Olenko minä lyhytkasvuinen?

niin..

Äitini on 160 cm ja iskä jotain 168 cm. Joten eipä minusta ole ennustettukaan kovin pitkää, mutta silti mietin, että olenko lyhytkasvuinen kun olen n. 155-157 cm? Onhan täällä palstalla lyhyempiäkin, mutta minua vaan mietityttää asia... geeneistä taitaa johtua tämä minun lyhyys?

Niin ja se vielä, että vaikka tätä kysymystä pitäisi kysyä joltain.. terveydenhoitajalta? Niin päätin silti kysyä että mitä mieltä te olette pituus-paino suhteestani..

Olen siis 15 vuotta, n. 156 cm pitkä (terkkari mittas viimeeks keväällä ja olin sillon 155,5cm) ja paino on jotain 46-47 kiloo. Siis että olenko normaalipainoinen vai en? Kun sisko aina vihjailee mustalla huumorillaan kaikkea lihavaan liittyvää.. Ajattelin tarkistaa asian teiltä, vierailta aikuisilta :D

5

1762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ari

      Olet keskenkasvuinen!
      Todennäköiseti kasvat korkeammaksi kuin vanhempasi.
      Jos lyhytkasvuisuus kiinnostaa lue foorumin viestiketjut läpi, tiedät jo asiasta enemmän.

      • tosik'ko

        ... vaikkakin vähän koppava. Onko tämän palstan viestiketjuja tuhat vai kaksituhatta, ne kaikki pitäisi ensin plarata läpi hidastakin hitaammalla suomi24-palvelimella.

        Itse en ole lyhytkasvuinen, mutta on minua lyhyeksikin haukuttu, olen 170 cm pitkä mies. On lyhyempiäkin normaalikasvuisissa, mutta monia, myös naisia, saan katsoa ylöspäin. Meidän yhteiskunnassamme kyllä lyhyet, varsinkin miehet, saavat kyllä kärsiä, varsinkin nuorina, jolloin on kovempi kilpailu monella elämänsaralla. Kyllä moni vaimoehdokas katsoi, ollessani 20-25-vuotias, että ei tuommoinen kelpaa. Sitten rupesin homoilemaan, ja sen koommin en ole ollut kykeneväkään naimisiin.

        Monet luonnonlahjat ovat tosi väärin, kun ne jakautuvat epätasaisesti. Lyhytkasvuisten sivun mukaan lyhytkasvuiseksi luokitellaan alle 140-senttiset. Se on jo aika pieni koko, 150-senttiset joutuvat kyllä kärsimään väliinputoamisesta, varsinkin miehet, mutta myös naiset.

        Viestiketjun aloittaja ei suinkaan ole lyhytkasvuinen, kun vielä on kasvuiässä. Kysymyksessä ei tullut ilmi, onko kyse miehen- vai naisenalusta, siitäkin se vastaus vähän riippuisi. Ja neuvoksi voin sanoa, että Arvo Ylppöä ei kutsunnoissa meinattu hyväksyä armeijaan lyhyytensä vuoksi. Ylppö päätti sitten kasvaa, hän söi oikein paljon kananmunia ja kasvoikin sitten sen pituiseksi, että pääsi armeijaan. Että ravitsemus, juusto, kananmunat, leipä lihat ja kasvikset ovat hyvä neuvo murrosikäisille, joille ei pituutta meinaa kertyä.


    • Mitaltaan sopiva

      Munkaan vanhemmat ei mitää pilvenpiirtäjiä ole ja minä olen ollut varmaan 14-vuotiaasta asti nykyisen mittainen eli ~158 cm. Sen vaan sanon että on hyvä mitta tytölle. Äijät tykkää kovasti ;)

      Ja mitä painoon tulee niin itekin painoin tuon verran nuorempana, sitten 2-kypäsenä alkoi nousta, että tuo on ihan normaali paino noin nuorelle :)

    • Bianca*

      Tuskinpa kyse on lyhytkasvuisuudesta ja toisekseen pituutesi voi vielä lisääntyä, koska olet nuori.

      Pituutesi varmaan johtuu vaan geeneistä mitä olet vanhemmiltasi saanut eli kuten kerroit, hekään eivät ole kovin pitkiä nykymittoihin verrattuna.

    • että olet

      naispuolinen, koska epäilet olevasi lihava noilla laihan mitoilla. Olet normaalipituinen, joten se lyhytkasvuisuudesta. Isäsi pituus huomioiden voisit olla paljon lyhyempikin. 15-vuotias länsimainen tyttö tuskin kasvaa enää senttiäkään. Mutta miksi pitäisikään?

      Olihan tämä vanha viesti, mutta tulipa nyt vastattua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1458
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      751
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      725
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      67
      623
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe