Leatadoilaisuus?

mita tarkoittaa?

Mitä tarkoittaa kun joku on lestadiolainen, minkälaisia painotuksia, tai mitä eroa on tavallisiin kristityhin?

Paljon kysymyksiä. Miksi lestadiolaisille ei riitä luterilainen kirkko ja se opetus mitä siellä pidetään yllä. Luettehan kuitenkin, näin olen ymmärtänyt, samaa raamattua. Ja minkä takia lestadiolaiset eivät voi puhua, siis saarnata kirkoissa? Onko teidän opissanne jotain sellaista mikä sotii luterilaisen kirkon opetusta vastaan ja näin ollen sitä ei ole lupa julistaa kirkon saarnatuolista?

Vielä miksi juuri teillä on se ainoa oikea Jeesuksen oppi, jos on?

7

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos olet perehtynyt kirkkohistoriaan, aina silloin tällöin on Herra herättänyt yksilöitä julistamaan sanaa, niinkuin ei vallitsevissa olosuhteissa julisteta. Siis herätykset lähtevät liikkeelle yksilöistä.

      Herätykset ovat Pyhän Hengen vaikutusta. Ei sielunvihollinen herätä ihmisen omaatuntoa.

      Tämän liikkeen käynnistämiseen vaikutti suuresti luterilainen pappi Karessuvannon seurakunnassa, Lars Levi Laestadius, siitä nimitys.

      Kun ihminen saa pelastuksen omakseen, ehkä kovankin taistelun jälkeen, tulee sanan nälkä ja jano. Ei riitä kerran viikossa parinkymmenen minuutin saarna, joskus hyvinkin ulkoraamatullisista aiheista.

      Lestadiolaisuus on pääsääntöisesti ollut maallikkoliike, joten saarnalupia ei ole juurikaan ollut kirkoissa saarnaamiseen. Nykyisin kirkkoherra saa päättää asiasta, eikä kai mitään periaatteellista estettä ole liikkeen taholta.

      Jokain herätyksestä alkunsa saanut liike pitää omaa opetustaan lähinnä oikeana, kaikki eivät sitä kuitenkaan tuo kovin selkeästi esille.

      1900-luvun alun suuri hajaannus toi kenttään painolastiksi muodostuneen vain-me-opetuksen.
      Sitä ei ollut alussa, mutta sisäiset ristiriidat edellyttivät inhimillisesti ajatellen selkeää rajanvetoa.

      • asiallinen ja kihkoton

        puheenvuoro, kiitos siitä.

        Voiko sinun mielestäsi, tai teidän mielestänne, herätys tapahtua samanaikaisesti useammassa paikassa?


      • asiallinen ja kihkoton kirjoitti:

        puheenvuoro, kiitos siitä.

        Voiko sinun mielestäsi, tai teidän mielestänne, herätys tapahtua samanaikaisesti useammassa paikassa?

        Pyhästä Hengestä on raamatussa kirjoitettu: Hän on kuin tuuli, sinä kuulet sen huminan....

        Emme kukaan voi rajata herätyksiä mihinkään aikaan tai paikkaan. Työ on kokonaan Jumalan ja Hänn tekee mitä parhaaksi näkee.


    • tilulilu

      Lue joku kirkkohistorian kirja tai wikipedia

      Kirkossa on 5-6 herätysliikettä ja lestat ovat niistä yksi.
      KUka kieltää lestoja saarnaamasta kirkossa? Onhan siellä lestad pappejakin.

      • teutatess

        Kovin olet kevyt . Ja kevyeksi jäät , olet västäräkki tyyppi muttet jumalan västäräkki .


    • Nimetön

      Kun Luther Jumalan voimalla rupesi saarnaamaan tietä taivaanvaltakuntaan, niin se kuvasi eri tietä kuin silloinen Paavi..heräys levisi ja muualtakin rupesi kuulumaan samaa oppia kuin Luther saarnasi..niin ruvettiin puhumaan Luterilaisista ihan vain opin julistuksen pohjalta, koska Paavilaisilla oli erilainen armojärjestys kuin mitä Luterilaiset julistivat..Luther ikäänkuin johdatti opin leviämistä ja siksi hänen nimeään käytetään kirkon nimenä.

      Laestadius aikanaan julisti samaa oppia kuin Luther, mutta samalla tavalla herätysliike sai ensinmäisen työntekijän nimen kun heräys levisi ja saman hengen-lahjan saaneita ruvettiin kutsumaan Laestadiolaisiksi, koska he julistivat samaa armojärjestystä kuin ensinmäinen työntekijä, eivätkä he luvanneet taivaanvaltakuntaa kuin niille jotka saman tien kulkevat, sillä muuta tietä ei ole kuin pantu on ja ne ovat yhdenmiehen jäljet ja samaa tietä jokaisen on kuljettava minkä Jeesuksen seuraajat kulkevat.

      Voidaankin kysyä, julistetaanko Luterilaisessa kirkossa tai Laestadiolaisessa herätysliikkeessä samaa oppia ja tietä taivaanvaltakuntaan kuin ensinmäinen liikkeen työntekijä julisti, sillä jos ei näin ole on jäljellä vain ensinmäisentyöntekijän nimi mutta oppi ja henki eri, eli todellisuudessa silloin jotain muuta kirkkokuntaa kuin Lutherilainen tai Laestadiolainen...

      Mitä taas tulee sanan sisälläkantamaan "tavallinen kristitty", niin ihminen joka ei ole kulkenut Jeesuksen opettamaan armojärjestystä, ei todellisuudessa ole kristitty laisinkaan, saati Luterilainen tahi Laestadiolainen vaan umpi pakana, siksi oppi ja henki erottavat ihmisen vaikkakin pakanat pitävät itseään kristittyinä, mutta ulkopuolella ovat niinkauan kunnes saman uudensyntymän armon saavat.

      Se oppi ja henki kuin vallitsee kirkossa tahi herätysliikkeessä niin työntekijät pitävät huolen siitä ettei muita oppeja tuoda heidän keskuuteen ja kuulija joka on oikealla tavalla tullut kristityksi on saanut myös hengenerottamisen lahjan ja kuulee omilla korvillaan onko julistaja Jumalasta vai perkeleestä sillä perkelekin on asettanut työmiehiänsä saarnaamaan (Jeesus opettaa väärästä huoneenhaltijasta) ja tie taivaaseen on aivan Jeesuksen opetusta vastaan.

      Roomalaiskatolinen kirkko on alkanut apostoli Pietarista, eli puhtaasta opista mutta niinkuin historia osoittaa et oppi oli jotain muuta kun Luther aloitti työvuoronsa ja samalla tavalla voimme kysyä onko Luterilaisen kirkon oppi sama vai muuttunut kuolleeksi kirkkokunnaksi ja aivan samaa voimme kysyä Laestadiolaisesta herätysliikkeestä onko se sama kuin Laestadius julisti vai jotain muuta, sillä aina sielunvihollinen on päässyt värkkäämään omia työmiehiä joukkoon jotka ovat saaneet enemmistön ja niin on oppi muutunut kuolleeksi eli opillisesti julistamaan eri armojärjestystä kuin Herra Jeesus julisti ja silloin työmiehet eivät ole Jeesuksen seuraajia.

      Riettaan työmiehet eivät huoli joukkoonsa oikeita kristityitä saarnaamaan eikä oikeat kristityt valheentyömiehiä sillä he ovat eri hengen lapsia ja siksi kuulian on tarkattava onko sana Jumalasta vai ei, sillä Jumala puhuu omien välikappaleittensa kautta vaikka antaa myös vääräntyömiehenkin kautta oikeaa neuvoa sitä kaipaavalle mutta väärä työmies ei voi johdattaa pidemmälle kuin itse on päässyt.

      • Jumalan lapsi

        Juuri tulit paljastaneeksi todellisen itsesi.
        Kysyn sinulta, mikä on ensimmäisen työntekijän nimi?

        Pieni vinkki: Muuta nimeä ei ole olemassa taivaan alla, jossa syntinen voisi pelastua.

        Vastaus:
        Jeesus Kristus Jumalan Poika Vapahtaja.
        !!!Jeesus on HERRA!!!

        Jer. 16:20   Voiko ihminen tehdä itsellensä jumalia? Eivät ne jumalia ole!"
        _________
        *) Jer. 16:21   "Sentähden, katso, minä saatan heidät tuntemaan - tuntemaan tällä haavaa - minun käteni ja minun voimani, ja he tulevat tietämään, että minun nimeni on Herra."
        _________

        Jer. 17:1   "Juudan synti on kirjoitettu rautapiirtimellä, timanttikärjellä, kaiverrettu heidän sydämensä tauluun ja teidän alttarienne sarviin,
        Jer. 17:2   ja niin heidän lapsensa muistavat alttarinsa ja asera-karsikkonsa viheriäin puitten vieressä, korkeilla kukkuloilla.
        Jer. 17:3   Oman vuoreni, joka on kedolla, niin myös sinun tavarasi, kaikki sinun aarteesi ja sinun uhrikukkulasi minä annan ryöstettäviksi synnin tähden kaikkia rajojasi myöten.
        Jer. 17:4   Sinun on luovuttava perintöosastasi, jonka minä olen sinulle antanut;

        ja minä saatan sinut vihollistesi orjuuteen maassa, jota sinä et tunne. Sillä te olette sytyttäneet minun vihani tulen; se on palava iankaikkisesti.
        _____________

        Jer. 17:5   Näin sanoo Herra:

        Kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta.

        Jer. 17:6   Hän jää alastomaksi arolle eikä näe mitään onnea tulevan; hän asuu poudan polttamissa paikoissa erämaassa, asumattomassa suolamaassa.
        -------------------------------------------

        Johan Raattamaa: Niinkuin kusi tappaa lampaan, niin tappaa liika suolakin.

        Legalistit ovat muuttuneet kitkeränkarvaisiksi suolapatsaiksi, etsiessään itsestään autuuden ainetta, ja tuomitessaan Jeesuksen verellään pesemiä Jumalan lapsia helvettiin.

        Minä olen lammasten ovi, tämä on Kristuksen sana.

        Kristuksen sana pitää kirjaimellisesti paikkansa tänäänkin. Siksi sanon jokaiselle, ...

        ... usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      140
      2060
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1244
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1137
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      167
      1014
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      926
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      879
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      60
      870
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      814
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      800
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      703
    Aihe