattajilta tutuilta eläinkaupoista sms että voisiko eläimeen tulla tutustumaan
      Toinen mitä täytyy muistaa on eläinlääkäriin varautuminen eli säästöjä kannattaa olla
      Kolmanneksi muista että jokainen otus on omanlaisensa!

      • Anonyymi

        Kissa on myös yöeläin, siis mieluiten on öisin ulkona. Talvella ei kuitenkaan kissa viihdy kauan aikaa ulkona vaan etsii lämpimän paikan, missä on hyvä nukkua. Kissa on saalistaja, joten elävää saalista tulisi kissan saada. Kissan henkinen hyvinvointi on silloin parhaimmillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kissa on myös yöeläin, siis mieluiten on öisin ulkona. Talvella ei kuitenkaan kissa viihdy kauan aikaa ulkona vaan etsii lämpimän paikan, missä on hyvä nukkua. Kissa on saalistaja, joten elävää saalista tulisi kissan saada. Kissan henkinen hyvinvointi on silloin parhaimmillaan.

        On omistajan vastuulla järjestää kissalleen ne haluamansa olot siellä omassa kodissa ja pihassa.
        On siis omistajan ongelma, jos ei pysty tykönään järjestämään sopivia oloja omalle kissalleen.

        Vieraan alueelle tuleva kissa kannattaa aina loukuttaa heti , jo ennenkun se syö myrkytettyjä hiiriä, sotkee ulosteillaan lasten leikkipaikat, karvastaa terassikalusteet, merkkaa virtsallaan oven,penikoi ulkorakennuksiin, hakee lämpöä auton konepelliltä ja naarmuttaa sen hiekkaisilla tassuillaan, jo ennenkun kissa joutuu tappeluun alueen omistajan koirien kanssa jne.

        Alueen omistajalla on laillinen oikeus loukuttaa alueellaan.Loukku ei vahingoita kissaa, ja se on helppoa tyhjennyttää löytöeläintalolla.

        Kissan omistajalla on velvollisuus huolehtia kissastaan omassa kodissa ja pihassa.

        Kissaa ei saa hylätä eikä jättää heitteille.Löytyy metsästyslaista.

        Heitteillejätetty kissa on, kun se ylittää omistajansa pihapiirin rajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On omistajan vastuulla järjestää kissalleen ne haluamansa olot siellä omassa kodissa ja pihassa.
        On siis omistajan ongelma, jos ei pysty tykönään järjestämään sopivia oloja omalle kissalleen.

        Vieraan alueelle tuleva kissa kannattaa aina loukuttaa heti , jo ennenkun se syö myrkytettyjä hiiriä, sotkee ulosteillaan lasten leikkipaikat, karvastaa terassikalusteet, merkkaa virtsallaan oven,penikoi ulkorakennuksiin, hakee lämpöä auton konepelliltä ja naarmuttaa sen hiekkaisilla tassuillaan, jo ennenkun kissa joutuu tappeluun alueen omistajan koirien kanssa jne.

        Alueen omistajalla on laillinen oikeus loukuttaa alueellaan.Loukku ei vahingoita kissaa, ja se on helppoa tyhjennyttää löytöeläintalolla.

        Kissan omistajalla on velvollisuus huolehtia kissastaan omassa kodissa ja pihassa.

        Kissaa ei saa hylätä eikä jättää heitteille.Löytyy metsästyslaista.

        Heitteillejätetty kissa on, kun se ylittää omistajansa pihapiirin rajan.

        Itsekkyys on sitä, että oman mielihalunsa vuoksi hankkii itselleen kissan, vaikka asuinalue olisi sille sopimaton.


    • Anonyymi

      Kissa on Suomen luontoon kuulumaton vieraslaji, joka tulee luonnossa tavattaessa lopettaa kuten minkit, kanit ja supikoirat ym.

      • Anonyymi

        Vain villiintyneen kissan saa lopettaa.On tietysti vaikea erittaa villiintynyttä säikystä lemmikistä.
        Kissa ei koskaan kulje vieraan mailla koska se on kielletty lailla.
        Joskus kissa voi karata, tai joku sen hylätä tai heitteillejättää.Silloin se ilmestyy vieraan nurkkiin etsimään suojaa, lämpöä ja ruokaa.Silloin ne kannattaakin heti loukuttaa, ja viedä löytöeläintaloille, sieltä hoitavat jatkon.Omistajat osaa omiaan sieltä kysellä, ne kesyt joita ei kysellä pääsevät uusiin, vastuullisiin koteihin.
        Lemmikkiä ei saa hylätä, eikä jättää heitteille.
        Kissan omistajan on itse estettävä kissansa karkaaminen.

        Kissa ei saa kulkea ulkona ilman omistajan valvontaa, ja omistajan on kaikin keinoin estettävä kissansa kulku vieraan alueille.Parhaiten se onnistuu tarhaamalla, tai ulkoiluttamalla kissaa valjaissa.
        Kissa on luonnossa haitallinen vieraslaji, ja on hyvä se poistaa sieltä loukulla.

        Nyt on monet kissat jo syöneet vieraiden pihoista myrkytettyjä jyrsijöitä.Ja niistä sairastuneet, ja vastuuttomalle omistajalleen tullut suuret laskut.Siinä myös syy huolehtia lemmikistää paremmin, ja estää sen heitteillejättö.

        Kun ottaa kissan lemmikiksi, se on pystyttävä pitämään omassa kodissa ja pihassa.Muualla, muiden alueilla ja luonnossa kissa on ikävä riesa ja haitallinen vieraslaji joka tappaa rauhoitettuja luonnoneläimiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain villiintyneen kissan saa lopettaa.On tietysti vaikea erittaa villiintynyttä säikystä lemmikistä.
        Kissa ei koskaan kulje vieraan mailla koska se on kielletty lailla.
        Joskus kissa voi karata, tai joku sen hylätä tai heitteillejättää.Silloin se ilmestyy vieraan nurkkiin etsimään suojaa, lämpöä ja ruokaa.Silloin ne kannattaakin heti loukuttaa, ja viedä löytöeläintaloille, sieltä hoitavat jatkon.Omistajat osaa omiaan sieltä kysellä, ne kesyt joita ei kysellä pääsevät uusiin, vastuullisiin koteihin.
        Lemmikkiä ei saa hylätä, eikä jättää heitteille.
        Kissan omistajan on itse estettävä kissansa karkaaminen.

        Kissa ei saa kulkea ulkona ilman omistajan valvontaa, ja omistajan on kaikin keinoin estettävä kissansa kulku vieraan alueille.Parhaiten se onnistuu tarhaamalla, tai ulkoiluttamalla kissaa valjaissa.
        Kissa on luonnossa haitallinen vieraslaji, ja on hyvä se poistaa sieltä loukulla.

        Nyt on monet kissat jo syöneet vieraiden pihoista myrkytettyjä jyrsijöitä.Ja niistä sairastuneet, ja vastuuttomalle omistajalleen tullut suuret laskut.Siinä myös syy huolehtia lemmikistää paremmin, ja estää sen heitteillejättö.

        Kun ottaa kissan lemmikiksi, se on pystyttävä pitämään omassa kodissa ja pihassa.Muualla, muiden alueilla ja luonnossa kissa on ikävä riesa ja haitallinen vieraslaji joka tappaa rauhoitettuja luonnoneläimiä.

        Voi voi poju raukka!! Sinähän nyt höpiset aivan mitä sattuu. Olet eksynyt lemmikkipalstalle. Emme tarkoita kissaasi, jonka näet saunassa äitisi navan alla.
        Tsemppiä avohoitoon!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain villiintyneen kissan saa lopettaa.On tietysti vaikea erittaa villiintynyttä säikystä lemmikistä.
        Kissa ei koskaan kulje vieraan mailla koska se on kielletty lailla.
        Joskus kissa voi karata, tai joku sen hylätä tai heitteillejättää.Silloin se ilmestyy vieraan nurkkiin etsimään suojaa, lämpöä ja ruokaa.Silloin ne kannattaakin heti loukuttaa, ja viedä löytöeläintaloille, sieltä hoitavat jatkon.Omistajat osaa omiaan sieltä kysellä, ne kesyt joita ei kysellä pääsevät uusiin, vastuullisiin koteihin.
        Lemmikkiä ei saa hylätä, eikä jättää heitteille.
        Kissan omistajan on itse estettävä kissansa karkaaminen.

        Kissa ei saa kulkea ulkona ilman omistajan valvontaa, ja omistajan on kaikin keinoin estettävä kissansa kulku vieraan alueille.Parhaiten se onnistuu tarhaamalla, tai ulkoiluttamalla kissaa valjaissa.
        Kissa on luonnossa haitallinen vieraslaji, ja on hyvä se poistaa sieltä loukulla.

        Nyt on monet kissat jo syöneet vieraiden pihoista myrkytettyjä jyrsijöitä.Ja niistä sairastuneet, ja vastuuttomalle omistajalleen tullut suuret laskut.Siinä myös syy huolehtia lemmikistää paremmin, ja estää sen heitteillejättö.

        Kun ottaa kissan lemmikiksi, se on pystyttävä pitämään omassa kodissa ja pihassa.Muualla, muiden alueilla ja luonnossa kissa on ikävä riesa ja haitallinen vieraslaji joka tappaa rauhoitettuja luonnoneläimiä.

        Silloin ei kannata hankkia kissaa lemmikiksi, jos sillä ei ole mahdollisuutta olla ulkona ja nauttia luonnosta ja saalistaa siellä.


      • Anonyymi

        Hyvä ihminen on hyvä myös eläimille. Sinä ole siis paha ihminen, eikä sinunlaisia ihmisiä tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ihminen on hyvä myös eläimille. Sinä ole siis paha ihminen, eikä sinunlaisia ihmisiä tarvita.

        Ei toisten kissoja saa ottaa ja viedä jonnekin kauas pois.


    • Anonyymi

      Kissalla pitää olla ainakin kaksi kilometriä vapaata reviiriä. Koska sen lajityypillisyyttä on saalistaa eläviä hiiriä. Kissan ravinnon tarve on 10 elävää hiirtä vuorokaudessa, joka sisältää myös tarvittavan määrän vettä. Kissa on juuriltaan aavikolta sopuleita saalistava peto. Eläinsuojelulaki kieltää selkeästi pitämästä eläimiä niille sopimattomissa olosuhteissa. Kissa ei sovellu paikkoihin, jossa se ei voi lajilleen tyypillisesti liikkua pystyen saalistamaan ravintoaan. Kissalle sopiva elinympäristö on maaseudulla, joka harmittaa HHH:ta.

      • Anonyymi

        Myös koiralle sopiva ympäristö on maaseudulla, mutta silti koiria kituu kerrostaloissa kaupungeissa, joissa ne aiheuttaa haittaa ihmisille.


    • Anonyymi

      Kaikki kissat tapan MYRKYILLÄ ja Ampumalla korpit korjaa! miula on valtuuvet antoo lähöt! helvetti aukenee!! T. Kauko Pellikka. P. 0403005172

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2439
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2174
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2113
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1242
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe