Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kiropraktikolla käynti

auts...

Onko normaalia että kiropraktikolla käynnin jälkeen on todella kipeet ne paikat jotka on siellä aukastu?jos on niin koska mahtaa helpottaa?

12

9594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoa

      kun en itse ajattelisikkaan mennä muualle kun lääkäriin kipujeni kanssa

    • pahoinpitely on rikos

      Kiropraktikkona voivat esiintyä monet itseoppineet puoskarit; kannattaa ottaa taustoista kunnolla selvää ennen kuin antaa murjoa. Lääninhallituksen sos.terv.-osastolla on luettelo läänisi alueella laillisesti ammattiaan harjoittavista koulutetuista kiropraktikoista, yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.laaninhallitus.fi

      Jos käsittelyn jälkeen olet kipeämpi kuin ennen käsittelyä, niin se oli pahoinpitely. Kannattaa tehdä rikosilmoitus oli sitten kyseessä koulutettu tai ei.

    • Tainuli

      Kolme päivää yleensä jos on ollut pahassa kunnossa. Hoitajissa paljon eroa koulukunnasata riippuen. Yleensä kiropraktikot eivät lämmittele mitenkään lihaksia vaan kovalla riuhtaisulla auki. Mutta heistäkään kaikki eivät tee samalla tavalla. Hellempiäkin on. Riippuen mitä muita koulutuksia hoitajalla on, ja niitä voi sitten tietysti yhdistellä ja saada hellemmän hoitomuodon aikaiseksi. Esim. hierontaterapeuttikoulutus. Hienoa on että löytyy hoitajia joilla on monen moista koulutusta ja taitoa joita voi sitten yhdistellä niin että hoito on mahdollisimman hoitava kuitenkaan olematta liian väkivaltaista.

      • voi tietämätöntä tainulia!

        Eikös se tälläkin palstalla jo useita kertoja ole selvitetty, että "hierontaterapeutti" on tekaistu ammattinimike, ei oikea terveydenhuollon ammattilaisen titteli?

        Näitä "hierontaterapeuttikoulutuksia" voi kuka tahansa järjestää, mikään laki ei sitä toimintaa valvo. Siis täysin villiä ja vapaata touhua, sellaista nimitetään ammattipiireissä puoskarikoulutukseksi.

        Lainsäädäntömme porsaanreikiä käyttäville terapeuttikouluttajille ei tunnu löytyvän minkäänlaista kuria. Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksen toimialaan nämä eivät kuulu, Opetushallitus ei näistä edes mitään tiedä, kuluttajaviranomaiset ovat hampaattomia.

        Monet "hierontaterapeutin" koulutukseen hakeutuneet ovat tosissaan luulleet saavansa terveydenhuollon ammattilaisen koulutuksen ja sen mukaisen statuksen. Yllätys onkin sitten ollut suuri, kun vakuutusyhtiö ei ole suostunutkaan antamaan potilasvahinkovakuutusta ja verottaja alkanut vaatia arvonlisäveroja maksuun.

        Jotain tarttis tehrä, etteivät ihmiset enää Tainulin tavoin huijatuksi tulisi.


      • varsin paljon

        Täsmäälleen samanlaiseen hoitoon voi reagoida eri ihminen eri tavalla. Toinen voi olla aivan kivuton käsittelyn jälkeen ja toiselle voi kivut vain pahentua. Toisten elimistö reagoi samaan hoitoon eri tavalla. Kaikille ei ehkä kaikki sovi.


      • juuri siksi ammattilainen t...
        varsin paljon kirjoitti:

        Täsmäälleen samanlaiseen hoitoon voi reagoida eri ihminen eri tavalla. Toinen voi olla aivan kivuton käsittelyn jälkeen ja toiselle voi kivut vain pahentua. Toisten elimistö reagoi samaan hoitoon eri tavalla. Kaikille ei ehkä kaikki sovi.

        "Kaikille ei ehkä kaikki sovi", toteaa edellinen kirjoittaja. Aivan oikein. Samaan hoitoon eri ihmiset voivat reagoida eri tavoin. Sattuman varaan ei yksilöllistä reagointia kuitenkaan saisi jättää.

        Koulutettu kiropraktikko tutkii potilaan huolellisesti ja selvittää mahdolliset kontraindikaatiot, ja osaa valita oikean ja turvallisen hoidon. Ja jos koulutetun hoidossa kuitenkin jotain menee pieleen, on olemassa potilasvakuutusjärjestelmä.

        Tee-se-itse-kiropraktikko tai muu "jäsenkorjaaja" tai "hierontaterapeutti" voi todellakin aiheuttaa vain kipujen pahenemisen tai jopa hengenvaarallisen komplikaation. Mikään vakuutus ei näitä puoskarointeja korvaa, vaan korvausta on haettava rikosoikeudellista tietä.


    • järkyttynyt sivullinen

      Ettei vaan sattunut tämä Lappeenrannassa? Kohtalotovereita on useampiakin.

      • alkup...

        ei ole lappeenrannassa sattunut,mutta kerroppa lisää että minkälaisia tapauksia sielläpäin.


    • voip tulla

      Selän käsittelyn jälkeen voi olla arkuutta "syvällä". Jos jossakin nikamavälissä ei ole ollut pitkään aikaan liikettä ja varsinkin jos liikkuvuus palautetaan manipulaatiolla kummemmin lihaksia lämmittämättä, niin arkahan se paikka pirhana seuraavana päivänä on. Arkuus voi kestää muutamia päiviä.

      Käsittely eroaa tekijän ja jonkiverran tekikän koulutuksen mukaan. Itse olen luonut omien asiakkaiden (olen hieroja... 10 v / 6000 asiakasta ) kokemuksen mukaan luonut kuvan siitä , että kiropraktikot suosivat manipulaatiota ja es osteopaatit käyttävät enemmän mobilisaatiota.

      Mobilisaatio voi tuntua "miellyttävämmältä" ja ei ole ihan niin rouhea tapa aukoa lukkoja.... Kokeile seuraavalla kerralla jotakin muuta KOULUTETTUA terapeuttia.

    • aina tulee?

      Kun lihakset,ovat tarpeeksi kipeytyneet,ja jumiu
      tuneet.
      Olen 25v.Käynnyt 2 vuodessa 10 hoidonsarjoja.Fyss
      assa.Alussa aina lämmitetään ihonalueet.sitten
      voiteen kanssa hierotaan.ja vaikka tämäkin hoito
      muoto on ihoa hellivä.

      Jäljestä päin sattuu,ja fysioterapeutit sanovatkin sen..kipuja tuiee kun mulle ainakin
      kasvaa kiinikkeitä.Eikä ne eka-toka kerralla
      lähde.
      Kotona täytyy tehdä venytysliikkeitä hoitojen välillä.
      eka päivä ja yö ovat kivuliaita.Tunnetta vois
      kuvata PERUNASÄKIN päällä makaamiseksi.
      kiinikkeitä",kun on käsitelty ja jos niitä on paljon.Kivut tulee,mutta häipyvät, kun kiinikkeet
      pehmenevät,ja sulavat"pois.

      -Kiropraktikot,URHEILUHIEROJAT(epäilen joidenkin
      Ammattinimikettä titteliä)Ovat kylmiltään hiero
      neet ja saaneet kovien koskujen lisäksi
      Mustelmia nahkaani,eli Pintaveri suonia on katkeillu.4-5vrk.kivut kestäneet.

      MUTTA:Huom:Tään haluun sanoo jokaisella meillä
      on erilainen KIPUKYNNYS.

      • kipuja--

        hieroja tai muu manipuloija ei ole ammattitaitoinen jos niitä tulee. Kipuja ei saa tulla. Jos kipuja tulee se tarkoittaa että on tullut lihasten kudosvaurioita. Niitä ei hieronnalla saa aiheuttaa.


      • Anonyymi

        Että ihan kiinnikkeitä! Voi jestas tätä asiantuntemusta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe