Kummi ei käy

äet

Mitäpä tehdä kun kummi ei käy kylässä, vaikka välimatkaa on vajaa 60 km? Mitään ei ole ilmeisesti välillämme tapahtunut, sillä meidän perhe on heidän perheessä käynyt. Joskin olemme harventaneet sitäkin kyläilyä juuri kyseisestä syystä.
Syitähän löytyy, vaikka kulkevat muihin menoihin noin joka toinen viikko paikkakuntamme ohitse; tulisi mutkaa poiketa n. 5 km! Edellisestä käynnistä on 2 ja puoli vuotta!!!
Ja on tullut pyydettyäkin...ihan omasta mielestä väsyyn asti. Nyt laitoin sähköpostia jossa kyselin ja selitin tarkemmin näkökantojamme; aika loukkaantuneelta vaikuttivat siellä päässä-syystä??
.. olemme kyllä muualta kuulleet että kyseiset henkilöt ovat sotkeutuneet käräjille vilppien takia. Olisiko se sitten syy etteivät uskalla tulla näkökontaktiin.

5

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teillä..

      Ihan kateeksi käy, että noin pieniä murheita ihmisillä on..

      Kummius nyt yksinkertaisesti merkitsee eri ihmisille erilaisia asioita. Tämä on hyvä pitää mielessä. Kummin roolista ei ole MITÄÄN, toistan MITÄÄN.. muuta "ohjeistusta" kuin kirkon antama. Kummius on kristillinen käytäntö ja sen tarkoitus on alun alkaen ollut lapsen KRISTILLISEN kasvatuksen tukeminen.

      Yhteiskunnan maallistuessa kummiutta on alettu tulkita eri tavoin. Joissakin perheissä kummi on aina läsnä, tavataan viikottain ja tehdään asioita yhdessä. Jossakin toisessa perheessä kummius ymmärretään vain rooliksi lapsen ristiäisissä. Itselläni oli tällaiset kummit. Ei minua käyty erikseen tapaamassa, joulu- ja synttärilahjoja sain ehkä pari kappaletta koko lapsuuteni aikana kummeilta. Ja ihan kunnon ihmiseksi olen silti kasvanut. ;)

      Kannattaa jo kummeja valitessa muistaa, että ihmiset suhtautuvat kummiuteen eri tavalla. Nykyisin monella vanhemmalla on odotukset korkealla. Lapsen tulo sekoittaa oman maailman ja on vaikea ymmärtää, että muu maailma jatkaa menoaan ihan normaalisti.

      Miksi lapsesi kummit eivät halua teillä käydä? Jaa-a, vaikea kysymys. Periaatteessa voi olla niin, että he suhtautuvat teihin "ihan positiivisesti", mutta kokevat, ettei teillä ole syvemmällä tasolla mitään yhteistä. Toinen vaihtoehto on, että jompi kumpi pariskunnasta kärsii esim. masennuksesta tai jostakin muusta mielenterveyden ongelmasta. Tai että he ovat ihmisinä ujoja, vähemmän sosiaalista sorttia. Mahdollisuuksia on monia. Jotkut kummit muuten eivät edes ole isommin lapsirakkaita, eivätkä nauti lapsiperheissä vierailuista. Kummiksi on suostuttu, kun on pyydetty eikä olla kehdattua sanoa ei. Karua mutta totta.

      Sekin on hyvä muistaa, että ketään ei voi pakottaa pitämään yhteyttä. Jos pariskunta ei vastaa kutsuihinne, eikä osoita halua yhteydenpitoon, niin eikö olisi parempi vain jättää vähäksi aikaa sikseen? Te olette nyt tehneet aloitteita, jatkossa on heidän vuoronsa. Jos he eivät ota yhteyttä, niin he eivät halua olla tekemisissä kanssanne. Ja haluatko muutenkaan jotain vilppiin syyllistyneitä ihmisiä antamaan vaikutteita lapsellesi..?

      Olkaa te hyviä vanhempia lapsellenne. Jos tarvetta on, niin luottoaikuinen löytyy lapselle varmasti suvun muusta piiristä, vaikkei virallinen kummi olisikaan.

    • kumde

      Anna vaan asian olla, niin minäkin tein kun huomasin ettei kummipoikani perhe vieraile koskaan minun luonani, vaikkka olen lukuisia kertoja kylään pyytänyt.

      Yksipuolista suhdetta ei tarvitse tai kannata hoitaa! Jos toisia oli sitten kummeja tai kummiperheitä ei seura vaan kiinnosta niin paljon, että joskus vaivautuisivat hekin yhteydenpitoon, niin eikö se anna jo oikeuden antaa asian olla. Turhaan vaivaat mieltäsi heillä, keksi mielummin itse jotain mukavaa tekemistä lapsesi kanssa.

    • äet

      se kummius. Hyviä kommentteja tulikin.
      Minä itse olisinkin valmis antamaan asian olla, mutta jotenkin vielä olen yrittänyt sinnitellä lapsen takia; hän kuitenkin on jo viisivuotias joten ei aivan pieni. "Hajuja" ihmisistä on, eikä ole oikein mukavaa ehkä hieman vanhempana huomata, että toisen sisaruksen kummit ovat enemmän läsnä kuin hänen.
      Ehkä me (jotkut)vanhemmat toisaalta liikaa tätä kummi-asiaa painotamme mielessämme liiaksi, sillä tosiasiahan ehkä on että kirkko on tämän asian "keksinyt" eikä se enää nykyaikana painotu kasvatukseen kuten ammoisina aikoina.
      Aika tehnee tehtävänsä puoleen tai toiseen...

      • olla toisinkin

        päin ,eli en ole päässyt kummipoikaani katsomaan yli kuuteen vuoteen kun kummipojan äiti veti herneet nenään sen takia että otimme puolen miljoonan markan velan ja vaihdoimme yksityisvuokrasuhteen pankin torppariuteen!? Että voi järjetön kateus ajaa lapsen edun edelle kun olemme kuitenkin pojan ainoat kummit ja aivan taatusti olemme yrittäneet kaikin käytettävissä olevin keinoin päästä takaisin heidän elämäänsä.. Omien kummieni kanssa en välimatka ym.tekosyistä johtuen tullut koskaan läheisiksi, hyvä jos 5-6 kertaa tavattiin 45 vuoden aikana! Hautajaisissa sit perikunta hieman ihmetteli et kukahan toikin veijo oiken mahtaa olla meiän papan haudalla.


    • käy

      kummityttöäni katsomassa kuin muutaman kerran vuodessa, vaikka asun samalla paikkakunnalla. En halua yksin olla se joka pitää yhteyttä. Silloin vain otetaan minuun yhteyttä kun on ongelmia, muuten ei soiteta eikä käydä, miksi yhteydenpito olisi vain minun velvollisuus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe