Junarata

jouluksi

Nyt tarvitaan apuja... Kova hinku ostaa pienoisrautatiesetti, itselle ja pojalle yhteiseksi harrastukseksi, mutta mikä? Märklin? Piko? Muu?

Mistä kannattaa ostaa? Ulkomailta tilaamalla? Kaikki vinkit otetaan vastaan. Kiitos.

10

5684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...täältä

      www.mallikauppa.fi tai Hobby point.fi

      • AJSOAIV

        Kävimme tänään 15.1.09 viisivuotiaan poikani kanssa helsingin (Fredrikinkatu 61
        00100 Helsinki) Hobby Pointissa vierailemassa.

        Poikani oli odottanut tätä vierailua pitkään, sillä hänen piti saada valita lahjaksi pienoismalli eräälle ystävälleen. Olimme juuri ehtineet alakerran pienoismalli osastolle, kun ns. isohätä yllätti ja pahasti. Ajattelin, että Hobby Pointissa on tietenkin vessa, jota näin pahassa tilanteessa lapsi voisi käyttää. Ällistys oli kyllä melkoinen, kun alakerran keski-ikäinen, tympääntynyt ja nasaaliääninen miesmyyjä sanoi, että heillä ei ole vessaa. Kysyin uudestaan, "että eikö teillä todellakaan ole vessaa?" Siihen tämä kellari desbootti sitten jäätävällä äänellä vastaa, että "meillä ei ole yleisö vessaa." Vastauksen kyllä ymmärtäisi, jos kyseessä olisi aikusen hätä, mutta kun oli kyse pienen lapsen hädästä, niin tuntui pahalta, kun pikkusieluinen "kellari hiiri" pääsee kerrankin elämässään pätemään ja olemaan kova kaveri. Luuli reppana varmaankin käännyttäneensä pahimman laatuisen narkkari perheen liikkeestä. Tässä kohtasin todellakin sen, mitä sanotaan pienen ihmisen kapinaksi: kun koko elämänsä pienoismallien kanssa nyhrännyt oikeasta elämästä vieraantunut mies pääsee pomputtamaan viisivuotiasta poikaa.

        Jokaiselle, jolla on vähänkin lapsi rakkautta, suosittelen kyllä jotakin muutta Helsingin askarteluliikettä kuin Hobby Pointtia.


      • Veturimies2

        Eikös tämä ole entinen askartelukeskus? Oli aika riistohintainen liike ainakin Märklinin suhteen. Ei jatkoon.

        1:220 harrastajana joutuu kaiken tilamaan erikseen, kun kotimaiset liikkeet myy eioota, siksi rahani päätyvät Saksaan, valitettavasti.


    • sdjhlsdkjh

      Ensin sun pitäis miettiä mittakaava.. HO 1/87 vie aika rutosti tilaa ja toinen varteenotettava vaihtoehto on N-mittakaava 1/160. Tietysti riippuu siitä minkä ikäinen poikasi on.

      N rata vie 1/4 HO radan tilasta. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Molemmissa on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin ns. moduliratoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että on useampi henkilö ja kotiradassa on yksi tai useampi irroitettava osa, jonka voi liittää suurempaan rataan esim ModelExpossa tai muilla pienoisrautatiepäivillä. Nythän on Saksassa tapahtuma jossa on yli 500 metrinen N rata joka on juuri koottu lukuisten ihmisten moduleista.
      Voit käydä tutustumassa N-mittakaavaan tuolla http://www.n-club-finland.org/
      Noilla sivuilla voi lueskella tietoa mittakaavasta, mutta foorumille joutuu rekisteröitymään, mutta se nyt ei vie kuin minuutin :)

      • taitaa sopia paremmin...

        ... kun ollaan vasta-alkajia?

        Minkä merkkistä settia kannattais katsella? Onko oleellisia eroja?

        Onko erimerkkiset radat keskenään yhteensopivia? Entä oisko vinkata nettikauppaa ulkomailta...?


      • afdghadfa
        taitaa sopia paremmin... kirjoitti:

        ... kun ollaan vasta-alkajia?

        Minkä merkkistä settia kannattais katsella? Onko oleellisia eroja?

        Onko erimerkkiset radat keskenään yhteensopivia? Entä oisko vinkata nettikauppaa ulkomailta...?

        Jos valitset Märklinin niin kaikki Märklin tuotteet on helppo kytkeä toisiinsa ja toimii. Märklinin vahva puoli on helppous, koska kaikki Märklin tuotteet toimii keskenään hattuilematta.....Jos taas valitset kaksikisko systeemin esim Roco niin siinä kulkee useiden eri valmistajien veturit.

        Jompi kumpi...Roco tai Märklin alotuspaketiks.
        Molempiin systeemeihin voit itse rakenta vaunukalustoa jos haluat.

        http://www.modelleisenbahn.com/
        http://www.modellbahn-kramm.com/index.cfm
        Tossa olis pari kauppaa joista olen itse tilannut.


    • Eräs tyttö

      Minulla itselläni on H0 -rata. (Aion jossain vaiheessa hankkia myös Z-radan, se vain on suhteessa kokoonsa erittäin kallis, joten ota myös koon lisäksi hinta huomioon.) Kaikkein pienin on Märklinin Z-rata, mutta se taitaa olla jo hieman liian pieni, jos aiot hankkia sen poikasi kanssa yhteiseksi. Ihan kunnollinen rata tässä mittakaavassa mahtuu vaikkapa salkkuun. Minä itse kuulun tällaiseen pienoisrautatiekerhoon: http://www.marklinclub.fi/ ja olen ollut erittäin tyytyväinen saamiini neuvoihin, ohjeisiin, yms. Käsitykseni mukaan osa tuota kerhoa ylläpitävistä henkilöistä työskentelee oikeidenkin junien kanssa.

      Tässä sinulle muutamia kuvia Z -radasta, että käsität kuinka pieni se on:

      http://images.google.fi/images?&hl=fi&num=10&lr=lang_fi&cr=&as_ft=i&as_qdr=all&as_dt=i&as_rights=&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi&q=märklin z

      N -rata on vain hieman isompi kuin Z. Jos aiot harrastaa poikasi kanssa, poikasi varmasti tulee pitämään enemmän H0 -radasta, eikä se kohtuuttoman isoa tilaa vie. Kyllähän siitä tietenkin vaikka huoneen (tai huoneiston) kokoisen saa, mutta pienemmälläkin "ratakilometrillä" siitä saa kivan ja näppärän. Minulla on mm. Märklinin aloitus pakkaus kaikki 5 lisäpakkausta ja se on jo ihan mukavan kokoinen eikä kovin iso.

      Riippuu missä päin asut, missä kannattaa käydä kyselemässä pikkujunista. Tässä muutama vaihtoehto. Itse olen ostanut osaset sekä Hobby Pointista että Risteysasemalta, Helsingistä. Molemmissa on hyvät "tietolähteet", koska molempien omistajat itse harrastavat pienoisrautateitä. He eivät myöskään vähättele ns. tyhmiä kysymyksiä (itsekin koen tekeväni sellaisia kysymyksiä, kun siellä käyn, koska en tiedä kaikkea junista ja olen tyttö...), vaan vastaavat niihin kansantajuisesti niin, että asiaan vihkiytymätönkin ymmärtää. Jos et asu Helsingissä, mutta käyt Helsingissä, kannattaa käydä noissa kahdessa. Ongelma nimittäin on siinä, että jos asut sellaisella paikkakunnalla, jossa joudut tilaamaan sen esim. "leluliikkeen" kautta, hinta nousee aika huomattavasti. Aikanaan ostin alkuperäisen starttipakkauksen "leluliikkeen" kautta ja se tuli ainakin 50 euroa kalliimmaksi kuin olisi tullut suoraan Helsingistä ostettuna. Tietenkin voit tilata netistäkin, mutta se laatu voi olla vähän toinen juttu. Noissa kahdessa liikkeessä ainakin saa kaupan päälle neuvoa ja opastusta. Toinen, Risteysasema, sijaitsee Sörnäisissä ja toinen, Hobby Point, Kampissa.

      Hobby Pointista:

      http://www.google.fi/search?hl=fi&as_qdr=all&lr=lang_fi&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q= "hobby point"&spell=1

      Risteysasemasta:

      http://www.google.fi/search?hl=fi&as_qdr=all&q=risteysasema&meta=lr=lang_fi

      Yleisesti pienoisrautateistä:

      http://www.google.fi/search?as_q=&hl=fi&num=10&btnG=Google-haku&as_epq=pienoisrautatie&as_oq=pienoisrautatiet H0 Z N&as_eq=&lr=lang_fi&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=

      Kannattaa käydä katsomassa nämä linkit, niin saat varmasti paljon tietoa mitä voit käyttää avuksi päätöksen teossa.

      Muista vielä tämä: Pienoisrautatie harrastus on aika kallista ja aikaa vievää, mutta äärimmäisen mielenkiintoista ja antoisaa. Varo, se vie vielä mukanaan, niin kuin vei minutkin...

    • kirjastoon

      Kirjastoissa on hyviä kirjoja tästäkin aiheesta. On hyvä hieman perehtyä asiaan jos vaikka sattuisi käymään niin, että lattiaradan sijaan homma etenee harrastuksen asteelle ja sitä haluaa jatkaa kerhossa tms.

      • VonZug

        Entäs TT? On suhteellisen edullista.


    • 250neliötä

      Itsellä ford cortina gt tähtiperä keskellä olohuonetta kun luovuin "pienoismalleista" ja piti saada jotain "pientä " tilalle.....kivan punainen on ja valkoinen katto....Pikkasen arvokkaampi kuin märklin aikoinaan oli..näin täällä on lähtenyt lapasesta nuo pikkumallit..Tarvii kohta isomman 350neliöisen kämpän..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe