koiran lihottaminen

*********

Kertokaa millä ihmeen opilla saan koirani lihomaan ja saamaan lisää massaa. Koira on hyväkuntoinen ja energinen. Se vain on liian laiha. Kylkiluut näkyy. Ruokamäärät on ihan normaaleja ja yleensä jopa liian isoja. Kyseessä on suht koookas rotu ja tiedän että koirani pitäisi olla tukevammassa ja lihaksikkaammassa kunnossa. Eli vaikka kuinka yritän lihottaa, koira ei liho. Millä saadaan koiralle lisää massaa??

4

1266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anna...

      Anna koirallsei rasvaiasta lihaa..possun kylkeä ym.. Silava tekee koiralle hyvää..

    • Minkä ikäinen koira on kyseessä? Pentuaikana ja kasvuvaiheessa on erittäin suotavaa, että koira on hoikka. Näin siksi, että lonkille ja nivelille ei tule liikaa rasitusta nimenomaan suurien rotujen edustajilla. Ja mitä ruokaa koira nyt syö ja kuinka paljon?

      Läski ja lihakset ovat kaksi aivan eri asiaa. Jos haluat koirastasi läskin, niin sitten vaan silavalinjalle. Eli missään tapauksessa EI! Koira on sopivan kokoinen silloin kun ne kylkiluut todellakin tuntuvat kevyesti painamalla, mutta eivät törrötä.

      Suurten rotujen edustajilla se lihasmassan kerääminen alkaa noin parin ikävuoden tienoilla ja silloinkin hyvin rauhalliseen tahtiin koiraa rikkomatta. Jos koirasi ei siis ole vielä kahta vuotta, odottele ihan rauhassa!

      Lihasmassan kasvussa yhdistetään ruokinta ja liikunta. Ruoka saa olla energiapitoista, jossa ravintosisällön suhde on hyvin paikallaan. Myös HeviNeu-tuotetta voidaan käyttää höysteenä. Liikunta on intervalli-harjoittelua, eli koira juoksee mäkeä, sorakuopan reunaa tai kallionrinnettä ylös ja alas. Ruokintaan ja intervalli-liikuntaan siirrytään pikkuhiljaa, ei siis kertarysäyksessä. Lihaksia varten koira tarvitsee muutenkin monipuolista liikuntaa, metsässä samoilua, kesällä uimista jne.

      Jos koira ei todellakaan saa massaa luidensa ympärille oikeanlaisesta, laadukkaasta ruoasta huolimatta, on syytä kääntyä myös eläinlääkärin puoleen. Erilaiset ruoan imeytymishäiriöt ja allergiat saattavat estää energian ja vitamiinien oikeanlaisen imeytymisen koiran elimistöön.

    • Rotikkamami kirjoitti asiaa,joten komppaan ja lisään vain pari asiaa.

      Kun on kyse aikuisesta koirasta,korostan aikuisesta,niin se,että ruoka on hyvälaatuista,mitä se sitten onkin,ei välttämättä riitä.Varsinkin jos on kyse kovasti kuluttavasta,energisestä koirasta,niin ruoka pitää olla sopivan/riittävän tuhtia,mikä monesti on valittava ihan yksilön mukaan.Eli ei niinkään määrä,vaan "laatu"/sopivuus.

      Minulle se on helppoa,kun ruokin kotiruualla.Ruoka on aina samaa,mutta rasvan ja protskujen määrällä haetaan vaan tyypin ja kulutuksen mukaan sopivaksi määrältään.

      Kannattaa myös muistaa,että kun puhutaan massasta,niin se on osaltaan perinnöllistä,eli tulee geeneistä.

      Jos katsoo noita massarotuja,niin sielläkin näkyy hyvinkin erilaisia.Toisista ei koskaan tule massavan näköisiä,vaikka kuinka yrittäisi.
      Lihaksikas se voi olla,ja atleettinen silti,mikä on kuitenkin tärkeintä,ja se saadaan juuri aikaiseksi sillä ruokinnan ja liikunnan suhteilla.

      Massa kuitenkin on joissakin tapauksissa ihan väärää.Eli pelkällä yli-ruokinnalla haettua näyttävyyttä.Joskus se hämää silmää,ja varsinkin tietyillä massaroduilla tuntuu menevän joiltain tuomariltakin näyttelyssä läpi...

    • rokoi

      Voisi olla yksi vaihtoehto?Aikaisemmin koitin malikalleni mm.1st Choicen Performancea enkä saanut sillä toivomaani tulosta.Mutta Biomill energyllä on sitten massaa alkanut kertymään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      326
      3615
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      223
      3126
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2603
    4. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      20
      2112
    5. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2095
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      1937
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1745
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1732
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      288
      1431
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1352
    Aihe