Millainen paikka on Karttula?

menee järki miettiessä

Olemme pohjalainen perhe muuttamassa töiden perässä Kuopion seudulle. Molempien työt ovat kuopiossa mutta haluaisimme asua kaupungin reunamilla kahden pienen lapsen vuoksi ja koska tulemme pieneltä paikkakunnalta. Lisäsyinä mm luonnonläheisyys sekä talojen hinnat, jotka huimaavat päätä kaupungissa. KÄvin lukemassa Karttulan kotisivut ja pyörähdimme paikalla jokin aika sitten ohikulkumatkalla, mutta käteen ei jäänyt oikein mitään erityisempää muuta kuin hautausmaat ja kirkot (ankeaa!!). Kertokaa mulle millaista on asua siellä, mitä voi tehdä, millaisia ihmisiä jne. Olisiko syytä muuttaa nimenomaan pihkainmäkeen, joka olisi Kuopion ja Karttulan kirkonkylän välissä?

Kiitokset viisaammille!!

8

3443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veronmaksaja2007

      Karttula on sinällään ok.

      Kannattaa kuitenkin huomata että Kuopio on laaja kunta, jossa on urbaanin miljöön lisäksi myös laajasti maaseutua. Kallaveden rantamaisemat esim. kaupungin eteläpuolella hakkaavat kyllä kauneudessa Karttulan. Hinnat ovat tietysti kalliita lähellä keskustaa, mutta kauempana jo kohtuullisempia.

    • Entinen karttulalainen.

      Karttula ja Kuopio ovat yhdistymässä lähiaikoina. Karttulan kirkonkylän palvelut ovat huonontuneet vuosi vuodelta eikä Kuopioon liittyminen niitä varmasti paranna. Viimevuosina Kuopioon rakennetut suuret marketit ovat tappaneet paikalliset kaupat. Yksi kunnollinen ruokakauppa jäljellä.
      Julkiset liikenneyhteydet ovat huonot. Kouluvuoden aikana vielä jotenkin pääsee liikkumaan linja-autolla mutta kesäsin ja koulujen loma-aikoina julkista liikennettä ei juurikaan ole.
      Pihkainmäki ei liikkumisen kannalta ole sen parempi ja palvelujahan siellä ei ole kuin kioski.

    • kolehmala

      Moi;
      muutettiin Karttulaan 7 vuotta sitten. Asuinpaikaksi valikoitui pääkallopaikka eli Karttula-city kaikkine kauheuksineen. Mitään optimaalisen ongelmallista ei vielä ole ilmaantunut. Okei, täällä jengi yleensä tuntee toistensa isät ja isoisät, ja muut ovat enemmän tai vähemmän maahanmuuttajia, mutta väliäkö sillä, homma on tosiaan muuttumassa ja yhä useampi on emigrantti tälläkin kylällä. Syvänniemi ja Pihkainmäki on täältä syvästä lännestä seurattuna täynnä ulkopaikkakuntalaisia. Joitain hyviäkin hommia on Karttulassa, eli esim. opettajilla on jonkinlaiset tuntikehykset ts. resurssit kuopiolaisiin kolleegoihinsa verrattuna. Päivähoito-, vammaispalvelujen tms. hoitojen saaminen on kuitenkin helpompaa kuopionsisariin ja -veljiin verrattuna. Baari muuta yöelämää täällä ei juurikaan ole (paitsi kesäisin ja ehkä joinain ennaltamääräämättöminä viikonloppuina). Perusliikunta jutut löytyvät (pururata, kuntosali, jääkiekkokaukalo) ja ainakin pari urheiluseuraa (Karttulan Urheilija, Syvänniemen Nousu

    • Yksi kaikkien puolesta

      www.syvanniemi.org

    • pihkainmäki vai city

      Karttulassa pilataan vesistöä oikein uhmalla. On talouksia, jotka eivät hoida jätevesiasioitaan vaan kaikki paskat järveen. Ja ei kun nauretaan.

      • 67bh123

        Ei Karttulassa ole henkilökuntaa, valvomaan kaikkia. Ja konkurssin tehneitä ei hennota patistaa. Rahasta ei kuitenkaan ole kiinni. Ilkeyttä. Harmi, että Virmasvesi kärsii.


      • 46hb246
        67bh123 kirjoitti:

        Ei Karttulassa ole henkilökuntaa, valvomaan kaikkia. Ja konkurssin tehneitä ei hennota patistaa. Rahasta ei kuitenkaan ole kiinni. Ilkeyttä. Harmi, että Virmasvesi kärsii.

        Onpa törkeetä. Onks ne kuninkaallisia.


    • Karttula

      Karttulaan tullessa valitettavasti ensimmäisenä törmää ankeaan katukuvaan, mutta tämän ei pidä lannistaa. Täällä toimii erinomaisesti terveyspalvelut, oma lukio on, kaunis luonto, järviä joka puolellea, harrastaminen ilmaista... jne No löytyyhän niitä negatiivisiakin asioita jos ruvetaan miettimään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe