opiskelijan ruokabudjetti ?

-.-.-.-.-..

kertokaas paljon laitatte kuukaudessa rahaa ruokaan ? Onko ruokalista vaan pelkkää makaroonia ja kaurapuuroa ?

27

13620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dklsökd

      mulla menee ihan kauheesti, varmaa se 5e per päivä.urheilen paljo ja haluun syödä myös esim.raejuustoo ja hedelmii/vihanneksii paljo.mut kesätyöllä tienatut rahat on apuna näin syksyllä et voi elellä vähä leveämmin :D pistäkääs muutkin,olis kiva kuulla mite muut!

      • näyttäis siltä että

        Itsellä menee ruokaan n. 100e / kk. Syön koululla aina, kun vaan se on mahdollista. Jos oikein pihisti elelee, niin menee joskus allekkin.

        Juomapuoli tosin ei ole noissa laskuissa mukana :P


      • Kyseenalaistaja
        näyttäis siltä että kirjoitti:

        Itsellä menee ruokaan n. 100e / kk. Syön koululla aina, kun vaan se on mahdollista. Jos oikein pihisti elelee, niin menee joskus allekkin.

        Juomapuoli tosin ei ole noissa laskuissa mukana :P

        Itellä menee noin 150 €. Ja ei sitä makaroonia ja tonnikalaa ole pakko syödä.. ostakaa esim. perunoita, keittojuureksia ja makkaraa, niin saa todella halvalla keittoa. Hyvää ja ravitsevaa!


    • erias

      Jääkaapissa on aina maitoa, raejuustoa ja leivänpäälle pantavaa. Lisäksi kahvia ja muroja löytyy lähes aina. Teen usein isomman satsin ruokaa niin sitä syö seuraavanakin päivänä.

      Nykyään oon alkanu panostamaan vähän ruuan laatuunkin, etten aina osta halvinta. Ja kun juopottelua on vähentänyt niin ne rahat, jotka siltä osin säästyy, "törsään" ilmeisesti ruokaan, kun en ole sen rikkaamaksi tullut :D.

    • Opiskelija miekkonen

      Itselläni menee 300 € kauppaostoksiin kuukaudessa (sisältää tosin myös oluet ja tupakat). 5 €/pv on aika sopiva budjetti yhdelle hengelle.

      • asasasss

        Kananmunat on älyttömän halpoja ja hyviä


      • meneekin..

        sulla paljon tupakkaan ja kaljaan..


    • adfsaafds

      Varmaankin noin 180 euroa kuussa. Jotenkin vastemielinen ajatus olla ostamatta muuta kuin "red label" tuotteita, syödä ainoastaan jotain nuudeleita ja hernekeittoa päivät pitkät. Koulussa menee safkaan 2 euroa, kotona varmaankin se 3. Viikonloppusin sitten enemmän.

      Käyn osa-aikaisesti töissä, tuloni ovat kuukaudessa noin 600 euroa (brutto), mutta tuosta meneekin sitten opintotuen palautukseen keväällä aika iso osa.

    • iujglugli

      mulla menee ruokaan jotain 50€ kuussa, aika vähän mutta muuten ei pärjäisi

    • miniraha

      no se tavallinen itse tehty hernekeitto,makkarakeitto ja jauhelihakastike,jossa porkkanaraastetta ja soijamurua lisänä riittää moneksi päivää.Uunopuuroja vaihteluksi tai kaalilaatikkoa joskus kanamunakastiketta niin elelet hyvin alta 10 euroa viikko.Pavuista ja jauhelihasta tulee hyvää chili con carnea moneksi päivää tai jos pakastin niin osa sinne.

    • Yliopistollaoon

      Koululla menee ruokiin 120 euroa/kk. Aika paljon, mutta tykkään juoda kahvia ja yhden pullankin otan joka päivä. Noin 80 euroa muut ruokaostokset ja viikonloppuisin syön kotona.

    • Opiskelijanaikkonen

      Parhaimmillaan menee vain 100€ kuussa, pahimmillaan 140 euroa. Teen yleensä ison satsin sapuskaa kerralla ja pakastan siitä osan. Välillä syön pakastinta tyhjäksi ja viikon ruokalasku jää alle 5 euroon.
      Ruokakaupalla on aikamoinen merkitys: normaalisti ostan viikon ruokatarpeet Lidlistä noin 25 eurolla, Sittarissa kun erehdyin käymään niin meni about 10 euroa enemmän.

    • syämään

      Kuukaudessa menee aika vaihtelevasti rahaa ruokaan, riippuu niin paljon ajoittuuko kuukauden ajalle työharjoittelua vai pelkkiä luentoja. Harjoittelukuukausina ruokaan menee jopa 200€, kun taas pelkkinä luentokausina pärjään satasella tai allekin. Eron syynä vain se, että harkkojen aikana tulee tehtyä aina omat eväät ja koulussa ollessa taas syö päivittäin vain kaurapuuron ja koululounaan, joka maksaa vain sen 2,60 päivässä:D

      En tyydy pelkkään makaroniin, opiskelijan täytyy saada ruoastaan irti vähän jotain muutakin kuin rasvaa ja hiilareita. Muuten ei vaan jaksa, se on selvä. Lidliä suosin aina kun se on mahdollista, sieltä saa parillakympillä jo ihan komeat eväät viikon ajalle ja jää varaa herkkuihinkin (joita koen myös opiskelijan tarvitsevan, nää on vaan priorisointikysymyksiä!).

      Hedelmiä ja vihanneksia tulee ostettua jokaisella kauppareissulla, turha niitä muutamia euroja on laittaa valmiisiin ruokiin. Mutta jokainen toki tyylillään, tiedän monia opiskelijoita joiden rahat menevät johonkin aivan muuhun kuin ruokaan, vaikka nyt harrastuksiin. Itselleni ruoka on kuitenkin asia, josta en halua tinkiä, joten kuukauden menoista suurin osa menee heittämällä ruokaan/juomaan. Koska opiskelu vaatii pääkopalta paljon ja pääkoppa vaatii energiaa, simple as that!

    • Ruoanlaittaja

      Meillä (normaaliruokainen tyttö ja paljon syövä poika) menee reilu 200 € kuussa ruokaostoksiin eli kotona syötäviin ruokiin ja 2,60€ yliopistolounaisiin päivässä. Teemme joka päivä itse todella vaihtelevaa ja monipuolista ruokaa (sekä liha- että kasvisruokaa) ja syömme myös paljon hedelmiä ja vihanneksia, ei siis todellakaan makaronia ja jauhelihaa :D Eineksiä ei osteta koskaan. Huolellinen ruokaostosten suunnittelu on ainakin meillä kaikista tärkeintä, teemme kerralla ruokaostokset n. 5 päiväksi.

    • sääliksikäyp

      Kahvi ja pulla (tai sämpylä) kahvilassa, kuusi - 15 euroa, on aivan tavallinen ostos muille kuin opiskelijoille, joskus parikin kertaa päivässä. Te ette edes ymmärrä kuinka nälkärajalla roikutte.

      • tasan_ei_käy

        Sinulta siis menee kahvilassa pelkkään kahviin ja pullaan/sämpylään 180-900 euroa kuussa. No voi hyvää päivää.


    • mustalammass

      Aamupalaksi kaurapuuroa itse poimittujen marjojen kanssa.

      Päivälliseksi teen yleensä kanaa kasvisten kanssa: porkkanat, perunat, kaali, lanttu ja sipulit ovat halpoja ympäri vuoden, lisäksi kesäkurpitsa, paprika ja tomaatti ovat kohtuuhintaisia, kun ostaa Lidlistä.

      Tää menee nyt vähän mainospuheeksi, mutta mun 500e/kk tuloilla kiinnostaa. Kilon riisipakettikin maksaa Lidlissä huimat 81 senttiä. Kaurahiutalepaketti joku 60 senttiä. 750g kermajuusto 3e. Voi ja ekstraneitsytoliiviöljy ovat suhteellisen edullisia. 100g suklaalevyt maksaa 48 senttiä, eikä ole huonoa. Teekin on ok, mutta valikoima on niukka Prismaan verrattuna.

      Iltapalaksi pannulla kananmunia ja kasviksia. Kananmunatkin joku 2e/kg ja ovat todella ravintorikkaita.

      Välipalaksi viiliä tms.

      Teetä juon joka päivä monta muumimukillista. Alkoholia käytän todella kohtuudella, muutaman kerran vuodessa jossain istujaisissa hyvässä seurassa. Opiskelijabileissä ei tule käytyä, syynä ei ole pelkkä raha. En myöskään tupakoi, siinäkään ei ole syymä pelkkä raha.

      Koululla syön silloin, kun on sen verran luentoja, että ei kannata kotiin lähteä hyppytunneilla.

      Mitä arvioisin, noin 100e/kk menee. Suosin Lidliä ja Prismaa. Leipiä ei tule ostettua. Kilohinnaltaan kallista ja käsittääkseni viljat eivät ole lopulta niin terveellisiä muutenkaan. Kasviksista saa kuitua.

    • täälläyks

      Mulla menee 150-300e ruokiin. Kouluruoka joka päivä ja sitten ostan maitotuotteita, kasviksia, hedelmiä, leipää, puuroa, lihaa. Säästöjä on niin ei tarvitse lainoja otella. Toista tutkintoa tehdään ja opintotuesta jää vuokran jälkeen käteen 80e. En pihtaa mistään ruoasta ja ostan monipuolisesti kaikkialta. En käy juuri ulkona.

    • 1vuoden_yliopistoilija

      120-150e kuussa. Lounas yliopistolla on 2,20e jos satun siellä lounasaikana olemaan, kotona tekemäni päivälliset/lounaat maksavat 0,30-2,00e väliltä, useinmiten kuitenkin 0,90-1,20 väliltä. Teen yleensä ruokaa niin, että samasta valmistuskerrasta tulee 3-5 annosta ettei ala tulla sama ruoka "korvista ulos". Tonnikalaa olen syönyt vain yhden purkin ja sekin meni pitsan päälle, ja nuudeleita olen syönyt kolme pussia ja sekin vaan laiskuuden vuoksi. Koulussa juon aina lasin maitoa, kotona yhden lasin päivässä tuoremehua ja loput ajasta mehutiivistettä. Hedelmiä yritän syödä muutaman viikossa vielä tuoremehun päälle. Aamupala ja iltapala ovat maksimikokoisisna 1 leipäsiivu 2 meetwurstisiivua voi ja pieni kulhollinen mysliä jogurttia, tosin en aina syö niin paljon jos esim. päivällinen venyy myöhemmälle. Suklaata ostan yhden levyn kuukaudessa tai nappaan kotoa mukaani siellä käydessä. Alkoholia en juo enkä myöskään tupakoi.
      Halvemmallakin toki pääsisi, mutta kun juurikaan muuhun ei kulu rahaa, niin saa sitä syödä mutakin kuin nuudeleita, tonnikalaa ja makaronia.

    • Jussinruoka

      En ole laskenut pelkkää ruokaa, varmaan pitäis. Mut joka tapauksessa kaikki menee mitä rahaa vaan on. Heitän arvion et 6 e/pv eli 180 e/kk.
      Ruokatottumukset seuraavat: aamupala kämpällä. Lounas yliopistolla. Iltaruoka kotona. Erillistä iltapalaa syön harvoin.

      Ruoaksi laitan kyllä -30% tuotteita jos niitä on jne., mutta koska urheilen, en välttämättä syö kaikkein halvinta löytämääni vaan haluun proteiinia ym.

    • DDF123

      Perunamuusia, pakastevihanneksia (hernemaissipaprika) ja nakinpaloja sekaan. Aika lailla jokapäiväinen ruoka, välillä jos haluan luksusta ostan raejuustoa hieman ja viskon sekaan.

    • SiinähänSeMenee

      Ehkä siinä 120€ paikkeilla menee ruokakauppaan, josta noin 15-20€ on "herkkuihin". Yleensä syön keittoja, helppo tehdä, helppo muokata ja säilyy suht pitkään. Kastikkeita olen tehnyt pakastimeen sen verran, että jos "pula-aika" yllättää niin keitän vain riisit/perunat ja heitän pakastevihanneksia vielä sekaan ja ruokaa on ainakin viikoksi.

      Alkoholiin menee rahaa max 10€/kk (saunajuomat), en tupakoi, baareissa en käy (ainakaan juomassa). Vuosi tai pari sitten meni vielä helposti 50-100€ ryypinkeihin, mutta onneksi päätin lopettaa. Ostan noilla säästyneillä rahoilla kirjoja, levyjä sekä elokuvia koska tykkään keräillä niitä ja ovat suht edullista ajanvietettä. Opintotuesta ja lainasta jää yleensä vuokran ja muiden pakollisten menojen kuten edellämainitut, noin 100-200€ säästöön.

      Kyllähän se olisi mukava syödä joskus jotain erilaistakin. Vitutus on suuri kun kävelee kaupassa lihatiskin ohi ja näkee mitä kaikkea hyvää siellä olisi tarjolla. Pahin on kuitenkin se paistoalue missä tuoksuu kalat, kanat ja lihat paistettuina. Olenkin pyrkinyt kiertämään kyseisiä paikkoja kaupoissa :).

      Jos pakko olisi niin tuostakin ruokasummasta saisin varmaan 20€ pihistettyä vaihtamalla halpamerkkiin tai korvaavaan halvempaan tuotteeseen. Tarjouksia en kovin usein tykkää metsästää, toki -30% tuotteet kelpaavat aina. Tarjouksista kun tulee usein ostettua aivan turhaakin tavaraa lähes huomaamatta.

      Tyypillinen ruokalista on aamuisin kaurapuuro ja kaakao, lounas koulussa noin 2€, välipalana hedelmiä tai leipää jos tuntuu tarpeelliselta, päivälliseksi liha/kana/kalakeittoja aika usein, iltapalana leipää ja kaakaota.

    • Kauheenälkä

      Viime kuussa meni 200 kaikkeen ruokaan (yksin asuva, semipieni nainen ja useimmiten teen omat ruoat kotona) ja tuntuu ihan liian kalliilta joten täytyy nyt ottaa järeämmät aseet käyttöön. Onneks täältä sai paljon vinkkejä!

    • lommik

      Lounas päivittäin ja joskus kahvi yliopistolla 50-60 euroa kuukaudessa. Muuten syön kotona, asun vanhempien luona. Paras näin.

    • 1914

      Itse elin noin 50e/kk budjetilla. Sisälsi paljon hedelmiä. Itse asiassa, kaikki "kauden hedelmät" oli se mitä söin koulun ulkopuolella. Katsoin aina kilohintaa ja halvimpia ostettiin. Jos ostat viidellä eurolla esim. juustoa, sen pistää helposti povariin. Mutta ostappa viidellä eurolla banaaneja tai persimoneja.

      Myös kauppapaikka ratkaisee. Lidl on noin 30% edullisempi kui SS- tai KKK-marketit.

    • pappabetalarbättrefolk

      Semmonen 800-1000 euroa menee helposti yksinasuvalla ruokaan, eikä tohon saa syödä sisäfilettä kuin korkeintaan kerran viikossa. Usein joutuu katsoon, ettei ravintolan annos maksa 10-15 euroa enempää, jotta pysyis budjetissa. Isoin kuukausimeno ruokaan on ollu noin 2500 euroa, mutta silloin tuli käytyä liian kallissa ravintoloissa. Hyvin pärjää opiskelija pienillä tuloilla, kun ei osta kotio liikaa ruokaa, vaan hyödyntää keskustan ravintolapalveluita. Tietenkin, jos ei oo näin paljon varaa, niin voihan sitä tietenkin hyödyntää opiskelijaravintoloitakin, mutta ne on aivan samaa tasoa kuin peruskoulun ja lukion ruokalat, eli safka on aivan hirveää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe