Matkapäiväkirja Budapestista

Anna-Anna

Kävimme syyslomalla Budapestissa lokakuun puolivälissä. Laitoin luettavaksenne matkapäiväkirjamme osoitteeseen

www.Budapest.vuodatus.net

Toivottavasti siitä löytyy vinkkejä matkaa suunnitteleville.

8

1705

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • opasmonika

   On todella hyvä matkakertomus Budapestista.
   Paljon tietoja.
   Valitettavasti parlamentti vierailu on hankalaa, jos on valtiollinen vierailu tai muu tapahtuma, silloin aina se kyltti on...
   Nyt ymmärsin miksi suomalaiset sanovat vaikeaksi käydä meiddän kylpylöissä.
   On se vanha sääntö kyllä olemassa: maassa maan tavalla, kyllä jos suhtautuminen on sellaista, Unkarikin on auki.

   • Anna-Anna

    Kiitos viestistäsi, kiva että tykkäsit, vaikka kai paikan asiantuntija löytäisi paljonkin lisättävää ja oikaistavaa yhden turistin kokemuksiin perustuvaan kertomukseen.

    On aivan totta, että suomalainen kokee helposti kylpylävierailun vaikeaksi, kun ei voi olla varma siitä, toimiiko oikein. Maassa maan tavalla - kun vain tietäisi, mitkä ne tavat on! Siksi olemme arkoja ja pelkäämme, että jotain menee väärin. Ja varmaan siksi myös se, että paikalla on paljon henkilökuntaa auttamassa, tekee olon jollain tavalla epävarmemmaksi. Silloinhan on paljon silmiä todistamassa, miten taas mokasin.

    Näin me suomalaiset olemme kummallisia. Meidän varmaan pitäisi päästä perusarkuudestamme, että voisimme nauttia enemmän. Unkari on auki ja ystävällinen, sen koimme moneen kertaan, kun vain itse uskalsimme. Ja ensi kerrallakin menemme kylpylään aivan varmasti, kiva ja nautinnollinen juttu erityisesti näin syyssäillä.


  • -Mika-

   Hei. Olit käynyt katsomassa Budapestin kuviani ja pidit niistä - Kiitos. Kiitellään tässä nyt puolin ja toisin, sillä idean laittaa linkki sivulleni tuli sinulta, kun kävin lukemassa matkakertomuksenne - Kiitos siitä.

   Erityisen mielenkiinnolla luin käyntiänne Széchenyin kylpylässä. Olin perheeni kanssa elokuussa tuossa kylpylässä parinakin päivänä. Ensimmäisenä päivänä 5 tuntia ja seuraavalla kerralla peräti 6 tuntia. Kyllä ainakin meidän lapset (nuorin 9) siellä hyvin viihtyivät.

   En löytänyt matkakertomuksestanne mainintaa Széchenyin kylpylän sisällä olevista altaista ja erilaisista saunoista. Yllättävän moni ei hoksaa sisälle edes mennä, mutta siellähän se kylpylän sydän on, useine erilaisine altaineen. Kesähelteillä on varsin virkistävää pulahtaa kylmävesialtaassa. Minulle oli myös uusi kokemus Unkarilainen sauna. Eteisessä otettiin isosta altaasta jäähilettä kämmenet täyteen ja sitä hierottiin saunassa iholle. Löylyä ei heitetty, mutta saunassa oli jonkinlainen höyrykiuas ja lämpöä ja kosteutta kyllä riitti. Miehet ja naiset samassa saunassa ja tietysti uima-asut päällä. Oli hauska istuskella lauteilla ja kuunnella puheensorinaa sekä mietiskellä mistäköhän unkarilaiset saunassa keskustelevat.

   • Anna-Anna

    Kiitos Mika mielenkiintoisen kylpyläkokemuksen jakamisesta! Emme mekään oikeasti hoksanneet mennä sisätiloihin. Se oli varmaan osittain sitä, että emme kunnolla tienneet, mistä olimme maksaneet ja mielsimme, että pyytämääni "normaaliin" kuului vain se oleskelu ulkoaltailla. Olisimmepa ajatelleet asian loppuun, niin olisimme taas yhtä hienoa kokemusta rikkaampia. Emme kyllä osanneet kauniina aurinkoisena päivänä muuta kaivatakaan.

    Heittoni alle kymmenvuotiaista oli tietysti turhan summittainen, kyllähän siellä ainakin uimataitoiset kouluikäiset pärjäävät. Matalia altaita ei ole, sehän lasten kanssa olemista eniten rajoittaa.

    Ensi kerralla sitten myös sisätiloihin!


  • kyllä passaa

   näillä ohjeilla ja vinkeillä reissuun lähteä.

   Kiitokset hyvästä matkakertomuksesta!

   Itse olimme heinäkuussa -07 ekaviikolla 5 pv. 3 hengen (2-aikuista 1-lapsi) omatoimimatkalla Budapestissä.

   Otimme huomattavasti "helpomman" ohjelman kuin mitä teillä oli, mutta jäi meillekin ihan hyvämaku reissusta.
   Kylpylä reissu oli meille se matkan kohokohta. Olimme Lucasin kylpylässä eli aivan ns. paikallisten pesulassa.
   Mieleeni jäi erityisesti työllistävä ja venäläistyyppinen palvelukulttuuri kylpylän palveluissa.

   Huvipuisto, kauppahalli sekä lukuisat kauppakeskukset eripuolella kaupunkia oli ne forinttien polttopisteet missä sai ostoviettiä tyydyttäneeksi :)

   Se on totta edelleenkin että maassa maantavalla ja sillä sipulin periaatteella pärjää pallon joka puolella!

  • mekkomaria

   Lähden huomenna eka kertaa Budapestiin. Oli kutkuttavaa lukea matkakertomuksianne. Niistä kuvastui innostunutta uteliaisuutta ja letkeää huumorimieltä. Ne pitäisi jokaisen matkailijan pitää aina mukana. Kivoja vinkkejä sain ja rohkaisuakin astumaan uusiin seikkailuihin. Kiitos teille Rouva ja Mies!

   • Anna-Anna

    Hei, oletko jo palannut? Olisi kiva kuulla matkastasi ja kokemuksistasi. Millaista Budapestissa on näin joulun alla?

    Kiva kuulla, että tykkäsit kertomuksestamme ainakin etukäteen. Olisi kiva kuulla, oliko siitä oikeasti hyötyä myös matkalla.


   • mekkomaria
    Anna-Anna kirjoitti:

    Hei, oletko jo palannut? Olisi kiva kuulla matkastasi ja kokemuksistasi. Millaista Budapestissa on näin joulun alla?

    Kiva kuulla, että tykkäsit kertomuksestamme ainakin etukäteen. Olisi kiva kuulla, oliko siitä oikeasti hyötyä myös matkalla.

    Rakastuin Budapestiin ja ihmisiin siellä. Toki tuohon ilmaisuun vaikuttaa vahvasti se, että olin siellä vieraana budapestiläisten ystävien luona. Mutta satumainen kaupunki se on varsinkin iltaisin. Joulutori oli hieno - siellä oli muuten Joulupukki tuomassa terveisiä Rovaniemeltä.

    Kyllä teidän matkakertomuksesta oli hyötyä. Kylpylämeininki oli todella kummallista ja monimutkaista, mutta kun olin lukenut teidän kokemuksia, tiesin varautua ja kaikki sujui ongelmitta. Suomalaisessa saunassakin käytiin. Se se vasta kokemus oli (hymyä)! Käykäähän ystävät tutustumassa.

    Mutta ehdottomasti haluan nähdä Budapestin myös kesällä. Ehkäpä jo ensi kesänä suuntaan sinne ja käyn myös Balaton-järvellä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2362
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   365
   2062
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1466
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   118
   1214
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   860
  6. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   69
   778
  7. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   218
   735
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   719
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   705
  Aihe