Hiilihydraatit ärsyttää

Kutinaa

Olen huomannut että hiilihydraatit pahentaa kutinaa.Oltuani puoli vuotta sokerittomalla ruokavaliolla niin kutina loppui.Nyt tuli taas repsahdettua sokereihin ja saa raapia.Aloitin taas "karppaamaan" eli vähentämään carbohydraatteja,eli hiilareita.Mainittakoon tästä puolen vuoden sokerittomasta ajasta sivuoireena painon pudotus n.16 kg.

10

3028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • obrah o *malley..

      olo oli kivan kevyt, energisempi.Paino laski.
      Kutinakin taisi helpottaa.Verensokeri tasaantu.

      Nyt sorruin syömään muita ja päätäni särkee ja väsynyt, nukahtelen sohvalle jne, nukun liikaa, maha ripuloi, kutittaa kroppaa.Olen äksy.

    • Itsew en olisi

      tullut koskaan ajatelleeksi että jotain yhteyksiä kutinaan on... Kiitos vinkistä.

    • nutraaja

      Olen viikon ollut Nutrilet-kuurilla, eli hiilarit on vähissä. Just tänään ajattelin että voiko johtua tästä kuurista kun koko ajan kutittaa. Käsivarret jo ihan punaiset raapimisesta :/

      • Nutrilet?

        Mahtaisko Nutriletissä olla jotain allergeeniaineita? Tai jos ruokaohjelmasi tuntuu pakkopullalta ja siitä johtuva stressi antaa iho-oireita?


    • Tiedonjanoinen

      Itse olen ollut vähäsokerisella dieetillä nyt pikkuisen päälle kuukauden, tarkoituksena tutkia vaikuttaako se päänahan kutinaan. Ja kyllä; päänahan kutina on vähentynyt huomattavasti! Jos vain tosiaan pystyy pidättäytymään hiilareista kokonaan niin päänahka ei kutise oikeastaan ollenkaan... itse olen kuitenkin aina ollut napostelija, joten aika ajoin tulee aina jotain suklaata syötyä. Joka tapauksessa painonlaskua on mahdoton estää vaikka syön leipää (ruikkaria ja rieskaa) sekä omenoita ja muita hedelmiä huomattavasti enemmän kuin ennen. Olen toki myös lenkkeillyt pari kertaa viikossa, mutta tuskinpa se nyt painonlaskua saisi yksinään aikaan.

      • ei sokeria

        Selästä lähtenyt jo kämmenen kokoinen psori alue pois.Toissapäivänä repsahdin suklaapatukkaan,ja muutaman tunnin sisllä kauhea kutina.


      • Sokerihiiri-
        ei sokeria kirjoitti:

        Selästä lähtenyt jo kämmenen kokoinen psori alue pois.Toissapäivänä repsahdin suklaapatukkaan,ja muutaman tunnin sisllä kauhea kutina.

        kova syömään karkkeja enkä meinaa päästä eroon siitä tavasta. Iltaisin kun katselen TV:tä, on niin mukava mutustella namuja:) Voiko sokeri ja karkit tosiaan pahentaa psoria? Entäs ksylitoli? Olisiko apua jos korvaisi sokerimakeiset ksylitolimakeisilla vai ovatko yhtä haitallisia?


      • Aineenvaihdunta
        Sokerihiiri- kirjoitti:

        kova syömään karkkeja enkä meinaa päästä eroon siitä tavasta. Iltaisin kun katselen TV:tä, on niin mukava mutustella namuja:) Voiko sokeri ja karkit tosiaan pahentaa psoria? Entäs ksylitoli? Olisiko apua jos korvaisi sokerimakeiset ksylitolimakeisilla vai ovatko yhtä haitallisia?

        Minulla on taas puolen vuoden paranemisen jälkeen tullut takapakkiaoman tyhmyyden takia.Mässäsin jouluna suklaata ja muuta sokeri ja hiilihydraattiruokaa.Nyt jalat ovat punaiset kutisevat ja on ovatlaajentumassa. Että pitää olla tyhmä.Selästäni lähti puolessa vuodessa miltei postikortin kokoinen alue puhtaaksi, jaloista n,40 %parani käsistä jotain 30 %. Nyt riittää sokerit ja raapiminen ja ylipaino.Painoni laski n.18 kg tämän puolen vuoden aikana, mutta nyt taas otan itseäni niskasta kiinni ja paskaruoka roskiin,jos sitä ruoaksi voi sanoa.Psori ei muuten tykkää ylipainostakaan.Olen alkanut liikkua ja siten voimistaa aineenvaihduntaa.tervetuloa mukaan karppaamaan.Lisäksi kartan liian jalostettuja ja lisäaineisia ruokia.Margariinit vaihdoin lisäainneettomaan voihin.Huom painoni laski n,18 kg.


    • ipsori

      Kaikki hiilarit eivät ole pahoja.
      Itse olen huomannut, että suosimalla täysjyväviljaa ja rajoittamalla niiden nauttimista pieniin määrin kutina ja ärsytys väheni huomattavasti. Vältän myös hedelmien ja viljan sekoittamista toisiinsa. Sokeri on ehdoton ei. Mutta hedelmiä syön erikseen ja ei ole mitään oireita niistä.

      -ipsori
      http://ipsori.blogspot.com/

    • p.s. ori

      On vanha ketju mutta tulipa esiin kun googletin psori ja suklaa. Joulu taas ja suklaata notkuu kaikki paikat. Onhan se perskules hyvää. Mutta rakastaapa psorikin sitä. Oman ruokavalioni löytäneenä olin jo saanut päänahkani puhtaaksi mutta stressi ja repsahdus makiaan toivat kutinaa ja hilsettä takaisin.. kun vaan pääsisi takaisin ruotuun!

      Itselleni ainakin viljoista sopii hyvin hirssi ja quinoa joista keitetyt aamupuurot pitävät vatsan toiminnan kuosissa ja poistavat myrkkyjä. Lisäksi vielä olisi syytä liikkua aktiivisesti ja juoda riittävästi VETTÄ.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe