Ave: faktaa

jpjpjp

Ave on luonut itselleen myyttisen hahmon, jonkinlaisen kovamies-persoonan, jonka jotkut sitten uskovat olevan totuudenmukaisen.

Ave faktoja (suhteuta nämä niihin yksimaailmankovimmista jne juttuihin):

-Perustanut oman lajin. Taustalla muutama vuosi nyrkkeilyä ja karatea. Hokutoryu on pieni laji, kuten jujutsu muutenkin maailmalla. Näin varsinkin kilpailutoiminnan suhteen. World Gameseissa 18 maata mukana (-95). Judossa ja taekwondossa yli sata maata suurissa kisoissa (MM). Hokutossa noin 40 seuraa Suomessa. Judossa ja taekwondossa yli sata seuraa. Moni ei hahmota tätä perusasetelmaa, eli mitkä lajit ovat maailmanlaajuisia ja mitkä marginaalissa. Lajin taso on verrannollinen harrastuneisuuteen.

-Keskinkertaisuus kamppailu-urheilijana, nuorten ja yl sarjan sm-mitalisti nyrkkeilyssä. Karaten sm-1 aikana, jolloin lajia harrasti kourallinen ihmisiä, raskaassa sarjassa ei sitäkään.

-Habitus ja persoonallisuus: Pulska, ei atleettinen mies. Käynyt punttisalilla. Ylipainoa kymmeniä kiloja. Tästä seuraa kömpelyys ja hitaus ja huono kestävyys. Liikkuvuus sangen keskinkertainen. Ei ole ymmärtänyt toteuttaa urheilijalle tarkoituksenmukaista harjoittelua, tai ei ole siihen pystynyt. Aivan erilainen kehonkoostumus kuin huipputason kamppailu-urheilijalla. Henkiset ominaisuudet: Lukekaa taannoinen artikkeli city-lehdestä. Millainen mies antaa tarkoituksella itsestään tuollaisen kuvan. Kovasti ollaan salainen ja henkilörekisterin ulkopuolella (tuhannet suomalaiset on, oliko 2000 ?) ja silti esiinnytään lehdessä ja korostaen asiaa. On SAS ja FFL-kaveria ym joiden kannssa tiukoissa paikoissa... Luodit lentää kahteen suuntaan... Eikö turvallisuusalan todellinen ammattilainen pitäisi mahdollisimman matalaa profiilia, ei elvistelisi lehdessä??!!
On toki mahdollista, että lehden toimttaja julkaisi näköisensä jutun?

Se,että Ave tiputtelee salilla vieläkin parhaita hokutomiehiä ei ole mikään mairitteleva asia lajin harrastajien kannalta... Kertoo tasosta tylyä kieltä.

12

1705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hekki

      Ihmisillä on taipumusta henkilömyyttien kehittämiseen. Usein lähempi tarkastelu osoittaa myytin kuplaksi.

    • korjauksia & kommentteja

      "Ave on luonut itselleen myyttisen hahmon, jonkinlaisen kovamies-persoonan, jonka jotkut sitten uskovat olevan totuudenmukaisen."

      Vai ovatkohan nämä "asiantuntevat" nettikirjailijat luoneet hänestä sellaisen kuvan?

      "-Perustanut oman lajin. Taustalla muutama vuosi nyrkkeilyä ja karatea."

      Paljonko on mielestäsi "muutama vuosi"?

      "Hokutoryu on pieni laji, kuten jujutsu muutenkin maailmalla."

      Tottakai maailmalla mutta kansallisesti kohtuullisen merkittävä sekä kuitenkin isoin tyylisuunta Suomessa harrastajamäärillä mitattuna.

      "Näin varsinkin kilpailutoiminnan suhteen. World Gameseissa 18 maata mukana (-95). Judossa ja taekwondossa yli sata maata suurissa kisoissa (MM). Hokutossa noin 40 seuraa Suomessa. Judossa ja taekwondossa yli sata seuraa. Moni ei hahmota tätä perusasetelmaa, eli mitkä lajit ovat maailmanlaajuisia ja mitkä marginaalissa. Lajin taso on verrannollinen harrastuneisuuteen."

      Pointti oli juurikin ensimmäinen lause tässä kappaleessa. HR ei ole kisalaji eikä sitä kannata verrata vuosikymmeniä vanhoihin kisalajeihin. Vertaaminen muihin ip- ja kamppailulajeihin sen sijaan olisi rakentavampi lähtökohta.

      "-Keskinkertaisuus kamppailu-urheilijana, nuorten ja yl sarjan sm-mitalisti nyrkkeilyssä. Karaten sm-1 aikana, jolloin lajia harrasti kourallinen ihmisiä, raskaassa sarjassa ei sitäkään."

      Määrittelykysymys. Ovatko keskinkertaisuudet kansallista huippua?

      "-Habitus ja persoonallisuus: Pulska, ei atleettinen mies. Käynyt punttisalilla. Ylipainoa kymmeniä kiloja."

      Näetkö Avea useita kertoja vuosittain? Oletko nähnyt häntä viimeisen vuoden-parin aikana? Nämä kommentit eivät tällä hetkellä pidä paikkaansa. Toki vartalonsa on enemmän tynnyrimäinen kuin Mr.Finladin kärkikolmio mutta tästä luonnehdinnastasi tulee kyllä paremminkin mieleen eräs "ikivanhan suomalaislajin" vaalija kuin Ave.

      "Tästä seuraa kömpelyys ja hitaus ja huono kestävyys. Liikkuvuus sangen keskinkertainen."

      Eipä tosiaankaan ole hidas tai kömpelö. Kestävyyskommentti pitänee paikkansa. Liikkuvuuskommenttia en tajua alkuunkaan; ei HR kuitenkaan ole mikään taekwondo- tai joogalaji.

      "Ei ole ymmärtänyt toteuttaa urheilijalle tarkoituksenmukaista harjoittelua, tai ei ole siihen pystynyt. Aivan erilainen kehonkoostumus kuin huipputason kamppailu-urheilijalla."

      HR ei olekaan kamppailu-urheilua vaikka siinä erittäin fyysisesti harjoitellaankin.

      "Henkiset ominaisuudet: Lukekaa taannoinen artikkeli city-lehdestä. Millainen mies antaa tarkoituksella itsestään tuollaisen kuvan. Kovasti ollaan salainen ja henkilörekisterin ulkopuolella (tuhannet suomalaiset on, oliko 2000 ?) ja silti esiinnytään lehdessä ja korostaen asiaa. On SAS ja FFL-kaveria ym joiden kannssa tiukoissa paikoissa... Luodit lentää kahteen suuntaan... Eikö turvallisuusalan todellinen ammattilainen pitäisi mahdollisimman matalaa profiilia, ei elvistelisi lehdessä??!!"

      Haastatteluhan olisi tosi tylsä, jos ei voisi kertoa mitään mistään. City-lehtihän se kuitenkin on halunnut sen haastattelun tehdä.

      "Se,että Ave tiputtelee salilla vieläkin parhaita hokutomiehiä ei ole mikään mairitteleva asia lajin harrastajien kannalta... Kertoo tasosta tylyä kieltä."

      Varmaan sinulle, joka et Avea tunne muuten kuin lehtikirjoittelun perusteella. Voisitko ajatella mahdollisuutta, että kyseessä on vaan sen verran kovan luokan kokenut kamppailija, että näin ne asiat vain ovat tällä(kin) hetkellä?

      • Jusa J

        Ikäisekseen melko jäätävä ukko. Itsepuolustuksen saralla vahva edelläkävijä suomessa. Melkoisen outoa kritiikkiä miehestä joka on treenannut vuosia ennen kuin monikaan tämän palstan lukijoista edes syntynyt. Provosoivat jutut Avesta näillä foorumeilla ovat paskan jauhantaa. Mikä mahtaa olla motiivi?

        Harrastin itse Aven jujutsua 80 luvulla ja sain siitä paljon eväitä kampailuun ja itsepuolustukseen, sekä erityisesti asennetta kamppailuun. Kyllä silloin opittin asioita myös kantapään kautta, mutta oppirahat on aina maksettava. Niin paljon mahtuu huuhaata tähän mailmaan, mutta Hokutoryu on kaukana siitä. Kaikki kunnia vanhalle mestarille.


      • Knkdown jutsu

        Ave muuten tiputtelee salilla, vielä muitakin kuin hokuto-miehiä, leireillä on ollut Kyokushinkain, kickboxingin ym lajien edustajia ja Ave on tiputellut heitäkin sparratessa ja siellä on ollut joukossa kovakuntoisia kisaajia, kuten Kyokushinkai-karaten ammattilaisia, silloin kun Jomhod opetti Aven salilla, Jomppa kertoi, että Ave on yksi kovimmista kavereista joiden kanssa on harjoitellut.

        Hokuto-ryu on itsepuolustuslaji ei kilpailu ja hippalaji, Hokuton taso on erittäin kova ihan maailman tasollakin ja Ave on tyylin luonut.


      • kgkjgjtgjkggj
        Knkdown jutsu kirjoitti:

        Ave muuten tiputtelee salilla, vielä muitakin kuin hokuto-miehiä, leireillä on ollut Kyokushinkain, kickboxingin ym lajien edustajia ja Ave on tiputellut heitäkin sparratessa ja siellä on ollut joukossa kovakuntoisia kisaajia, kuten Kyokushinkai-karaten ammattilaisia, silloin kun Jomhod opetti Aven salilla, Jomppa kertoi, että Ave on yksi kovimmista kavereista joiden kanssa on harjoitellut.

        Hokuto-ryu on itsepuolustuslaji ei kilpailu ja hippalaji, Hokuton taso on erittäin kova ihan maailman tasollakin ja Ave on tyylin luonut.

        Kesän ruotsin leirillä Ave sparraili ruotsin potkunyrkkeilyn maajoukkue kavereiden kanssa.
        Ei tuottanut mitään vaikeuksia ja nuoria lupauksia kävi välillä lattiassa, mutta sparrailu käytiin silti hyvässä hengessä. Ave on jäätävä karpaasi ikäisekseen. Mies kuin Karhu.


      • jpjpjp
        kgkjgjtgjkggj kirjoitti:

        Kesän ruotsin leirillä Ave sparraili ruotsin potkunyrkkeilyn maajoukkue kavereiden kanssa.
        Ei tuottanut mitään vaikeuksia ja nuoria lupauksia kävi välillä lattiassa, mutta sparrailu käytiin silti hyvässä hengessä. Ave on jäätävä karpaasi ikäisekseen. Mies kuin Karhu.

        OK, uskotaan. Onko Ave yhä jäätävä kamppailija?


      • jpjpjp
        jpjpjp kirjoitti:

        OK, uskotaan. Onko Ave yhä jäätävä kamppailija?

        Näin siis asiaa jnkaikaa harkittuani myönnän.


    • Potkis.

      Ave on semmoinen kaveri, jonka tasoista harvoin tapaa, itse kamppailulajien seminaareja kiertäneenä ja Avenkin ukena olleena, voin sanoa, että oikeasti pelotti, on nimittäin sitä tuhovoimaa.. Mitä tulee Aven ketteryyteen, niin vielä muutama vuosi sitten Ave potki kovaa ja peloittavan korkealle, hänellähän oli nuoruudessaan ruotsin harjoitteluvuosiltaan mm Tae Kwon do taustaa ja penkissä veteli parhaimmillaan 200 kilon painoja.
      Aven lyönnit , ei tästä maailmasta, se mies lyö lujaa ja kun kamppailukokemus on haettu nyrkkeilyn , jujutsun ja portsarivuosien kautta, on oltu oikeissa hommissa ja henkivartijana monet vuodet. mm Jim Shortin Kanssa Baltiassa tilanteissa, joita useimmat näkee vain elokuvissa.
      Ave on kunnioitettava mies.

      • jpjpjp

        Ok. No kyl pitää nyt uskoa jos on horpannu pena 200 ja varsinkin jos jim shorttin kanssa hengaa. Olisiko näissä sotureissa jotain samaa jopa? Aitoa tuhovoimaa...Mä kyllä kunnioitan ja arvostan Aven aivan yhtä korkealle kuin Jim Shorttin.


    • Hokuto Grand.

      Ave ja Jimbo olivat kova työpari ja sitä tuhovoimaa löytyi..
      Ave on seissyt aseen piipun edessä monta kertaa ja niin vain kulkee edelleen, nukuttaja on tullut monelle..
      Hokutoryu on kova ja toimiva tyylisuunta, Ave, Kuuno, Timppa, Kimmo ovat mahtavia jujutsukoita, näin olivat myös Seppänen ja Mustis, oikeissa paikossa olleita ja treenanneita kamppailijoita. Tampereella treenailen laiskasti jujutsua nykyään, kun ikääkin jo yli 40 v, mutta paljon olen näiltä mestareilta oppinut ja turpaanikin saanut,
      Tosipaikoissa jujutsuopit ovat pelasteneet minutkin monasti, hieno laji.

    • Atso H.

      Höpö höpö..sparrattii aven kans taannoin salilla. Monta kertaa kävi lattiassa. Legendaa legendaa..

    • Kivi

      Ave kirjoittelee tässä omille sivupersoonallisuuksilleen. Ja kaikki kehuvat toisiaan. Lasileuka!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe