TeeVee KUUMENEE!

- liikaako ?

Minulla on 3 v vanha Philips LCD -taulutv, 23", ja mielestäni sen on yläreunasta koettaen alkanut kuumeta yhä enemmän ja enemmän (auki ollessaan). Mistä johtuu, onko vikaa? - Mikä on normaalia kuumenemista ja mikä ehkä ilmaisua, että jotakin olisi vialla? Mitä tapahtuu jos ihan vaan antaa olla... Siis oletan, että tv vain sitten pimenee, kun jos menisi varsinaisesti rikki? Tulipaloa en halua pelätä?

Olen jostakin kuullut, että nämä uudet teeveet eivät ole vuosimääriltään niin kestäviä kuin me olemme entisistä rakkaista laitteistamme tottuneet ymmärtämään, että tv voi olla 10 - 15 v vanha ja hyvin menee. Onko näin, joko on ihmisillä kokemusta näistä taulutelevisioista?

Tiedän, että kuumentua tv:n kuuluukin, mutta jotenkin minusta tuntuu, että miltei ei voi kättään siinä päällä pidellä, niin ollee liian kuuma? Taitaa kuluttaa kauheesti sähköäkin? Onks' tietoo? - Kiitos, jos joku jaksaa vastailla kokemuksista.

7

4903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Littu

      Minulla on nyt ollut kuukauden päivät eka oma littu käytössä.32" Samppa,eikä illan päälläolon aikana lämpene ainakaan huolestuttavan paljoa.Kaveri juuri kertoi että hänen kotonaan juurikin Philipsin littu kuumuu kovasti.Ja sammutuksen jälkeen napsaa kuin saunankiuas.Liekkö sitten Philipsin ominaisuus,vai johtuisiko siitä että.Minä aiankin olen asettanut taustavalon ihan minimiin.Tehdasasetuksissa oli täpöllä,ja ainakin minun silmään ihan liian kirkasta kuvaa tuotti.Varmaankin kirkas taustavalo tuottaa myös lämpöä enemmän.En ole viitsinyt testata kirkkaamalla,mutta olettaisin että lämpenee enemmän

    • Master-Yoda

      Siellä teeveen sisällä saattaa olla pölyä joka kuumentaa sitä telkkaria.Lisäksi jos telkkari ei saa kunnolla virtaa se saattaa kuumentua.Tämä nyt oli vaan tällänen arvaus.Kannattaa kysyä asiantuntijalta.Meilläkin oli muuten kerran philips 21'' ja se kuumeni aina kun sitä käytti.

      • pienesti jatkaa

        Tosi hyvia ideoita ja siis tukea ongelmaani sain teiltä. - Tässä olen nyt imuroinut pienellä suuttimella raot kuvitellen, että pahimmat pöllyt vetää pois. Tästä huomaatte, että en ole kovinkaan tarkka siivoja yleensä, en ole tuohon puoleen keskittynyt, päältä vähän laappinut. Pölyhuiskaa olen tv:lläni käytellyt ja tajuan nyt, että sepä saattaa pölyä mieluummin pistää sisäänpäin verrattuna imuriin.

        Kirjoitit "jollei saa kunnolla virtaa, saattaa kuumentua"! Mistäs tiesit, että tarkastellessani tarkemmin jatkojohtoni 'jatkopesää' tajuan, että se on tosi vanha (vanhanaikainen), moneen kertaan lattialle pudonnut hepponen mötikkä, jonka kuntoisuudesta en todellakaan voi olla varma. ? Vaihdoin nyt toisen jatkojohdon. - Huomenna, kun taas käytän tv'täni, niin saanen tulosta näistä toimistani. :-)


    • hyvä kuulla...

      Kiitos avartavista kommenteistanne ja tiedoistanne! Juu, voisin käydä siinä kaupassa, josta aikoinaan ostin, jospa he ilmaiseksi sanoisivat jotakin just' näistä Philipseistä, että jospa just sen merkin ominaisuus. Ei minun laite "napsaa kuin saunankiuas" kuitenkaan, kun olen sammuttanut, hiljaisena jää seisomaan.

      Ai, taustavalo? En ole semmoisesta tiennytkään. Okay, tutkin asiaa ensin ohjekirjasta. Myyjä aikoinaan asensi tv:ni käyttöön, eikä ollut mitään puhetta semmosesta valosta. Kiitos vinkistä, tutkailen.

      Sinä toinen vastaaja mainitsit pöly-pahasen! Sitä itsekin jo ehdin ajatella, että jospa tuossa yläreunassa oleva "henkirako", joka on koko pituudelta, on niellytkin jokseenkin paljon pölyä näiden vuosien aikana! Huomenna kokeilen ensin pölynimuria rakosen päällä käyttää, jospa se nostaisi jotain pöllyä sieltä pois. - Sinullakin ollut Philips 21" ja kuumennut, hmmm?

      Jep, käyn siinä liikkeesäkin. Otan vanhan kuitin mukaan ja 'anon selvyyttä' silloista isoa rahaani vastaan... - Kysyvä ei eksy, kiitos. Tai, muitakin kommentteja?

      • hpguru ite

        jos kuumenee liikaa niin, ettei käsiä voi pitää kannattaa ilmoittaa myyjälle ja kehottaa korjauttamaan. Onko Tv ollut alusta asti kuuma?

        Minun Panasonic eli se viime viikolla ostamani taulu 32" ei kuumene, ei edes useita tunteja päällä ollessaan tulikuumaksi eikä edes kuumaksi vaan pysyy sillä tavalla että käsiä voi pitää useita sekunteja päällä ilman "tulikuuma pinta" oloa.

        Philipsin tauluista ei ole kokemusta mutta ainakin toinen taulutelkkari talossamme Thomson 20" joka on muutaman vuoden vanha päästää kyllä sisältä varsin kuumahkoa ilmaa ulos useita tunteja päällä ollessaan (yli tunnin) mutta käyttöön ei ole vaikuttanut.


      • kehittyyYYYYYYYYYYYYYYYYYY
        hpguru ite kirjoitti:

        jos kuumenee liikaa niin, ettei käsiä voi pitää kannattaa ilmoittaa myyjälle ja kehottaa korjauttamaan. Onko Tv ollut alusta asti kuuma?

        Minun Panasonic eli se viime viikolla ostamani taulu 32" ei kuumene, ei edes useita tunteja päällä ollessaan tulikuumaksi eikä edes kuumaksi vaan pysyy sillä tavalla että käsiä voi pitää useita sekunteja päällä ilman "tulikuuma pinta" oloa.

        Philipsin tauluista ei ole kokemusta mutta ainakin toinen taulutelkkari talossamme Thomson 20" joka on muutaman vuoden vanha päästää kyllä sisältä varsin kuumahkoa ilmaa ulos useita tunteja päällä ollessaan (yli tunnin) mutta käyttöön ei ole vaikuttanut.

        se on yhdistetty TeeVee ja kiuas ,ei muutakuin löylyä heittäämään samalla kertaa menee teeveen tölläys ja saunominen


    • Anonyymi

      Mulla on 65 tuumainen. Joka lämpenee viekö paljon sähköä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2574
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      319
      2355
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      93
      2124
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1694
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1420
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1397
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe