Juups, eli halpoja ruokavinkkejä kaipailisin.
Ei mitään eineksiä vaan kotona tehtyä normaalia kotiruokaa.
Yhden annoksen hinnaksi saisi tulla maksimissaan 3 euroa, luonnollisesti yhdestä ruuasta riittää monta annosta.
Ja makaronilaatikot ja muut ovat jo käyneet tutuiksi. ;) Eli jotain vähän omaperäisempää kaipailisin.
Tein tänään itse reilun annoksen chili con carnea, johonka tuli jauhelihaa, papuja, tomaattikastiketta, sipulia ja kaikenlaisia mausteita.
kastikkeesta riittää noin neljä annosta, ja kahden desin riisin kanssa yhden annoksen hinnaksi tuli n. 2,15 euroa. Ei ehkä halvin mahdollinen ruoka, mutta ei paha hinta noin hyvästä sapuskasta.
Eli hyviä vinkkejä kaipailisi, luonnollisesti ruokia joista riittäisi useammallekin päivälle.
Halpoja ruokavinkkejä!
14
8640
Vastaukset
- Hille-
Kokeile jotain kasvissosekeittoja.
Itse teen usein porkkanasosekeittoja. Erimakuisiksi tulee, jos yhdistätä vaikka porkkana-palsternakka tai porkkana-feta. Tai käytä jotain muuta kuin porkkanaa. Siinähän voisi olla vaikka kukkakaalia ja perunaa.
Itse lisään aina sellaisen kasvisrasvapakkauksen, floran 7% on ihan hyvä.
Sipuli, kasvisliemi, vähän vettä. Ei tarvitse edes pilkkoa kauhen pieniksi, kun kaikki soseutetaan eli helppo ja nopea tehdä.
Halpoja nämä minusta ovat, tulee aika iso kattilallinen. En kuitenkaan ole laskenut, mitä yksi annos maksaa.
Pitääpä tehdä joku päivä tuo sinun chili con carne. Olen joskus lisännyt maissia, muuten on ollut samat ainekset. - juippie
Ruoan (esim. perunasopan) voi ottaa puoliksi raakana ja siirtää kylmälaukkuun jossa se kypsyy itseksen.
- neuvosi
katso puutteenperän ohjeet,,sosekeitot ovat hyviä, lisään aina lautaselle raejuustoa,
http://www.elisanet.fi/puutteenpera/linkit.html#kasvis
perunalaatikot, kiusaukset, kinkku, tonnikala, lohi-,kasvis,kyllä sinä kohta teet jo oman kirjasi - tälleensä:
ensin risotto:
kuumennan öljyä, sinne heitän pilkottuja kasviksia ja hämmentelen niitä aikani.
Sitten lisään sinne kourallisen-kaksi riisiä(siis raakaa)hämmentelen taas että riisi imee makuja
jos mulla on paistettua jauheklihaa lisään sen tässä välissä
sitten aikani hämmennettyä lisään kuumaa vettä tarpeeksi ja sitten porisemaan ykköselle noin pariksikymmeneksi minuutiksi.
Jossain vaiheessa siellä tungen mausteitya maun mukaan.
Sitten se soossi:
ensin taas öljyä ja kasviksia pannulle kuullottaen
Paistan jauhelihan ja sipulin ja valkosipuliakin joskus
sitten laitan joko paseerattua tomaattia (tai niitä valmiita pastakastikepurkkeja jos ovat olleet tarjouksessa(
sitten raastan sinne paljon porkkanaa vielä lisäksi
sitten taas sitä kuumaa vettä ja mausteita
annetaan muhia paksuksi soossiksi.
Jos sulla jää keitettyä riisiä,lisää siihen öljyä ja keitettyjä kasviksia ja vaikka kinkkusulppua ja laita sekin muhimaan kylmään pariksi päiväksi.
Oiva salaatti, eikä mene riisi hukkaan....
Namnam!
ps. sosekeittoihinkin vinkki....kuulota nekin kasvikset ensin pannulla ennenkuin keität,tulee oiva aromi!- tälleensä...
linssit! älä unohda niitä!
http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/paaruoka_p/fi_FI/punainen_linssikeitto/
ei pieretä niin paljoa kuin hernekeitto *virn*
http://www.mtv3.fi/koti/koyhatritarit2006/reseptit.shtml/nicolas?479384
- juippie
Suosittelen punajuuresta tehtyjä ruokia. Älyttömän edullisia terveellisiä. Kirjoitan punajuurisalaatin ohjeen tähän.
500 grammaa punajuuria
1-2 sipulia
2 ruokalusikallista öljyä
2 ruokalusikallista etikkaa
puoli ruokalusikallista kuminaa
suolaa ja pippuria
Pese punajuuret ja höyrytä. Kuori ja viipaloi. Lisää sipulit ja öljyt ja etikat. Anna maustua. Päälle kuminaa. - juippie
800 grammaa punajuuria
2-3 perunaa
2 munaa
puoli desiä vehnäjauhoja
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
öljyä
suolaa ja pippuria
Keitä punajuuret ja perunat.
Freesaa kevyesti sipulit öljyssä.
Soseuta punajuuret ja perunat. Vatkaa munat. Sekoita ainekset.
Paista miedolla lämmöllä paistinpannulla. - ei rahaaa lääkkeisiin
Kyllä nyt sellainen kommentti laitettava että ei tuollaisilla sosekeitoilla elä. Liian vähän sekä hiilihydraattia että etenkin proteiinia.
Köyhällä ei ole varaa tinkiä ruoan laadusta, sillä vielä kalliimpaa on käydä lääkärissä, ostaa lääkkeitä ja olla poissa töistä sairaana minkä työnantaja huomaa, ja näin vaarantaa työpaikkansa tulevaisuuden.
Että pitäkää huoli että joka ateria on tarpeeksi täysipainoinen. Laihduttajat ovat sitten asia erikseen, jos on mennyt aikoinaan itsensä huonolla ruoalla lihottamaan niin silloin sosekeitot ovat juuri hyviä kun laittavat polttamaan elimistön omaa rasvaa. Mutta silloinkaan ei pidä proteiinin saannista tinkiä.
Muistakaa että halpa ei saa olla huono, niin kuin Virossa on.- ennen inhosin
aamupuuroa, mutta nykyään se on ihana aamuruoka. Ei tarvi ostaa jugurtteja, pekonia ja munia että pärjäisi puolille päivin. Ruokalaskukin on pienentynyt.
Vihreet salaatit kyllä tukkeuttaa suolen, enkä ole niille korviketta keksinyt. Kaalit ei missään nimessä tule kysymykseen. Herneet samoin yöks ei maistu, ovat pahanmakuisia. Vihreistä vihanneksista saisi sitä kaliumia eniten.
Luumuihin en ole kovin tykästynyt myöskään. Ruisleipää syön pari siivua per päivä, päällä siivu juustoa.
Että näillä eväillä köyhän on pärjättävä nykysuomalaiseen tyyliin.
- juippie
Halpaa ja ravintorikasta ON TAATELI. Monet armeijat käyttävät sitä sissimuonana. Halpaa ja ravintorikasta välipalapurtavaa.
- Lohikeitto?
Isoista marketeista saa Norjan lohta 5.95 kilo.Tästä tekee pari isoa kattilallista keittoa, kun jakaa lohen 2 osaan.Palasta otetaan noin neljännes ja leikataan niin hienoksi että se murustuu tasaisesti koko keittoon.Tämä siis laitetaan perunoiden kanssa samaan aikaan.Loppu lohi leikataan normaalisti kuutioiksi.Lohta saa 5.95 kilo ja esim,paistijauheliha maksaa saman, lohesta vaan saa näitä terveysöljyjä,ei tarvi ostaa kalliita kapseleita.
- KYYKKYYN
HEP!
- Kokki kolmonen
Esim. kiusaukset erilaisilla variaatioilla(kinkku, kasvis), keitot(jauheliha,herne,porkkana,peruna,makaroni..), laatikkoruuat(jauheliha,tonnikala,katkarapu), erilaiset kastikkeet esim. edellä mainituista raaka-aineista.Puurot( manna,kaura, ohra, riisi) Kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, niin säästää kun osan pistät pakkaseen.Kannattaa myös rohkeasti kokeilla uusia makuyhdistelmiä ja raaka-aineita.
- kipa7
tee mustasta koskenlaskijasta jauhelihakastike(mausta reilusti) lado se päälekkäin viipale perunioden päälle ja juustoraastetta päälle . 180 astetta kunnes peruna kypsää. saman voipi tehdä tonnikalasta . hyvää on kumpikin. vihanneksia voi laittaa maun mukaan
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1363852
- 1191514
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2721358Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691319Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr181204Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791111Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451078IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku601061- 301046
- 571001